Potvrzeno: Nadal se kvůli zranění zápěstí odhlásil z Masters v Torontu a Cincinnati

30. 7. 2014, 18:07
Aktuality 84
Spekulace okolo zranění Rafaela Nadala se bohužel potvrdily. Druhý hráč světa si během včerejšího tréninku v rodném Manacoru poranil pravé zápěstí a diagnóza po sérii vyšetřeních je nekompromisní: ruka potřebuje dva až tři týdny klid. Nadal tak měsíc před US Open nebude obhajovat tituly na Masters 1000 v Torontu a Cincinnati
Profily hráčů
Rafael Nadal

Kolem 18. hodiny SELČ se na twitteru objevila zpráva dopisovatele New York Times Bena Rothenberga, podle kterého se světová dvojka Rafael Nadal zranil a vynechá příští dva turnaje. O pár desítek minut později pak jeho slova potvrdilo i oficiální prohlášení z tábora španělského tenisty.

"Jsem hrozně zklamaný, že na Rogers Cupu nebudu obhajovat titul," řekl Nadal, jenž o Rogers Cup, který se střídavě koná v Torontu a v Montrealu, přijde podruhé v kariéře - poprvé na turnaji nestartoval v roce 2012, kdy léčil zraněné koleno.

"Mám na tento turnaj krásné vzpomínky, vždycky se mi tu daří, a proto jsem se moc těšil na návrat do Kanady. Bohužel jsem se včera na tréninku zranil a po konzultaci s lékaři musím tak dva až tři týdny vynechat. Je mi to opravdu moc líto a omlouvám se všem fanouškům. Věřím, že se uvidíme v příštím roce," uvedl levoruký Španěl, který tak přišel o možnost navázat na ročníky 2005, 2008 a 2013, kdy kanadský Masters vyhrál.

"Víme, že Rafa má v Kanadě velkou fanouškovskou základnu, proto nám je moc líto, že letos nemůže na turnaji hrát," komentoval odhlášení Nadala ředitel turnaje. "Přejeme mu, aby se co nejdříve uzdravil a vrátil se na tour," dodal Karl Hale.

Podnik v Torontu startuje již v pondělí 4. srpna a nejvýše nasazeným hráčem bude světová jednička Novak Djokovič. Díky ohlášení Nadala se mezi osmičku nejvýše nasazených dostane Brit Andy Murray, který tak bude mít pro první kolo volný los.

Nadal, jenž sice hraje levačkou, ale používá obouručný bekhend, kvůli zranění nebude obhajovat titul ani na turnaji Masters 1000 v Cincinnati, který následuje hned po turnaji v Kanadě. "Je to opravdu velká škoda, že přijdu o dva velké turnaje před US Open, ale na doporučení lékařů nebudu hrát ani v Cincinnati. Nechci riskovat nějaké zhoršení, musím se teď v první řadě co nejdříve uzdravit," konstatoval Nadal, jenž v Cincinnati minulý rok triumfoval vůbec poprvé v kariéře. "Pokusím se udělat maximum, abych byl připravený na US Open," dodal druhý hráč světa.

"Je to velmi smutné, že tu Rafa nebude obhajovat titul. Je to velký bojovník a minulý rok tu hrál opravdu výborně a zaslouženě vyhrál. Bude nám tu chybět, ale zdraví je na prvním místě, to je jasné. Přejeme mu brzké uzdravení a návrat na kurty," řekl ředitel podniku v Cincinnati.

"Věříme, že i přes absenci Rafy máme silné startovní pole, které bude pro fanoušky atraktivní. Přijede pětinásobný vítěz Roger Federer, vítěz z let 2008 a 2011 Andy Murray, ale i světová jednička Novak Djokovič, kterému triumf v Cincinnati chybí k tomu, aby zkompletoval všechny tituly z turnajů Masters."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

84
Přidat komentář
smazaný uživatel
Moc prosím o like na fanclub naši naděje Denisy Allertové :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref_type=bookmark
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím vás, Chtěl ybch se zeptat. Mátu někdo zkušenosti s turnajem v New Yorku na US OPEN?Byl jste tam někdo? Chtěl bych se tam co nejdříve vypravit asi příští rok a chtěl byhc se zeptat kolik to tak asi stojí jestli jste si to zařizovali přes cestovku nebo koupili listky a letenky zvlášt atd. Mám zkušenosti s Roland Garros a bylo to suepr . Chtěl bych zksuit ted US OPEN. Děkuji za všechny cenné informace.
Reagovat
rod_laver
Rád bych příští rok, na cestovku se vykašli, se vstupenkami by neměl být problém, na první týden ještě koupíš i teď. Letenku počítej 12-15k, přece jen na konci srpna je ještě sezóna.
Reagovat
Roger_Federer
byste mohli napsat Fandine, ona rekne kamosum co maj letadlo a ti Vas tam hodi.
Reagovat
Cico93
;)
Reagovat
rod_laver
A potom bychom si mohli zajít na večeři s Tomem, Lukim, Radkem, Jirkou a Háječkem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pojedeš příští rok na US OPEN?
Reagovat
rod_laver
Rád bych, letos jsem už v NY byl o něco dříve, takže mi to nevyšlo.. ale jsem o příštím roce přesvědčen :) když tak si napíšeme vzkaz o podrobnostech
Reagovat
smazaný uživatel
Týý jo. No já ještě uplně nejsme přesvědčený,ale rád bych jel. Je to palba ty peníze. Cestovka by si vzala tak 45 000
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to tedy nepřeji Rafovi. Nejsme jeho fanoušek ,ale je to škoda pro něj .Obahajuje mnoho bodů . No snad větší šance pro Rogera. Come on Fedex
Reagovat
Faddova
Rafovi fanoušci (včetně mě) to mají holt těžké :-( Po měsíční abstinenci jsem se těšila na zápasy a nic. Navíc se pořádně nepřipraví na US Open, což není ideální a automaticky ztratí 2000 bodů, děs.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, opravte si ten překlep v prvním slově nadpisu
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Hlavně vyhrat US Open!
Reagovat
Mayo
Roger vyhrá Cincy
Reagovat
J.M.
Tak z trojice Toronto, Cincinnati, US Open tam jsou asi jeho šance nejvyšší. Už by to konečně chtělo nějaký větší titul. Už je to hodně dlouho. Naposledy právě Cincinnati 2012... To byl poslední turnaj, který odehrál ve špičkové formě srovnatelné s nejlepšími lety. Kéž by se to ještě, aspoň občas, vrátilo.
Reagovat
smazaný uživatel
V športe sa nešťastne zraní raz jeden, raz druhý, no v tenise stále len Rafa...Neuveritelný pech..Rok 2014 je po 2009 a 2012 dalsím v poradí, ktorý kvoli zraneniam neblaho ovplyvnil jeho výsledky...Boh vie, kde už mohol byť, nebyť porcelánového zdravia..Tenisový Mario Lemieux.
Reagovat
Cico93
Tak Mario má oveľa vážnejšie problémy...;(((
Reagovat
smazaný uživatel
To bez debaty..Ale napriek obrovskému talentu odohral napríklad oproti Waynovi len "zlomok" zápasov, hoci mal myslím celkovo lepší priemer bodov na zápas..
Reagovat
slacker
Lepsi ale ne nejlepsi prumer
Reagovat
Cico93
A kto má najlepši ?
Reagovat
slacker
Ja si to spletl s goly na zapas.
Reagovat
Cico93
To je jedno aj tak je všade 1 W.Gretzky. ;)
Reagovat
slacker
Neni, na prumer golu na zapas je Gretzky az sedmy :-)
Reagovat
Cico93
Maa pletieš, ale máš pravdu.
Reagovat
Mayo
tenisový Sid the Kid
Reagovat
Cico93
To je pravda
Reagovat
Cico93
Trošku lepší ma W.Gretzky, ale len malilinky rozdiel tam je.
Reagovat
Roger_Federer
Neplac...jeho fyzicky narocny styl kterym 10 let hraje je umerny jeho castym zranenim..a opotrebeni tela, nebo se snad cekalo neco jineho? Davali mu i odbornici mnohem mene sezon nez uz hraje..
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe už fakt chýba len ten červený klaunovský nos :-)
Reagovat
Roger_Federer
:)..bud v klidu, nesmis to tak prozivat, snad vam to doma neudela depresivni atmosferu.
Reagovat
Faddova
Tak zrovna v tomhle případě nevím, jak zranění PRAVÉHO zápěstí s tímhle souvisí, ale jinak máš pravdu.
Reagovat
Roger_Federer
i prave zapesti je soucasti celku..a hraje snim beckend.
Reagovat
Faddova
To jo, ale jak zranění pravého zápěstí souvisí s fyzicky náročným herním stylem? Podle mě se zrovna tohle může stát každému. Kdyby si zranil levé zápěstí, koleno nebo levé rameno, tak to hernímu stylu lze přičíst. Ledaže bychom spekulovali, že extrémním topspinováním bekendu ho víc namáhá... ale nevíme, co s ním vlastně má.
Reagovat
Denis92
To vie fakt asi len Boh, no na druhej strane by na tom bol byt horsie ako je..To ze vynechava raz za cas nejake turnaje kvoli zraneniu kludne moze byt aj k jeho prospechu. Jeho styl hry je velmi fyzicky narocny a tie pauzy mu dost pomahaju. Mozno je to v konecnem vysledku lepsie ako keby hral cele sezony bez zraneni..Ta 7mesiacova pauza mu pomohlo, vratil sa snad lepsi ako nikdy predtym a zaznamenal fantasticke vysledky. Ktovie ake by boli jeho vykony a vysledky keby hral stale a vsetky turnaje..mozno by bol na tom lepsie a mozno aj nie.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojtyzdnové zranenie nie je nič dramatické, pech je skor, ze to prislo akurát na dva v sérii hraných masters..Ale mohlo byt aj horsie, na RG bol zatial vzdy zdravý, aj v sezónach, v ktorých laboroval so zraneniami..
Reagovat
r.Fever
... a to je práve to najviac úsmevné :)
Reagovat
r.Fever
nerobil by som z toho drámu ako ty, aj tak Nadal nevyzeral na obhajobu ani jedného z tých titulov ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Áno?..A ako vyzerá vitaz turnaja pred triumfom na ňom?..Tak ako Rafa v minulej sezóne po vypadnutí s Darcisom?..:)
Reagovat
Cico93
A aj keby nato nevyzeral, tak čo? Ti čo nato nevyzeraju nemusia chodiť na turnaje...potom naj to rovno zabali taky Murray lebo ten už teda nevyzerá vôbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Rfever si zas trochu uletel..O tom, kto ako pred turnajom vyzerá rozhoduje vždy forma..A vzhladom k tomu, ze bola 5-6tyzdnová pauza, formu tazko odhadovat..Nehovoriac o tom, ze na harde hrala spicka naposledy v marci..
Reagovat
Cico93
Minulý rok po Wimbledone by asi Nikto neveril tomu, že Nadal vyhra Canadu, Cinci aj US open.
Reagovat
r.Fever
Jaj vy moje citlivky..:) ja som to písal v kontexte hráčov, ktorí si brúsia zuby na titul, minulý rok tam bol konkurencieschopný maximálne Djokovič, no aj ten bol úplne mimo.

Tento rok tu máme opäť nabudených Djokiho, Andyho či dokonca Rogera so Stanom. Ak ste si mysleli že RN obháji práve teraz neantukový titul po prvýkrát v kariére, nuž...
Reagovat
Cico93
Tu nejde o to čo sme si mysleli, proste Rafa chýba a je jedno či vyzeral na titul alebo nie.
Reagovat
r.Fever
cicko Rafa chýba, o tom žádná..

ale debata bola smerovaná iným smerom, konkrétne k Forehandovému nariekaniu že v tenise sa vkuse zraňuje len Rafa a koľko titulov mu to už ubralo.. a tak som mu napísal, že Rafa by zrejme aj tak tituly neobhájil.

ba čo viac, v tenise sa zraňuje každý, dokonca v priebehu roka sa zranili všetci členovia top4, Andy bol dokonca na operácii. čiže len ďalšie typické nariekanie.
Reagovat
Cico93
Ok v pohode ;)
Reagovat
Mayo
a možno by obhájil všetky, možno jeden a možno dva :D mne by stačil úplne US Open :D
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok bol konkurencieshopný iba Djokovic (Po tom, čo vyhral Murray Wimbledon)..A tento rok aj Murray (po tom, čo Murray hrá tužku)..A to je len jeden z vtipných príkladov..

Rafa by bol určite jeden z hlavných favoritov, hneď po Novakovi, celkom iste..
Reagovat
Roger_Federer
Rok 2013 byl nejslabsi za poslednich x let, co se spicky tyka..Rafa to mel po svem odpocinku velmi jednoduche.
Federer zcela mimo, Djokovic se hledal, hlavne na granslemech(uvidime zda se uz nasel) od AO 2013, Murray se ti urcite hodi do kramu, ale jeho vysledky krome travy nic a zraneni...
Reagovat
Cico93
Veľmi jednoduché ? Tak to bolo všetko možne len nie jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se ti to Cico líbí nebo ne, tak má RF pravdu. Nadal byl odpočinutý po dlouhé pauze a jeho konkurence? Pro Federera nejhorší sezóna od 2003, Djokovič byl skvělý jen na začátku (AO, Dubaj) a konci roku (Šanghaj, Paříž, Londýn). Od Monte Carla do Pekingu neuhrál žádný titul, neuspěl na 3 GS a 4 Masters.
A Murray? Pro něho byl stěžejní Wimbledon. Po něm ztratil motivaci. Konec sezóny měl navíc kvůli zádům předčasný.
Reagovat
Cico93
Jasne, že se mi to nelíbi!, vždy ked Nadal niečo dokáže zakaždým to niekto zpochybňuje, tu je slabá konkurencia na antuke tu zase najväčší rivali boli z formy. a pod.
Reagovat
Roger_Federer
Uplne v klidu..prukopnikem a vyvojarem "o slabe konkurenci" je tabor fanousku Rafaela..vedeny Forehendem a spol..smerem k Fedexovi a konkurenci let minulich..
Reagovat
Cico93
Tak to by sa dalo o tej konkurencii písať hodiny a hodiny a aj tak by sme sa nikde nedostali...proste je to tak jak to je. Ja taketo debaty o konkurenci rád nemám.
Reagovat
speed
Kdyby Del Potro neměl pořád zranění už mohl atakovat světovou jedničku
Reagovat
smazaný uživatel
Ač nejsem Nadalův fanoušek, musím říct - to je rána :-(
Reagovat
Roger_Federer
po zkusenostech z roku 2012 bych pockal jak to bude, snad to bude jen na ty 3 tydny..
Reagovat
Cico93
Tak to sa budem modliť aby bol fit na US open.
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyby byl na US Open v pořádku, tak zase nebude rozehraný. Což mu obhajobě titulu jen uškodí...
Reagovat
smazaný uživatel
Skontaktuj svoje spanielske zdroje :)
Reagovat
Roger_Federer
Jak se keme neco zajimaveho dostane hodim ti to do obalky, at to mas prvni..
Reagovat
smazaný uživatel
To bolo irónia.
Reagovat
Roger_Federer
Dyt jo..:)
Reagovat
steve79
Hm, to ztratí 2 000 bodů.
Reagovat
Cico93
To neni podstatné.
Reagovat
steve79
Já vím, že není ale je to dost. Do US Open snad bude fit. Co dělal, sakra?
Reagovat
Cico93
Fakt neviem...
Reagovat
MarcelPersch
zranil se na tréninku, to se může stát....
Reagovat
smazaný uživatel
Zápěstí.. tak co asi mohl dělat :P
Reagovat
steve79
:D
Reagovat
MarcelPersch
:))
Reagovat
MarcelPersch
spíš 4000 protože bude mít ( pokud se stihne dát dohromady) pár dní na přípravu, takže i kdyby hrál na US, bohužel se asi daleko nedostane :(
Reagovat
steve79
No uvidíme. Kdyby Federer vyhrál jeden z masters, tak by za ním byl jen 3 000 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo byl přihlášený do Toronta, ale taky se odhlásil, což se ale dalo čekat no..
Reagovat
Mayo
no snáď sa do USO dá dokopy aj keď...
Reagovat
Mayo
To si robia zo mňa prdel :( a ja sa tak tešil na neho...dpč :(
Reagovat
Cico93
A hneď Rafa zranený,(((
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Vika prostě musí hrát-bez ní to není oni. Bez Rafíka taky
Reagovat
kada.tom
tak to je zlý ... no snad bude brzy OK
Reagovat
Cico93
Slzičky sa mi po líčku pušťajuuuu;(((
Reagovat
smazaný uživatel
"Unfortunately I injured my right wrist yesterday during practice and after the tests I have undergone today in Spain, including an MRI, and checking with my doctors, I will have to stay out of competition for at least 2-3 weeks. I am sorry and wish the best to the tournament and thank all of the fans for their support," said Nadal. "I'm extremely disappointed that I am unable to defend my titles and compete in Toronto and Cincinnati this year. I was looking forward to coming and playing again after my great results last year."
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi prostě super informátor! :D Jinak Rafovi přeju brzké uzdravení!
Reagovat
smazaný uživatel
:D
I když ho nemusím, tak mu taky přeju brzké uzdravení! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pláču a srdce mi krvácí :-((((((((((
Reagovat
Cico93
,(((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist