Po dlouhé době parádní výkon. Kar. Plíšková s Davisovou ztratila jen dva gamy

17. 5. 2017, 14:09
Aktuality 149
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková dnes ve druhém kole turnaje WTA Premier 5 v Římě předvedla nejlepší letošní výkon na antuce. Svou první soupeřku Lauren Davisovou z kurtu vypráskala dvakrát 6-1 a slaví premiérovou výhru na římské antuce. O čtvrtfinále si zahraje s Timeou Bacsinszkou, která vyřadila Barboru Strýcovou.
Karolína Plíšková

Karolína Plíšková po dlouhé době a poprvé na antuce předvedla jeden z výkonů, na které jsme u ní byli v úvodních měsících letošní sezony zvyklí. Česká jednička díky solidní hře bez zbytečných chyb slavila triumf v Brisbane a Dauhá, došla do čtvrtfinále Australian Open a i na dalších turnajích vyjma Dubaje pravidelně postupovala do závěrečných kol.

Poté však přišel přechod na neoblíbenou antuku a s ním spojené první letošní trápení. Přitom start antukové sezony rodačce z Loun vyšel. Ve čtvrtfinále ve Stuttgartu svedla na rychlejší antuce v hale třísetovou bitvu s pozdější šampionkou Laurou Siegemundovou.

Následovaly ovšem antukové akce pod širým nebem, na nichž se Plíškové vůbec nedařilo. V pražské Stromovce vypadla v roli nasazené jedničky už v prvním kole a o moc lepší výkon nepředvedla ani v Madridu, kde skončila v kole druhém.

Statistiky zápasu
Davisová - Plíšková
1 esa 5
3 dvojchyby 1
58% 1. podání do kurtu 50%
54% úsp. po 1. podání 95%
32% úsp. po 2. podání 58%
8 vítězné míče 19
16 nevynucené chyby 6
0/3 brejkboly 5/13
čas 0:57

Naopak její dnešní soupeřka Lauren Davisová si mohla kromě domácího podniku v Charlestonu letošní antukové výsledky jen pochvalovat. V Rabatu ve čtvrtfinále dostala do tří sad pozdější vítězku Anastasii Pavljučenkovovou, v Madridu ve druhém kole rozjetou Kristinu Mladenovicovou a v Římě vyřadila výbornou antukářku Carlu Suárezovou.

Dnes ale nedostala žádnou šanci. Na co Plíšková sáhla, to spadlo do kurtu. Naopak Davisová zbytečně chybovala a marně hledala způsob, jak postup světové trojce zkomplikovat. Plíšková tak vůbec poprvé na třetí pokus proti Američance uspěla.

Navíc slaví premiérové vítězství na římské antuce. Předloni i loni neuhrála v prvním kole hlavní soutěže jediný set.

Úvodní dějství zvládla pětadvacetiletá Češka naprosto s přehledem. Proti chybující Davisové předvedla od stavu 1-1 šňůru pěti her v řadě, přestože v pátém gamu čelila na podání stavu 0-40.

To bylo také jediné chvilkové zaváhání české jedničky. Se všemi třemi brejkboly si poradila, soupeřku vzápětí podruhé brejkla a první set pohodlně po 26 minutách ukončila na servisu. Na rozdíl od Američanky (11) vyrobila pouhé tři nevynucené chyby.

Jako přes kopírák probíhala také druhá sada. Opět stav 1-1 a následujících pět her znovu v režii Plíškové, která svůj výkon ještě o úroveň zlepšila. České jedničce dnes až na nízkou procentuální úspěšnost trefených prvních podání (50%) nelze nic vytknout.

V osmifinále Plíšková mohla narazit na krajanku Barboru Strýcovou, s níž hraje čtyřhru, Strýcová však mezi šestnáctku nejlepších nepostoupila. Loňská čtvrtfinalistka ve druhém kole prohrála 4-6 2-6 se Švýcarkou Timeou Bacsinszskou, s níž přitom v předchozích čtyřech vzájemných duelech neztratila ani set.

Plíšková má se sedmadvacetiletou  Bacsinszkou vyrovnanou bilanci 2-2. Česká tenistka vyhrála poslední dva duely, ale prohrála jediné střetnutí na antuce, které spolu svedly předloni právě v Římě.

O překvapení se dnes postarala Anett Kontaveitová, jež  si ve druhém kole turnaje WTA Premier 5 připsala teprve druhý skalp hráčky Top 10 a premiérovou výhru nad světovou jedničkou. Talentovaná Estonka smetla 6-4 6-0 Angelique Kerberovou, když od stavu 2-4 vyhrála deset gamů v řadě. V osmifinále ji čeká Mirjana Lučičová-Baroniová.

Vypadla také čtvrtá nasazená Slovenka Dominika Cibulková, která prohrála i třetí letošní zápas s Jekatěrinou Makarovovou ve třech setech. Na antuce v Římě ruská tenistka zvítězila 1-6 6-3 6-1 a bilanci vzájemných soubojů vyrovnala na 3-3.

Naopak světová sedmička Garbiñe Muguruzaová zdolala 2-6 6-2 6-1 Lotyšku Jelenu Ostapenkovou a na třetí pokus si připsala první letošní výhru na antuce. V osmifinále se loňská semifinalistka utká s Němkou Julií Görgesovou (h2h 0-1).

Venus Williamsová letos na evropské antuce, Řím je však jejím prvním turnajem. Dnes porazila v první vzájemném duelu 6-4 6-3 Ukrajinku Lesju Curenkovou. V osmifinále se šampionka z roku 1999 střetne s Britkou Kontaovou (h2h 1-3).

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 3,076.495 dolarů
středeční výsledky (17. 5. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Davisová (USA) 6-1 6-1
Bacsinszká (Švýc.) - Strýcová (14-ČR) 6-4 6-2
Kontaveitová (Est.) - Kerberová (1-Něm.) 6-4 6-0
Muguruzaová (3-Šp.) - Ostapenková (Lot.) 2-6 6-2 6-1
Makarovová (Rus.) - Cibulková (4-SR) 1-6 6-1 6-3
Halepová (6-Rum.) - Siegemundová (Něm.) 6-4 6-4
Svitolinová (8-Ukr.) - Cornetová (Fr.) 6-4 7-6(11)
V. Williamsová (9-USA) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-3
Pavljučenkovová (12-Rus.) - Sevastovová (Lot.) 7-6(4) 6-2
Bertensová (15-Niz.) - Bellisová (USA) 6-4 6-0
Barthelová (Něm.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 6-4
Gavrilovová (Austr.) - Garciaová (Fr.) 7-5 3-6 6-3
Görgesová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 2-6 7-6(2) 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Arruabarrenaová/Parraová (Šp.) 6-2 7-5
K. Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (7-Kan./Čína) 7-6(6) 6-4
Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Kuzněcovová/Mladenovicová (Rus./Fr.) 2-6 6-1 10-8
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

149
Přidat komentář
freeteepek
Pořád platí, že Kája v prvním kole v Římě nikdy nevyhrála. Letos ho naštěstí vynechala:-)
Reagovat
Frick
Dneska slaví jmeniny. Tak by mohla vyhrát i třetí zápas po sobě. Naposled se jí to podařilo loni v červenci. Taky na antuce.
Reagovat
fretek
Karolíně se podařilo smést hráčku, která je pouze o 31 cm nižší. Bravo !
Reagovat
smazaný uživatel
ja fanouskum nejak nerozumim... a pri FC by byly stejne velke! :-))
Reagovat
VlS
co si ji do těch granulí namíchal? Pěkně ožila.
Reagovat
blixa
Nooo, už ani nevím, nějak od "M" se to jmenuje ... ;-)
Reagovat
Fandina
a nekončí to na ium?
Reagovat
blixa
Pšššt, buď diskrétní ;-)
Reagovat
Fandina
Aha, já zapomněla, ale jsme na TP, tady jsou samí méně inteligentní, takže v pohodě :-).
Reagovat
Pavol
O už názov tvojho nicku je veľmi inteligemtný.
Reagovat
Fandina
proto jsem si ho dala, aby každý věděl, co tu dělám
Reagovat
Jabadu
Q? ... hmm ... jako Queen?
Poznám.
Sedí Freddie na borovici a je čerešně.
Príde Brian a hovorí: "Čo robíš, Freddie?"
"Jem čerešně."
"Ale nehovor. Na borovici a čerešne?!"
" ... doniesol som si .."
Reagovat
VlS
Kecáš, to bys jí nedal, vždyť tady furt tvrdíš, že to má nulovej účinek!
Reagovat
blixa
Tebe zase napadlo jen to jediný ... a přitom je tolik zakázanejch látek od "M" ... :D
Reagovat
blixa
No tak to máme za sebou. Ale lezou ty koťata do peněz, tři velký pixly whiskasu jsem jí musel slíbit !!!
Reagovat
Fandina
Mugu gratulka, zkušenost zvítězila, přece jen GS vítězka. Ostapenko hrála dobře, pěkné rány, ale Mugu si to ve třetím hezky rozjela na 3:0 a pak si to pohlídala.
Reagovat
Fandina
W/UE Mugu 23/30 Ostapenko 25/39
Reagovat
smazaný uživatel
zapas uz se mi nelibi... Osta ztratila kouzlo uvolnenosti a Muguruza to uz nejak uknohna, teda vystrili.. :-( Libi se mi uz jen ten uzasny Jelenin cop, pokud se (pry) zdravi zeny pozna podle hustoty vlasu, bude zrejme zit vecne.. :-)
Reagovat
Fandina
Moje řeč. Cop, to je to na co nepřestanu koukat. A když byla v Praze, tak jsem za ní dlouhou dobu šla ze zadu z kurtů a jen jsem si užívala ten její cop. Přitom na ní někdo chtěl podpisy, ale já jsem na to nemyslela. Moc se mi ten její cop líbí. Nádhera :-)).
Reagovat
VlS
Co se podle tebe stalo? Ztráta koncentrace? Přemotivovanost? Jak to tam v 1. úžasně sázela, tak to v druhým a třetím vyhazovala. A navíc bych si tipnul, že si bude muset hledat novýho trenéra. To neurejdovala, ani neubrzdila. Vzhledem k věku má šanci, že z toho ještě vyroste.
Reagovat
smazaný uživatel
musim se priznat, ze jsem podobny prubeh zapasu cekala, teda na to, kdy uz Jelene prestanou ty skvele koule pristavat v kurtu. Nestalo se nic, to nemohlo mit dlouhe trvani, jen klasicka pocatecni vlna na jedne strane a deka na te druhe. V zaveru vyhrala vetsi ostrilenost a predevsim osobni aspiracni stupen, co uz.. Jelena vyhru od zacatku necekala a v tom to vezi... je to kazdopadne moje nova oblibenkyne, ovsem heeerecka, peklo s ni zaziju.. :-))
Reagovat
blixa
To mi řekni, se kterou to není peklo ... :D :D
Reagovat
VlS
To si piš, to peklo. Ale mě se taky její hra líbí, holka od rány, nešmudlí to tam a střílí.
Reagovat
lars
uknohna ????
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas se me nelibil uz od zacatku...behem druheho setu jsem se pristihl, ze nostalgicky vzpominam antukoveho umeni a bitvu bitev na RG Svetlanky s Fran...a tak nejak myslenkama utikamke Karlicce a dokonce i k Evzence, ...strasne me to nudilo...s takovou tou pichlavou otazkou v myslenkach...jestli ty holky vubec tu antuku jako potrebuji...pak prisla opravna otazka...jestli ty holky jako vubec vedi, ze hraji na antuce, no a pak prisla deka jako na Jelenku s copem, ...tak jsem presel na Stopu Ruzoveho pantera...kulturne mimo vetev cekajic az zacne vrchol vecera-noci a Senatori vyjedou na led, aby ukazali tem Tucnakum, ze si na ne jen tak neprijdou...
Radosti jsem tlapama zatleskal, zavyl - Kanada zije! na pocest vitezstvi Ottawy a usinajic doufal, ze rano budu v praci nejen na cas, ale i vcajku:D)))
Az nastavi zrcadlo a zacnou hrat antukovy tenis a bude to nejaky ten zapas v ramci nightsession, dej mi vedet, rad potom najdu stopu pod vetev...
Reagovat
smazaný uživatel
S Ottawou jsem to čekal, už ten 2 zápas byl o prsa plavkyně. Loni měli neskutečnou střeleckou formu, a čekám, že je letos Anderson vychytá. Finále Nashville - Ottawa bude souboj golmanů.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/simonabaumrtova/

Její?
Reagovat
smazaný uživatel
No ja si myslim, ze jeste rozhodnuto neni...ikdyz to dost vypada na Predatory se Senatory...
Takovy Edmonton vypadal po dvou zapasech, ze ty kachny padnou, dokonce jeste i pred koncem pateho zapasu, 3min. to vypadalo, ze si Olejari jdou jiste pro finale konference, dokonce bych rekl i potom sestem si clovek rikal, toz...sedmy je osidny, ale tohle podelat snad uz nepodelaji...a dokazali to:D)

V noci po prvni tretine se soustredili ve studiu na Crosbyho...hodne o nej oprene, pretaktizovane, plno jeho nejakych taktickych posunku...potom ukazovali jak si z toho dela legraci Erik Karlsson pred buly (jako celkem fakt prekvapil hereckym potencialem, bylo to celkem vystizne:)

A protoze je Crosby kult, to se urcite hodne roznese...a muze to trebas i dost zmenit nastaveni Tucnaku v dalsim zapase. A celkem bych tomu i veril. Jestli to bude stacit nevim, ale rozhodnuto tady neni urcite:)

Pokud se Ottawe nepodari postup...tak je jasne, ze SC budu prat prave Tucnakum, v tom mam zase jasno uz ted:)))

Ikdyz me furt trochu mrzi ti Olejari...;/ tak casto v PO nejsou...
Reagovat
smazaný uživatel
Já zápas nesledoval - musím taky někdy spát, že -, ale dát 3 goly během 3 zápasů, je pro tučnáky hodně špatné, a to ještě mají to jedno vítězství. Viděl jsem kousek druhého zápasu, a brankář Ottawy je k ničemu nepustí. Loni jsem taky sledoval celé play off, a to nasazení bylo někde jinde. Navíc tam mají ještě nějaká zranění. Tak uvidíme jak v tom čtvrtém zápase. Ottawa mi nevadí, i když za dob Spezzy jsem jim víc fandil.

Olejáři mají mladý tým, tam to play off bude ted pravidelně.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale aby ten tym udrzeli... Myslim trebas takoveho hrace jak McDavida...
No uvidime, co zitra Tucnaci s Crosbym vymysli:)
Reagovat
Fandina
A nad Rome září ohňostroj. Pěkný pohled teď mimo kurty.
Reagovat
Fandina
A také zvuky :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdo v tom ma hrat..
Reagovat
Fandina
jj, ale znáš to, když jsi zaujatý, okolí nevnímáš. :-))
Reagovat
Fandina
Moc jsem toho dnes neviděla, ale zaregistrovala jsem, že na O2 TV Tenis snad dnes komentuje jen pan Baumruk. Jiného komentátora jsem dneska neslyšela.
Reagovat
Fandina
A pak že nerostou. Mugu s Ostapenko třetí set.
Reagovat
Fandina
Mugu jí to tam točí a Ostapenko dává bomby, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Reagovat
Jabadu
S tím "točením", to nedělá Mugu dobře.
Žene jí vodu na mlejn!
A každej velitel, kterej si vožere držku ...
:-)
Reagovat
Fandina
Jenom netočí, když na to přijde, tak z podání to tam zarazí, že se ani neotočíš.
Reagovat
Fandina
OT ... na Digi Sportu, kde dávají ATP komentuje také Klárka Koukalová, nevíte, jak to je, nemám ho a uvažuji o koupi. Kdo tam všechno komentuje?
Reagovat
fialka
Neviem presne, ako je to momentálne na území ČR, ale čo som zachytila, tak nie je dosah. Ak sa mýlim, rada sa nechám opraviť. Viac ti môžu napísať tunajší väčší odborníci. V SR ponúka DIGIsport iba Telekom.

Nemyslím, že by si komentátorov poznala. Majú ich vyše 10. Marek Vaňous, Ondřej Strachota, Filip Benček, David Pavlík, Martin Petro, Matej Hajko, Matúš Mažec, Klára a ďalší. Občas som počula aj Hrdličku, ale ten nestojí za nič. Už len čakám, kedy vykríkne Gool! Asi nevie, že komentovanie tenisu je o niečom inom ako futbalu. :) Ešte si ich všetkých nepamätám, lebo DIGI mám pol roka. Niekedy ide tenis live súčasne až na 3 kanáloch, zvlášť ak je turnaj WTA i ATP v jednom mieste.
Reagovat
blixa
Co s tebou kotě ? Vyhlásíme si nový cíl pro druhý set. Nedostat kanára !!! To můžou jen světové jedničky ;-)
Reagovat
sprchon
A proč by GS vítězky nemohly? :D
Reagovat
blixa
Mohly ale žádost se zamítá ! ;-)
Reagovat
Fandina
Ostapenko jede a docela mě zaujalo, že v jednom pořadu na O2 TV Tenis o sobě řekla, že se ráda učí cizí jazyky a že jí vždycky šla matematika. Zjevně to je hodně chytrá holčina.
Reagovat
sprchon
Ale česky mluvit nechtěla, prej ani nerozumí... :)
Reagovat
Fandina
Pár slov snad ano, děkuji atd.. prý umí :-)).
Reagovat
sprchon
Jo, to asi jo. Ale v Praze po jednom zápase se jí v rozhovoru ptali, jestli to můžeme zkusit česky a řekla, že ne, že nerozumí.
Reagovat
Fandina
Jj, já ji také v Praze viděla hrát a líbily se mi její pozápasové rozhovory a právě tam komentátor něco takového říkal, že děkuji a pod. umí.
Reagovat
FulnekUltras
to je to samé jako blbci u nás - rusky neumíme, nerozumíme a jestli jsme se to někdy museli učit, vždycky jsme z toho propadali... ;)))
Reagovat
Jabadu
Tak jestli má na mysli řešení jednoduchých lineárních rovnic ...
... tak to sebevědomí sedí.
Já nevím, ale opravdu chytré holky se chovají jinak.
Většinou mají vystupování Petry, Lucky, Karolíny, Fandiny ...
To se prostě pozná.
:-)
Reagovat
Fandina
Mně připadá, že chytrá bude. Nemyslím v televizi, ale viděla jsem ji v Praze, a tam mi jako chytrá docela připadala.
Reagovat
Jabadu
A jak se to pozná?
(Tedy jestli se mohu optat)
:-)
Reagovat
Fandina
Stylem rozhovoru, vystupováním?
Reagovat
VlS
Trefila sama na kurt a zpátky do šatny :-)
Reagovat
Fandina
Ne na kurt a hlavně z něj má většinou doprovod, netrefil ses :-)).
Reagovat
Jabadu
Já osobně si myslím, že do dvou let budou Kasatkina a Ostapenko vládnout.
Nebudou to mít jednoduché, ale momentálně Karolína prostě nesmí váhat.
Na panování zase tolik času nedostane.
:-)
Reagovat
blixa
To si úlpně nemyslím, ale tak do tří let se budou plácat okolo TOP10.
Reagovat
VlS
Vládnout je trochu silný slovo ( vládnout může jen jedna) ale hrajou pěkně a určitě půjdou hodně nahoru.
Reagovat
Jabadu
Ještě mám slabost pro Dženýý.
Po výchovné lekci bych jí to fakt přál.
I když je drzá.
:-)
Reagovat
gigin
Reagovat
sprchon
Start dobrej. :)
Reagovat
VlS
Blixa je teda pěknej ničitel koťat. Ochránce zvířat na něj.
Reagovat
blixa
Už nevím co s ní. Utopením ve Vltavě jsem jí vyhrožoval ... nic ... snad aby se jí ujal pan docent ...
Reagovat
Jabadu
Tak jestli se nikdo nehlásí, tak já nebo Srstek.
:-)
Reagovat
VlS
Hele, teď jí hodil nový kočičí granule, tak ještě počkáme.
Reagovat
sprchon
http://i.imgur.com/r54Banf.jpg
Reagovat
gigin
:))))
Reagovat
Frick
1) Karolína Plíšková
(WTA 1000 Madrid R32, 65 b.)

Tsurenkovou ještě Karolína udolala, proti Sevastové už ovšem, dostala klepec. Stejně jako v Praze - představení nehodné kandidátky na světový trůn.

ZNÁMKA: 4 (3/10)

2) Bára Strýcová
(WTA 1000 Madrid R32, 65 b.)

Polonemocnou Lucka ještě Bára udolala na fyzičku, následně jí ale domácí Lara A. nepovolila více než úvodní sadu...

ZNÁMKA: 3 (5/10)

3) Kateřina Siniaková
(WTA 1000 Madrid R32, 65 b.)

Jak málo chybělo k tomu, aby v Madridu Češka opět zdolala toho času no. 1 (stejně jako v roce 2015), jak málo chybělo k tomu, aby Češka porazila Kerberovou (stejně jako v roce 2016). Bohužel, Katka to asi nedala i trochu v hlavě.

ZNÁMKA: 2- (6/10)

4) Lucie Šafářová
(WTA 1000 Madrid R64, 10 b.)

Lucka evidentně ještě zápasila s následky nemoci a tak jí hodnitit nebudu.

ZNÁMKA: N

5) Tereza Martincová
(ITF 140 Cagnes S. M. R16, 13 b.)

Bohužel, Terka Omalovánka není s antukou kamarádka a tak se velkých výsledků na tomto povrchu asi od ní nedočkáme.

ZNÁMKA: 3 (5/10)

6) Tereza Smitková
(ITF 50 Dunakeszi R16, 5 b.)

Druhou Terezu zřejmě přibrzdily zdr. problémy a tak N-ko...

ZNÁMKA: N

7) Jesika Malečková
(ITF 50 Dunakeszi R16, 5 b.)

Jesika musela na stejném turnaji ve druhém kole dokonce vzdát.

ZNÁMKA: N

8) Marie Bouzková
(ITF 50 Monzon F, 30 b.)

Marie bohužel obhájit titul nedokázala...

ZNÁMKA: 2- (6/10)

9) Anastasia Zarycká
(ITF 50 Dunakeszi Q W + SF, 19 b.)

Poprvé budu hodnotit tuto mladou českou Ukrajinku, SF z kvaldy je určitě slušný výsledek a věřím, že lze do Nasti vkládat naděje.

ZNÁMKA: 1- (8/10)
Reagovat
tommr
Andrea Hlaváčková už je ve čtvrtfinále a Katka Siniaková a Květa Peschke postoupily do druhýho kola. Všechny měly přitom velice těžký soupeřky ... :)
Reagovat
tommr
hraje spolu s Babosovou debla a jejich zápas překvapivě vysílá i O2TV Tenis. Zatím si proti nebezpečnejm Španělkám vedou velice dobře a první set hladce vyhrály ... :)
Reagovat
George_Renel
A otočka v druhém byla skvělá :-).
Reagovat
tommr
jj za stavu 2:5 to už vypadalo na třetí set, ale holky se dokázaly perfektně zkoncentrovat a ještě to otočily na 7:5 ... :)
Andrea potvrzuje, že je výborná deblistka at už hraje s kýmkoli ... :)
Reagovat
VlS
Bacha, ať tě tady místní obdivovatelé LH nenařknou z hereze :-). Jo, osobně ji považuju za současnou naši nejlepší deblistku ( bez ohledu na ranking).
Reagovat
blixa
Zcela výjimečně s tebou souhlasím ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, pomalu se LH blíží, už má tolik titulů WTA v deblu co ona :-)).
Reagovat
VlS
Nejde o minulý výsledka a zásluhy, ale o současnost.
Reagovat
PetaM
V současnosti je to snad LŠ? :D
Reagovat
VlS
Rankingově ano. Debl je hodně o hře na Saku a tam je Lucka o dva levely níž, je lepší od BL a o moc lepší na servisu, ale na saku, tam nemá deblovej čuch a drzost. Já Lucku v deblu řadím z nasich holek až na číslo 3. 1. Andrea, 2. Barča, 3. Lucka, 4. Katka Siniaková, 5. Kája, 6. Tynda.
Katka půjde výš, ale musí se sakra zlepšitna servisu, hlavně na druhým, ale hru od BL i na saku - veliká pochvala.
Reagovat
PetaM
No nevím s tou Bárou ... Je sice dobrá, ale měla za parťačku nejlepší deblistku světa a stejně nedokázaly vyhrát GS. Co jsem viděl jejich debla, nebyla silná ani od BL, ani u sítě, kde se ráda nechala prohazovat. V singlu vypadá jako rozená deblistka, v tom deblu nevím no ...
Reagovat
Fandina
Takže Hráďa, jako GS šampionka a medalilistka s OH se nevešla ani mezi sedm deblistek? Docela super.
Reagovat
Fandina
z OH
Reagovat
VlS
Kdy pochopíš, že kašlu na minulý výsledky? Medaile z OH je pěkně vousatá. Teď chodí na kurty LH, která je schopná zkazit na co sáhne a vůbec se nedá spolehnout na to, že trefí 4x po sobě kurt. Občas na síti zazáří a pak to zase hned zkoní.
Reagovat
Fandina
Medaily z OH má i z minulého roku a na minulé výsledky nekašli, protože ty dělají tenistku. To co dokázala, ne co se tobě zdá, že je dobré.
Reagovat
Fandina
medaili
Reagovat
Fandina
Vždyť říkám, že se jí pomalu blíží :-)).
Reagovat
Frick
ale opravdu se mi nechce věřit tomu, že je to kvůli tomu, že před 4 týdny neletěla na Floridu.

Že by loni nezahrála v Cinci, kdyby letěla do Ria, tam asi jo, to uznávám, i když měla mít koule se nevymlouvat na Ziku.
Reagovat
Jabadu
Všiml sis, jak má vypracované tělo? Když jsem přišel z hokny, bylo to to první, co mě udeřilo do očí. Ne výkon. Předpokládal jsem, že prohraje.
Tady bych vyzdvihl i vliv jejího přítele Michala, že ji tahá do posilovny. V posilovně se sice GS nevyhrávají (někdy je to i kontraproduktivní - musíš okysličovat a tahat ty svaly po kurtu), ale vypadá báječně!
Jen tak dál ... jen tak ...
:-)
Reagovat
Frick
Hele, Džabadú, to by se ti mohlo líbit tohle malé francouzské ptáčátko :-D

https://www.instagram.com/s.littlebirds/
Reagovat
Jabadu
Natural. Takhle mají vypadat lidské svaly bez anabolických steroidů - mmch steroidy mají jen stejný chemický vzorec, jako třeba mužský testosteron. Ale kde ho vzít? Z mrtvol? To nejde.
A jako cizorodou látku (anabolický steroid)) ji tělo neumí vyloučit a uchová ji v těle (játra, ledviny ...).
To je celý.
Proto ti pitomci umírají (třeba ve třiceti) na selhání "organismu" - rozuměj jater a ledvin.
Reagovat
blixa
Fricku, já chápu, praxi nemáš, ale ženy až na speciální výjimky koule fakt nemají ;-)
Reagovat
kada.tom
Vida, po prvním setu to nevypadalo dobře, ale nakonec to Ekaterina zvládla :-)
Reagovat
blixa
Jak málo stačí ke kaďákově radosti ... :D
Reagovat
Frick
A teď ještě to hokejový MS :-D Ten musí bejt permanent v lihu.
Reagovat
kada.tom
kvůli práci nejsem v lihu vůbec :-D
Reagovat
Jabadu
Já z toho radost nemám. Dominika je prototypem neskutečné dřiny a kvalitních úderů! Takový lendlovský typ.
Škoda, no.
Reagovat
dadaft
pro komentátora -- dneska se v areálu myslím hraje finále italského poháru Lazio - Juventus.
proto tolik lidí,,,,,,,
Reagovat
Lunej..
gratulka, muze za to Kotyza.
Reagovat
smazaný uživatel
jak se to říká, není malých rolí :)

I když tady někteří jedinci přisuzují trenérovi větší význam, než ve skutečnosti má. Většinou je to na tenistovi, jaký výkon předvede, a i to je ovlivněno dalšími okolnostmi. Ostatně skoro v každém zápase je trenér u nějaké hráčky a můžeš posoudit, jaký vliv to má posléze na jejich výkon.
Sám jsem školil několik jedinců, a můžu říct, že pokud jedinec nechce, tak i trenér nic nezmůže. Karolína je už dost velká holka na to, aby si tady někteří mysleli, že si bez Kotyzy nedokáže zajít ani na to WC.

V dalším kole Timea, která ji tady 2 roky zpátky porazila. Pokud bude hrát rychle a soustředěně, tak by to měla zvládnout.

Tak na ty malé role.

https://www.youtube.com/watch?v=tCAhyqBATJ0
Reagovat
Lunej..
Ja to pisu jako nadsazku, jak tady nekteri vycitaji Kotyzovi pomalu to, ze vubec dycha:)
Reagovat
Jabadu
Tak říká se, že trenér se může podílet tak asi na 10 % úspěchu. Skutečnost je rozdílná, ale každý jistě pochopí, že Petra nebo Karolína jsou mimořádné hráčky i z historického hlediska.
Jsou prostě výjimečné a byly zrozeny k metám nejvyšším.
U jedné se to podařilo.
Já osobně čekám nejen na novou královnu, ale i na tu zraněnou ...
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Některý, ne někteří :-)
Reagovat
Jabadu
Detailisto. Náhodou, Fricek by to ještě mohl dotáhnout na "youtubera".
:-)
Reagovat
blixa
To by si ale musel najmout nějakého intelektuálního dubléra ;-)
Reagovat
Jabadu
"Kde je ten z těch Chvojkovic? ... Nóóó, ty se přece k tomu umíš tak nějak postavit."
"Tak jestli jako myslíte, jestli jako myslíte ... do počtu, jestli teda jako myslíte ... jako v rámci kolektivu ... tak já bych byl radši, kdyby to vzal radši někdo jinej."
"Nóóó ... to je slovo chlapa! ... Takže na sedmej planš nastupuje Jabadu."
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Kotyzou netommruje Fricek :-)
Reagovat
Jabadu
Dostaneš nabídku od světové šestky.
Manželka s malým synem polkne a dá ti zelenou a vodjezd.
Uděláš z ní světovou dvojku.
A co jako se dá víc?!!
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Udělat z ní světovou jedničku?
Ale dneska ještě může jen markýrovat :-)
Reagovat
VlS
+100 :-)
Reagovat
tommr
od Báry to byl dneska ostudnej výkon beze špetky bojovnosti ... :(
Reagovat
tommr
soupeřka málem Báru zase brejkla. Jediná šance jak dneska může Bára vyhrát je zase nějaká skreč soupeřky. Ted sice Bacsinszká upadla, ale na víc než na pár odřenin to nevypadá ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hahaha :-))))
Reagovat
d@ve
Dneska je to marný, je to marný, je to marný.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Tys asi taky upadl, ne? Přát soupeřce skreč...
Reagovat
tommr
a i začátek druhýho setu se nese v podobným duchu. Bára vedla při podání soupeřky už 40:0 a pak měla ještě další dva brejkboly a přesto dokázala hru ještě prohrát ... :(
Reagovat
tommr
Bára hraje zatím hrozně. Nejdřív promarnila vedení o brejk a nakonec si nechala vzít za stavu 4:5 podání i když už vedla 40:0 ... :(
Reagovat
dadaft
Barčo Barčo :((

(lomím rukama)
Reagovat
blixa
.... a rukama, byste lomili ?
óóóó
óóó ano nebo óóó ne ?
Reagovat
smazaný uživatel
Zklamal mě výsledek 2. setu, když v tom prvním se CiCi celkem dobře vrátila do hry... Bohužel jsem ze dvou zápasů CiCi v Římě neviděl ani míček, protože hrála v hodně brzké časy. Sledoval jsem jenom průběžné změny skóre na Twitteru @TeamCiCiBellis.
Reagovat
VlS
Bože chlape, je jí 17. Už jen se na takovej turnaj dostat je pro juniorku sen.
Reagovat
dadaft
Reagovat
majkl005
to, co se děje v první půlce letošní sezóny ve WTA je jeden velkej masakr...docela ostuda, že víc než polovina hráček, které momentálně jsou v Top 10 je absolutně mimo...a asi za největší fail bych považoval to, že je odehrána polovička sezóny, ale aktuální světová jednička figuruje v race až na 13. místě...to se snad nikdy nestalo...pokud to takhle bude pokračovat až do konce roku, tak Top 10 bude ze dvou třetin tvořena hráčkami, které v ní nikdy nebyly...
Reagovat
kada.tom
Kerber a Murraymu bych doporučil aby se chytli a společně skočili z nějakýho mostu do Tibery ... neskutečný, co předváděj světový jedničky :-/
Reagovat
Jabadu
Mno, co se týče ženské "jakoby světové jedničky", jsme v očekávání věcí příštích ...
:-)
Reagovat
bIbec
opravdu začínám mít malinko obavy, že ji Kája vystřídá, aniž by vyhrála GS. I celkem pochybuju, že by ten tlak zvládala lépe jak ta Endží.

Ještě je tam ta Simona, na ni to nakonec taky může zbýt tahleta "nepříjemná" pozice.
Reagovat
Herbert_Hoover
To to teda WTA dopracovalo..nikdo nemá na to být světovou jedničkou :) Snad jediná výhoda současného stavu WTA je to, že kdokoliv může porazit kohokoliv a i větší turnaje mají pestré spektrum favoritek. Aby se nakonec neukázalo, že kdokoliv umí zvládnout světový trůn lépe než Kerberová.
Reagovat
George_Renel
Aneta si dala pěkný dárek k svátku :-).
Reagovat
horska.kraslice
To jsou věci, co tam ta Angie prováděla.....?
Reagovat
dadaft
popravdě moc šancí neměla, Anett tam prostě střílela kouli za koulí.
Reagovat
Jabadu
Karolíno, vidíš to? ... Vidíš to?!!!
:-)
Reagovat
bIbec
Endží, ježiš skrečni to. Přece si nenecháš dát kanára.
Reagovat
A.R.R.
A je tam....
Reagovat
tommr
tentokrát to - na rozdíl od zápasu s Bouchardovou - blbě odhadla ... :)
Reagovat
dadaft
tvl, tak to je drť, Angie si už 9 gemů v řadě ani neškrtla,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
A.R.R.
Angie, ty toho kanára hodně chceš viď :-D
Reagovat
dadaft
uff, tak v závěru prvního setu Anett nekompromisně Angie rozstřílela.
2-4 >>> 6-4
Reagovat
tommr
snad jí to vydrží ... :)
Reagovat
dadaft
když má světová jednička proti No.68 kurz 1,65, to moc nepotěší...
Reagovat
vaclavsubrt
Aby ta N.01 uhrála set
Reagovat
tommr
pokud se Kontaveitová nezalekne toho, že může porazit světovou jedničku tak musí vyhrát ... :)
Reagovat
vaclavsubrt
musí řezat furt, ikdyž to bude znamenat chyby... jak začne hrát Němky hru...
Reagovat
dadaft
teď to teda řeže fest
Reagovat
Kytka
Dneska paráda, než jsem se stačila rozkoukat, bylo po zápase, nedala Davisové nejmenší šanci. A tak by to mělo v prvních kolech být. Snad jí to vydrží do dalšího zápasu.
Reagovat
tommr
dneska konečně po dlouhý době předvedla výkon hodnej světový trojky a nebezpečnou Davisovou doslova vymazala z kurtu ... :)
Dnešní zápas jasně ukázal, že Karolína dokáže hrát dobře i na antuce a že je to jen v její hlavě. Pokud si nebude připouštět poraženecký řeči o tom že na antuce nemůže hrát svojí hru tak může bejt na ní přinejmenším stejně dobrá jako na jiných površích. Když to dokáže Sharapova, která je ještě vyšší než ona tak to může dokázat i Karolína ... :)
Reagovat
Astarin
Ano, přesně tak. Stačí si vzpomenout právě na Sharapovou, která myslím tehdy před tím, než vyhrála první FrenchOpen, tvrdila, že se na antuce cítí jako "kráva na ledě." To dává Káje jistou naději. :D
Reagovat
drabona
Konečně!! Gratuluji, není mnoho hráček na okruhu, které by proti takové hře měli šanci. Není pravda, že antuka není povrh pro Kar. ale musí na to přijít sama, je to hlavně o hlavě.
Reagovat
blixa
Ale ona neměla problém s antukou. Prostě jen neměla formu.
Reagovat
VlS
Tož gratulka. A zrovna uběhaná Daviska! Čekal jsem s ní potíže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist