Překvapení Roland Garros Cecchinato si věří i na Thiema

6. 6. 2018, 13:26
Aktuality 6
Až odjede z Paříže, už nebude Marco Cecchinato stejným Marcem Cecchinatem jako před tenisovým Roland Garros. Sicilskému rodákovi mění turnaj život a je jedno, jak dopadne v semifinále s Rakušanem Dominicem Thiemem.
Profily hráčů

"Po Roland Garros si dám odpočinek, abych si uvědomil, co se stalo a jak dál. Myslím ale, že mi to změní život." řekl Cecchinato, první italský semifinalista antukového grandslamu po Corradu Barazzuttim (1978).

Cesta pětadvacetiletého rodáka z Palerma mezi poslední čtveřici je senzační. Loni prohrál na antuce v Paříži v posledním kole kvalifikace a při dosavadních čtyřech startech na grandslamových turnajích nikdy nepřešel první kolo.

Málem balil aktuálně 72. hráč světa kufry záhy i letos a nikdo by se nedivil. V prvním kole už prohrával s Rumunem Mariusem Copilem 0-2 na sety, ale nakonec uspěl a svůj první pětisetový zápas vyhrál 10-8 v rozhodující sadě. "Od té doby se pořád zlepšuju a věřím, že můžu vyhrát i další zápas," řekl Ital.

Zatím mu to parádně vychází. Ve třetím kole vyřadil turnajovou desítku Pabla Carreña ze Španělska, v osmifinále devátého hráče světa Davida Goffina z Belgie a ve čtvrtfinále šampiona z roku 2016 Novaka Djokoviče ze Srbska. "Těžko se mi popisují pocity, čeká mě semifinále," řekl Cecchinato.

O finále se hráč s jednoručným bekhendem utká s favoritem turnaje Thiemem a věří si i na trojnásobného semifinalistu Roland Garros. "Proč ne?" usmál se. "Porazil jsem ho ve finále na futures v Itálii. Můžu to dokázat znovu," doplnil.

Jeho nejoblíbenějším povrchem je pochopitelně antuka. Koncem dubna na ní v Budapešti coby lucky loser získal první titul na okruhu ATP. Raketově tak stoupá žebříčkem a po Roland Garros bude muset měnit své cíle. V žebříčku se chtěl prodrat do padesátky, ale nyní má jistou už 27. pozici.

A taky doufá, že už se bude mluvit jen o jeho úderech a nikoli o sázkách. V roce 2016 dostal od italské federace trest na 18 měsíců za to, že si na challengeru v Maroku vsadil na vlastní zápas, další utkání a jindy údajně dával informace o zdravotním stavu jiných tenistů. Zákaz startů mu byl snížen na rok a Italský olympijský výbor ho později zrušil kvůli nejasnostem ve vyšetřování.

"Nechci o tom mluvit. Omlouvám se," řekl Cecchinato v neděli v Paříži. "Chci si tady užívat nejlepší moment kariéry," uvedl tenista, jehož idolem byl v mládí bývalý první hráč světa a vítěz Australian Open a US Open Rus Marat Safin.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

6
Přidat komentář
Nola
NOvak vyzera na tom zabere totalne nasrane :D Ceccinato si veri na Doma? :D ten sa uz iste trase, Dom bude hrat rychlejsie ako Novak, aj sa lepsie na antuke pohybuje, ma ovela lepsi servis
Reagovat
Jan
Začínám mu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Krasny :)
Reagovat
Krisboy
Taky se mi líbí, jak se toho nebojí. Ale obávám se, že ho Dominik rychle vrátí na zem :)
Reagovat
Karlicka
Mi se taky líbí chlapec jeden.
Reagovat
letityfanousek
že ty jsi z Moravy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist