Pochybuju, že za nás Tomic v Davis Cupu ještě někdy nastoupí, řekl Hewitt

30. 1. 2018, 10:49
Aktuality 69
Dvojnásobný grandslamový šampion, bývalá světová jednička a současný kapitán australského daviscupového týmu Lleyton Hewitt vyjádřil svůj názor na aktuální tenisové trápení Bernarda Tomice. O pětadvacetiletém Australanovi prohlásil, že se už možná nikdy do své nejlepší formy nedostane a v Davisově poháru jen horko těžko za Austrálii znovu nastoupí.
Profily hráčů
Lleyton Hewitt a Bernard Tomic

Bernard Tomic je známý spíše excesy, které v posledních letech předvádí na kurtech i mimo ně, než skvělými tenisovými výsledky. Někdejší světová sedmnáctka a aktuálně až 168. hráč světa už letos v lednu stihl znovu překvapit tenisový svět. Po selhání v kvalifikaci Australian Open na tiskové konferenci prohlásil, že teď pojede domů počítat vydělané miliony.

Dalším výstřelkem je jeho účast v reality show s názvem "I'm a Celebrity... Get Me Outta Here", která se momentálně natáčí v Jihoafrické republice. To ovšem není všechno. Tomic nedávno v rozhovoru pro australskou televizní stanici Network Ten prohlásil, že Austrálie bez něj Davisův pohár nikdy nevyhraje. Do australského daviscupového týmu se ale Tomic asi jen tak nevrátí.

"Je to dost nepravděpodobné, že za nás bude někdy znovu hrát," řekl kapitán Lleyton Hewitt. "Udělal několik chyb a cesta zpět bude dlouhá. Kope si čím dál tím větší jámu, ze které se už nikdy nemusí dostat."

Bývalá světová jednička a dvojnásobný grandslamový vítěz poté přiznal, že celý australský daviscupový výběr tvrzení Tomice pobavilo. "Myslím, že se všichni shodneme na tom, že by v nynější formě nebyl pro tým přínosem."

Hewitt si není jistý ani tím, zda bude Tomic v tenisové kariéře vůbec pokračovat. "Celé je to hodně zvláštní. Buď chcete hrát tenis, nebo ne," okomentoval Tomicovu účast v reality show. "Nevím, jestli někdy bude znovu hrát. Je dobré, že zkusil kvalifikaci Australian Open, ale nedává to smysl, když tvrdí, že tenisu nedává všechno. Marní svůj čas i čas lidí kolem sebe."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

69
Přidat komentář
brixner
Ale některý miminka to dost přeháněj...Já vám taklenc klimbám u svýho voblíbenýho Dostojevskýho, fakt těžký voči, čelo těsně nad stolem, znáte to. No a najednou Píp píp-SMS vod sousedky z vedlejšího panelového domu a že prej mám hned naklusat, páč ten její se prej maličko zdrží v putyce, což přeloženo znamenalo, že bude tak tejden nezvěstnej. No, já vám najednou vobživ, takže rychlá sprcha, umejt části mýho atletickýho těla, který se budou nejvíc používat, kapka Kourose a start jako dragster. V paneláku u sousedky si přivolám vejtah, ten přijel, votevřu dveře a - vyvalil se takovej smrad, jako když se vodkope selka a původem byla vobrovská metla na podlaze i stěně kabinky, ještě se z ní kouřilo! Mě se ale nechtělo pílit vosum pater nahoru, tak zavřu voči, zatajim dech a risknu to. A to sem neměl dělat! Přijedu do vosmýho, zaklepu, dveře se votevřou a vyvalí se vohromnej smrad z vařenýho květáku a já místo pozdravu hodil na sousedku metlu jak tureckou šavli, přiběh její čokl neznámé rasy a začal to lízat a vrtěl u toho ocáskem a já hodil další metlu, tentokrát už na podlahu, páč ta první sousedku vodsunula vo metr dozadu a vona když to viděla, hodila taky metlu rudý barvy, páč se už předem rozvohnila červenym vínem a já, jelikož sem těžce alergickej na vše červený z lidskýho těla, hodil sem ještě jednu metlu na nebohýho čokla, kterej z toho byl vyjevenej, páč byl vode mě zvyklej na páreček a já mu hodil na zem sekanou vod snídaně, no fakt jako ňákýmu čoklovi! Sem fakt rád, že nemusim rodit a věčně uklízet po miminku ty metličky, já bych to tedy nedával! Tadle veselá scénka u sousedky mi fakt stačila! :-))
Reagovat
Fandina
:-))
Tak samozřejmě, že miminka blinkaj, ale některá miminka blinkají tak, že se nimi maminky chodí do nemocnice, aby se zjistilo, jestli nemají nějakou zúžený jícen.
Ale jinak je blinkání normální, samozřejmě.
Reagovat
Fandina
myšleno blinkání miminek kojenců, že je normální
Reagovat
skott
V současné situaci je to samozřejmě pro Lleytona daleko jednodušší ho odstavit nadobro, jelikož už ho nepotřebuje. Má teď hráče podle svého gusta v podobě De Minaura, Nick snad taky konečně dospěl, Kokkinakis je zpátky, k tomu několik dalších talentovaných hráčů... už v Austrálii zkrátka kolem Tomice nemusí chodit po špičkách, s tím že se jim třeba ještě jednou bude hodit.
Jinak aniž bych se Tomice chtě zastávat, tak o těch milionech to neřekl na tiskovce. Byla to sviňárna od reportérů, kteří ho naháněli rovnou při odchodu z kurtu po prohraném zápase a on jim zkrátka jenom dal to, co chtěli.
Reagovat
Kozoroh
24. místo - Stan Wawrinka
http://www.tennis.com/pro-game/2018/01/50-greatest-players-open-era-m-no-24-stan-wawrinka/71808/

Druhý díl ATP-větve seriálu Steva Tignora patří hráči, který ve finále GS turnajů 3x porazil úřadující světovou jedničku.
Reagovat
smazaný uživatel
Najvacsí rival Federera v období temna, alebo jeden z dvoch najvacsich na úrovni Wawrinku?...To sa fanatikom nebude páčit...
Reagovat
Pe3k
Možná to spraví 30/20.
AO goat, Wibledon goat, Us open goat, wtf goat, tenis goat.
Reagovat
Franky
ked sa nad tym tak zamyslim...ako sa tu vobec mozme bavit o GOAT pri Nadalovi? Je to neuveritelne nevyvazeny GS (celkovo aj turnajovy) vitaz. 10RG a zvysok max 3GS (aj to by bolo iba 2x nebyt toho smiesneho USO17) to iste masters a celkovo turnaje...53titulov na antuke zo 75 je prilis nevyrovnane, je to taky Vylepseny Villas ktory vyzmykal z antuky uplne maximum..Inak uplne priemerny hrac mimo antuky
Reagovat
smazaný uživatel
Ked sa tak nad tym zamyslim, jak sa mozeme bavit o Federerovi ako Goatovi. Neuveritelne nevyvazeny hrac. Vacsinu svojich GS vyhrával za Roddicka, Djokovic aj Nadal si ho na GS mazali na chleba. Suverén v období temna, inak priemerný hrác.
Reagovat
Franky
preto od r.2007(chapaj za uz hrajucich talentov ND+RN) ziskal Rog 11GS :D co je vacsina ;) Okrem toho ze cez nich uhral priamo 5GS dokopy nad nimi vyhral 9GS zapasov...nieje to zle nato ze maju vekovu vyhodu..a dost slusnu
Reagovat
smazaný uživatel
Za uz hrajúcich RN a ND :D...S tebou je vzdy sranda, ked sa chces bavit o tenise :-)..Mozes si ale mastit bruško s tajtrlíkom, pre mna to je ozaj strata času.

RF vyhral na GS s RN a ND pár zápasov, ked boli obaja mimo juniorskeho veku, naopak jeho prehry s oboma sa splhajú k cislu 20!!..
Reagovat
Pe3k
Lepší prohrávat s all time greats než jako Nadal s Roselem, Brownem atd...
Reagovat
Franky
Vrchol Rogera bol inde kde vrchol Djoka s Nadalom...Nadal uz je v prdeli uplne (mozno jeden RG a dost) Novak je silno otazny tiez...obaja si svoje vytrieskali aj za mladi kde opakujem zacali vyhravat skor..ked nemas dalsie argumenty kludne to vzdaj..alebo si podme zahrat, na pivo(este ta aj pozvem) alebo sprint...nemam problem cokolvek...len sa snaz bojuj nevzdavaj sa ;)
Reagovat
Pe3k
On sportuje za klávesnicí...
Reagovat
Franky
jak 99% Nadalovcov :D nemam problem s hocikym z nich si zahrat..kludne nech aj vyberu navrhnu daco...mozme aj stretavku dat co len chcete...aj fb vam dam kto chce :D
Reagovat
ttopi
Nevyváženost přece nelze přirovnávat k tomu, v jaké době má hráč jakou konkurenci. Federer měl konkurenci vždy, ale byl zkrátka tak moc nade všemi, že to vypadalo, že to vyhrává s prstem v nose. Není to ale pravdou.

A co Gretzky? Taky marnej? Vždyť hrál přece v době, kdy padalo běžně za zápas 10+ gólů, byla menší výstroj pro brankáře. Dneska by si ani neškrtl, viď?

No nic. Důležité je, že zatímco zatrvzelí fanoušci Nadala o něm jako o GOAT jen mluví, tak FedEx to, že je opravdový GOAT potvrzuje. Uznají to i fanoušci Nadala - ti rozumní.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze ide..Vzhladom k tomu, ze sme svedkami "zlatej éry tenisu", resp boli sme v období velkej stvorky a naopak doba 2000-2007 je vseobecne povazová za obdobie temna, tak sú Fed tituly nevyvážené. Klobuk dolu za konzistenciu, ale v dueloch šampiónov ťahal dlhodobo za kratší koniec.
Reagovat
Pe3k
Považována tebou může být za co chce...

Btw do roku 2007 vyhrál Nadal kolik? Tak 30 titulů, což je skoro polovina toho co má a ta se nepočítá? Ok teda :D
Reagovat
Ondra979
tvoje doba temna je samozrejme klamny pojem - hraci se vice specializovali a Roger vladl, byl proste o parnik pred ostatnimi. Je pravda ze hraci jako Djoko nebo Rafa v top forme tam nebyli, ale bylo tam spousta kvalitnich hracu a Roger nemuze za to, ze napr. na hardu se Nadal nedostaval do finale, ale byl tam uz od r. 2005 a Rogerovi tim napr. omezil antukove uspechy - to je jasny fakt. A dalsi zavadejici vec je porad vytahovat H2H - tenis neni jen o primem soupereni dvou hracu, je to prave ta rozmanitost souperu, povrchu, podminek atd..a v teto komplexni soutezi proti Rogerovi Nadal zaostava, jako vsichni ostatni, jen jeste mnohem vic.
Reagovat
Franky
A zabudli sme na faktor spomalovania od r.2007 povrchov ktory sposobil vyhodu pre atletov typu djoko nadal a naopak znevyhodnil Fedexa..cize nie vsetko bolo len o nedozretosti ale aj o tom...Becker nevyhral v 18Wimblas? A co bol uz dozrety vo vrcholovom veku? Aj to pomohlo Nadalovi inak by mozno ani vsetky GSnemal
Reagovat
Ondra979
jj diky za doplneni, to rozhodne vliv melo, to jsou vnejsi faktory s kreryma nic nenadelas, ten Becker je dobry priklad. Myslim ze i Nadal by se prosadil na hardu driv, kdyby bylo povrchy pomalejsi uz cca od r. 2005
Reagovat
turista
Všichni si uhráli to svoje. Rafa Nadal se obešel bez zpomalování povrchů. Vždyť vyhrál 2x Wimbledon a ten není pořádně pomalý nikdy. Djoker zase dokázal porazit Rafu Nadala na všech velkých antukových turnajích. A Roger holt nad tím vším vyčnívá tím počtem titulů včetně GS a tím počtem odehraných zápasů. Pouhých 11 zápasů mu chybí do 1400. Uznávejme je všechny.
Reagovat
Pe3k
jsi mimo, o površích víš očividně guvno
Reagovat
Franky
suhlasim iba s poslednou vetou: Nadal je supersilny na antuke takmer celu karieru ale o nieco slabsi na inych povrchoch, Djoko je taky univerzal a pologymnasta, sice s trosku menej GS pred prvymi dvoma ale s oboma ma aktivnu H2H plus dalsie vyhody a Roger je zas talent od kosti s krasnou hrou vynimajucou sa na rychlych povrchoch a samozrejme momentalne rekordman...ale nemozme zakryvat oci pred pravdou...proste doslo k spomalovaniu povrchoch ci sa nam to paci alebo nie aj na Wimbledone...dokonca som niekde pred par rokmi cital ze aj lopticky su o nieco pomalsie (udajne aj o nejaky ten milimeter vacsie) to vsetko treba zohladnit...Osobne pochybujem zeby Nadal mal 16GS v dobe Samprasa Agassiho... naopak Rogera si s takymi 18GS viem predstavit v tej dobe...
Reagovat
Pe3k
Celý svět uznal Federera za goata i jeho hejtri Pat Cash or Navratilova. Taky miliony fandů Nadala se s tím smířili... ovšem pak tu máme pacienty, co budou stále tvrdit, že země je placatá...
Reagovat
Franky
a ze petrzalka je milionarska a podnikatelska stvrt :D
Reagovat
Pe3k
Pro něho asi ano :D

Vždyť pro něj je i Čoric větší talent jak Federer :D
Reagovat
Franky
Coric je skutocna star! pripomina mi Beckera ktory vyhral 18r najslavnejsi Wimbledon alebo Hyewitta ako najmladsia sv.1 ....uvidime cim nas este bude Coric udivovat :) mozno este beznymi vitazstvami na rychlejsich povrchoch s Nadalom :D
Reagovat
safi1313
Nerad Se míchám mezi Forehanda a Pe3ka, nicméně jako mega pablb mi přijde Pe3k... nevím jaký mají názor ostatní :D
Reagovat
Fandina
:-))
Největší pablb jsem tu já a bohužel na to kdekdo už přišel.
Reagovat
Pe3k
Mega pablb? A ty si v tom případě co? Giga kretén?
Reagovat
safi1313
Řekl sem svůj názor když čtu ty tvoje reakce vždycky na Forehanda :)) a nenapsal sem nic co by mělo podmiňovat k otázkám. Takže si to přeber jak chceš ;-)
Reagovat
Pe3k
Jasně, příště se zas zastav s nějakým príma názorem ;)
Reagovat
safi1313
jsou-li měřítkem kvality tvoje názory, tak to beru jako poklonu ;-)
Reagovat
Pe3k
Jistě, samé měřítka a hlavně ta kvalita...

Ještě něco? Ne? Tak pap.
Reagovat
smazaný uživatel
Bud v klude Pe3k, magapablb o svojom statuse nikdy nevie..Mozes aj nadalej spokojne, jednoducho zit. Nazor ostatných si nevsimaj...
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
slacker
trolhand , frndina, ikvac - to je moje top3 bez urceni poradi
Reagovat
smazaný uživatel
Aby si ma urazil. To by ma musel tvoj názor zaujímať :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za reality show?...:-)

Ja by som si ju s Tomicom rád pozrel...
Reagovat
smazaný uživatel
I am a Celebrity... Get me outta here, ale uz odstupil :) a ide sa znova naplno venovat tenisu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zlatý :)
Reagovat
Pe3k
Tomic s přehledem vede můj hejtr list. Jediný kdo ho muze ohrozit je Nastase, ale ten už moc nehraje... myslím, že by si Tomic rozuměl s Forehandem, podobný materiál, až na to, že Tomic alespoň něco umí...
Reagovat
smazaný uživatel
Mozes nám teda priblizit, co si v zivote dokázal ty sám, ked tak s oblubou na TP kážeš o inteligencií a umení niečo vediet?

Podnikáš, vytvoril si niečo hodnotné, máš vlastnú rodinu, mali by sme ta obdivovat za niečo iné, nez ze trávis celé dni na TP a zijes s maminkou?...
Reagovat
Pe3k
Ty mě najdeš všude...haf haf čokel ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ta nehladam, ja reagujem na prispevok, kde si nasiel ty mna v clanku o Tomicovi..:)

Len ukazujes jak strasne jednoduchy chlapec si. A vsetci to vidia.
Reagovat
Pe3k
Jak se ti líbilo AO Peto? Těšíš se na Wimbledon?
Reagovat
Franky
:D :D urcite a to este nevie ze Rafa buchne aj na RG ;)
Reagovat
historik
Z těch nových mladých nadějných Australanů to jsou snad skoro všichni přinejmenším dost zvláštní týpci s podivným až těžko přijatelným chováním.
Reagovat
smazaný uživatel
Australani boli vzdy taki :)
Reagovat
Marduch
Proste migranti, no :))
Reagovat
Fandina
Tak jsem zvědavá, jak to s ní dopadne, s tenisem i celkově.

Ale pamatuji, jak hrál výborně před pár lety v Ostravě při DC. Tenkrát jsem tam byla a on první den porazil Veselku a v neděli Rosola. Hrál výborně, bylo to ve třech setech. Australani naše tenkrát porazili.
Reagovat
Fandina
s ním ... úsměv
Reagovat
Faddova
Deb*l... na to se nic jiného nedá říct.
Reagovat
a.magerova
Souhlas... ale v dnešní době, kdy víc IN je být hulvátem než slušňákem mu ty jeho kecy přinesou víc peněz a popularity než jeho tenis... každá kravina, kterou řekne obletí svět rychlostí blesku, sponzoři a televize se budou předhánět v nabídkách.... bohužel... :-/
Reagovat
Padme
Je mi líto jeho rodičů... Člověk se s očekáváním těší, co z jeho dětí vyroste a doufá, že to nebude něco jako Tomic...
Reagovat
a.magerova
Jako jooo , přesto... jsou na světě rodiče s mnohem horším osudem... děti feťáci, pašeráci, vrazi... to si ještě Tomicovi můžou gratulovat (zatím)... ;-)
Reagovat
Padme
Máš pravdu, že vyrůstají i horší lidé, jen o tomhle člověk pořád slyší a má pocit, že jemu se rodiče věnovali a že měl všechno, co potřeboval. Na rozdíl od těch, co vyrůstali po dětských domovech nebo v nějakém špatném sociálním zázemí.
Reagovat
Fandina
Tak tady jde spíš o to, že Bernard je takový svéráz, který na sebe upozorňuje tím, že si občas rád vyrazí s partičkou, užívá si, ale jinak to nebude nic extra závadného.

Jeho otec je také něco podobného, k tenisu ho přivedl, věnoval se mu, ale je to také taková horká svérázná hlava. Není to, že by se mu nevěnoval.
Reagovat
Padme
Někdy je moc péče a peněz taky na škodu... :(
Reagovat
Fandina
Já si spíš myslím, že tady to bude povahové, takový ten typ křiklouna, co se hned rozčiluje. Při zápase na Bernarda na sebe pokřikovali, až tátu vykázali. To jsou takové nátury, nebo se hned perou, když se jim nic nelíbí. Samozřejmě nic pěkného to není. Ale zase jsou horší věci. Když se sklidní, tak jsou třeba fajn.
Reagovat
Padme
Kdoví jak poznamená našeho malého, že mu skoro 3 hodiny nutím oběd, než ho sní... :(
Reagovat
Fandina
:-))
Aby neměl z toho trauma, že mu něco vnucuješ? Tak to nevím, nejsem dětský psycholog, ale to je přece plus, že se mu tak věnuješ, ne?

Ale vím, že můj syn byl také na to jídlo takový liknavý, jedl dlouho a zůstalo mu dodnes a je to už velikánský chlap v kristových letech. Ale tak to s ním bylo odmala, narozdíl od dcery, která tak jídlo hltala, že z toho až blinkala, coby kojenec. A dodneška je se vším hned hotová.

Každý jsme jiný. Třeba moje vnučka je strašná svéhlavička, pořád prosazuje svoje. Nic s ní nehne. Vnuk je v tomhle také pohodovější. Nechá se ovládat. Ona ne, když byla malinká, tak jsem jí hlídala, dala jsem jí do kočárku, byla napapaná, suchá, čistá, zima jí nebylo a jela jsem s ní na procházku a ona řvala jak na lesy. Tak jsem jí domlouvala, houpala, nic s ní nehlo. Když jsem jela s vnukem, tak ten se nechal v uvozovkách přemluvit. A je to tak dodnes. Ona si prosazuje svou, on se nechá přemluvit.
Reagovat
Padme
Taky furt blinkal, ale jedl rád, jen teď nějak stávkuje a nevím, co s ním... Furt okusuje všechno z papíru, ale že by si dal na oběd trochu zeleniny, to ne :D Možná z toho nakonec budu mít trauma já a on ne ;)
Reagovat
Fandina
Miminko je obrovská radost, je to malé, hezké, voňavé, ale také obrovská starost a práce, než se dítě vypiplá. Nejhorší bylo šest týdnů, pak půl roku, rok dva a myslím, že to byl takový trochu mezník, už nebylo tolik práce, ale pořád jí bylo dost. A pak tři roky, čtyři, asi až od školy to nebylo tak pracné se o ně starat. Ale jinak si teprve teď zpětně uvědomuji, co práce obnáší výchova člověka.
Reagovat
smazaný uživatel
Prave jeho otec je zly, nemusi ti ho byt vobec luto.
Reagovat
Pe3k
Přesně, v tohle případě ja na víně otec...
Reagovat
Padme
Tak to možná chtěl, aby z něho tohle vyrostlo :D
Reagovat
Pe3k
Nevím co zamýšlel, ale povedlo se mu tohle...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist