Překvapení v LA: Náladový Gulbis si vyšlápl na Del Potra

30. 7. 2011, 12:15
Aktuality 2
ATP LOS ANGELES - Ernests Gulbis patřil k velkým talentům mužského tenisu, 'dar od pána boha' ale v posledních měsících ničil svým ležérním přístupem. Chuť vítězit možná získává v Los Angeles, kde si ve čtvrtfinále vyšlápl i na druhého nasazeného Argentince Del Potra.
Ernests Gulbis

Ernests Gulbis nezažívá ideální sezonu. Za poslední dva měsíce prohrál všech pět zápasů a svou černou sérii málem prodloužil i v Los Angeles. Duel s pátým nasazeným Malissem však otočil a výhra po dlouhých týdnech jako by mu vlila novou krev do žil. Náladový Lotyš pak potvrdil roli papírového favorita proti Kosakowskému a ve čtvrtfinále překvapivě vyřadil druhého nasazeného Juana Martína Del Potra.

Dvaadvacetiletý Gulbis se proti stejně starému Argentinci prosazoval na returnu, po kterém vyhrál každou druhou výměnu. Jihoameričan překvapivě nekladl příliš velký odpor a Gulbis si nakonec došel pro první výhru ve čtvrtém vzájemném zápase.

"Tohle je pravděpodobně asi jednoz nejdůležitějších vítězství mé kariéry," radoval se Gulbis, který byl ještě na začátku sezony 21. hráčem světa, nyní mu ale v žebříčku patří až 84. místo. "Znovu jsem našel chuť vítězit. Věřím, že pro mě turnaj ještě neskončil."

O první letošní finále si čtvrtfinalista French Open 2008 zahraje s domácím Alexem Bogomolovem, který otočil utkání se čtvrtým nasazeným Thomazem Belluccim a v 28 letech si poprvé zahraje v semifinále turnaje ATP.

Pro vítěze turnaj v LA z roku 2008 Del Potra to byla první příprava na US Open, na kterém předloni získal svůj jediný grandslamový titul.

Druhé semifinále ve městě Hollywoodu bude mít dokonce čistě americký nádech. Stejně jako před týdnem v Atlantě se v něm utká devětadvacetiletý Mardy Fish s o 10 let mladším Ryanem Harrisonem. Fish po čerstvém triumfu vítězí i v Los Angeles, kde ve čtvrtfinále nezaváhal s Rusem Igorem Kunicynem a připsal si 6. vítězný zápas v řadě.

"Vyhrát dva turnaje v řadě není jednoduché. Ne každému se to povede," říká Fish. "Bylo to by to pro mě velmi zvláštní, ale vede k tomu ještě hodně dlouhá cesta."

Devatenáctiletý Harrison byl minulý týden poprvé v semifinále a po sedmi dnech si ho zopakuje, navíc bude mít šanci na reparát proti Fishovi. Americký talent dokázal za posledních 14 dní vyhrát už čtvrté utkání poté, co prohrál první set. Naposledy si tímto způsobem poradil s Yen-hsun Luem z Tchaj-wanu.

"Proti Mardymu to bude těžké, hraje teď ve výborné formě. Ale v minulém zápase jsem se něčemu přiučil a tady bych to mohl prodat," věří Harrison.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA / Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
páteční výsledky (29. 07. 2011)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Fish (1-USA) - Kunicyn (8-Rus.) 6-2 6-4
Gulbis (Lot.) - Del Potro (2-Arg.) 6-2 6-4
Bogomolov (USA) - Bellucci (4-Braz.) 1-6 6-4 6-1
Harrison (USA) - Yen-hsun Lu (Tchaj-wan) 3-6 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Toto utkani jsem chtela mooc videt,ale zradily me vsechny kanaly, misto tohoto na jednom tvrdosijne davaly Petrovovou, no a to pro me byla slaba nahrazka. Tak jsem sledovala na betu alespon prubezne skore a byla jsem mile prekvapena. Prvni set raketova rychlost, v druhem male pribrzdeni v podobe breaku Potra na 3 ku 1,ale rychly rebreak Ernyho a pak zajimave napinave gemy. Erny mel i problemy, treba 0.30,ale zvladl to. Vzal Potrovi podani za stavu 4.4, ve druhem setu.Pri svem podani promenil az treti matchball. Dost jsem trpela, ze se nemuzu divat. Podle prubehu to Erny konecne asi zvladl psychicky, mozna ani nebylo zadne triskani raketou. To bych byla moc rada.Patri jiz delsi dobu mezi me vyvolene hrace a dosti dlouho jsem byla rozcarovana, slusne receno,z jeho vysledku. Na turnajich se ani neohral, vypadaval pravidelne v prvnim kole. Tak snad si uzuji i vice prijemnych chvilek pri jeho zapasech,Bylo by uz na case. Urcite na to ma.
Reagovat
Pe3k
Změna trenére jde Ernstovi k duhu, ale nemusel začít hrát zrovna proti Del potrovi. Tak jak tak mu přeju, aby se dostal mezi nejlepší hráče, tedy tam kde podle jeho talentu patří. Snad si udělá pořádek v hlavě a dojde mu co musí změnit, aby se stal šampionem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist