Plíšková v Indian Wells: Doufám, že tu můžu výsledky z posledních dvou let ještě vylepšit

9. 3. 2018, 15:15
Aktuality 13
Karolína Plíšková si na prestižním podniku v Indian Wells zahrála v posledních dvou letech semifinále. Aktuálně pátá tenistka světa se tak letos do prosluněné Kalifornie vrátila s nadšením a věří, že může výsledky z posledních dvou ročníků ještě vylepšit.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková se vloni díky výborným výsledkům poprvé v kariéře stala v polovině července světovou jedničkou. Do letošní sezony však vítězka devíti turnajů na okruhu WTA nevstoupila podle svých představ. Zahrála si sice semifinále prestižního turnaje v Brisbane a čtvrtfinále Australian Open, sama Plíšková však od sebe pravděpodobně po loňském roce očekávala o trochu více.

Před turnaji v Dauhá a v Dubaji zbrzdila českou jedničku nemoc, kvůli které neodehrála ani jedno fedcupové utkání v duelu proti Švýcarsku, které se hrálo v pražské O2 areně. Na obou turnajích pak Plíšková vyhrála jen jeden zápas, sama ale řekla, že přípravě na americké turnaje v Indian Wells a Miami dá všechno.

"Jsem šťastná, že jsem zpět. Je úžasné být zase v teple. U nás v České republice jsme teď měli pěknou zimu, takže jsem ráda, že jsem teď tady," řekla po příjezdu do Indian Wells aktuálně pátá tenistka žebříčku WTA. "Miluju zdejší prostředí, mám na něj krásné vzpomínky z minulých let," dodala Plíšková, jež si na prestižním americkém podniku zahrála v posledních dvou letech semifinále.

"Tento turnaj se hraje v nádherném prostředí a atmosféra je tu vždy báječná. Po grandslamech je to jeden z největších turnajů na světě a jezdí sem fanoušci ze všech koutů světa, což je báječné," konstatovala Plíšková. "Počasí je tu také úžasné, je teplo a skoro vůbec tu neprší. Tyhle podmínky napomáhají mé hře a možná i proto se mi tu v posledních letech tolik dařilo."

"Doufám, že na to letos dokážu navázat, nebo ty výsledky ještě vylepšit. Bude to ale hodně náročné, protože tu startuje celá špička. Nechci tedy předbíhat. Musím se teď soustředit na první zápas a jít krok za krokem. Vrací se tu Serena a Viktoria, které jistě také mohou zamíchat kartami. Bude zajímavé sledovat to, jak se jim bude po návratu dařit. Určitě mají obě velkou motivaci zase vyhrávat a celý turnaj to tak ještě zatraktivní."

"Start sezony byl z dnešního pohledu poměrně dobrý. Samozřejmě, že to mohlo být ještě lepší, ale stejně tak to mohlo být i horší," hodnotila start sezony 2018 česká tenistka. "Teď mám ale za sebou dobrou přípravu a spoustu tvrdých tréninků, které mi snad pomohou k dobrým výkonům."

 

 

Komentáře

13
Přidat komentář
Pavol
Príde prvá hráčka ktorá si bude na teba veriť a zruší ťa ako žiadosť na byt. Prvá troška lepšia obranárka.
Reagovat
Pavlis
Tak je to oficiální.

http://www.wtatennis.com/news/february-2018-wta-player-month-petra-kvitova
Reagovat
Dobry-den
Tak to jsem opravdu nečekal.
Bravo.
Reagovat
Kozoroh
Odpověď najdete zde: http://www.bbc.co.uk/sport/tennis/43337914
Reagovat
tommr
má opravdu velký cíle, protože vylepšit lonský semifinále bude nesmírně náročný. Mám z toho trochu rozporuplný pocity. Na jednu stranu bych to samozřejmě Karolíně moc přál, ale na druhou stranu se díky blbýmu losu úspěch Karolíny bude rovnat neúspěchu Petry a to si samozřejmě nepřeju. Pokud dojde na jejich vzájemnej souboj v osmifinále tak budu každopádně strašně trpět ... :)
Reagovat
Andrew89
ja ne. Petra je jasna volba bez mrknuti oka:)
Reagovat
blixa
Já taky ne. Kája jasná volba bez mrknutí oka ;-)
Reagovat
Empe
Přesně tak! :) Petra je jasnou volbou proti všem. Akorát teda u Lucky ve finále GS bych přimhouřila oko. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to u me jedině Peťa, vždy a za všech okolností, kdykoli, kdekoli, proti všem! :-)
Reagovat
janek_da
I proti Petře?
Reagovat
blixa
To hraje skoro nejčastěji ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petře proti Petře fandím vlastně úplně nejvíc :))
Reagovat
lvicek
A pokazdy ;).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist