Po triumfu na French Open možná vynechá trávu včetně Wimbledonu. Nadal se rozhodne v nejbližších dnech

11. 6. 2018, 15:49
Aktuality 69
Rafael Nadal po zisku rekordního 11. triumfu na antukovém French Open zvažuje, že kompletně vynechá travnatou část sezony včetně nejslavnějšího tenisového turnaje světa Wimbledonu. První hráč světa a držitel 17 grandslamových trofejí se rozhodne v nejbližších dnech. Zatím se dle plánu má v příštím týdnu představit na trávě v londýnském Queen's Clubu.
Profily hráčů

Rafael Nadal včera ve finále French Open ve třech setech přehrál Dominica Thiema, obhájil loňský titul a uhájil tenisový trůn, na antukovém grandslamu triumfoval už pojedenácté a rozšířil svou sbírku grandslamových trofejí o 17. kousek.

Nadal na antuce ovládl čtyři z pěti odehraných turnajů (Monte Carlo, Barcelona, Řím a French Open) a znovu potvrdil, že je nejúspěšnějším a stále nejlepším antukářem v tenisové historii. Po skončení antukového jara se však pohled tenisového světa upíná k nejkratší části tenisové sezony - začíná travnaté období.

To pro Nadala znamená návrat jeho největšího rivala Rogera Federera, který se bude snažit obhájit loňský wimbledonský triumf a Španěla opět sesadit z tenisového trůnu. Šestatřicetiletý Švýcar stejně jako loni antukovou část vynechal.

Jenže dvaatřicetiletý Španěl se možná v rámci travnaté sezony vůbec nepředstaví. Jeho největší prioritou je teď dát se fyzicky dohromady, aby po náročných 25 antukových zápasech, z nichž 24 vyhrál, byl fit pro zbývající část tenisového roku.

"Teď je těžké o tom přemýšlet," řekl Nadal po triumfu na French Open. "Loňská příprava šla dobře. Musím si o tom promluvit se svým týmem. Poté se rozhodnu, co je pro moje tělo nejlepší. Na zdraví mi záleží nejvíc. Byly to dva vyčerpávající měsíce. Po zranění jsem odehrál téměř všechny zápasy, které jsem odehrát mohl," dodal.

"Samozřejmě bych rád hrál co nejvíce turnajů. Rozhodnu se v nejbližších dnech podle toho, jak se budu cítit. Přechod z antuky na trávu je drastickou změnou. Dříve to pro mě bylo jednodušší, byl jsem mladší a rychlejší," svěřil se rodák z Manacoru.

Nadal ovládl French Open i loni a vše směřovalo k tomu, že si o trofej z All England Clubu zahraje ve finále s Federerem. Dvojnásobný wimbledonský šampion ovšem loni na posvátném pažitu vypadl po maratonské bitvě už v osmifinále s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.

Federer si mezitím ve Wimbledonu došel pro 19. grandslamový vavřín, další získal letos v Melbourne, a bude jedním z největších favoritů i letos. Pokud obhájí triumfy v Halle a ve Wimbledonu a přidá nějaké body tento týden ve Stuttgartu, tak se opět dostane na post světové jedničky.

Nadala však potenciální změna v čele světového hodnocení netrápí. "Dnes je vše o tomto turnaji," uvedl na tiskové konferenci v areálu Rolanda Garrose. "Na žebříček teď vůbec nekoukám ani nemyslím. Nejdůležitější je, že tu opět sedím s trofejí pro vítěze. Tohle je pro mě nejdůležitější turnaj, všichni to víte."

Nadal má momentálně před druhým Federerem stobodový náskok. Pokud by se letos skutečně nezúčastnil žádné akce na trávě, přijde o 180 bodů za loňskou osmifinálovou účast ve Wimbledonu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

69
Přidat komentář
Mayo
Tráva ho už nepotrebuje, mal by radšej sledovať futbalové MS.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak! Wimblas to je podradny turnaj a ztrata casu. Stejne by tam vyhucel uz v prvnim s Millmanem...lepsi sledovat z Madzorky ten futbol...

https://www.youtube.com/watch?v=ZfAtkYMdH6U
Reagovat
Patik
Aké nečakané....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co má dělat? Když se podívá do svého El Matador diáře s nápisem Wimbledon, tak bude muset listovat do roku 2011 aby našel své jméno v druhém týdnu turnaje.

Logický krok tedy je se na to vykašlat.
Reagovat
Patik
Veď ja to beriem..dobre urobí.
Reagovat
turista
No ale ve Stuttgartu 2015 Rafa vyhrál titul na trávě a pro jeho tehdy pošramocené sebevědomí to bylo tehdy moc důležité. Titul oslavoval jako kdyby vyhrál FO.
Reagovat
turista
Bez Rafy Nadala to nebude tak zajímavý ta tráva, stejně jako antuka bez Federera, Murrayho a s polovičním Djokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono v současné situaci je na nic, když se celá TOP 3 (TOP 4) není schopna potkat ve formě na jednom turnaji.

K tomu je Wawrinka mimo, DelPo kdo ví, Berďa nic nehraje, , Nishikori upadá a najednou se z každého turnaje stává one man show mezi Rafou a Rogerem.

Šance, že Roger nevyhraje titul ve Wimbledonu je asi podobně vysoká, jako že Rafa nevyhraje French open. Já bych Rogera tak nepropagoval např. v r. 2013-2016, ale loni a letos ho prostě může vyřadit jenom jeho hloupoust a slabá koncentrace.

Prostě nejsou soupeři, kteří Rafu s Rogerem dokaží v pěti setech na trávě/antuce vyřadit. Ta dominance je do nebes volající.

Když si vezmu potenciální osmifinále na Wimbledonu tak to máme Federera, Del Potra, Čiliče, možná Dimitrova a možná Djokoviče, pak pár no name hráčů, kteří se tam dostanou bez svého vlastního přičinění a jednoho super haluzáka, který bude mít životní formu a pak dostane 3x 6:2 od nějakého slušnějšího hráče.

Takhle asi bude vypadat letošní Wimbledon.
Reagovat
Krisboy
Diky. A já se tak těšil, copak nám letos přinese :(
Reagovat
spaniel
Roger má menší šanci na W než Rafa na RG. O dost menší.
- nikdy nedominoval trávě jako Rafa antuce
- poslední turnaj před pauzou nebyl ve formě
- je otázka v jaké formě se vrátí po dlouhé pauze
- servismani jsou na trávě nebezpečnější
Reagovat
smazaný uživatel
+1111
Reagovat
Ondra979
je to tak, ja jeho vyhru moc neocekavam, navic je o 4,5 roku starsi. Zajimave bude porovnat kurzy - na Rafu bylo tusim neuveritelnych 1.4 pred RG. Na Rogera bude urcite vic, ale moc neverim, ze to letos vyjde.
Reagovat
annah
Taky si myslím. Už to obhájení AO byl šok, podruhé to myslím nedokáže, podobně jako v IW a Miami. Ale já jsem vždycky spíš pesimista.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě hraje 2-3 turnaje za rok, Rafa na antuce jednou tolik.

Btw jaké servismany mas na mysli? Federer - Isner 5:2, Federer - Cilic 9:1, Federer - Raonic 9:3, Federer - Berdych 20:6, Federer - Del Potro 18:7

Servismani a Federer to je lahůdka. Servismani a Nadal na trávě je smutný příběh. Poslední roky hraje Roger na tři údery což je na trávě demolicni pro většinu hráčů na okruhu. Nevíme v jaké přijde formě, ale pokud bude z 80% stejná, jako loni, tak ztratí za turnaj dva sety
Reagovat
smazaný uživatel
Takze so servismanmi prehral 19 zápasov. Kolko s tymito hrácmi prehral Nadal, len tak priblizne?...

Ja som velmi vďačný za tento optimizmus, Federer s tymito vyhlaseniami pred turnajom nikdy nic nevyhral..
Reagovat
spaniel
Co myslíš tím druhým odsekem?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kamil bol podobne optimistický aj pred IW a Miami a tusim odisiel Federer s prázdnou. Tieto postoje nenosia moc stastie, viď Kozorohova predpoved Novakovho tréningu s Čekinatom..

Federer je samozrejme ako obhajca favorit, ale tá pozícia stojí na vratkých nohách.
Reagovat
spaniel
Možná teď, ale říct nikdy nic je trochu přehnané :) Jsem si jistý že fandové byli optimiste a skoro vždy jim to vyšlo 2003-2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že Nadal na Wimbledonu hrát nebude a když ano, tak vypadne v prvním týdnu, tak by Rafa fans mohli jet někam na dovolenku.
Reagovat
Mayo
Aj ty by si mohol (:
Reagovat
smazaný uživatel
Až po RN fans
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik s nimi prohrál? No určitě méně, když je každou sezónu po antukové sezóně mimo kvůli dopingu, nebo zranění popř. vypadne s hráči mimo TOP50. Logicky má těch zápasů Federer s těmito hráči odehraných více.
Reagovat
smazaný uživatel
Po antukovej sezóne si sám mimo, ako vidieť.
Reagovat
smazaný uživatel
A dodatek: Stojím si za tím, ze kdyby se Rafa s Rogerem potkali na letošním French open, tak by to byl pro Rafu pravděpodobně největší zahul za poslední dva roky na antuce.
Reagovat
mats23
tak určite...
Reagovat
turista
Je to velice pravděpodobný, že by to Roger dokázal. Rafa by musel hledat jinou cestu jak vyhrát zápas než přes Rogerův bekhend. Ale příští rok mu dá zahulit Novak na všech antukových podnicích a mohl by mu sebrat i ty hrozinky. Tenisově není o nic horší a nechal si ho už moc odskočit za roky 2017-8.
Reagovat
Matti
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, že by ho vyřadil, ale zatopil by mu určitě víc, než Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Turista ako najvacsi optimista planéty s pokorou odovzdáva svoj titul Kamilovi.
Reagovat
Frick
Gratulace k sice vydřené ale o to cennější nad záludným soupeřem ze čtvrté stovky!!!
Reagovat
Frick
Jako on i ten kurz 1,24 je docela masakr. Místo aby byl do 1,05....
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak o čtvrté stovce je mezi experty všeobecně známo, že se v ní koncentrují skvělí hráči, kteří umí potrápit i legendy tohoto sportu. Takže mne výsledek nepřekvapuje a o to víc si vydřeného vítězství vážím. J1rkova forma před Wimbledonem graduje, to je vidět i z toho, že se nebojí připravovat na antuce.
Reagovat
Krisboy
Bojí se té švýcarské zbabělé arogantní krysy, to je jas jasů.
Reagovat
Pe3k
To ne, s tím se může potkat až ve finále, on se boji, že zase rupne s někým mimo top 100 typu Rosol, Brown atd.
Reagovat
Frantz
..Kokkinakis :DD
Reagovat
Pe3k
Třeba.
Reagovat
manacor
Už jsi zase vylezl z kanálu, konečně, už se zase bavím tvými bláboly
Reagovat
turista
To ne, ale nechce se mu asi do klepání koberců i když i to ovládá když je to potřeba.
Reagovat
r176
Koukám že Jirka se inspiroval forhendem od Errani :-))) se ani Jebavému nedivím že s ním nehraje debla
Reagovat
com
no jo, misto aby doserviroval zapas, tak si projede servis cistou hrou, hold jYrka no :D
Reagovat
r176
JYrka je bůh :-))))) 5:7 :-))))))
Reagovat
Bob
jako Federer.
Reagovat
Fandina
:-)) vychcánek? Proč myslíš? Když nehraje, přijde o body a peníze. Co je na tom výhodného?
Reagovat
Teo
Rozhodnu se podle toho, jak dopadne Federer ve Stuttgartu a když se dostane na pozici jedničky, budu hrát Wimbledon :)
Reagovat
Mayo
Rafa je tak chytrý (:
Reagovat
smazaný uživatel
To aby Federer radšej strategicky vypadol.
Reagovat
Kojinho
Do čtvrtého kola se stejně nepotkají. :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=m5Rz7JRyd1k

Nejvic zraneni na hardech...
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne som si myslel, ze sa Rafa medzinárodných dní trepania kobercov bude chcieť zúčastnit..

Ale ten prechod je drasticky a Rafa je v pozícii, že pokial nemá vyhrat, nemá cenu tam ani jazdiť, pravda. Mozno ist tam bez akejkolvek prípravy sa javí ako šialený, no najlepší možný krok. Ušetrená energia sa može na americké leto hodiť. Rovnako by som úplne vypustil Áziu...
Reagovat
turista
No jo, na trávě i takový hráč jako je Federer z důvodů šetření tělesné schránky se uchyluje k nehezkému stylu bum-bum. Nedá se na to koukat na styl podání - return - volej nebo smeč = konec výměny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer je známy trepač koberčov, myslím, že v tejto kategórii je niekde ruka v ruke s Isnerom a Karlovičom, minimálne, čo sa počtu es a lenivých fiftínov týka.
Reagovat
kubiik
Tak má 3 týdny do začátku Wimbledonu. Je to GS takže bych ho nevynechával. Ideální by bylo kdyby si teď dal 14 dní oddych, pak odjel do Londýna potrénovat na trávě a Wimbledon tam napálit bez přípravy. Buď to vyjde nebo ne. Na trávě už má za svou kariéru dávno splněno, ale GS bych prostě nevynechal. Pak si zas může dát pohov, zahrát jeden masters v Torontu, vynechat Cincinnati a zabojovat na USO. Pak si střihnout Šanghaj + TM a čau. 5 turnajů do konce roku to už by měl dát a ani by ho to nevyšťavilo před začátkem další sezóny.
Reagovat
Mayo
Zelena je tráva, futbal to je hra.
Reagovat
smazaný uživatel
a ten mic kulaty, vec je zaludna
Reagovat
Mayo
Ďalej som to ani nepoznal (:
Reagovat
smazaný uživatel
tak si kazdy z nas na nej pozor dej
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
a protoze mne ten sport uz neba,
tak jsem prestoupil na novou p. zelena je trava.:)

https://www.youtube.com/watch?v=fdVHXjZrfEY
Reagovat
smazaný uživatel
Je to zase jenom spekulace. Co Rafa udělá, nebo neudělá nikdo neví.

Každopádně z jeho strany je vynechání trávy stejně logický tah, jako vynechání antuky ze strany Federera.

Přece nebudu hrát tam, kde mám nejmenší šance vyhrát. Na tom není nic špatného. Kluci nemají 23 let, aby mohli objíždět všechno a všude. Je třeba regenerovat a soustředit se na to, na co mají v jejich věku.
Reagovat
blax
Přesně. Roger by třeba uhrál ČF French Open, Rafa by nejspíš uhrál ČF Wimbledonu, ale proč si huntovat tělo na povrchu, který nepotřebují.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nebyl od roku 2012 dále, než v osmifinále.
Reagovat
Nola
trava uz Rafu nepotrebuje.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, co na to případně paní peggy a Forehand. Počítám, že na trávě je to jasně pochopitelné, v případě Federera na antuce nikoliv.
Reagovat
a.magerova
Tak jasně... Rafu tenis baví a jde mu, tak proč končit... zatímco Rogera tenis baví a jde mu, tak proč neskončit, hlavně aby nedopadl jako Jágr... ;-)

Viz citace z článku LIMITY PODLE NADALA....

Chapu Rafu,dokud vyhrava a jde mu to tak proc nehrat.Jeho je to radodost.Proch nekonci pan Federer,ten jen fnuka.Kdo delal sport vrcholove tak sam uzne,ze je konec.Odnese to zdravi.Rafa he a zustane kralem antuky.
Reagovat
smazaný uživatel
Magerka, nechaj rodinu Nadalovcov a utekaj diskutovať vedľa k svojim o farbe vlasov. ďakujem :)
Reagovat
a.magerova
Ty máš u Rogera 3 zcela zbytečné komenty, takže jen vyrovnávám skóre... navíc, já reagovala na koment, zatímco tys, jako většinou, hoooonem utíkal, abys byl u Rogera první...
Reagovat
spaniel
Gentleman :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maestro
Reagovat
Roger_Federer
Ciniku :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist