Postupně si plní cíle. Teď chci do padesátky, říká talentovaný Marterer

7. 2. 2018, 13:03
Aktuality 1
Maximilian Marterer zažívá v posledních měsících nejlepší etapu své kariéry. Dvaadvacetiletý německý tenista na konci loňského roku dominoval na challengerech a pronikl do první stovky žebříčku ATP. Letos v lednu se probojoval do třetího kola Australian Open a jeho další cíl je jasný. Do konce roku se chce dostat mezi nejlepších padesát tenistů světa.
Profily hráčů
Maximilian Marterer

Maximilian Marterer po skončení loňského US Open opět zavítal na challengery a tentokrát na "nižším okruhu" naprosto dominoval. Od září do listopadu vyhrál 21 z 24 zápasů a slavil tři turnajové triumfy - na antuce v Banja Luce, betonech v Monterrey a v domácí hale v Eckentalu.

Díky parádní jízdě na challengerech se poprvé objevil v první stovce žebříčku ATP. Na skvělý závěr loňského roku navázal postupem do třetího kola Australian Open, kde si připsal vůbec první dvě výhry v hlavní soutěži mimo challengery.

V Melbourne Parku vyřadil krajana Cedrika-Marcela Stebeho i bývalého semifinalistu Fernanda Verdasca a ztroskotal až na dalším překvapení letošního ročníku Tennysovi Sandgrenovi.

"Vyhrát zápas na grandslamu bylo výjimečné. Zase jsem okusil něco nového a získal další zkušenosti. Pyšný jsem hlavně na to, jak jsem zvládl pátý rozhodující set proti Verdascovi. Ten den bylo strašné horko, podmínky byly extrémně náročné. To, že jsem s tak kvalitním hráčem vydržel pět sad, pro mě bylo skvělým zjištěním."

Po dalším velkém úspěchu a posunu na 82. místo světového hodnocení si musel stanovit nový cíl. "Cíle si chci dávat neustále. Mým letošním je dostat se do první padesátky," svěřil se v rozhovoru pro stránky ATP.

Dvaadvacetiletému levorukému talentu, jenž je druhým nejmladším Němcem v první stovce, pomáhají jeho starší krajané. "Například Florian Mayer nebo Philipp Kohlschreiber. Občas si s nimi doma v Bavorsku zatrénuju. Mají velké zkušenosti, které mi předávají, a radí mi. Je skvělé mít je poblíž."

Další zastávkou Marterera, jenž si v Melbourne bezpochyby zvedl sebevědomí, je právě probíhající halová akce ATP 250 v Sofii. V bulharském hlavním městě dnes odehraje utkání prvního kola proti Tunisanovi Malekovi Jazírímu.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
Ground_stroke
už dávnejšie ho sledujem, dokonca ho mám aj vo Fantasy League, chlapec niečo vie, dúfam, že to dotiahne aspoň do TOP30
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist