Pouille si v Bukurešti zajistil premiérové finále

23. 4. 2016, 13:49
Aktuality 4
ATP BUKUREŠT - Lucas Pouille na antuce v Bukurešti porazil Argentince Federika Delbonise a poprvé postoupil do finále turnaje ATP. O titul si dvaadvacetiletý Francouz zahraje s vítězem španělského souboje Verdasco - García-López.
Lucas Pouille

Lucas Pouille v Bukurešti hraje svůj životní turnaj. Dnes si potřetí v kariéře zahrál semifinále na podniku ATP a poprvé v něm dokázal uspět, když porazil 7-6 6-3 třetího nasazeného Argentince Federika Delbonise. V předchozích zápasech vyřadil i turnajovou dvojku Karloviče a sedmičku Lorenziho.

"Delbonis je dobrý tenista, který před dvěma týdny vyhrál v Marrákeši, ale já se dnes cítil sebevědomě. První set byl velmi těžký, stejně jako konec zápasu. V těchto chvílích jsem cítil určité pochybnosti a byl jsem pod tlakem," komentoval Pouille.

"Myslím, že jsem byl dnes pevnější v klíčových momentech, protože jsem nedělal tolik chyb. Jsem teď moc šťastný, že jsem se dostal do svého prvního finále," dodal 72. hráč světa, který by měl v pondělí vylepšit své žebříčkové maximum.

V nedělním finále si dvaadvacetiletý Francouz zahraje se Španělem Fernandem Verdaskem, který v druhém semifinále zdolal 6-3 3-6 6-2 čtvrtého nasazeného krajana a obhájce titulu Guillerma Garcíu-Lópeze.

• WTA PREMIER STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 759.000 dolarů
sobotní výsledky (23. 04. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Pouille (Fr.) - Delbonis (3-Arg.) 7-6(4) 6-3
Verdasco (Šp.) - García-López (4-Šp.) 6-3 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
hurá! Nando má titul v Bukurešti, síce nižšej kategórie, ale prežíval to emotívne. Pre neho je to cenné víťazstvo.
btw. trofej čudného tvaru. Čo má vlastne pripomínať?
Reagovat
kada.tom
A finále bude až zítra ráno/dopoledne. Holt déšť nejen v ČR.
Reagovat
smazaný uživatel
dočerta, nejaký Pouille tu má článok a Barcelona nič.
Reagovat
Tornes
No to by možná mohlo souviset s tím, že Pouille hrál o hodinu a půl dřív (a dohrál o hodinu dřív) než Nishi ;)

s ohledem na to, kdy se hrál zápas, tu byl článek vlastně ve stejnou dobu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist