Počet dopingových kontrol se rapidně zvýší

29. 4. 2017, 10:20
Aktuality 117
V profesionálním tenisu výrazně přibude dopingových kontrol. Organizace ATP, WTA, ITF i pořadatelé grandslamů se dnes shodli na tom, že od 1. května se počet kontrol téměř zdvojnásobí.

V loňském roce bylo testů na zakázané látky provedeno 4899, nově jich bude osm tisíc za rok. Vzorky se také budou déle skladovat pro případné další analýzy vylepšenými metodami.

"Jednoznačně vítáme posílení našeho antidopingového úsilí," komentoval změny předseda Mezinárodní tenisové federace (ITF) David Haggerty.

Přibude jak testování moči, tak i krve a to během soutěží či turnajů i mimo ně. Roční rozpočet pro boj s dopingem se zvýšil o více než 50 procent na 4,5 milionu dolarů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

117
Přidat komentář
Stan_Borowitz
jak nejmenovaný uživatel tohoto portálu přesně ví, co je a co není doping, kdežto organizace, která se tím roky zabývá a pracuje pro ni spousta odborníků na tuto tématiku, laboratoří a lékařů, o tom samozřejmě nemá ani šajn a seznam zakázaných látek podle něj vytváří asi tak, že z klobouku tahají rozstříhané slabiky a skládají z nich slova.

K těm tisícům "náhodně vybraných" zakázaných látek. Ono to přátele není o tom, že si to ta komise náhodně vymýšlela, ale o to, že neustále reaguje na vývoj nových a nových farmaceutických prostředků s podpůrným účinkem. Není to vina WADA, že cyklistika dnes není nic jiného než souboj chemických laboratoří, to je třeba si uvědomit v první řadě. Chceme snad, aby kvůli Šarapovovým a podobným na byl za chvíli tenis úplně stejně?
Reagovat
Stan_Borowitz
... na tom byl za chvíli tenis úplně stejně.

Vypadlo mi "tom".
Reagovat
blixa
No čekal jsem, kdy z tebe vypadne nějaký naprostý blábol :D Tak pro vysvětlenou, tobě byla určena pouze ta čtvrtá věta mého příspěvku ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Porč si myslíš, že jsem psal o tobě, blbečku?
Reagovat
blixa
Proč myslíš, že je podstatné, o kom si to psal, joudo ? :D
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš vlastně pravdu, to, co jsem napsal, platí všeobecně na všechny rádoby chytráky, co vědí všechno líp, než ti, co se daným tématem zabývají profesionálně roky... takové ty rozumbrady z hospody.
Reagovat
blixa
Jojo, to si to těm chytrákům nandal, fakt jo ... :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Když je někdo blb, tak to není ani takové neštěstí jako to, když je na to ještě patřičně hrdý a dává to na odiv...
Reagovat
blixa
No ty jo, ani netušíš, jak hlubokou pravdu někdy vyslovíš .. :D :D Blahopřeji ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsem rád, že se mnou souhlasíš, největší odborníku na doping a zakázané látky ve vesmíru.
Reagovat
Pedronegro
tvoje tiráda zavání pominutostí až stařeckou demencí a brání ti to asi vidět věc v perspektivě, nikdo nepsal všechno zakázat, číst snad umíš, samozřejmě je třeba správně a ne účelově stanovit, co je doping a co už ne, ale pak taky neudělovat výjimky, protože pak jsme zas zpět u toho, že někteří sportovci dopují legálně, páč jim to nějakej uplacenej doktor napíše jako jedině možné léčivo na předstíranou nemoc a některé za totéž trestají, což je pakárna na n-tou, zakázaných látek by mělo být co nejméně, u látek, které nijak moc výkon neovlivňují, by se to mělo nechal na sportovcích, zda se tím svinstvem chtějí cpát nebo ne, ale na ty vyjmenované by neměla existovat výjimka, protože pokud někdo bez nich nemůže být, tak by určitě neměl sportovat na vrcholné profesionální úrovni - to je stav, kterého by se mělo dosáhnout, tedy ne tisíce zakázaných látek a tisíce výjimek, a jestli to považuješ za blbost tryskající z vulkánu, tak ten vulkán budeš asi ty sám :)
Reagovat
blixa
Žiješ zajímavým rozporem. Na jedné straně vlastně tvrdíš to samé co já, na druhé toužíš mi vynadat do stařeckých dementů a do vulkánu blbosti :D
No dobrá, od toho odhlédnu :D, takže věcně dle tvého textu :

"samozřejmě je třeba správně a ne účelově stanovit, co je doping a co už ne, ale pak taky neudělovat výjimky" - netvrdím nic jiného, přesně tohle je jedno z úskalí. Je spousta zakázaných látek ale jen málo co z toho je skutečně doping.

"někteří sportovci dopují legálně, páč jim to nějakej uplacenej doktor napíše jako jedině možné léčivo na předstíranou nemoc a některé za totéž trestají" - tak s tímhle bych trochu polemizoval, může k tomu dojít ale nebude to typický stav, většinou je problém to že šířka zákazu pokrývá mnoho potřebných léků. A jsme zpět u prvního bodu. Kdyby byl zakázán jen doping, nedocházelo by k tomu.

"zakázaných látek by mělo být co nejméně, u látek, které nijak moc výkon neovlivňují, by se to mělo nechal na sportovcích, zda se tím svinstvem chtějí cpát nebo ne" - tak nic jiného bych si nepřál, opět jsme ve shodě !

"na ty vyjmenované by neměla existovat výjimka, protože pokud někdo bez nich nemůže být, tak by určitě neměl sportovat na vrcholné profesionální úrovni" - nejsem si jist absolutností tohoto tvrzení, ale v zásadě ano, pokud sportovec takovou látku potřebuje pak by měl být na nějakou dobu oficiálně vyřazen z aktivních sportovců.

" tedy ne tisíce zakázaných látek a tisíce výjimek", ano NE tisíce zakázaných látek a NE tisíce výjimek, zase jsme ve shodě :D Asi si mi nějak nerozuměl nebo co ?

Možná by pomohlo, když teš můj text, přestat u toho vidět rudě a trochu přemýšlet ;-) :D
Reagovat
Pedronegro
ale to já velmi dobře vím, že se vlastně shodujeme, ale byl jsi to přece ty, kdo vystartoval jak potrefenej na mou zmínku o zrušení výjimek, a vynadat ti nijak netoužím, jen jsem ti chtěl zřetelně naznačit, že bys nemusel být se svou agresivitou tak ukvapenej :)
Reagovat
blixa
Tak ty si řekl A) "ještě víc bych přivítal zrušení všech výjimek", aniž by si řekl B) - za jakých podmínek. Přičemž to B) je jaksi to podstatné ... ;-)
Reagovat
Pedronegro
no tak jsi se mohl zeptat a ne začít šílet :)
Reagovat
blixa
Tak "šílet" jsem nezačal a opravdu, když něco napíšeš, tak to musí obstát samo o sobě. Takhle z té věty lze dovodit jediné, že si přeješ zrušení terapeutických výjimek, což by ovšem za stávajícího stavu, kdy je zakázáno pomalu všechno mělo dost fatální následky. Takže moje reakce byla odpovídající :D
Reagovat
Pedronegro
no, jako šílení to rozhodně vypadalo, a já myslel, že je zcela jasné, že tak zásadní změna jako zrušení výjimek by musela být provázena dalšími dílčími změnami, netušil jsem, že k tomu musím podat detailní vysvětlení v diskusi na TP a už vůbec ne zrovna tobě, že bych tě přecenil?, tak teda sorry, no :)
Reagovat
Nola
hraci by mali mat povinne zavedenu kanylu a v batohu pohar na moc, popr. zavedeny vyvod, aby komisari nestracali cas...
Reagovat
smazaný uživatel
Kontrolovat, kontrolovat a zase kontrolovat....tak to ma byt...Takze by bylo dobre i zavest nezavislou organizaci ČUTP rozumej Cisty Uzivatel Tenis Portalu a delat ty kontroly jestli ti uzivatele nedopuji. Jako klidne i vlitnout tomu chacharovi nebo chacharce 3x tydne do baraku, bo me prijde, ze nekteri fakt museji brat slusne podpurne materialy... jako je to evidentni. Trebas pripady - je treti v noci a nekteri vali 10 prispevku na minutu. Nebo je trebas i dopoledne a obsahove to presahuje jakekoliv limity...jako jo, tvori se tu rekordy, ale ciste to asi nebude a mel by se nekdo zabyvat tim zdravim prispivatele, jde preci o cistotu prispivani vubec!
Jako WADA ve sve historii se trebas preslapla, zakazala kofejn a potom nepochopitelne ho zase povolila... to by se trebas v ČUTP nemelo stavat tyhlety chyby. Podle me je kofejn svinstvo...
...toz tak;)
Reagovat
misa
My z toho snad máme nějaké peníze?
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
blixa
Tak tak, a koho ČUTP chytne doma že si dal kafe, 4 roky zákaz na TP !!! Kdepak, na poddaný muší bejt přísnost !!! ;-)
Reagovat
a.magerova
Tak to jsem za vodou, kafe nepiju... :-P
Reagovat
blixa
Jednou to přežiješ, já ti udělám kontrolu a máš 4 roky klídek !! ;-) :D
Reagovat
a.magerova
No... zvolím vyčkávací taktiku.... počkám, kdo tu vůbec zůstane a pak uvidím jestli raději zhřeším(e)... ;-)
Reagovat
blixa
Tak o hřešení nemám pochybností, jen je otázka, zda do něj zahrnout i ten kofein ... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem taky zobliga, piju zeleny caj:)))
Reagovat
a.magerova
Já nejraději vodu... ale zeleným čajem nepohrdnu.... ;-)

Tak teď jen vyčkat, kdo další je/bude "čistý"... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Hele tu vodu bublinkovou nebo bez bublinek?;)

No to si pockame, kdo se jeste ozve...
...jako sojecka cista nebude...ta jede na kafi. Ja to nahradil tim zelenym cajem, a hned se ty prispevky zkratily a omezily na par vpisu mesicne:)
Reagovat
a.magerova
Vodu nejraději z kohoutku - studenou, vlažnou, teplou... prostě TO míchám, nějakou neřest mít musím... :-)))
Reagovat
blixa
Teplou ??? Brrrrrrrr ... :D
Reagovat
a.magerova
No no.... ta je stejně dobrá, jak ty dvě ostatní... ;-)

Destilovanou vodu jsem ještě nepila, ale mám v plánu.
Reagovat
blixa
Cooo ? No tož dobrou chuť :D Kromě poškození střevní výstelky a dalších věcí to má vliv i na produkci hormonů, tak aby tu za chvíli nepsal nějakej mager ... :D
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš... si koupím jen litr, abych věděla jak chutná.... přece neumřu nevědomá... jiní pijí okenu a žijí.... :-P
Reagovat
blixa
No jen aby. Co když ti zachutná .... :D
Reagovat
a.magerova
Neměla by, když je bez chuti.... :-))))
Reagovat
blixa
No v tom právě může být to neodolatelné kouzlo ;-)
Reagovat
a.magerova
Zvláště tento víkend... ;-)

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/138839-magicka-filipojakubska-noc-splnenych-prani.html
Reagovat
blixa
Ano ano, "hopsa, hejsa, dnes je filipojakubská noc !" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne, je dobre si obcas namichat nejaky ten drink...s destnickem:)
Reagovat
a.magerova
Jj.... přijde na člověka někdy taková rozmařilá chvilka, že neví co by.... :-)))
Reagovat
Fandina
dej si kafíčko, budeš mít kli :-))))
Reagovat
Fandina
d
Reagovat
VlS
Vlku, a jak to dělat poradíš? Podle mě jsou jen dvě cesty - vykašlat se na to a ať se každej cpe čím chce, lepší tělesný parametry jsou taky výhoda. Nic proti. Jen je potřeba, aby všechny vlády odstoupily od toho co podepsaly a zavázaly se prosazovat na úrovni úmluvy OSN. Bylo by to jediný řešení zabraňující korupci, nadržování a td. Jo, někdo to občas přepískne a umře, ale to dneska taky.
Pokud takhle ne, tak jsem neslyšel nic rozumnýho jak. Takže jak bys to udělal?
Reagovat
VlS
Já ti řeknu, jak bych to udělal já. Zrušil bych jakýkoliv off competition kontroly a nechal jen in competition s tím, že v případě tenisu prochází kontrolou všichni účastníci QF a vyšších kol po každým zápasu bez výjimky. Žá dný překvápka, žádný přepadovky, žádný hlášení kdy kde kdo bude a kde je možný ho přepadnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nemam problem s kontrolou, ale sakra bez prehaneni...
...ta hlaseni a litacky do baraku jsou podle me mimo.
Jinak si proste myslim, ze to je o lidech, kteri ty kontroly delaji,
...o zdravi sportovcu tady podle me uz moc nejde...tezko rict jestli jde take o nejake fair-play... se koukni na atletiku, co tam ruzne prochazi, bezkari atd. Proste je to byznys jako jiny...s farmaceutickym lobbingem...
A jinak si pochopitelne z toho delam srandu, bo podle me nic normalniho se s tim ani delat neda.:)
Reagovat
VlS
Jo, a žádný terapeutický výjimky.
Reagovat
Pedronegro
ještě víc bych přivítal zrušení všech výjimek ...
Reagovat
blixa
Jasně, všechno zakážeme a pak ještě zrušíme výjimky. Skvělý nápad ! A sportovci ať chcípnou nebo skončí se sportem, můžou si přeci vybrat ... :D
Tvl. kdyby blbost kvetla, tady to bude jak prosluněná jarní louka ;-)
WADA by měla především začít pracovat a přestat dělat kraviny, ale toho se asi nikdy nedočkáme. Základem by měla být klasifikace látek jako "doping" a "zakázaná látka", která by měla být podložena průkaznými studiemi, ne nějakými domněnkami. Většina onoho dopingu jsou ve skutečnosti jen technické chyby, kdy někdo do sebe různým nedopatřením dostane zakázanou látku a aféra je tady. Nebo ani to ne, otřesným případem budiž třeba "dopingová aféra" skvělé rychlobruslařky Claudie Pechstein, kterou málem dohnali k sebevraždě. A soud se tím nakonec odmítne zabývat, protože "boj proti dopingu" je přeci nenapadnutelný. Žijeme v absurdním světě, kdy honíme chudáky co nějakým způsobem pozřeli zakázané látky, které ale v žádném případě nejsou dopingem, jen projevem naprosté svévole imbecilů ve WADA, ale na skutečný doping sereme, protože je to přeci politicky citlivé. Jak dlouho se po špičkách našlapovalo okolo Rusů a v zásadě si mohli dělat co chtěli. Pak zase hurá na Rusy, máme obětního beránka. Ode zdi ke zdi, ale absolutně žádní koncepční práce, racionální přístup, nic. Tisíce zakázaných látek a tisíce výjimek, protože jinak to nejde a zdraví sportovců si zatím nikdo na triko nevezme. Blbost tryskající jak z vulkánu. Fakt na blití je z toho.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne napísané.

Podpis.
Reagovat
Fandina
Kdy ty už konečně pochopíš, že je věcí WADY co zakáže. Je k tomu kompetentní a když zakáže kouření, tak prostě sportovec kouřit nebude moc. Co na tom nechápeš? Jeden určuje co se nesmí a druhý to musí respektovat. Jinak ho nikdo nenutí, aby se účastnil.
Reagovat
blixa
Fandino, já opravdu chápu že WADA má MOC to zakázat. To ovšem neznamená, že s tím musím souhlasit. Když si myslím, že je to banda idi.otů, tak napíšu že to je banda idi.otů, kdyby měli 100x MOC.
Když ti bolševik zakázal oblíbeného umělce, taky si sklapla podpatky a řekla, to je v pořádku, má na to MOC ? Tak ty možná ano, ale já ne.
To, že má někdo MOC ještě neznamená, že pracuje dobře a že je nekritizovatelný. Chápeš ten rozdíl ? Ne ? No to nevadí .. :D
Reagovat
Fandina
To si objevil Ameriku. To, že někdo má moc neznamená, že pracuje dobře. Ale znamená to, že ty se tomu musíš podřizovat. K tomu, aby tu moc neměl, je potřeba ten orgán změnit. Takže se obrať na MOV, ať WADU, která pracuje špatně vymění. Nic jiného v tom dělat nemůžeš.
Reagovat
blixa
Můžu. Můžu ovlivňovat veřejné mínění. Když napíšu na MOV, takto hodí do koše. Tlak veřejného mínění ale může MOV ovlivnit. Ano, pindáním na TP toho asi moc nezmůžu ale kamínek ke kamínku ... ;-)
Reagovat
Fandina
Ty ale pleteš několik věcí dohromady. Kritizuješ WADU, že pracuje špatně, ale nedáváš žádný důkaz. To bys musel být v té organizaci a dokázat jim fakty, ne spekulacemi, že na seznam dosadili něco, co tam nepatří. To co ty píšeš je kritika z venku. Tvoje představy o tom, jak pracují.
Reagovat
blixa
No, já myslím, že by to mělo být opačně. WADA by měla v případě jakéhokoli zákazu uvést nezávislou studii, která prokazuje , že jde o doping. To se vůbec neděje. Jako praktický příklad máš hned ono "meldonium". Neexistuje jediná studie, která by prokazovala že jde o doping. Jen domněnky a kecy, nic jiného. Ale tak je to prakticky se vším.
Reagovat
Fandina
To říkáš ty, že neexistuje studie na meldonium, ale důkaz nemáš. Už jen fakt, že to někdo vyvijel pro vojsko znamená, že to má pozitivní vliv na organismus.
Ale to jsme zase na začátku, ty si neuvědomuješ, že když zadá MOV WADĚ, že má vytipovat látky podpurné, které pomáhají ve výkonu sportovce, tak se tam dá dát cokoli, třeba vitamíny a zdůvodnit se to dá vždycky. A ten důvod nemusí být vůbec žádná politika proti Rusku nebo komukoli, jak ty uvádíš. Důvodem může být jen to, že to pomáhá.

Takže pokud bude poptávka po tom, aby se látky zakazovaly, tak se to dít bude. Nikdy se nevyhneš spekulacím a vždycky se najde někdo, kdo to bude zpochybňovat a něco za tím hledat.

Jediná možnost je nic nezakazovat. Jinak vždycky budou dohady, mnohdy neoprávněné, někdy důvodné.
Reagovat
blixa
Proč ty nepracuješ pro WADA ? Ideální adept !!! :D :D
Reagovat
Fandina
Já ti na tvůj rýpanec kašlu, mně je WADA ukradená, ale to co píšu platí obecně o všem, kde někdo vykonává povely druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Riadky jak vytrhnuté z osnov komunizmu :)
Reagovat
Fandina
Ne, normální respektování orgánu, který rozhoduje. Když stát určí, kolik máš platit daní, tak je musíš platit, pokud chceš v tom státě žít.
Reagovat
blixa
Ano, musíš je platit ale také můžeš stát kritizovat. V krajním případě můžeš dojít až k občanské neposlušnosti. Nakonec, kdyby se všichni stále podřizovali těm co mají moc, tak dodnes asi ve všech státech vládnou diktátoři.
Reagovat
Fandina
Ale ono to tak je, že pořád musíš někoho poslouchat, nějakého diktátora. Je otázkou, o jakého se jedná. Jestli je ten diktátor lepší než ten druhý. Jestli současný parlament je lepší než ten minulý. Ale pořád jsi pod nějakou mocí, kterou musíš poslouchat.
Reagovat
blixa
Tak vzhledem k tomu, že většina diktátorů padla, tak zřejmě nemusíš :D
Reagovat
Fandina
Diktátor je sice jedna osoba, ale já tím měla na mysl parlament, to je také diktátor, jen se skládá z víc osob. Ale princip je stejný. Určuje, má moc a rozhoduje a ostatní to musí respektovat, nebo změnit společnost.
Reagovat
blixa
Fandino, já chápu tvé vidění světa ale nesdílím ho ! Tím bychom to asi mohli ukončit ;-)
Reagovat
Fandina
Hlavně, když moje vidění světa chápeš :-)))))
Reagovat
Amputace
Aha, takže Fandina je starej Bolševik... že mě to nenapadlo hned. Tím se vlastně téměř vše vysvětluje.
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto, já sem komunistou nikdy nebyla, naopak, komunistům jsem přišla na zatloukání peněz, když jsem dělala výběrčí daní a pak mě popotahovali, až jsem z toho dostala strach.
Reagovat
Fandina
Ale stejně jsem to nestahla, i když mi vyhrožovali, že mě nikdy nepustí do zahraničí a že manžel nebude moci dělat práci, co dělá.
Reagovat
dunphy
Škoda, že tě za to třeba nešoupli na psychinu. To by byla snad jediná dobrá věc, co by kdy udělali.
Reagovat
Fandina
Jsi ubohý.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes si bola nakupovať ovocie, že áno?..a nechaj ma hádať...Jablká a hrušky, že ano?
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto, vůbec nerozumíš o čem je řeč :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto z nás nerozumie, o čom vždy rečníš.

Zároveň si ale my všetci rozumieme v názore na Fandinu.

Je to vybalancované :)
Reagovat
Fandina
Ještě se musíte hodně učit, abyste rozuměli, co říká inteligentní člověk :-))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Inteligenciu sama u seba posúdiť nemôžeš. To je základný predpoklad inteligencie. To len tak na margo :)

Ber to tak, že od tohto sa môžeš odpichnúť do svetlých zajtrajškov.
Reagovat
Fandina
Ty možná nepoznáš, ale inteligentní člověk ví, jak na tom je a jak na tom je okolí. A platí to i na TP :-))))))).
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, subjektívne to pozná celkom určite. Je fajn, že máš názor...Ale sebauvedomenie prichádza, keď budeš schopná vidieť samú seba očami iných ľudí.
Reagovat
Fandina
Vždycky záleží na tom, s kým se bavíš. Pokud se bavíš s hlupákem, tak si z jeho vidění sebe sama nic nemůžeš dělat. Pokud se bavíš s někým moudrým, tak si jeho názor vezmeš k srdci. Otázkou je, kam se řadíš ty. Od toho se to odvíjí.
Reagovat
smazaný uživatel
To nemení nič na tom, čo som napísal..Znova su to trochu jablká a hrušky. Máme tu rybára, je fajn, že teraz v sezóne sa o slovo hlási aj zahradkárka...

Svoju inteligenciu si možeš namýšlať, byť si ňou istá, ale prehliadat reakcie početného okolia je trochu zadubené. Hlavne, pokial s tymi predstavitelmi okolia nemá nikto problém, okrem teba. To už trochu zaváňa akýmsi sebaklamom.
Reagovat
Fandina
Spíš si dojdi do agentury, které dovedou proklepnout člověka ze všech stran a když budeš chtít, tak se tam o sobě ledacos dozvíš. Mentálně, rozumově, vztahově. Dělá se to sice pro lidi, kteří mají zaujmout nějaké vyšší posty, ale pokud chceš, tak se ti to může hodit i třeba v běžném životě, i při psaní na forech, jako je tohle.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě ti udělají i test inteligence.
Reagovat
smazaný uživatel
Agentúra?..aká agentúra, pre pána..

Mám pocit, že teraz si si neuletela len obsahovo, ale aj počtom reakcií. Skús to nejako rozumne sformulovať do jedného príspevku a Fandina, hlavne k veci, prosím ťa.
Reagovat
Fandina
Nechme to být. Ty píšeš o voze a já o koze. Nikdy se neshodneme.
Reagovat
Fandina
A jinak tě můžu ujistit, že sebeklam na TP to je to, co mě nejvíc baví.
Reagovat
a.magerova
Včera ses tu chlubila, že máš IQ 90 a dnes se musíme učit my?
Reagovat
Fandina
Máš dojem, že s iq 90 se někdo chlubí nebo jsi tak hloupá?
Reagovat
a.magerova
Aha... takže to bylo konstatování, tak promiň.
Reagovat
Fandina
Ještě se musíš hodně učit.
Reagovat
George_Renel
Nejdříve by měli zjisti, čím bylo nahrazeno Meldonium.
Bývalá uživatelka s tím dělá podezřelé tajnosti.
Reagovat
aligo
asi tak no
Reagovat
a.magerova
Nedělá !!!
Okamžitě čili ve chvíli, kdy jí na TO NĚCO přijdou, tak nám TO přece ona osobně vysvětlí... ;-)
Reagovat
Krisboy
Je to přece čestná, milá, upřímná a férová žena, vzor sportovní čestnosti a respektu ke sportu, k soupeřkám, k divákům.
Reagovat
a.magerova
A hlavně, všude vchází s pokorou... ;-)
Reagovat
Krisboy
Ano, pokorná je ze všech nejvíce, to jsem zapomněl uvést. Ale to přece každý ví, že, peggy :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Krisboy
Vyrážím na bike a tahle písnička mi asi bude při stoupání lesem znít v uších :)
Reagovat
a.magerova
Jsem myslela, že všichni kolonadšenci jsou dnes zde... ;-)

http://www.ivelo.cz/testfest/
Reagovat
a.magerova
Tak si představ, že na YT je i soubor 31 rychlých písní na kolo... :-)))

https://www.youtube.com/watch?v=JRfuAukYTKg&index=1&list=PLy0ChEjZeF87LPGxKBfZtv-rrk_HLHTDC
Reagovat
Krisboy
Tak jsem daleko nedojel. Zima, déšť :( Krásných 5 (slovy pět) kilometrů jsem stihnul. Jinak pod pojmem "rychlá" písnička si představuju rozhodně něco jiného, než tohle :) Ten test fest vypadá zajímavě, nevěděl jsem o tom...
Reagovat
a.magerova
Jj prý super, kamarád tam několikrát byl... zkráceně: zaregistruješ se dlouho dopředu, přijedeš tam, dáš občanku a půjčuješ si různá kola asi po půl hodině na testování, je to prý celkem makačka, pokud si chceš těch kol co nejvíc vyzkoušet... no a pozitivum je, že si tam vyzkoušíš kolo i za 100 tisíc a třeba zjistíš, že TO NENÍ TO PRAVÉ OŘECHOVÉ, že ta cosi levnější Ti SEDÍ líp a už s Tebou nelomcuje ta nezvladatelná touha.... :-)))
Reagovat
blixa
Ale zase ... utratit 100 litrů za kolo .... ta rozkoš !!! ;-) :D
Reagovat
Krisboy
Co je rozkoš? Utratit ty prachy, nebo ta jízda?
Reagovat
blixa
Jak pro koho, jak pro koho ... :D
Reagovat
Krisboy
To placení nic příjemného není, ale ten zážitek za to rozhodně stojí. Mě tedy ano. 100 litrů jsem za bike sice nedal, ale dnes už vím, že bych to dal, kdybych kupoval novej...
Reagovat
a.magerova
Jo a manželce tvrdit, že stálo 20... :-P

Prý nejhorší cyklistův sen je, když: manželka prodá kolo za cenu, která ji byla uvedena jako nákupní.... :-))
Reagovat
blixa
No to je peklo ! To musí snad za její vraždu každý soud osvobodit ! Všude jsou cyklisti ! ;-)
Reagovat
a.magerova
Ale jooo, taky jsem někdy mlžila o ceně... víš co je zajímavé, když si něco koupím za cenu, kterou bych mohla říct ba se s ní i chlubit, tak si nikdo ničeho nevšimne a tudíž se neptá, aaaale.... jak člověk "zhřeší", tak okamžitě Murphyho zákon.... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, proč by to měla říkat veřejně kvůli takovým, jako jsi ty...
Reagovat
George_Renel
M25 - už zase někdo nerozumí psanému textu. O mně v tom příspěvku není ani půl slova.
Ale chápu. Láska je slepá. I ta platonická. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to reakce na tvůj komentář, tak nevím, co tady zase zkoušíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Haters gonna hate..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, to je jinak. Jednou přistižený už bude vždycky první podezřelý...
Reagovat
aligo
to je dost -_-
Reagovat
lilly
No konečně. I když možná trochu pozdě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist