Plíšková vyrazila na Turnaj mistryň stoprocentně připravená

16. 10. 2017, 16:04
Aktuality 39
Dobře naladěná a s odhodláním co nejlépe zakončit sezonu dnes odletěla tenistka Karolína Plíšková do Singapuru. V případě zisku titulu na Turnaji mistryň by mohla současná světová trojka ukončit sezonu na tenisovém trůnu.
Profily hráčů
Karolína Plíšková

"Očekávání nemám žádná, ale motivace uhrát co nejlepší výsledek je obrovská. Konkurence je velká, ale šanci mám. Cítím se velmi dobře," řekla Plíšková ČTK před odletem do dějiště vrcholu sezony pro osmičku nejlepších hráček roku.

Po asijském turné absolvovala náročný a kvalitní tréninkový blok. "Makala jsem na kurtu i v posilovně. Jsem v pohodě i po psychické stránce. Sezona už je dlouhá a náročná, ale na vrchol jsem stoprocentně připravena," uvedla.

Loni si Plíšková odbyla na Turnaji mistryň premiéru a po výhře a dvou prohrách nepostoupila ze skupiny. Letos myslí na semifinále. "Ano, přesně tak. S ničím jiným tam ani jet nemůžu. Loni to pro mě byla první účast a letos snad zúročím získané zkušenosti," řekla letošní semifinalistka grandslamového French Open.

Na Turnaji mistryň půjde i o post jedničky. Ve vyrovnaném poli může na první místo pomýšlet minimálně čtveřice hráček. "Nemá cenu se schovávat za ohrané fráze. Tenis hraju proto, abych vyhrávala. Jedničkou už jsem byla a budu dál dělat všechno pro to, abych mezi nejlepšími vydržela co nejdéle," konstatovala Plíšková.

Postup na první místo by navíc znamenal, že na vrcholu i sezonu ukončí. To je pro mnohé odborníky i hráčky ještě cennější, než se ocitnout v čele během roku. "Zakončit sezonu jako světová jednička je něco mimořádného. Je to obrovská výzva," řekla Plíšková, která v létě strávila na špici žebříčku dvouhry osm týdnů.

S Plíškovou se v Singapuru představí Rumunka Simona Halepová, Španělka Garbiñe Muguruzaová, Lotyška Jelena Ostapenková, Ukrajinka Jelina Svitolinová, Američanka Venus Williamsová, Dánka Caroline Wozniacká a Francouzka Caroline Garciaová.

"Nejnepříjemnější je Halepová, se kterou jedinou mám negativní bilanci vzájemných zápasů. Vyloženě příjemnou soupeřku na Turnaji mistryň hledat nelze, ale dobré zápasy jsem letos odehrála proti Wozniacké," řekla Češka.

Tři soupeřky v základní skupině bude znát po pátečním losu. S netradičním systémem pro tenis nemá Plíšková problém. "Je to určitě zajímavé zpestření. Mně se to zamlouvá. Případné zaváhání ještě můžete napravit," uvedla Plíšková.

V Singapuru bude mít od úterý do neděle, kdy turnaj startuje, čas na aklimatizaci. "Stihnu ještě potrénovat, zvyknu si na povrch i všechno okolo," plánovala.

Na místě se potká s Australankou Renae Stubbsovou, která jí bude na Turnaji mistryň pomáhat v roli trenérky. "Během těch pár dní už nic extra nenatrénuju, spíš jde o to, abych se cítila dobře a správně se na vrchol sezony naladila," řekla Plíšková, která po US Open ukončila spolupráci s Davidem Kotyzou.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
SubOptikT
Pokaždé, když nějaký český tenista nebo tenistka dopředu prohlásí, jak všechno v přípravě šlapalo a že má ambice z nejvyšších, můžeme to rovnou nasázet proti nim. Osobně tipuju, že uklohní jeden zápas, když bude mít ve skupině Wozniacki nebo Svitolinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda, že se Karolína nechá v médiích prezentovat svým de facto naparováním, nesmysly o lásce ke šperkům či vztahem k dceři Borhyové. Asi to nemálo lidí docela štve. A o Hrdličkovi se mi ani nechce pasát, i když ho neznám ale ... ??!! Tedy pokud nám nezavře hubu nějakými skutečně hodnotnými výsledky či úspěchy. Pak možná zmlkneme.
Reagovat
George_Renel
Být světová trojka dle tebe není hodnotný a světový úspěch?
Asi bys měl ta "média" méně sledovat nebo sledovat ta opravdová....
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo. Jdu se někam poučit, která jsou ta opravdová.
Reagovat
Krisboy
TenisPortál.
Reagovat
EllNino
Karolína se nijak neprezentuje, pouze odpovídá novinářům, je to její povinnost, kdyby to dělat nemusela, tak to nedělá, sama to říkala .. a potom to může znít jako naparování ... ale není to nic jiného než odpovědi na otázky, které pak dá novinář do článku, a nevíme, jakým stylem to řekla, jakou intonací, nevíme nic, jen čteme jakousi hodně vzdálenou verzi toho, co vlastně řekla
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu, je to poklidnej názor. Našinec někdy není moc spravedlivej :-)
Reagovat
blixa
Tvl., ty si změň nick. Děláš Mejlovi ostudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Che ! Tak konečně něco moudrýho. Jdu na to.
Reagovat
Fandina
:-)) hlavně si ho nezměň na Mejlu :D
Reagovat
sprchon
Řekla to rychle, protože to chtěla mít rychle za sebou. :)
Reagovat
blixa
Tyhle řeči jsou především pro uši soupeřek. "Jsem tady, jsem připravená a dám si vás k večeři". Něco jako vyhlášení boxerů před duelem :D
Reagovat
tommr
Svitolinu ve skupině určitě mít nebude. To je jediná jistota před pátečním losem ...
Reagovat
smazaný uživatel
Karolína Plíšková v Singapuru nevyhraje ani jeden zápas. Konec konců i za to jsou body.
Reagovat
Frick
A prachy. Spousta prachů.
Reagovat
janek_da
ale v Česku je danit nebude. Můžeš klidně spát
Reagovat
blixa
No to právě nemůže. Víš jak ho to sere ? Zase ji ten náš státeček neokrade a nenacpe to do chřtánu Frickovi :D
Reagovat
Ondra979
vzhledem k poslednim vykonum mi to prijde dost sebevedome..uvidime
Reagovat
Ravik
bože to je ale pca
Reagovat
brixner
Budoucí vítězky Turnaje mistryň se přece nevylučujou, žáno!
Budu si muset pořídit nojbug s větší úhlopříčkou ;-)
Boha jeho, já to vedu...
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
drabona
Jo, to sebevědomí je dobrá věc, jen aby se mrška na kurtu postupně nevytratilo!?
Reagovat
brixner
Už byste to měli pochopit jednou!
Reagovat
blixa
Jo, to jo, to rozhodně ! To já vylučuju porád. Ale nadycky to nejde, to ne, to by nešlo bumbat ani papat, to by se mi nelíbilo ! ;-)
Reagovat
brixner
No mě vomejou! Kam sem to jen čuměl...Vona je to Kája, já myslel, že to je ta uječená a celoživotně podvádějící, dalo by se říci až morální prostitutka...no víte která, né?
Kájinečičko moje/naše, sorry jako, já se přehlíd, ty si přece naše jedna z nej nej nej berušek, co mávaj pálkama! A za to, že sem už takovej starej a slepej idyot, ti slibuju, že tendle Turnaj mistryň letos vyhraješ a hotovo!
Hele, Blixa, začínaj mě poslední dobou nějak srát voči a brejle ještě nosit nechci...Dobrý zjištění je, že jsi jeden z mála, kdo todle asi i chápe :-)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
blixa
Jo jo, to chápu, já když nemám ty skleněný voči, tak jsem úplně v hajzlu ... ;-) :D
Reagovat
brixner
To mi připomnělo tu pohádku vo tom, jak ty tři děvočky měly jedno skleněný voko a vono jim vypadlo a hádaly se, která si ho jako zase nainstaluje...Mě se stalo něco podobnýho, když jsem poprvý vzal malou kupku tvrdé západní měny a šel jí utratit v Antwerpách! Když jsem tam viděl hezky v zákrytu, pouze v tangách oděnou, snůšku krásy vod Guinea Bissau přes Maroko, Itálii až někam po Koreu, tak sem se ti tak lek, že sem doslova zcepeněl a Blixa-normálně mi vypadly vobě voči z ďůlků! A než sem se nadál, měl jsem v rukou dva pořádný, do úplnýho tmava přezrálý melouny, na vomak vcelku ucházející a jak sem byl v tu chvíli voslepenej, tak sem začal strachy, v pudu sebezáchovy, šmátrat vokolo a nahmatal sem další melounky, sice drobet menší, ale vo to tvrdší a z pouhé dedukce mi vyplývalo, že se kolem prohání i pár bobrů, o nihž sem ani netušil, kde se tam vzali, ale prostou akcí "Ruka sem, ruka tam" sem je taky nahmatal, ba co dím-doslova vošmakal a za kožichy je z vesela zatahal a šeptaly něco jako Arigató a já byl bez slovníku cizích slov úplně v hajzlu, arigatónštinu fakt ještě nevovládam! Nakonec tadle nebezpečná akce dopadla dobře i bez vočí a já se zas vocitl v přístavu a jakožto bezvokej chvíli hledal svojí kocábku. Hele, Blixa, hmat-hmat je taky důležitej!! Pamatuj si to:-))
Reagovat
Krisboy
Stoprocentně připravená? Takže konec ve skupině.
Reagovat
sprchon
Jojo, cítí se velmi dobře.
Reagovat
com
Karolína:
6:2 Mugu
5:2 Svitolina
2:0 Ostapenko
3:2 Garcia
1:1 Williams
3:5 Wozniacki
1:5 Halep

Pokud do skupiny nebude mít Halep, tak by to tam nějak spatlat mohla:)
Reagovat
tommr
se Svitolinou to má pokud vím 5:1 ...
Jinak souhlasím s tím, že až na Halepovou může hrát o výhru s každou. Snad bude mít při losování štěstí a vyfasuje místo ní Muguruzu ...
Reagovat
bIbec
já se přiznám, že to je snad po letech poprvé, co neřeším los. Ona ta Muguruza může chytnout formu jako blázen a vyhrát ten TM s prstem v nose a nakonec to vůbec "štěstí" být nemusí. To člověk takhle před tím turnajem nemůže říct... hlavně při absenci té Sereny, která je (byla) prostě strašně nad všema a dost blbě se porážela. Halep tam bude v pozici jedničky, což nemusí být úplně komfortní z hlediska toho tlaku a tak.
Takže se prostě těším na ty zápasy a víc moc neřeším. Bez nějakých očekávání, pohoda. Každá může porazit každou.. a jo, Karolína může porazit Halep.
Reagovat
tommr
snad máš pravdu, ale problém je v tom, že si to Karolína asi nemyslí a z Halepový má evidentně vítr což je v tak vyrovnaných zápasech velká nevýhoda ...
Jinak s tebou ale souhlasím a ani já se letos losem moc nestresuju. Pokud chce Karolína uspět tak si prostě musí poradit se všema a bylo by možná lepší kdyby na Halepovou narazila už ve skupině a ne až ve vyřazovací fázi ...
Reagovat
Fandina
Svitolině asi počítá Hopman Cup, tady na TP ho uvádějí.
http://www.tenisportal.cz/vzajemne/svitolina/pliskova/
Reagovat
blixa
Kájo vypráskej to tam !!! ;-)
Reagovat
bIbec
no, Karolína si asi úplně neuvědomuje, že právě s tou Wozniacki má taky tu negativní bilanci :-) Ale i to docela chápu, že si na ni celkem věří.
Každopádně nevnímám nikoho jako extra favoritku, když nehraje ta Serena. Bude to zajímavé :-) Každá má šanci :-)
Reagovat
tommr
Karolína zřejmě mluví jen o letošní bilanci a tu má s Wozniackou pozitivní ...
Já s Karolínou v tomhle souhlasím. Jediná hráčka na kterou asi nemá je Halepová, protože její styl jí maximálně nevyhovuje. Všechny ostatní hráčky může klidně porazit (nebo s nima taky klidně prohrát) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Může bejt, že tam vyhoří všechny favoritky a vyhraje to třeba Garcia. Jako vloni "porno" Cibule.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist