Potvrzeno: Azarenková se vrátí na Mallorce

24. 5. 2017, 12:12
Aktuality 21
Nedávno jsme vás informovali, že se bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Viktoria Azarenková na kurty vrátí už před Wimbledonem. Již před několika dny se spekulovalo, že jejím prvním turnajem bude letošní Mallorca Open. To dnes bylo na oficiálním twitterovém účtu turnaje potvrzeno. Sedmadvacetiletá Běloruska se tak na kurty vrátí 19. června.
Profily hráčů
Victoria Azarenková

Návrat Viktorie Azarenkové na tenisové kurty je jednou z nejočekávanějších událostí letošní sezony a již zná své datum i místo. Sedmadvacetiletá Běloruska se na kurty vrátí na Mallorce, kde se od 19. do 25. června koná turnaj série WTA International.

Bývalá světová jednička před necelými dvěma měsíci ohlásila, že by měla svůj první soutěžní zápas odehrát na konci července na akci WTA Premier v kalifornském Stanfordu.

V médiích se však spekulovalo o tom, že se vrátí dříve a stihne letošní Wimbledon. Azarenková v pondělí informaci potvrdila. "Ahoj všichni, mám dobré zprávy. Moje tréninky se vyvíjejí dobře a jsem připravená se vrátit... Leo mi navíc naznačil, že chce vidět Londýn a Wimbledon," napsala na svůj twitterový účet Běloruska.

"V následujících dnech budu mít hotový program. Před Wimbledonem plánuju odehrát jeden přípravný turnaj! Budu vás včas informovat. Děkuju všem za podporu a uvidíme se dříve," dodala.

Ředitel turnaje Toni Nadal nedávno oznámil, že 24. května učiní zásadní prohlášení, v němž odhalí "TOP senzaci", která v pořadí druhý ročník travnaté akce pořádané na největším španělském ostrově obohatí.

Tentokrát se média nemýlila. Dřívější návrat Azarenkové byl potvrzen již v pondělí samotnou tenistkou a dnes také informace, že proběhne na Mallorce, o čemž se rovněž spekulovalo. Dnes totiž pořadatelé na oficiálním twitterovém účtu turnaje potvrdili, že onou "TOP senzací" je opravdu Azarenková.

Dvojnásobná šampionka Australian Open se divákům naposledy představila loni v květnu na French Open. Na pařížské antuce po skreči skončila v prvním kole.

Nedlouho poté oznámila své těhotenství, kvůli němuž musela kariéru přerušit. Na konci loňského roku porodila syna Lea a už v únoru hlásila, že se připravuje na návrat.

Azarenková se hodlá vrátit na vrchol. V návratu do horních pater žebříčku a v získávání těch největších titulů jí bude pomáhat Michael Joyce.

Divoké karty teoreticky nepotřebuje ani do Mallorky, Wimbledonu a Stanfordu, jelikož má nárok na chráněný žebříček, jenž jí na všech třech akcích zajistí účast v hlavní soutěži.

Pro svůj comeback si nevybrala turnaj WTA na Mallorce jen Azarenková, ale také Sabine Lisická, která na španělském ostrově odehraje první zápas letošní sezony. Bývalou světovou dvanáctku trápilo dlouhodobé zranění ramene, kvůli němuž se na kurty letos ještě nedostala.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
Frick
Bude zajímavý pozorvoat, na jaký turnaje bude brát malýho.
Reagovat
Haitik
Tak asi na všechny ne? :D Nevidím důvod, proč by to tak nemělo být.. Prckovi už bude půl roku, tak už by létání mělo být cajku.. :-)
Reagovat
Frick
Se jí bude blbě pohybovat.
Reagovat
gigin
Tys fakt duševní mrzáček.
Reagovat
Frick
Ty seš zase nesympatickej a intelektem slabej suchar.
Reagovat
gigin
To nebylo za tento příspěvěk. Za to všechno co tu předvádíš šulíne. A tvoje myšlení pochopí i takový IQ lůzr jako su já.
Reagovat
letityfanousek
mezi babama
Reagovat
smazaný uživatel
Bude zajímavé sledovat její "návrat", stejně jako u každé sportovkyně po těhotenství. Doufám, že si Vika něco uhraje během toho chráněného rankingu. Vrací se dřív než bylo původně v plánu, tak snad je opravdu ve formě... Každopádně na rozdíl od RG, ve Wimbledonu už ta konkurence bude opravdu slušná. Snad se tam zase půlka hráček nezraní...
Reagovat
janek_da
To je jedno. Taky bude dostávat WC i bez rankingu.

Na Viku jsem zvědav jestli bude alespoň na levelu jako před odchodem anebo zachová sestupnou úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač se v Mallorce bude hrát teprve druhý ročník, tak to vypadá, že se z něho stane nejlepší přípravný turnaj pro Wimbledon.
Reagovat
horska.kraslice
Vzhledem k radikálně odlišnému podnebí mezi Mallorkou a Londýnem to nepovažuji za dobrou přípravu na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Podnebí nerozhoduje zápasy, navíc, si může do deštivé Anglie přivést pozitivnější náladu.
Reagovat
horska.kraslice
Nebo se hned nachladit. Podnebí sice nerozhoduje zápasy, ale změna z horka do chladnu se může negativně projevit.
Reagovat
smazaný uživatel
nj, virus je prevít.
Reagovat
sprchon
1. SF Masha vs Vika
2. SF Petra vs Sabine
Reagovat
Empe
2017, rok návratů. :)
Snad Vika nepřidá na volume tak jako Maria...
Reagovat
gigin
Asi přejdu z ATP na WTA a bude klid. Penko, Aza, Kája... kuwa co bys ještě chtěl giginku!!
Reagovat
tommr
a co Petra? Na tu se netěšíš? :)
Reagovat
gigin
Jj určitě, ale víš jak no :)
Reagovat
Kozoroh
Nestačilo by se vrátit od Génia k Serbinátorovi?
Reagovat
gigin
Nezvratný osud.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist