Plíšková v Tianjinu smetla Bacsinszkou a je potřetí v sezoně ve finále

13. 10. 2018, 07:42
Aktuality 41
WTA TIANJIN - Karolína Plíšková v čínském Tianjinu smetla za hodinu hry Švýcarku Timeu Bacsinszkou a potřetí v sezoně postoupila do finále, v němž letos ještě neprohrála. O celkově 12. titul si zahraje proti Francouzce Caroline Garciaové, která je letos ve finále poprvé.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková zakončuje čtyřtýdenní asijskou šňůru v čínském Tianjinu, kde úspěšně zvyšuje bodový náskok na poslední postupové příčce před Nizozemkou Kiki Bertensovou v boji o Turnaj mistryň. 

Výkony šestadvacetileté Češky v Číně jsou sice jako na houpačce, ale roli favoritky nakonec vždy potvrdila. Nejprve zdolala ve třech setech Američanku Lepchenkovou, následně nedala šanci Slovince Hercogové, včera se nadřela na postup přes Britku Boulterovou a dnes smetla 6-2 6-1 Švýcarku Timeu Bacsinszkou

Zatímco ve čtvrtfinále přišla pětkrát o servis, v semifinále proti bývalé světové devítce Bacsinszké, která je aktuálně až na 329. pozici žebříčku, ztratila po svém podání jen osm míčků a nemusela čelit brejkbolu. Od stavu 2-2 získala deset z dalších jedenácti gamů a proměnila hned první mečbol.

"Utkání jsem měla pod kontrolou. Bylo to docela rychlé, zdála se mi (Bacsinszká) trochu unavená po tom včerejším dlouhém zápase. Vím, že umí hrát lépe, ale já jsem se obávala jen sama sebe," řekla Plíšková.

V žebříčku letošního roku si Plíšková upevnila osmou pozici, zajišťující start na vrcholu sezony v Singapuru. Před Nizozemkou Kiki Bertensovou, jež ve čtvrtek vypadla v Linci ve druhém kole, zvýšila postupem do finále náskok na 130 bodů. "Na Singapur teď mám dobrou šanci. Kdyby se to opravdu povedlo, bylo by to skvělé," dodala.

Do své sbírky může Plíšková přidat dvanáctý turnajový vavřín a podruhé v kariéře tak získat v jedné sezoně tři tituly. Poprvé to dokázala loni. Letos kralovala v dubnu ve Stuttgartu a nedávno se radovala v Tokiu.

Poslední soupeřkou Plíškové bude nasazená dvojka Caroline Garciaová, se kterou vede ve vzájemné bilanci 3-2, Francouzka, která v předchozích dvou týdnech neobhájila tituly na velkých turnajích ve Wuhanu a Pekingu, si alespoň částečně spravuje chuť v Tianjinu. 

Čtyřiadvacetiletá Garciaová ve čtyřech zápasech neztratila ještě ani set. V dnešním semifinále, teprve druhém v sezoně, porazila 6-3 6-4 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu, s níž si poradila i počtvrté, a letos poprvé postoupila do finále.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 10. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Bacsinszká (Švýc.) 6-2 6-1
Garciaová (2-Fr.) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
EllNino
Skvělý turnaj, z kvaldy až do finále ... skalpy Mony Barthel, Mandy Minelly, Katky Siniakové, Johanny Larsson, Nasti Pavlyu a Petko ... zítra proti Camilce už hraj uvolněně, ale pokud to bude stejná hitparáda jako dneska ve 3. setu, bude šance .. čekám hodně rychlé finále co do výměn, asi žádné přepinkávané :) Bude to určitě palba :)
Reagovat
Fransoas
Obě Karolíny jsou úžasný hráčky.Snad je Karolína ve větší pohodě po hladkém výtězství nad Švýcarkou a potvrdí roli mírné favoritky. Doufejme,že moje prognóza se splní a že to dotáhne do výtězného mače.Byl by to trochu odskok pro TM k mojí ne zrovna oblíbené Bertens.Držim palce.
Reagovat
tommr
no hlavně by se Karolína v případě vítězství ve finále dostala před Svitolinu a měla by tak (za předpokladu, že Svitolina nebude příští týden hrát v Moskvě) TM v kapse ...
Reagovat
jirkaS
lepší varianta ;-)
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/Bo4CFc3BgjA/

Ať si zažádaj o adopci.
Reagovat
blixa
Pejsek je fajn. Vzhledem k tomu, jak se celý civilizovaný svět směle řítí do řiti je to ta lepší varianta.
Reagovat
Frick
Jasně, no. Už skoro 3/4 století nezuřila ve střední/západní Evropě válka a ono to jde tak do řiti, že ani dítě by si člověk neměl pořizovat.
Reagovat
Frick
https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/vp/984f34f14b981b62a9821b66f5b94a8f/5C4D5F2B/t51.2885-15/e35/43512380_425793061282557_3129871190729509383_n.jpg

Zase se nám přizdobila. No, ani jí neni dvacet. Aby měla za chvíli místo.
Reagovat
com
brejk, tak Kristyna se z debaklu od Strycove uz vzpamatovala :)
Reagovat
Dobry-den
Muška hraje první zápas od US Open. Uvidíme, jak je na tom s formou. Držím palce. ;-)
Reagovat
Dobry-den
Kája Postupuje!
Ale byla to divočina :-D
Reagovat
tommr
to je skvělej návrat po zranění. Skalp Watsonový je pořád ještě hodně cennej. Bál jsem se aby se ta dobrá forma z USO úplně nevytratila, ale zdá se, že by na to Karolína přece jen mohla navázat ... :)
Reagovat
Dobry-den
Do finále postoupily obě nejvýše nasazené hráčky, to se nestává moc často v poslední době. ;-)

Obě Karolíny mám rád, ale budu radši, když ve finále vyhraje Zlounek. ;-)
Reagovat
blixa
Andrejka jede jako pila :D V Linci se chystá velmi sympatické finále ;-)
Reagovat
dunphy
Ano, Camila Giorgi je vskutku ztělesněním sympatické tenistky.
Reagovat
bIbec
nakonce bude ještě sympatičtější .-)
Reagovat
blixa
No to ani náhodou. Zase jsem to zakřikl, doprčic !!! :(((
Reagovat
blixa
Prdelka moje mi jako další dneska udělala radost. Vyhraj to tam celé !!! ;-)
Reagovat
dadaft
parádní, kvalitní a napínavý zápas, Qiang má momentálně neskutečnou fazónu, gratulace.
Reagovat
EllNino
ano, má taky trochu štěstí, že se hraje tolik turnajů v Číně ... ale i to nezvládá každý, hrát doma, viď Sam :) ...

uvidíme, jak se jí bude dařit na začátku roku a pak i na jiných kontinentech, ale myslím, že to nebude zase až takový problém :)
Reagovat
dadaft
uvidíme.
osobně ji přeji hodně úspěchů, líbí se mi její hra.
Reagovat
VlS
parádní dámskej tenis. Tak kam nám až Wang dojde?
Reagovat
EllNino
Tak po Olze Danilovic, Nastě Potapově (2x) a Amandě Anisimově se dostala do finále WTA turnaje další hráčka narozena v novém miléniu - Dayana Yastremska :) Dneska porazila velmi dobře hrající Zhang a zítra si zahraje o titul, ale bude to těžké, buď Garbině, nebo Qiang Wang ... každopádně velký úspěch :)
Reagovat
dadaft
parádní zápas mezi Wang a Muguruzou teď.

doufám že Qiang vyhraje...
Reagovat
dadaft
joo!!!
1:1
třetí set si tenhle mač zaslouží...
Reagovat
blixa
Jen počkej, koťátko ti vyškrábe oči !!! :-P
Reagovat
com
jo uz ji Mugu snad da :)
Reagovat
dadaft
ha ha ha, brejk je zpět a tichá šikmooká síla začíná ničit uječenou španělačku...
Reagovat
Krisboy
Jen doservirovat :)
Reagovat
EllNino
Kájo dobrý, tak vyhraj další turnaj :)
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem nic ale mám radost, že je Kája vyhrává. Super!!!!!
Reagovat
Fandina
A také mám radost, že ve finále je moje Garcia :-). Nicméně finále nech Káje. Příště Caro :-). Káji pojď!!!
Reagovat
honza333
Kam by se musela Kája dostat na turnaji v Moskvě?? Kdyby za A/ prohrála finále , za B vyhrála finale
Reagovat
tommr
stoprocentní jistotu postupu na TM dá Karolíně účast ve finále v Moskvě. Postup by si ale mohla zajistit i dřív v závislosti na výsledcích jejích tří konkurentek. Pokud se např. Bertensová v Moskvě nedostane do semifinále má Karolína účast na TM jistou bez ohledu na její vlastní výsledky ...
Reagovat
tommr
dneska podala velice dobrej výkon a smetla nebezpečnou soupeřku za necelou hodinku. Tak hladkou výhru jsem opravdu nečekal ...
Postup do finále znamená dalších 70 bodů do Race a navýšení náskoku před Bertensovou na 130 bodů. Dalších 100 bodů může Karolína získat výhrou ve finále ...
A protože Svitolina dneska prohrála v Hongkongu s Wangovou měla by výhra ve finále v Tianjinu pro Karolínu znamenat i definitivu postupu na TM. Záležet to bude na tom jestli se Svitolina ještě dodatečně nepřihlásí do Moskvy ...
Reagovat
com
vzdyt si vcera psal, ze kdyz tam bude na WC Halep a Stephens, tak ze Svitolina tam uz hrat nemuze, nebo jo teda?
Reagovat
tommr
dokud nebude zveřejněnej los Moskvy tak není nic jistý. Svitolina zatím mezi přihlášenejma není a WC by neměla dostat, ale je možný, že se tam na poslední chvíli nějakým způsobem dostane. Nebylo by to poprvé kdy WTA poruší vlastní pravidla (stačí si připomenout jak se třeba před pár léty Kerberová vecpala do Lince na úkor domácí hráčky když potřebovala body pro TM) ...
Reagovat
Carloss
to sou teda šachy. jestli je Karolína přihlášená do Moskvy a zítra vyhraje finále v Tanjinu, tak by se teoreticky mohla z Moskvy odhlásit. ale zas by se tam mohla na úkor Karolíny dostat ta Svitolina.
Reagovat
tommr
přesně tak. Karolína by se neměla ukvapovat a s případným odhlášením z Moskvy počkat až bude mít stoprocentní jistotu postupu ...
Reagovat
George_Renel
V tom případě by tam měla jet a třeba po kole dvou odstoupit aby takovým možnostem zamezila.
Reagovat
Fransoas
Souhlasim s Váma.Karolína celkem hladce vyhrála - měl jsem trochu obavy,protože se zdálo,že ta Švýcarka nabrala lepší formu.O turnaji v Moskvě se žádná informace o tom že by tam neměla hrát zatím neobjevila.Účast na TM se hodně přiblížila.Doufejme,že to dopadne dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist