Potvrzeno: Šarapovová bude hrát na divokou kartu v Birminghamu. O divokou kartu do Wimbledonu žádat nebude

19. 5. 2017, 12:08
Aktuality 44
Před třemi dny se musela Maria Šarapovová smířit s tím, že si letos nezahraje na French Open, kde dvakrát triumfovala. Navíc přišly zdravotní komplikace. Ve druhém kole turnaje série WTA Premier 5 v Římě nedohrála kvůli zranění zápas s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou. Na kurty se pětinásobná grandslamová šampionka vrátí ve druhé polovině června, kdy se jako divoká karta představí v Birminghamu, a poté se představí v kvalifikaci Wimbledonu.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se na kurty vrátila po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu na halovém podniku ve Stuttgartu, od jehož pořadatelů obdržela divokou kartu. Ruska se hned na svém prvním turnaji probojovala do semifinále a jen těsně jí unikl přímý start v kvalifikaci letošního French Open.

Rodačka ze Sibiře se tak musela spoléhat na pořadatele druhé grandslamové akce sezony. Ti jí však divokou kartu nakonec neudělili. Šarapovová tak letos bude na pařížské antuce stejně jako loni chybět.

Divoké karty měla jisté také pro turnaje v Madridu a Římě. Na obou prestižních akcích skončila již ve druhém kole, přičemž utkání druhého kola v Římě v průběhu rozhodující sady proti Mirjaně Lučičové-Baroniové pro zranění skrečovala.

Výsledky z těchto tří podniků nicméně stačí na přímou účast v kvalifikaci Wimbledonu. Ruská tenistka dnes na sociálních sítích oznámila, že si o divokou kartu do hlavní soutěže Wimbledonu nepožádá. Účast v hlavní soutěži si hodlá vybojovat sama přes kvalifikaci, do níž se díky žebříčku dostane přímo.

Šarapovová má ovšem díky divoké kartě jisté další vystoupení v hlavní soutěži. Travnatou sezonu a přípravu na Wimbledon zahájí v Birminghamu, kde má fantastickou bilanci (2004 a 2005 - titul; 2007 a 2010 - finále; 2003, 2006 a 2009 - semifinále).

"Na návrat do Birminghamu se vážně těším. Jsem ráda, že právě v Birminghamu se budu připravovat na Wimbledon. Moc děkuji LTA za tuto příležitost," řekla Šarapovová, která se do Birminghamu vrací po sedmi letech. "Na tamní turnaj mám několik krásných vzpomínek včetně dvou titulů," dodala.

Výkonný ředitel LTA (Lawn Tennis Association) Michael Downey počítá s tím, že rozhodnutí udělit Šarapovové divokou kartou prohloubí již kontroverzní téma, jež se v médiích dlouho řeší. Většina tenistek totiž s volnými vstupenkami Šarapovové nesouhlasí.

"Máme s Marií smlouvu na start také v příštím roce. Je jednou z nejslavnějších sportovkyň světa, a proto jsme se rozhodli jí letos udělit divokou kartu do hlavní soutěže," vysvětloval Downey.

"Nebylo to lehké rozhodnutí a samozřejmě počítáme s tím, že s ním nebudou všichni souhlasit. Nicméně Maria si trest odpykala a hned od začátku svého návratu předvádí tenis nejvyšší kvality," doplnil.

Hlavní soutěž akce série WTA Premier v Birminghamu startuje 19. června. Momentálně je přihlášeno osm z deseti hráček aktuální Top 10 v čele se světovou jedničkou Angelique Kerberovou.

V britské metropoli by se měly představit také česká jednička Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

44
Přidat komentář
Dobry-den
Kdyby měla trochu důstojnosti, tak začínala od prvního turnaje kvaldami na aj tý efkách. Ale tohle jí nežeru. Trapné. Hrozně moc.
Reagovat
aligo
Sire Márii nemusím ,ale teď tak trochu, ale opravdu jen trochu smekám :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vždycky s přehledem patřila mezi nejsympatičtější české tenistky a tímhle to jenom potvrdila. Se vším souhlas a tesat do kamene!
http://isport.blesk.cz/clanek/vip-sport/303329/tenistka-benesova-se-zastala-sarapovove-je-mila-zenske-resi-nesmysly.html
Reagovat
EllNino
Iveta si s Mášou vždycky rozuměla :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak sama říká, nosila její kolekci. Ale to nosila Evžena taky, že jo...
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak je jen dobře, že má MM mezi tenistkami aspoň jednu kamarádku. Nikdo by neměl být úplně bez kamarádů.
Reagovat
Enterprise
Škoda, že Iveta už nehraje. Maria by si konečně mohla s někým zahrát čtyřhru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zastalo se jí víc hráček, např. Monča Puig, Venus Williams a skoro všechny Rusky. Ale že by Masha chtěla hrát čtyřhru, to si myslím, že (naštěstí) nehrozí... :D
Reagovat
bIbec
Máša bude hrát ve Wimblu kvaldu.
Reagovat
smazaný uživatel
Sama uvedla, že nebude žádat o divokou kartu do hlavní soutěže a chce si to uhrát sama... Tak co kritici, furt jí chybí pokora? :D
Reagovat
Pedronegro
že by jí, sice pozdě, došlo, jak je vlastně trapná s těmi WC ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty děláš, jako by si ty WC sama udělovala...
Reagovat
Pedronegro
aha, oni za ní chodili, na kolenou prosili a nedali pokoj, dokud WC nepřijala, chudák malá, no tak to bude asi ta pokora :))
Reagovat
Enterprise
Maria není hloupá. Velmi dobře ví, že WC vyvolávají kolem její osoby jen další kontroverze, a čím více se bude spoléhat na své výkony a svůj rating, tím dříve celý ten mediální humbuk postupně utichne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně ve Wimbledonu si to může uhrát sama, na RG to bylo buď divoká karta nebo nic...
Reagovat
Pedronegro
bez těch přijatých WC by v kvaldě Wimblu asi nebyla ...
Reagovat
horska.kraslice
Spíš naznala, že případná další neúspěšná žádost by jí nebyla moc ku prospěchu.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby byla opravdu pokorná, hrála by turnaje ITF. Toto je jen úhybný manévr před neutichající kritikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo si myslel, že se hráčka formátu Mashy bude vracet přes ITFka, ten je slušně řečeno naivní...
Reagovat
Kozoroh
Nepíšu, že jsem čekal, že se vrátí přes ITF. Bylo evidentní, že ji budou chtít promotéři WTA turnajů napomoct. Ale není to správné a je to špatná vizitka pro tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako někdejší vítězce turnaje je naprosto správné a pochopitelné, že jí ty divoké karty ve Stuttgartu, Madridu a Římě udělili. Všechny tituly vyhrála právem, v té době bylo meldonium povolené. Jediný výsledek, který nezískala právem, bylo čtvrtfinále AO 2016. Takže stěžovat si můžou akorát Hibino, Sasnovich, Davis a Bencic...
Reagovat
Pedronegro
víš, mně se líbí, jak se usilovně snažíš vytěsnit, že se tím cpala přes deset let, jistě, nebylo to na seznamu, proč tedy ne, ale podstatnější je proč ano a tady, milý Monty, jsi v koncích, snad tedy, až budeš informován z blízkých kruhů, sdělíš kterou další nevinnou substancí Marfuša to zcela nezbytné meldonium nahradila :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Protože jí to v roce 2006 předepsal doktor, což má doloženo. Tzn. že Wimbledon a TM 2004 vyhrála bez toho. A možná se budeš divit, ale i titul v Brisbane a finále AO 2015 uhrála bez toho...
https://pbs.twimg.com/media/DAKn2yGUIAAuOgt.jpg
Reagovat
Pedronegro
ještě tam chybí, že částka taky nesouhlasí :)
Reagovat
Kozoroh
Správné to není proto, že svůj status tenisové hvězdy pošpinila dopingovým skandálem. V této věci by si měli být všichni rovni, ale holt pár jedinců si jsou rovnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic si nepošpinila, hvězdou je pořád.
Reagovat
Kozoroh
Hvězdou s pošramocenou reputací.
Reagovat
Pedronegro
no, za mých mladých časů by se asi řeklo, ne že se pošpinila, ale že si nasrala na hlavu :) (s prominutím)
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo čekal, že hráčka jejího formátu bude dopovat?
Reagovat
turista
No před Wimbledonem bude už tak vysoko na žebříčku, že divokou kartu nebude potřebovat a účast si uhraje přes kvaldu.
Reagovat
Kozoroh
V čem je nefér potkat v kvalifikaci současnou 211. hráčku světa???
Reagovat
Kozoroh
Reakce na janka.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to trochu jako potkat JMDP v prvním kole olympijského turnaje...
Reagovat
janek
Jeden uhel pohledu praví,dopovalas tak pykej,ale potkat ji v kvalifikaci je taky tak trochu nefér, no uhel pohledu.
Reagovat
smazaný uživatel
Magazín Sport Illustrated realizoval anonymní anketu, která přinesla alarmující výsledky. 98 procent dotázaných sportovců přiznalo: kdyby si byli jisti, že nebudou dopadeni, byli by kvůli vítězství v závodě ochotni dopovat.

Přes 51 procent !!! z dotázaných pak odpovědělo, že by se dopingu a vítězství na olympiádě nebránili ani při vědomí toho, že do pěti let na následky použití nedovolených prostředků zemřou. Jejich pomocníkem na cestě do rakve se může v blízké době stát genový doping.

...

Jak to rekl pekne Ben Johnson, vrcholovy sport bez dopingu je dnes nesmysl, neni mozny jestli chces byt absolutni top, jedno co beres.

Hele Janku az nastavi konecne to zrcadlo, tak me dej vedet do vzkazniku, ja se potom na ty uhly kouknu:0)
Reagovat
Stan_Borowitz
https://youtu.be/sXIqYEsF1SE
Reagovat
Stan_Borowitz
Krásně to bylo vyjádřeno ve filmu Eddie the Eagle, bohužel video jsem nenašel:

Olympic Committee: We will not have amateurs in the Olympics!
Eddie: I thought the Olympics were for amateurs???

Následuje pobavený úsměšek na tvářích členů olympijského výboru...
Reagovat
smazaný uživatel
Eddie je priklad velkeho sportsmana, nejde o to, kolik toho dokazal, ale kolik toho musel prekonat...
...podle me sport je porad...to slovo zahrnuje tolik moznosti projevu asi jako laska...(jen priklad, pro lepsi pochopeni)
Pokud se bavime o soucasnem profi sportu zalozenem na farmaceutickem a jinem prumyslu, marketingu atd., nebot jinak by uz ani fungovat nemohl...
...tak se do toho vmisim az nastavi to zrcadlo:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Já už vrcholový sport vnímám daleko víc jako showbusiness, je tam o hodně víc styčných bodů než se sportem v klasickém slova smyslu (aktivita k osvěžení a posílení těla a ducha, obveselení, rozptýlení, útěk od práce, od povinnosti k zábavě).
Reagovat
smazaný uživatel
ok. rozumim. asi podobne mam...detaily bych ted ani neresil,
...tak az si v tom showbusinessu nastavi zrcadlo, potom se mohu vrhnout na ty uhly...:)
Reagovat
smazaný uživatel
*to mam
Reagovat
Pedronegro
no jo, ale proč to tak je?, motivace je asi různá, i za totáče se cpali anaboliky i třeba průměrní plavci VŠ ligy, a dnes jsou motivem prachy a hlavně vědomí, že se to vyplatí, čehož je zářným negativním vzorem mimo jiné i Marfuša, za mě Ben Johnson kecá, jde to i čistě, jistě - ne každý na to má a přesto chce uspět a tak je třeba ty dopující hledat a trestat, protože opačný přístup - dopujte si jak chcete, je konec profi sportu a všech přisátých firem, která máma bude chtít, aby se její dítě cpalo sračkami kvůli prachům? hm, asi by se i takové našly, ale obecně ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ben Johnson keca:)
Tahle tvoje veta me pobavila..., hlavne v kontextu toho, ze v Soulu byli nadopovani vsichni v tom finale, a kdyby jen ve finale......NEPRIJEMNA FAKTA ukryvana nekolik let pred verejnosti...nakonec museli s pravdou ven. A bohuzel vyleza pomalu...nejlepe s odstupem 10-20 let.
Obecne v 80.-90. letech tenisti leteli na Nandrolonu atd.
A tak nejak obecne uz v mezivalecnem obdobi leteli sportovci dost na kokajnu...to jsou fakta Erkile.
Furt na necem leti, uz 100 let...jen se vylepsuji moznosti...
A nebo ty si snad myslis, ze ted spickovi sportovci nevyuzivaji trebas genetickych terapii???
Jasne Sportovci...toho jiste nevyuzivaji. Proc..., kdyz zatim neni ani vypracovana dobra metodika jak to dobre hlidat...kontrolovat...tak proc toho vyuzivat...kdyz te tezko muzou na tom chytnout...zatim...
...O cem se chces se mnou bavit nevim...obecne 2 procenta se vyjadrila, zeby nepodvadela, kdyby jim na to neprisli:)
Reagovat
Pedronegro
hm, tak to se asi s tebou opravdu nemám o čem bavit, když nějak nechápeš, co jsem mínil, a hezky mě poučuješ o známých věcech, včetně Johnsona, který byl už od pohledu nafouklej anaboliky, na rozdíl od jiných, jasně, z jeho pohledu jiná cesta nebyla, a motivace dodnes je, že prachy především, proto farmaceutické firmy ruku v ruce se sponzorskými točí kolotoč podpůrných prostředků, těsně následovaný antidopingovými pravidly, jen aby se jakýkoliv úspěch mohl užívat v reklamě, jo a ty reminiscence do dob, kdy jsi nebyl na světě, jsi si mohl odpustit, nejsi jediný, kdo umí číst, a o nepotírání dopingu jsem se snad vyjádřil dost jasně, a ještě to, že tvé pojetí těch 2 procent tak nějak vážně znejisťuje mou představu o tvé inteligenci ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist