Praha se chce na Fed Cupu zviditelnit. Tenisovému svazu dá na organizaci dva miliony

22. 1. 2018, 17:52
Aktuality 1
Pražský magistrát přidělí Českému tenisovému svazu dotaci ve výši dva miliony korun na uspořádání utkání prvního kola Fed Cupu mezi Českou republikou a Švýcarskem. Vyplývá to z materiálu, který mají v úterý projednat pražští radní. Utkání se odehraje ve vysočanské O2 Areně 10. a 11. února 2018.
Fed Cupu v pražské O2 areně

"Jde o projekt s velkým komunikačním dopadem v nejsledovanějších světových a domácích médiích včetně předpokládané masivní divácké podpory. Hlavní město tak získá jedinečnou možnost prezentace u českých i zahraničních diváků," píše se v materiálu. V prostorách arény bude Praha prezentována i během slavnostních ceremoniálů, doprovodných akcí a otevřených tréninků.

Svaz původně žádal po městě pět milionů korun. Částku magistrát musel kvůli pořadatelské exkluzivitě svazu snížit. Peníze město přidělí formou dotace z běžných výdajů magistrátního odboru sportu a volného času.

Za posledních sedm let, během nichž české tenistky pětkrát triumfovaly, se hrál Fed Cupu v Česku celkem osmkrát. V Praze se pořádala pouze finále v letech 2012, 2014 a 2015, ostatní duely se konaly v Ostravě.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
Frick
Černoškovinu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist