Pocta Nadalovi. Antukový král bude mít svou sochu v areálu Rolanda Garrose

25. 8. 2017, 14:09
Aktuality 28
Francouzská tenisová federace (FFT) se rozhodla v areálu Rolanda Garrose, dějišti antukového grandslamu French Open, nechat postavit sochu desetinásobného šampiona Rafaela Nadala jako připomínku neuvěřitelných úspěchů antukového krále na pařížské antuce. Informaci oficiálně potvrdil prezident FFT Bernard Giudicelli.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Zpráva o plánované stavbě sochy unikla do médií již v květnu. Teprve včera však byla prostřednictvím sociálních sítí oficiálně potvrzena prezidentem Francouzské tenisové federace Giudicellim.

"Společně s Rafaelem Nadalem jsme vybrali podobu sochy. Nyní vyhlásíme výběrové řízení, abychom našli umělce, který se tvorby sochy Rafaela Nadala ujme. Socha bude umístěna naproti vstupu na centrální dvorec Philippa Chatriera," řekl Giudicelli.

Nadal se v pondělí po tříleté pauze vrátil na tenisový trůn, z něhož sesadil Andyho Murrayho. Na French Open má neuvěřitelnou bilanci 79 výher a dvou porážek. Na antukového krále dokázali vyzrát pouze v roce 2009 Robin Söderling a o šest let později Novak Djokovič.

Jednatřicetiletý Španěl vyhrál antukový grandslam celkem desetkrát. To se na pařížské antuce, kde se o grandslamový titul hrálo poprvé v roce 1891, nikdy předtím nikomu nepovedlo. Socha má připomínat a symbolizovat pozoruhodné výsledky nejlepšího antukáře všech dob.

Rodák ze španělského Manacoru má teď ale úplně jiné starosti. Světová jednička se v New Yorku momentálně připravuje na US Open, které startuje v pondělí. Ve Flushing Meadows bude útočit na celkově šestnáctý grandslamový vavřín a hájit tenisový trůn před útoky Rogera Federera a Andyho Murrayho.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Pedronegro
no tak pokud ho odvážný umělec realisticky ztvární jak si popotahuje slipy, tak jsem rozhodně pro :D
Reagovat
Pe3k
Kdo jiný by měl mít sochu, než třetí nejlepší hráč této éry?
Reagovat
Franky
:D :D ako antuku mu nevezmeme...myslim ze aj keby simulant borg hral dlhsie by to na antuke nedal to co nadal...alee so zvyskom suhlasim :D
Reagovat
bIbec
tak nakonec Kyrgios opravdu do Prahy přijede (nahradí Raonice)
Reagovat
Kozoroh
Tak to by mohl mít světový výběr šanci na výhru.
Reagovat
Franky
Bez sance su....
Reagovat
Mayo
Poklonte sa El Matadorovi (:
Reagovat
Roger_Federer
Klanime se mu.:)
Reagovat
fialka
Mne zas nesedí pomenovanie kurtov po aktívnych tenistov. Je to smiešne, ak sa povie, že Jánošík bude hrať na kurte Jánošíka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň, že má Roger tú ulicu v Nemecku, či kde. :)
Reagovat
Frantz
Maestro prej bude mít sochu hned vedle, jak řve na diváky SHUT UP!!!! :-D
Reagovat
Roger_Federer
A u Nadalovi sochy bude kleci socha doktora Fuentese jak rika Rafovi..dokazaly jsme to...
Reagovat
smazaný uživatel
Dokazali sme to a Dominik sa z tej paranoje definitívne vyliečil!
Reagovat
Mayo
Idem si konečne vyguglit toho legendárneho Fuentesa
Reagovat
Franky
Tu sa zisla dobra particka :D Frantz chodis casto do petrzalky ci len vynimocne? Inak som v CR mozes ma prist pozret debiilko ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tyhle akce se sochama moc nechapu:)
Po smrti nejakeho inspirativniho, genialniho cloveka (v jakekoliv oblasti - umeni, veda atd.), kdy se mu stavi socha, uz v tomhle pripade citim mensi rozpolceni:) Ale ok, lide si ho chteji nejak pripominat po smrti, ikdyz me spis zajima co dokazal takovy clovek, a ne jeho socha...a prijde mi zajimavejsi si ho pripominat jinak...

Staveni soch za zivota dotycnych lidi, tam citim jeste vetsi rozpolceni...(a ne jedna socha se potom zase bourala, ze...)

...ale asi ve sportu to bude jine, a je to asi takovy novodoby kult ...atd. (urcite zajimave pro nejaky sociologicky vyzkum)

Ale jak nejaky sportovec jeste neukoncil ani karieru a uz se dotycnemu musi rychle vytesat socha...no tam necitim uz ani to rozpolceni, spis me napadaji ruzne predstavy:)

(Toz ale asi to lidi potrebuji...no...)
Tak jeste by Frantici mohli postavit nekde u sochy Rafy svatyni, aby se meli Rafani, kde modlit pred zapasem:)

Britove by ovsem nemeli zustat za frantikama pozadu a ve Wimbledonu by meli vytesat obrovskou sochu v nadzivotni velikosti (min. tak 10x vetsi) Andymu - kdo vi, kdy tam zase vyhraje Brit...aby nemuseli cekat nejakych 50 let:) A tam by urcite svatyne byla dobra...s takovymi miskami, jako plivatky...s nejakym desaterem (10 zpusobu fuckowani, aby se zadarilo:)

V Australii by mohli udelat takove pekne sousosi pred vstupem do hlavni areny...Kyrgiose a Tomice...diky tem dvoum pomalu kazdy den na svete lidi vedi, ze nejaky Australsky tenis jeste zije...tahle dvojka zpopularizovala klokany snad vic nez Lejvr:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na USopen je to myslim jasne...sousosi Williamsek, hlavne socha Sereny by myslim pritahovala pozornost cely rok, i v zime, ja bych je tam vytesal pekne jako akt, nahe...a udelal pod tim reastauraci s terasou, z ktere by byl k sousosi dostup a navstevnici by mohli prochazet pod sochama, dotykat se jich a tak..., tam by se pochopitelne vybiralo vstupne, a myslim, ze fronta by byla vetsi nez do Mauzolea Lenina v Moskve... tedy pokud tam nevytasaji na rudem namesti nejaky zastreseny altanek se sochou Marie...ta by potom vpoho trumfla s frontou i toho Lenina.

V Basileji pochopitelne ocekavam sochu curajiciho Federera...kolem sochy bych vybudoval nove administrativni budovy a prestehoval tam Brusel, potom by hlavni centrala EU byla myslim konecne na odpovidajicim miste...

Na zaver...soch v Praze mame mraky, takze tam uz nema asi smysl neco noveho tvorit, ale udelat monumentalni fontanu ve Fulneku s kompozici kurtu a aktem Petry Kvitove, kdy nejen z nader ji bude strikat voda...jako i z usi atd...a z hlavy by sel take takovy proud, lehky...na nem by byl ozdobny tenisak, s kterym by si ten proud vody pohraval...ja si myslim, ze v takove kasne, fontane by smocili nohy nejen nasi romsti spoluobcane... jen by tu byla asi obava, aby to rychle nekoupili Rusove...a nemuseli za to koupani v kasne platit...

Ale jo, ja ty sochy tem sportakum preji:)
Reagovat
Lunej..
Asi tak. Osobne si tenistu, herce ci jineho pro me zajimaveho cloveka pripomenu radeji jina nez koukat na jeho sochu.:)
Reagovat
janek_da
A v Quitu Estrellovi anebo rovnou u všech turnajů hrající se výše než 2800 mnm.
Reagovat
anajka
Vlku, tebe to v poslednej dobe píše obzvlášť na humornú nôtu....:)
Reagovat
Nola
parada
Reagovat
Kozoroh
Spíš se divím, že mu ji nepostavili dřív :-)
Reagovat
aligo
Snad bude mít jiného sochaře než Ronaldo...
A jestli nebude mít stopořený penis, tak je to trapný... I když třeba bude a nebude to poznat...
Reagovat
peggy
Vamos Rafa,ten si to zalouzi,myslim ze Rafu dlouho nikdo neprekona.
Reagovat
tito
Výborně.
Reagovat
Marduch
A Federera do Wimblasu a Söderlinga do Basileje ;)
Reagovat
Teo
Já osobně bych se přimlouval za stejnýho sochaře, co udělal tu dneska už legendární sochu Ronaldovi...
Reagovat
svetova.dvojka
Rafa si sochu určitě zaslouží. takže palec nahoru
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist