Plíškové vzdala Japonka Ósakaová, ve čtvrtfinále je i Šafářová

10. 8. 2017, 18:57
Aktuality 162
WTA TORONTO - Do čtvrtfinále Rogers Cupu v Torontu se dostaly dvě české tenistky. Karolína Plíšková postoupila bez ztráty podání přes Japonku Naomi Ósakaovou, která v úvodu třetího setu vzdala, Lucie Šafářová pak vyřadila sedm zápasů neporaženou Rusku Jekatěrinu Makarovovou. Neuspěla jen Barbora Strýcová, která nezaskočila obhájkyni titulu Simonu Halepovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková v Torontu startuje na svém prvním turnaji v roli světové jedničky a svou novou roli zatím zvládá. Včera si poradila navzdory čtyřem prohraným servisům 2-0 na sety s Ruskou Pavljučenkovovou, dnes naopak i přes udržení všech servisů musela v prvním vzájemném duelu s o šest let mladší Japonkou Naomi Ósakaovou do třetího setu, na jeho začátku však soupeřka vzdala.

V prvním dějství Plíšková využila dva z pěti brejkbolů a sama žádnému brejkbolu nečelila. Druhá sada už byla vyrovnanější. Česká tenistka odvrátila za stavu 2-3 tři brejkboly, vzápětí svou šanci na brejk nevyužila a rozhodnout musel tie-break. V něm Plíšková udělala několik chyb a devatenáctiletá Japonka si vynutila třetí dějství.

Jenže v jeho úvodu si Ósakaová prohrála servis, vzápětí si vyžádala pauzu na ošetření a po krátké poradě kvůli zranění břišních svalů utkání skrečovala.

"Naomi je opravdu líto, protože hrála velmi dobře. Hlavně ve druhém setu se zvedla a tvrdě bojovala," řekla Plíšková. Ve dvou setech zaznamenala 13 es. "Hrála jsem lépe než v prvním zápase s Pavljučenkovovou. Hlavně mi vycházelo podání, které jsem dneska ani jednou neztratila. Ze servisu mám radost," dodala.



Pětadvacetiletá rodačka z Loun, jež během sezony 2017 vyhrála turnaje v Brisbane, Dauhá a Eastbourne, vylepšila letošní zápasovou bilanci na 39 výher a 10 porážek. Talentovaná Ósakaová, jež hrála poprvé v kariéře se světovou jedničkou, se výhry nad hráčkou Top 10 nedočkala ani na devátý pokus.

Ve čtvrtfinále, do něhož se na Rogers Cupu dostala poprvé, se Plíšková utká Caroline Wozniackou. S Dánkou sice prohrává ve vzájemné bilanci 2-4, ale obě výhry si připsala v této sezoně. Pokaždé uspěla ve finálovém zápase, ve kterých se Wozniacké letos nedaří. Ve finále byla už pětkrát, ale neuhrála v nich ani set.

Plíšková mohla narazit na Agnieszku Radwaňskou, se kterou v sedmi duelech neuhrála ještě ani set, Wozniacká ji ale dnes vyřadila. Sedmadvacetiletá Dánka porazila o rok starší polskou kamarádku 6-3 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 11-6.



Plíšková měla v Kanadě nakročeno do čtvrtfinále i ve čtyřhře. společně s domácí Eugenií Bouchardovou však neproměnily tři mečboly a s česko-německou dvojici Květa Peschkeová a Anna-Lena Grönefeldová prohrály 5-7 6-1 9-11. Debl hrála Plíšková teprve počtvrté v sezoně a v Torontu si připsala alespoň první letošní výhru.

Šafářová zastavila Makarovovou
Dvě hodiny po Plíškové se z postupu radovala i Lucie Šafářová. Třicetiletá rodačka z Brna zdolala 6-3 6-7 6-2 sedm zápasů neporaženou Rusku Jekatěrinu Makarovovou , která minulý týden triumfovala ve Washingtonu, a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšila na 4-1.

Šafářová mohla vyhrát mnohem snadněji, ale postup si zkomplikovala. První sadu vyhrála poté, co si Ruska nechala ošetřit záda, pak ale promarnila vedení 5-2, jeden mečbol a druhou sadu ztratila v tie-breaku. V rozhodujícím setu si česká tenistka vypracovala náskok 5-0 a nakonec ho ovládla poměrem 6-2.

Do čtvrtfinále Rogers Cupu se Šafářová dostala počtvrté v kariéře a z toho potřetí v Torontu, kde vyrovnala své maximum z let 2009 a 2011. O semifinále, které si v roce 2012 zahrála v Montrealu, se utká s Američankou Sloane Stephensovou, jež se v Torontu dostává do skvělé formy.

Američanka, jež kvůli zranění nohy téměř rok nehrála, si po Petře Kvitové v osmifinále vyšlápla i na světovou trojku Angelique Kerberovou, kterou přehrála dvakrát 6-2. "Jsem nadšená, že se mi po návratu tak daří. Tenis mi moc chyběl a to, že jsem tu teď porazila tak dobré hráčky, je pro mě velmi motivující. Snažila jsem se soustředit na sebe a na svou hru, a to byl klíč k vítězství," konstatovala po utkání Stephensová, s níž má Šafářová bilanci 2-0.

V osmifinále z tria českých hráček neuspěla jen nejstarší z nich Barbora Strýcová. Jednatřicetiletá rodačka z Plzně utrpěla debakl s předloňskou finalistkou a loňskou šampionkou z Montrealu Simonou Halepovou, s níž prohrála 1-6 0-6. Rumunka v pátém vzájemném střetnutí vyhrála počtvrté.

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.735.139 dolarů
čtvrteční výsledky (10. 08. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Ósakaová (Jap.) 6-2 6-7 1-0 skreč Ó.
Šafářová (ČR) - Makarovová (Rus.) 6-3 6-7(3) 6-2
Halepová (2-Rum.) - Strýcová (ČR) 6-1 6-0
Wozniacká (6-Dán.) - A. Radwaňská (10-Pol.) 6-3 6-1
Garciaová (Fr.) - Bellisová (USA) 6-4 6-2
Stephensová (USA) - Kerberová (3-Něm.) 6-2 6-2
Muguruzaová (4-Šp.) - Bartyová (Austr.) -:0 3-6 6-2
Svitolinová (5-Ukr.) - V. Williamsová (9-USA) 6-2 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Grönefeldová/Peschkeová (5-Něm./ČR) - Bouchardová/Kar. Plíšková (Kan./ČR) 7-5 1-6 11-9
L. Kičenoková/Melicharová (Ukr./USA) - Chia-jung Chuang/Voráčová (Tchaj-wan/ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

162
Přidat komentář
Stan_Borowitz
set je doma, tak ještě jeden, vracečka už musí být utahaná.
Reagovat
tommr
průběžnej singlovej žebříček WTA k dnešnímu dni - po kompletně odehraném třetím kole v Torontu ...
Hvězdička (*) znamená, že se hráčka dostala v Torontu do čtvrtfinále ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Karolínu Plíškovou ...

------------------------------------
1. Plíšková, Karolína 6940 *
------------------------------------
2. Halep 5990 (-950) *
3. Kerber 5730 (-1210)
4. Muguruza 5310 (-1630) *
5. Wozniacki 4945 (-1995) *
6. Svitolina 4940 (-2000) *
7. Konta 4665 (-2275)
8. Kuznetsova 4410 (-2530)
9. Williams, Venus 4157 (-2783)
10. Radwanska, Aga 3985 (-2955)
11. Cibulková 3580 (-3360)
12. Ostapenko 3495 (-3445)
13. Mladenovic 3155 (-3785)
------------------------------------
14. Kvitová 3090 (-3850)
------------------------------------
15. Williams, Serena 2810 (-4130)
16. Sevastova 2270 (-4670)
17. Keys 2238 (-4702)
18. Vesnina 2180 (-4760)
19. Garcia 2135 (-4805) *
20. Pavlyuchenkova 2070 (-4870)
...

Karolína Plíšková si i nadále drží pozici jedničky. V Torontu se bojuje jen o to s jakým náskokem půjde v této pozici do turnaje v Cincinnati. Zatím si svůj náskok mírně navýšila ...

Petra Kvitová zůstává i přes nečekané vypadnutí už ve druhém kole na 14.místě a žádná z hráček za ní jí už nemůže předstihnout ...
Reagovat
peggy
Karolino a Lucko,jen tak dal.Pani Srycova mame doma dva kanary, vice jich nepotrebujeme,Vy si je muzete rozmnozovat dale.Kdo umi umi.
Reagovat
dunphy
Btw. Lucce blahopřál na Instagramu k postupu do čtvrtfinále i Seal. Jsou kámoši. :D
Reagovat
Frick
Měly by jí hrát Siniaková s Vondroušovou.
Reagovat
Frick
dostala těžkej výprsk. To se asi nečekalo.
Reagovat
Frick
http://zahranicni.ihned.cz/c1-65842750-lonsky-rok-byl-nejteplejsi-v-historii-napomohly-tomu-sklenikove-plyny-i-el-nino
Reagovat
Frick
http://zahranicni.ihned.cz/c1-65842750-lonsky-rok-byl-nejteplejsi-v-historii-napomohly-tomu-sklenikove-plyny-i-el-nino
Reagovat
Frick
Lucka 1,67
Sloane 2,02

Je tedy mírně větší favortikou než proti Ekaterině. Přiznám se, že dnes jsem Lucii věřil více. Proti Mouřenínce nevim, nevim.

No ale myslím si, že jiná cesta k nasazení na US Open příliš vést nebude. V opačném případě by musela zřejmě udělat QF i v Cinci a to nevim, nevim. Už z toho důvodu, že se obávám nějaké "vraždy" do losu.

Jinak Lucie bude zítra bojovat teprve o své páté semifinále na GS/TM/PM/P5 turnaji.
Reagovat
Frick
Snad tedy doufat, že se u Mouřenínky projeví deficit herní praxe, který právě často může mít za následek nevrovnané výkony.
Reagovat
vrabejka
Nějaké nasazení nehraje u takových hraček kolem 30.mista roli. Pokud nemají top formu můžou vypadnout s kýmkoli.
Reagovat
EllNino
roli to má, protože nedostanou do 1. kola top hráčku
Reagovat
misa
jistě
Reagovat
misa
To může klidně i světová jednička. Nemusíme hledat v minulosti, dělo se to letos.
Reagovat
Frick
že je vskutku reálná možnost, že po Cinci bude mít ženský tenis jedničku bez jediného titulu ze 14 největších podniků sezóny v aktuálním 52-týdením zápise.
Reagovat
lars
budez mit radost, kdyz to Halep nedopusti ?
Reagovat
lars
* budes
Reagovat
Frick
Bude to symbolické potvrzení toho, že tenisu chybí skutečná star.
Reagovat
lars
blbost.
Budes mit radost, kdyz to Halep nedopusti ?
Reagovat
Frick
Budu mít radost, když to Karolína nedopustí, pakliže to nebude na úkor Lucky.
Reagovat
VlS
podívej se aspoň na pavouka, než začneš žvanit
Reagovat
Jam
Angie má šanci se během dvou měsíců dostat z NO.1 mimo TOP10
Reagovat
Frick
Jak se říká - Kdo umí, ten umí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sloane soustředěná. Chybovala minimálně, naopak dokázala využít chyby soupeřky. A že Angelique pomáhala: dvojchyby, auty, kraťasy pro jistotu umístěné hluboko do vlastního dvorce.
Po prohraném podání v úvodu 2. setu byla hodně dole, ale chvíli bojovala. Občas vykouzlila parádní úder, ale většina šla do autů, do sítě.
Angelique hrála naivně.
Závěrečná výměna - darovaný mečbol - povedená kombinace útoku a obrany od Sloane a zmar od Angelique.
Reagovat
vrabejka
Hmm Sloane za 2 dny porazila 2 GS šampionky slušný počin.
Jestli se Angie okamžitě nevzpamatuje tak vypadne z TOP 10.
Reagovat
tommr
to vypadne zcela určitě, protože ted obhajuje finále v Cincinnati a titul z USO a to by asi neobhájila ani v top formě natož ted ...
Reagovat
vrabejka
Jj pak ještě TM. Angie byla prostě one season star.
Reagovat
EllNino
Skvělý výkon, obrana, tvrdý přechod do útoku, Agie byla totálně bezzubá, nevěděla, co hrát :) ... Parádní práce nohou, lehkost a elegance, radost pohledět, výhra nad Petrou nebyla náhoda :D

Lucka bude muset podat opravdu výborný výkon, aby vyhrála, ale tak je taky možnost, že Sloane výkon nezopakuje :) ... každopádně se moc těším na tenhle duel
Reagovat
tommr
Stephensová dneska přejela Kerberovou jako zmrzlej rybník. To Petra včera i když nehrála nic moc aspoň bojovala a uhrála proti ní set ...
Reagovat
lars
Mela byt v pulce pavouka s Halep.
Reagovat
misa
Lucka ale taky nebude jen vracet jako Kerberová a navíc její servis je mnohem lepší.
Reagovat
historik
Teda nejde s té Sloane trochu strach, silně si podává Kerber!
Reagovat
EllNino
Lucka se má na co těšit :D
Reagovat
EllNino
Kája měla trochu štěstí, protože Naomi se zdála celkem rozjetá a nevím nevím, jak by te 3. set dopadl ... každopádně lepší servis, ale pořád je to takové nemastné neslané, proti Caro to bude chtíít daleko lepší výkon, protože jinak bude rychle konec ... ale gratulace, zatím tu roli jedničky jakž takž zvládá :) ...

Lucku jsem neviděl, ale teda pustit Makaróna zpět do zápasu se moc nevylácí, JoKo ví své :D Naštěstí pak nepřišel kolaps ve třetím, ale set na pohodu :) Čtvrtfinále super, a může být ještě líp, ikdyž koukám teď na Sloane a jeví se ve formě, hraje velmi dobře :) Ale ještě nevyhrála, tak uvidíme ...

Báru nemá cenu moc komentovat, hodit za hlavu, třetí kolo pro ni úspěch, ale na podobný typ hráček prostě neumí, Aga, Simona, Angie a spol. jí dávají permanentně na prdel, to bych řekl, že má větší šanci, že ranařku utahá, než pinkalku upinká ... nedá se nic dělat :) třetí kolo v téhle konkurenci se musí brát :)

Čtvrtfinále na Premier 5 se dvěma Češkama, to je celkem úspěch :) Snad se aspoň jedna dostane do semi
Reagovat
mahycek
Hrůzostrašné chyby co Roger nasekal, co za tento rok snad ne. A Ferrerem s ním má stav 17-0 !!!! Jestli se rapidně nezvedne, tak druhej Donskoy. Jdu spát, nemám na to nervy.
Reagovat
misa
Tady je někdo rozmazlený letošní sezonou. Roger ještě otočí.
Reagovat
Frick
Tak to je zklamání. Díval jsem se včera na kurzy a na TOP 3 bylo 1,07!!!

Tak si to vemte, na jaký zápasy v tenisu se vypisujou kurzy 1,07...

No ale season best, tak se zdá, že se to prostě běželo mnohem rychlejc, než by vůbec kdo čekal.
Reagovat
vrabejka
Bylo vidět že to přepalila. Už v zatáčce bylo vidět že ji dochází. Takticky nezvládnuté.
Snad ještě nějaká placka cinkne poslední šanci mají asi oštěpaři a Holoubek.
Reagovat
tommr
se dneska po nepřesvědčivým výkonu v singlu moc nepředvedla ani v deblu a v STB promarnily s Bouchardovou vedení 9:6 ...
Zítra proti Wozniacký bude muset Karolína hrát o hodně líp než dneska pokud chce pomýšlet na další postup. Dneska to rozhodně nebyla žádná sláva ...
Reagovat
com
škoda, že to s Bušárdkou projeli, ale aspoň se teď Kája nebude rozptylovat deblem a půjde si pro titul v singlu:)
Reagovat
Dobry-den
S její formou neformou asi těžko. proti Vozňákyové bude ráda za každý gem.
Reagovat
vrabejka
Každý zápas je jiný. Zítra může hrát daleko líp a může Caro hladce porazit ve 2 setech.
Reagovat
Frick
Fakt je docela vtipný to, jak člověk s hrůzou zjistí, že chce hrát jen dva velký turnaje, kde loni (to je jedno, že Rogers Cup se hrál v Montrealu) vytekla shodne hned v R64, začne se člověk bát "pršvihu" a hle - Lucka ohlásí účast na turnaji, kde může mít nezměrnou šanci uspět a obratem na Rogers Cupu udělala ČF, což je rázem její 2. nejlepší výsledek sezony. Samozřejmě - mohla mít i větší smůlu na los (Mugu, Kája, Halepka... v R32), ale na to se historie ptát nebude. No, dneska nám Lucka trochu zabrnkala na nervy. Upřímně jsem se dost bál toho třetího setu, aby Lucka neodpadla. Namísto toho to dolehlo na její soupeřku. Pak tedy nakonec nám ještě Lucie ještě jednou zabrnkala na nervy. Ale jen lehce.
Reagovat
misa
Měl bys nechat program na Lucii a zbytečně ji nekritizovat. Loni nebyla připravená na velký tenis, takže se to nedá srovnávat s letošní sezonou.
Reagovat
Frick
No... v tý době měla za sebou R32 na RG a R16 ve Wimbledonu, takže s timhle bych byl opatrnej.
Reagovat
misa
Na antuce loni hrála Lucka dobře a se Sam prohrála jen o pár míčů. Na trávě se mi ale vůbec nelíbila a do osmifinále Wimbledonu došla hlavně díky losu. Pak už do konce sezony vyhrála jen dva bodované zápasy (ovlivnila ji určitě nemoc na olympiádě, losy na US Open, Tokiu, Wuhanu i Pekingu měla hodně těžké, to je pravda.) Fyzicky na tom určitě nebyla tak dobře jako teď. Naštěstí se jí letos podařilo překonat jarní spálu bez komplikací.
Reagovat
tommr
hraje debla s Bouchardovou proti Groenefeld/Peschke a Grandstand je narvanej k prasknutí. Na její singl s Osakaovou byl přitom centr poloprázdnej. To je asi poprvé kdy vidím větší návštěvu na deblu než na singlu ... :)
Reagovat
sprchon
Tak logicky... Domácí hvězdička a světová jednička. :)
Reagovat
sprchon
Se vrací! :) Příští tejden bude hrát ve Vancouveru na ITF.

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100038808
Reagovat
Fandina
Super, co jí vlastně bylo?
Reagovat
sprchon
Něco s pravým zápěstím, nikde jsem nenašel, co přesně. V Petrohradě vyhrála kvaldu, ale do prvního kola už nenastoupila. A teď koukám, že hrála už předevčírem v Landisville proti Mestach. Snad to bude na druhej pokus lepší, nehrála půl roku. ;)
Reagovat
Fandina
Jo díky. Já na ní ráda koukám a snad se dostane někam výše.
Reagovat
sprchon
Taky ji mám rád, hraje nádhernej tenis a všechno. Ale bohužel bejvá často zraněná a těm nejlepším nedokáže dlouhodobě konkurovat. Snad se vrátí ještě aspoň do stovky a budeme mít možnost ji vidět na nějakých lepších turnajích. ;)
Reagovat
vrabejka
Strýcová :D
Reagovat
sprchon
Nezaváhala. ;)
Reagovat
dunphy
To teda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Po Petře, Sereně, Angelique, Johanně a Eline nastoupí pošesté k zápasu s hráčkou top 10.
Nenastoupila k zápasu s Mashou.
S Garbi slavila první výhru nad hráčkou top 20, tak ať to vyjde i dneska :-)
Reagovat
dunphy
Barbora proti hráčkám s podobným somatotypem a stylem hry vždycky zaostává, protože se zdá, že oproti nim nemá nic extra co by nabídla. Proto proti Halepce, Kerberce nebo Aze skoro vždycky dostane nakládačku. Škoda.
Reagovat
historik
Strýcovou bych fakt nechtěl trénovat
Reagovat
bIbec
Bára slabá jak čaj.
Reagovat
bIbec
chudák Krupa.
Reagovat
tommr
a chudák Lucka, která s ní zítra bude muset hrát debla ... :(
Reagovat
marcel19752
vůbec nevím proč ta Bára šla na kurt.....mohla pošetřit síly a vyhnout se tak případnému zranění, což by bylo méně bolestivé než na co se koukáme teď.
Reagovat
sprchon
:/
Reagovat
Lunej..
Zatim pekne, i kdyz zapas nevidim:)
Reagovat
d@ve
Nevidíš? Pačemů što? :)
Reagovat
Lunej..
Už vidím, ale nic moc. Navíc já jsem Bařeně přestala nějak fandit od jejího zápasu s Davis, kdy se Baruna chovala extrémně trapně, byla horší než dlaždič a řekla o Davis, že ta kráva to pořád vrací, což bylo už moc. Celkově je Bára delší dobu taková protivná, působí víc nas.aně než před pár lety.
Reagovat
misa
Zápas s Davis jsem neviděl, ale o aférce jsem četl. Bára by se měla krotit.
Reagovat
Lunej..
Dříve jsem to tak nějak brala, to spíš nadávala sobě a nebyla tak sprostá, ovšem teď to nějak graduje a dost se mi tím zprotivila.
Reagovat
mayday
Mně už se tedy zprotivila extrémně, má 30 pryč, čekal bych trošku vyspělosti apod. Sem tam nějakou vulgaritu přejdu, ale jak začne s tím svým pubertálním kňučením, tak to prostě musim vypnout.
Reagovat
d@ve
Nakonec je to spíš nic než moc. :/ Bára se vůbec nechytala.. :( Simona se ani nezapotila..
Co se těch vulgarit týče, tak to se mi nelíbí ani u chlapů, na tož pak u žen. Ono jestli v tom Báru taky nepodporuje mladej Kraus.
Reagovat
Lunej..
Já nevím, proč se to svádí na Krause, snad kdyby ona sama nechtěla, tak se takhle chovat nebude ne? Už jí je 30, není to žádná pubescentka. :)
Reagovat
d@ve
Já nevím kdo co na něj svádí. Jen mne to tak napadlo. :D On mi taky není moc sympatickej. ;)
Reagovat
Lunej..
Mně docela jo... :)
Reagovat
Lenca45
Kraus se v nějakým rozhovoru zmínil, že se mu moc nelíbí, když je Bára hodně sprostá...
Reagovat
d@ve
Může to tak být, byla to jen domněnka. :) A pokud to tak je, tak je to jen dobře.
Reagovat
sprchon
To buď ráda... Baruna bez šance, ale to se dalo čekat.
Reagovat
slacker
je jak Kvitova 0% odvracenych BP
Reagovat
bIbec
kdyby alespoň nutila hrát Simonu něco extra..
Reagovat
sprchon
Doufal jsem. Ale po prvním setu jsem to vypnul, to nemá cenu, kazit si večer.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Simoně :-)
Pohoda, klídek dneska.
Včerejší zápas s Magdou měl lepší náboj.
Reagovat
marcel19752
strýcová zřejmě to chce nějak odchodit. Otrávený obličej. Pomalu mě to přestává bavit se na ni dívat.
Reagovat
tommr
Bára je dneska vyloženě trapná ... :(
Reagovat
misa
si dnes připsala singlovou výhru č. 350! Samozřejmě počítám jen hlavní soutěže grandslamů, turnajů WTA, úspěšné duely na olympiádách a ve Fed Cupu. Třeba Venus má takových výher přes 700, takže Lucka určitě netrhá rekordy, ale číslo je to hezké.

Po letech 2009, 2011 je opět ve čtvrtfinále Toronta, v žebříčku má jisté nejhůře 37. místo. Po většinu zápasu hrála výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Dalších 160 bodů by znamenalo posun na 31. místo, respektive skok do top 20 v race.
Reagovat
smazaný uživatel
Potěšila, i když drama si mohla odpustit.
Ve 3. setu unavenou soupeřku dokázala opakovaně oživit, ale naštěstí využila náskok.
Těším se na čtvrtfinále.
Debla nezávidím ani Kátě, ani Báře s Luckou.
Reagovat
tommr
dneska podala Lucka solidní výkon až na to zaváhání v koncovce druhýho setu, kterým si zápas úplně zbytečně zkomplikovala. Makarova ale do toho šla po hlavě a když jí to tam začne padat tak je těžký s ní hrát ...
Musím se ovšem znovu pozastavit nad zápasovejma statistikama. Lucka měla dneska údajně poměr W/UFE 43:18 a Makarova 21:9. Tomu prostě nějak nemůžu uvěřit ...
Reagovat
historik
tak Bára Karolíně moc nepomáhá, zbytečně promrhané vedení 40:15 a ztráta podání
Reagovat
Dobry-den
ve čtvrtfinále P5, to už je hezký. Ale výkonem holky rozhodně zklamaly :-(
Reagovat
blixa
Jsi zklamán ? To potěší ;-) :D
Reagovat
Dobry-den
Nejsem zklamán. Spíše jen rozladěn.
Reagovat
VlS
potěšilas moc. Škoda trochu ztráty koncentrace v koncovce druhýho, ale neva. A 12 es- klobouček.
Reagovat
Pe3k
By mohla být v semifinále.
Reagovat
misa
je velmi cenné. Lucka je velká bojovnice, tenisově má na top 20, chce to jen nemyslet tolik na skore.
Reagovat
d@ve
Stačí tam vyhrát a je zpět v TOP20.. :) A když k tomu přidá deblový titul.. :D
Reagovat
bIbec
Pěkně Lučia :-)
Reagovat
d@ve
Johoho, Lucka to nakonec dala a zakončila dvěma esy. :)
Jen tak dál!!
Reagovat
misa
Hezký konec.
Reagovat
tommr
ten závěr kdy třema dobrejma servisama otočila ze stavu 15:30 byl opravdu povedenej ... :)
Reagovat
historik
No konečně, Bára už začala!
Reagovat
Mac
uf, zazracne podani...
Reagovat
Mac
kolik si ta safarka asi vypracuje matchballu nez nakonec prohraje pri prvnim rusky...
Reagovat
tommr
se opravdu snaží, aby zápas co nejvíc zdramatizovala. Dokáže dopodávat na druhej pokus? Já bych na to nevsadil ani zlámanou grešli ... :)
Reagovat
misa
:)
Reagovat
vrabejka
Příště musíš mít větší víru v tenisový um Šafářové.
Reagovat
tommr
vede už 5:0 se třema brejkama a bude podávat na zápas. Dokáže to ještě ztratit? :)
Reagovat
Mac
nemozne neni ceske...
Reagovat
misa
Tak už jen 5-2 a další mečbol pryč...
Reagovat
Nancy_z
Snad už to Lucka dotáhne :-D
Reagovat
Mac
ze by zapomnela na skore?
Reagovat
vrabejka
Caro výborně :)
Reagovat
tommr
začala třetí set svižně a vede už 3:0 s dvěma brejkama. Jsem zvědavej jestli se jí to ještě "povede" zdramatizovat ... :)
Reagovat
misa
4-0 je už nadějný stav
Reagovat
tommr
u Lucky to bohužel vůbec nic neznamená ... :)
Reagovat
Mac
jo, darecky uz zacinaji pomalu ale jiste,,,
Reagovat
misa
5-0, teď teprve přijde peklo :)
Reagovat
tommr
jj už jsem napnutej co dokáže Lucka vykouzlit za minely ... :)
Reagovat
d@ve
No tak to bude 6:1 / 6:2.. To zas tak nevadí.. ;)
Reagovat
d@ve
Už 5:0. :)
Reagovat
historik
naštěstí se teď už pro Lucku u soupeřky projevuje únava + lucka správně jen tzv. nedrží náskok brejku
Reagovat
Mac
jo, holky to maj spravedlive rozdeleny, safarka vyhrava prvni gemy a ty posledni prenecha makarence...
Reagovat
misa
Konec setu je daleko, takže Lucka zase září. Vedení o dva brejky ale ještě nic neznamená.
Reagovat
Nancy_z
Ach jo :-(
Reagovat
kada.tom
6-3 5-2 ... a kolaps :-/
Reagovat
vrabejka
Naše hráčky ty TB vůbec nezvládají.
Reagovat
historik
Ekaterina je, když se chytne, hodně nebezpečná a takto ji vrátit do zápasu:-( Mám velký obavy. Lucka potřebuje body a výhry jako sůl
Reagovat
misa
Zbytečný kolaps. Rusačka je snad nesmrtelná.
Reagovat
tommr
Ruska po tom MTO nějak podezřele ožila ... :(
Reagovat
misa
hov.no co jí je
Reagovat
historik
to si volala hned na začátku zápasu, kdy se to krylo ještě s karolínou a tam fakt nevypadla dobře a chvíli jsem si myslel, že to skrečne. Bohužel Lucka se zase zalekla výhry.
Reagovat
tommr
jj ten závěr druhýho setu od stavu 5:2 odehrála Lucka strašně pasívně - jakoby se snad bála vyhrát ... :(
Reagovat
Dobry-den
Slabá Lucka končí. Ale nevadí, debl je prijoritou.
Reagovat
misa
Jasně, nech to rusačce.
Reagovat
tommr
jestli to Lucka prohraje ze stavu 6:3 5:2 tak to bude ostuda ... :(
Reagovat
misa
Mečbol v háji :(
Reagovat
tommr
a ted i druhej set a troufám si říct že i celej zápas ... :(
Reagovat
PetaM
5:2 včera vedla tuším i Konta. A jak skončila ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, včera Káťa otočila ze dvou MB...
Lucko, pojď!
Reagovat
VlS
5:2 - při podání soupeřky tj jeden jedinej brejk a ty to víš, tak jak můžeš žvanit o ostudě?
Reagovat
historik
Lucko, Lucko, stejně jako včera si to zbytečně komplikuješ
Reagovat
Nancy_z
Co tam ta Lucka provádí?! Koukám jenom ma čísla
Reagovat
misa
Co by? Strach z výhry.
Reagovat
tommr
Lucka nám nějak odpadá - v posledních 3 hrách na returnu neuhrála ani bod ... :(
Reagovat
vrabejka
Kája :)
Reagovat
misa
pro Lucinku. Stačí nebláznit a přijde další výhra.
Reagovat
misa
To by nebyla Lucka...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda no. Věřil jsem, že CiCi ještě Garciu dá, když dala Světlanu. Ale holt není kapela, aby furt vyhrávala. Dneska to bylo celkem jednoznačné, i když v 1. setu CiCi dobře zabojovala a ze stavu 2:5 ještě udělala drama... I přes prohru ale CiCi letos má skvělou bilanci 13:5 proti hráčkám Top 50. Líp si v tomto ohledu vede jenom Karolína Plíšková...

Myslím, že důležitější zápas než CiCi dneska hrály české baskeťačky do 18 let a tam to naopak dopadlo na výbornou, takže holky postoupily do semifinále ME! Aspoň jeden reprezentační výběr letos dělá radost, tak věřím, že to o víkendu zacinká... :)
Reagovat
bIbec
nemůžu si pomoct, ale ty outfity Nike, to je katastrofa. Tenhle je jeden z nejhorších co pamatuju.
Reagovat
bIbec
ale obecně je to u Nike bída. Akorát Sereně daj občas něco nápaditého.
Reagovat
misa
Horší je, že Luckazačala kupit dvojchby a UE a ztrácí úvodní servis.
Reagovat
misa
Makarova ale taky.
Reagovat
historik
Musím stopro souhlasit. Jak Nike obecně, tak přímo s tímhle oblečkem. Viděl jsem ho i naživo (v Olomouci myslím na Lucce Hradecké) a hned jsem si říkal, že to je katastrofa. Fakt holky, lituju vás, že nemáte něco pěknějšího.
Reagovat
Nancy_z
Souhlas. Nike je čím dál horší a všechny holky jsou jak přes kopírák a ještě jim to ani nesluší :-((
Reagovat
Empe
Chtělo by to lepší střih, zrovna ta barva je pěkná . třeba Petře podle mě slušela. Ale to, co má Makarova (nebo v jiné barvě nosila i Bára) mi přijde ještě horší. Co to mají za nesmyslné popruhy kolem těch ramen? :D To nejsou obyčejná ramínka.
Reagovat
Nancy_z
Hlavně to řešení kolem krku nic moc. Výstřih by byl lepší :-)
Reagovat
misa
jsem rád, že jako světová jednička sbírá výhry.
Reagovat
misa
Lucku jsem chtěl pochválit, ale zase se zalekla výhry...
Reagovat
misa
Ale set bere 6-3 po nádherném prohozu. Takže za první set pochvala :) Makarova už dva sety doufám nevyhraje.
Reagovat
historik
Celou dobu se mi zdálo (a to i přesto, že Kája první set vyhrála na pohled lehce), že se necítí na kurtu vůbec dobře. Servis určitě lepší než včera, ale zase forhend jí až moc často létal ven. A v tom druhém setu Kája doufala, že to tak nějak dopinká a povolila jí koncentrace, pak se do toho nemohla dostat a soupeřka se chytla. Ale na můj vkus se jí tohle stává až příliš často. No hlavní je postup, ale ať už to bude Radwanska nebo Wozniacki, musí hrát o hodně moc líp.
Navíc Makarova proti Lucce se taky nechala ošetřovat. Upřímně nedivím se tomu. Ta zápasová zátěž v poslední době, navíc ty klimatické podmínky ve Washingtonu a včera dlouhý zápas s Kontou. Tak trochu jsem doufal, že by už mohla být unavenější a to by mohla být Lucčina výhoda.
Reagovat
Jabadu
Šufír, šalfír, dřevěný bohatýýýr
Tumáš sáně jako loďky,
pěkné sáňky samochodky.
Samy řídí, samy jedou,
do čtvrtfinále tě zavedou.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, sáňky samochodky jsou na čtvrtfinálový koleji, ale pasažérka jaksi neodpovídá. Tak rychle činky, nebo nějakej lepší pokus :-)
Reagovat
Bloody13
Kája ve čtvrtfinále, ale tam na ní bude čekat Wozniacká anebo dost možná její Nemesis Radwanská.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist