Potvrzeno: Počasí komplikuje program Wimbledonu. Po 12 letech se bude hrát i první neděli

1. 7. 2016, 17:45
Aktuality 35
Ve Wimbledonu se letos bude počtvrté v historii hrát i první neděli. Organizátoři rozhodli, že vynechají tradiční volný den na zregenerování trávy, protože program londýnského grandslamu letos výrazně narušuje nepříznivé počasí.
Wimbledon

"Zvažujeme to. Definitivní rozhodnutí padne v sobotu," citovala dnes agentura Reuters mluvčího slavného All England Clubu. Kvůli dešti byl v letošním 130. ročníku turnaje narušen program tří dnů z pěti a v pátek se teprve dohrává druhé kolo.

Také páteční program Wimbledonu ale narušil déšť. Hrát se v Londýně začalo se zpožděním, zápasy musely být často přerušovány a více než polovina se nestihla dohrát. Už v pátek večer tedy organizátoři definitivně potvrdili, že se počtvrté v historii bude muset hrát i první wimbledonskou neděli.

Wimbledon je jediným z grandslamů, na kterém se na konci prvního týdne nehraje v neděli. V minulosti se stalo jen třikrát, že se kvůli špatnému počasí v tento den hrálo - poprvé to bylo před 25 lety, pak roce 1997 a naposledy v roce 2004.

Před turnajem výkonný ředitel All England Clubu Richard Lewis tvrdil, že letos není v plánu rušit pravidlo volné první neděle. "Tento scénář si nepřejeme. Pro kurty je výhodné mít volný den, zregenerují a jsou fit na druhý týden," vysvětloval.

Pořadatelé už zastřešili centrální dvorec a věří, že se situace ještě výrazně zlepší, až se zastřeší i kurt číslo jedna. K tomu by mělo dojít v roce 2019.

Tomáš Berdych a Barbora Strýcová si mysleli, že by letos organizátoři měli neděli pro tenis otevřít. "Já mám rád tradice, ale na druhou stranu odsud posud, protože to hodně ovlivňuje hráče a může to být loterie," řekl Berdych. "Myslím, že by to bylo potřeba, vždyť já dohrála teprve druhé kolo," řekla Strýcová.

Na druhou stranu byli oba spíše skeptičtí a nepředpokládali, že to vedení klubu udělá. "Oni si to tady dělají podle svých rozhodnutí, ať už je to od nasazení, takže nemá cenu jim dávat nápovědu," řekl Berdych, který je letos turnajovou desítkou, ale kdyby se dělalo nasazení na základě žebříčku, byl by osmičkou.

 

Komentáře

35
Přidat komentář
Fandina
Stejně je mi redakce TP sympatická. Také píší s překlepy a chybami jako já. I v nadpisech.
Reagovat
a.magerova
Mně to obojí dost vadí, ale u tebe to toleruji bo jsi jen nick z lidu (stejně jako my ostatní), ale redaktoři maj být profíci, je to smutné, jak jsou neprofesionální i po tolika letech provozování TP.... :-/
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, že u redakce je to něco jiného, napsala jsem to s lehkou ironií, protože to chápu, když se člověk upíše, chybuje. A samozřejmě máš pravdu, že u redakce je to něco jiného než u diskutujících. Na druhou stranu, nikdo mě nenutí tu psát, číst, neplatím za to, takže nebudu si tu nějak vyskakovat na redakci, upozornit ano, ale jinak to beru jak to je.
Reagovat
a.magerova
Nejde o vyskakování si nás, ale o jejich profesionální čest a ta jaksi dlouhodobě chybí.... :-/

Samo, že nejsme roboti, ale lidé chybující, ale.... vocamcať pocamcať.... nebo vocamcaď pocamcaď.... jsem si teď naběhla, ještě jsem TOTO spojení nepsala, v mluvě TO neřeším, automaticky jsem TO napsala s ť a teď koukám na gúglíka a někteří TO píšou i s ď.... a teď BABO RAĎ... :-))))
Reagovat
Fandina
Říkám, že mě jejich profesionální čest nezajímá. Konstatuji, že je tam chyba a tím to pro mě končí. Jinak já kdybych byla na jejich místě, tak by si všechno nechala zkontrolovat editorem, třeba ve wordu a opravila, než bych to pustila. To je to nejjednodušší co může redaktor udělat.
Reagovat
svetova.dvojka
Tentokrát už se to slavnému Novakovi vymstí, že nehrál žádnou přípravu před Wimbledonem, konec ve 3.kole a všechny šňůry,rekordy,statistiky v pr.deli...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se v Anglii nespí , řeší ,jestli hrát v neděli nebo ne .Prý hlavní problém,že tráva na centru potřebuje odpočnout.Ale copak jde o centr?? Vždyť se může v pohodě hrát jen na ostatních . Tak dozávidět Welšanům a rozum do hrsti.Já chci v neděli fandit,do kostela nechodím.
Reagovat
FulnekUltras
přesně - hráčů a hráček už málo, kurtů dost
Reagovat
smazaný uživatel
ked sa moze cez sabes a ramadan,moze sa aj v nedelu
Reagovat
panzer.dragon
co ten srb? balí kufry?
Reagovat
Kytka
Zatím ne. Bojím se, že to otočí.
Reagovat
panzer.dragon
kvery je mazec, jestli to nedá tak si nezaslouží ani špetku respektu
Reagovat
Krisboy
No obávám se, aby se neopakoval loňskej scénář s Kevinem. Ale věřme, že Sam je ve větším laufu než Kev.
Reagovat
bIbec
volné Wimbledonské neděle vyloženě nesnáším. Aspoň k něčemu je ten déšť nakonec dobrý.
Reagovat
mahycek
Klídek, přátelé. Taky jsem nasranej, když mám jít na z cénu a pak klid, konec.
Reagovat
kada.tom
To je dobře, že se bude hrát, je třeba to manko nějak dohnat :-)
Reagovat
Kytka
Jen aby nám to TV Nova pustila.
Reagovat
Mayo
podradný turnaj upršaný...zrušiť !
Reagovat
Kytka
Jo a RG taky. Bylo to stejné.
Reagovat
Stan_Borowitz
narušují nerozborné přátelství evropských socialistických národů sdružených pod moudrým a prozíravým vedením slavné a velké Evropské komise.
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně střízlivým vedením Evropské komise :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Střízlivé vedení je zastaralý přetitek. #praguecastle
Reagovat
FulnekUltras
v 90. letech 20. století
Reagovat
smazaný uživatel
to byla nuda tehdy.
Reagovat
FulnekUltras
jakože normálka? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Správnej vládce musí umět chlastat (Zeman, Juncker, Alžběta II.), aby byl zajímavý. A když už to neumí, tak se má chovat tak, jako by chlastat ani nepotřeboval (Klaus, Trump). Tohle moudro v devadesátkách znali jen v Rusku.
Reagovat
FulnekUltras
Jelcin i tavárišč Gável (jak mu při státní návštěvě v roce 1990 říkal už notně zmatený Gorbi) byli klasičtí ožralové na vítězné straně barikády, u kterých to tím pádem jejich zahraničním politickým podporovatelům ani novinářským pohůnkům nijak nevadilo.
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak si někteří lidé umí všechno tak hezky vysvětlit, pro svůj dobrý pocit, i když je všechno jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Tak je pravdou, že Kalouska jsem v malostranském podloubí zatím nepotkal... ;)
Reagovat
Fandina
Nemyslím si, že kdybys ho potkal, tak bys psal jinak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je mozno tym,ze u nas chlasta skoro kazdy,tym padom ma alkoholik vyssie sance na zvolenie,uz len zo solidarity,abstinent sa moze k moci dostat len silou,vid Putin
Reagovat
FulnekUltras
Laďa nebyl zvolen??? ;)
Reagovat
Fandina
Několikrát :-)))
Reagovat
Frick
Proč to musí trvat tak strašně dlouho, OMG?
Reagovat
Fandina
Od toho roku má pršet mnohem častěji.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist