Plíšková v Guadalajaře: Podmínky jsou tu náročné. Mohla bych využít zkušeností

9. 11. 2021, 20:25
Rozhovory 25
Karolína Plíšková je letos nejzkušenější a nejstarší hráčkou Turnaje mistryň. Na vrcholu sezony pro osmičku nejlepších hráček roku může devětadvacetiletá světová čtyřka v nepříjemných vysokohorských podmínkách mexické Guadalajary těžit ze svých nabytých znalostí z předešlých čtyř účastí na Masters.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© AFP)

"Určitě chci využít tu zkušenost, že jsem tenhle turnaj hrála už čtyřikrát," řekla třetí nasazená Plíšková v online tiskové konferenci před středečním startem turnaje.

Do bojů vstoupí duelem se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a ve skupině Teotihuacán má i krajanku a turnajovou dvojku Barboru Krejčíková a rozjetou Estonku Anett Kontaveitovou. "Postup ze skupiny je pro mě zatím priorita," uvedla Plíšková, která semifinále hrála už třikrát.

Skupinový formát Turnaje mistryň je pro šest debutantek soutěže novinkou. "Prohrajete a další den hrajete znovu a musíte vyhrát. Děje se tu hodně věcí, není to jen, že prohrajete a jedete domů. Je taky konec sezony, takže je to psychicky i fyzicky náročnější. Věřím tomu, že tyhle zkušenosti mi můžou pomoct, abych se skupinou probojovala," řekla a dodala: "Na druhou stranu holky, které tu hrají poprvé, jsou natěšené, mají radost, že jsou tady a nestarají se o nic jiného."

Letošní finalistka Wimbledonu Plíšková si už skoro týden v Mexiku zvyká na pro tenistky nezvyklé podmínky. Druhé největší město v Mexiku leží 1550 metrů nad mořem. "Je to dost jiné. Ještě jsem v takových nehrála, takže nehraju perfektně, ale nemyslím si, že to o tom bude. Věřím, že v zápasech jsem vždycky lepší než na tréninku, takže uvidíme," uvedla lounská rodačka.

Teoreticky by řidší vzduch mohl vyhovovat podání Plíškové, přezdívané esová královna. "Doufám, že bude mou zbraní. A třeba ten druhý mi přijde tady ještě těžší vzít než ten první, nebo alespoň načasovat return," řekla. Problémem jsou pro ni vysoké odskoky míčů. "A přijde mi, že i nepravidelné. Mám podezření, že jsou kurty trošku křivý. Nemám ideální časování na údery, který už asi nenajdu, protože už se začíná. Řekla bych, že se tady nikdo necítí super," míní.

První dny pocítila nadmořskou výšku i při dýchání. "Člověk se rychleji zadejchá, ale to jsem zadejchaná normálně. Tady je to jiné v tom, že vás trošku pálí tělo, je to jiný pocit. Na druhou stranu tady není brutální vedro, nějakých třicet stupňů. Počasí je příjemný," pronesla.

Od US Open odehrála jen dva zápasy. V Indian Wells navíc hrála nemocná. "Pár dní jsem si dala odpočinek. Pak jsem pomalu začala s kondicí, trénovala jsem docela dost. Byli jsme dva a půl týdne ve Španělsku a týden už jsem v Mexiku," řekla někdejší světová jednička. "Uvidíme, jestli to bylo dobré. V tomhle roce jsem měla hodně zápasů, léto pro mě bylo super úspěšné, takže doufám, že v tom zvládnu pokračovat," řekla hráčka, která má letos bilanci 35 výher a 18 porážek.

Guadalajara je pro letošek náhradou za čínský Shenzhen, kde se turnaj nemůže druhým rokem konat kvůli koronaviru. "Na jednu stranu je dobré poznat město, protože bych se sem jinak nikdy nedostala. Turnaje se opakují a finále WTA bývá na stejném místě, tak se aspoň podíváme někam jinam. Na druhou ale asi neměli moc na výběr a bylo to na poslední chvíli, ale já bych to dala do víc neutrálních podmínek, třeba v hale to bylo pro všechny stejné," uvažovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
Titan
Nemáte někdo odkaz na fotografii ke článku. TP zásadně zveřejňuje jen mikronáhledy...
Reagovat
sojka1
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-turnaj-mistryn-mexiko-krejcikova-pliskova.A211109_192443_tenis_ald/foto/PAR8f5025_profimedia_0642277655.jpg
Reagovat
Titan
Děkuji mnohokrát...:-)
Reagovat
Krisboy
Tak jednu kandidátku na titul si můžeme škrtnout:

https://sport.aktualne.cz/tenis/z-ostravy-byla-vyjukana-ted-je-estonka-hrozbou-v-mexiku-vyhr/r~2083fe62417111ec9322ac1f6b220ee8/
Reagovat
smazaný uživatel
smile pěkný
Reagovat
Ela-fon-isi
Já si na ni ještě vsadím, to je jistota, že nevyhraje.smile
Reagovat
Krisboy
Tak jednu kandidátku na titul si můžeme škrtnout:

https://sport.aktualne.cz/tenis/z-ostravy-byla-vyjukana-ted-je-estonka-hrozbou-v-mexiku-vyhr/r~2083fe62417111ec9322ac1f6b220ee8/
Reagovat
sojka1
TM je letos velmi nezvykla vyzva, vysoko, pod sirym nebem a ciste evropska zalezitost, tak doufam, ze to jeji srdce utahne. Preju to Kaje, Bara by byla bomba, nakonec bude asi vsechno jinak, ale co uz.... pojdte, holky! :-))
Reagovat
Fandina
Jj, uvidíme hned zítra, po prvních zápasech se to vyvrbí, prostředí i hra. Také moc držím palce, pojďte holky!!!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
lvicek
Čisté evropská záležitost v Mexiku :/ fakt úlet od WTA... Jsem zvědavá, jak se s tím holky poperoua držím palce samozřejmě Báře i Karolíně.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Tiebraker
Hrdličková jako vždy namyšlená až na půdu.
Reagovat
com
tak jako co ma rikat - no sem uplne leva, nejslabsi ve skupine, vsechno prohraju.. a jinak nic namyslenyho sem tam teda nevycetl smile
Reagovat
tommr
hejteři se už připravujou pozice před TM ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smileladí formu.
Reagovat
FulnekUltras
V týmové soutěži Vondroušová na všechno nestačila - a Krejčíková se bude muset ještě hodně usilovat, aby byla za deset dvacet let v historickém měřítku vedle Petry alespoň trochu opticky rozlišitelná.

Bezkrevného lendloplecha dovedou jeho víceméně statické pěší zkušenosti na TM jako obvykle maximálně do semifinále.

Každopádně gratulace do Ruska k zaslouženému kolektivnímu titulu - hlavně Nasťušce a Samsonkovi - jakož i panu prezidentovi do Střešovic k pozvolnému zlepšování fyzického zdraví. To duševní mu nikdo vzít nemůže. Slizké a zbabělé pravičácké sračky ať po kanálech zpytují svědomí... Anebo třeba i veřejně, protože tenhle šmejd mívá obvykle tolik drzosti, že tam, kam patří, nezaleze dobrovolně nikdy.

smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilekrásně shrnuto
Reagovat
Fredy
smile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Pavol
Karolína mudruje ako niekoľko krát pred inými turnajmi. Ak postúpi tak len na úkor Krejči. Ale to bude ťažké.
Reagovat
tommr
nemudruje jen normálně odpovídá na položený otázky ...
Co se týče postupu tak jen na úkor Báry postoupit nemůže. Bude muset porazit ještě jednu z dvojice Kontaveit, Muguruza a to bude nejspíš hodně těžký ...
Reagovat
FulnekUltras
na paštiky dostane - tak je to jednoduchý ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist