Poslední semifinalistkou WTA Elite Trophy je Görgesová. Strýcová zakončila sezonu vítězstvím

3. 11. 2017, 09:54
Aktuality 15
WTA ELITE TROPHY - Semifinále letošního ročníku "malého Turnaje mistryň" v čínském Zhuhai je kompletní. Poslední postupující je Julia Görgesová, která v posledním zápase Azalkové skupiny přehrála turnajovou jedničku Kristinu Mladenovicovou. V dalších dvou dnešních duelech už o nic nešlo. Jelena Vesninová vzdala domácí divoké kartě Shuai Peng. Barbora Strýcová poslední letošní zápas vyhrála po skreči Sloane Stephensové.
Julia Görgesová

Julia Görgesová má na podzim v hale fantastickou formu. Německá tenistka předminulý týden v Moskvě získala první letošní titul a na vítězné vlně, která čítá už sedm zápasů, pokračuje také na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai, kde po dnešním vítězství 6-2 7-6(4) nad trápící se turnajovou jedničkou Kristinou Mladenovicovou postoupila do semifinále coby vítězka Azalkové skupiny.

Čerstvě devětadvacetiletá Němka do utkání vstoupila rychlým brejkem a v úvodní sadě ani jednou nepřišla o své podání, přestože v šestém gamu musela otáčet stav 0-40. Vzápětí však Mladenovicovou ještě jednou brejka a úvodní dějství poté bez jakýchkoli potíží doservírovala.

Druhý set už byl podstatně vyrovnanější. Francouzka ale dvakrát nedokázala udržet náskok brejku, přičemž za stavu 5-3 mohla skóre zápasu srovnat a rozhodovat nakonec musel tie-break. Ve zkrácené hře měla jasně navrch favorizovaná Görgesová, jež Mladenovicovou letos porazila i podruhé.

Görgesová se tak stala poslední semifinalistkou letošního ročníku WTA Elite Trophy a v semifinále vyzve Lotyšku Sevastovovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Vandewegheová s Bartyovou. Německá tenistka podruhé v kariéře (2012) zakončí sezonu v Top 20. Navíc jako německá jednička.

Mladenovicová po životní první polovině letošní sezony, během které v Petrohradu získala první kariérní titul, hrála další tři finále a stoupala žebříčkem, letošní rok zakončí dvanácti porážkami v řadě a přijde o pozici světové desítky, na níž ji v pondělí nahradí Vandewegheová.

Jelena Vesninová zakončila letošní sezonu skrečí. Ruská tenistka v souboji o druhé nepostupové místo v Bugenvileové skupině za stavu 2-6 0-1 vzdala pro zranění zad domácí divoké kartě Shuai Peng.

Poslední letošní duel skupinové fáze obstaraly Barbora Strýcová a Sloane Stephensová. Ani jedna z hráček už do semifinále postoupit nemohla. Stejně jako v předchozím zápase i tady došlo na skreč. Vítězka letošního US Open Stephensová s českou tenistkou prohrála prvních pět gamů a poté se rozhodla utkání pro zranění kolene vzdát. Strýcová skončila stejně jako loni ve skupině s bilancí 1-1.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch (hala), 2,280.935 dolarů
páteční výsledky (3. 11. 2017)
• Azalková skupina •
Görgesová (7-Něm.) - Mladenovicová (1-Fr.) 6-2 7-6(4)
Konečné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Görgesová 2 2 0 4-0 26-15 2
2. Rybáriková 2 1 1 2-3 22-30 1
3. Mladenovicová 2 0 2 1-4 25-28 0
• Růžová skupina •
Konečné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Bartyová 2 2 0 4-0 24-12 2
2. Pavljučenkovová 2 1 1 2-3 20-23 1
3. Kerberová 2 0 2 1-4 18-27 0
• Bugenvileová skupina •
Shuai Peng (12-Čína) - Vesninová (6-Rus.) 6-2 1-0 / skreč V.
Konečné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Vandewegheová 2 2 0 4-1 27-16 2
2. Shuai Peng 2 1 1 2-2 18-17 1
3. Vesninová 2 0 2 0-3 7-19 0
• Kaméliová skupina •
Strýcová (11-ČR) - Stephensová (3-USA) 5-0 / skreč Stephensová
Konečné pořadí skupiny:
# JMÉNO Z V P S G B
1. Sevastovová 2 2 0 4-0 25-15 2
2. Strýcová 2 1 1 0-2 12-12 1
3. Stephensová 2 0 2 0-2 8-18 0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

15
Přidat komentář
Frick
Turnaj takový nijaký, BTW - pro tenistu hodně nezvyklé hrát "mrtvý" zápas.

Ale tak dobrý. Zbytečně tam nejela, měla by získat 160 bodů, to je její 5. nejlepší bodový zápis sezony, a bude ho tam mít celou následující - možná už poslední?
Reagovat
FulnekUltras
Nijaký jako celá sezóna v českém podání - včetně supernijaké Idy Rasken. Držme tedy ještě palce CoCo v FC a těšme se na rok 2018.
Reagovat
Torn
Vy dva jste neskuteční haranti. :D Ono Vám hodně rychle otrne, až všechny češky skončí, otěhotní atd. :D, nakonec budete rádi, když zůstane nějaká ve stovce :).
Reagovat
Pedronegro
chtělo by to držet trochu úroveň - Češky i Slovenky se píšou s velkým písmenem, jen teď nevím, jak se píše človák :)
Reagovat
EllNino
Získala loni 41 výher oproti 24 prohrám, letos to má 43-25 ...Loni se jí dařilo více na lépe obsazených turnajích (finále Dubai, Birmingham, čtvrtfinále Řím a Wuhan, 4. kolo IW a AO, 3. kolo Wimbledon a RG) letos zase získala po 5 letech titul, ale na velkých turnajích se jí moc nedařilo, s výjimkou AO a Pekingu a Miami, se prosazovala spíše na menšch turnajích (SF Praha, Biel, Sydney, Eastbourne,...) ...chyběly lepší výsledky na posledních 3 GS a i na těch PM a P5 to nebylo nic moc ... proto je letos na konci roku mimo 20 nejlepších ...

I tak se drží v širší špičce ve vyšším věku, s výskovým a silovým deficitem, a to je myslím obdivuhodné ... jsem zvedav, jestli výměnou trenéra a přibývajícím věkem začnou výledky v příští sezoně ubývat, ale snad se ještě aspoň jedné takovéhle sezony zakončené ET dočkáme :)
Reagovat
sprchon
Letošní i loňskou sezonu měla super. Snad nás bude Barča bavit dál. :)
Reagovat
Torn
Já si myslim, že fyzicky by to dát ještě mohla, pokud si bude ty turnaje vybírat trochu takticky atd. Co je Báry problém, je spíše hlava, kterou má furt někde v pubertálním věku. :D
Reagovat
sprchon
Goerges - Sevastova
Vandeweghe - Barty
Reagovat
smazaný uživatel
Rád bych, aby se Ash loučila na konci sezony výhrou, ale CoCo zase chybí letos titul.
A ve finále radši Julču než Stázku. Ale těším se na obě semifinále.
Reagovat
horska.kraslice
Doufám ve finále Ash vs Julie. Titul bych asi o něco víc přála Julii, protoze Ash má celou kariéru před sebou a určitě to bude kariéra veleúspěšná.
Reagovat
tommr
nakonec zakončila sezónu výhrou i když jí to už bohužel k postupu nepomůže. Škoda, že zápas se Stephensovou nehrála už včera. Kdyby se v posledním zápase skupiny rozhodovalo mezi ní a Sevastovovou o postupu mohlo to dopadnout jinak ...
Co se týče Stephensový tak jí to zranění moc nevěřím. Prostě se jí jen nechtělo hrát když už o nic nešlo. Jsem hodně zvědavej jestli nastoupí do finále FC ...
Reagovat
horska.kraslice
No jo, Sloane už má pro letošek vyděláno. A možná se šetřila na FC, uvidíme.
Reagovat
lvicek
Tak gratulka Barce, ale byl to teda fofr, stihla jsem se kouknout asi na 5 vymen. Skoda, jeste bych tento zrejme posledni letosni cesky zapas chvili sledovala... A taky skoda, ze vcera se Sevastovou to Barce fakt neslo.
Reagovat
sprchon
Super, mám z Jule radost. :) Tak jsem zvědavej, jestli bude nalosována ke CoCo nebo ke Stázce. Každopádně na obě SF i na F se těším, ať bude složení, jaký bude. :) Pro mě fakt zajímavější než TM.
Reagovat
tommr
jj Goergesový bych ten titul taky přál, ale soupeřky mán těžký ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist