Překvapivý šampion v Hamburku: Argentinec Mayer porazil i Ferrera a má první titul

20. 7. 2014, 18:03
Aktuality 9
ATP HAMBURK - Vítězem antukového turnaje ATP 500 se stal překvapivě nenasazený Leonardo Mayer. Sedmadvacetiletý Argentinec v dnešním finále zdolal 6-7 6-1 7-6 světovou sedmičku Davida Ferrera a dočkal se své premiérové trofeje.
Profily hráčů
Leonardo Mayer

Teprve letos v únoru v chilském Viňa del Mar si Leonardo Mayer zahrál poprvé ve finále turnaje ATP. Podruhé se do něj dostal bez ztráty setu v Hamburku, kde nakonec z místního podniku kategorie ATP 500 vybojoval svou premiérovou trofej.

V boji o ní si Mayer poradil se sedmým hráčem světa Davidem Ferrerem, přestože španělský favorit jako první na turnaji sebral Argentinci set. Druhou sadu sedmadvascetiletý Mayer zcela ovládl a ve třetí vedl už 5-3. Několikrát byl dva míčky od vítězství, k mečbolům se ale nedostal a Ferrer si vynutil tie-break. V něm si ale Mayer životní úspch sebrat nenechal a zvítězil 6-7 6-1 7-6.



"Nemohu tomu uvěřit. Byl jsem schopný uspět proti Ferrerovi, který je na tomto povrchu jedním z nejlepších hráčů. Jsem moc šťastný a stále ještě nemohu uvěřit tomu, že jsem vyhrál," radoval se Mayer.

"Na začátku zápasu jsem byl trochu nervózní, ale postupně jsem se uvolnil a začal jsem hrát lépe. Ona pak začal dělat chyby a vrátil mě do zápasu. Nebyl jsem favoritem, ale dal jsem do toho všechnu svou sílu a energii a proto jsem vyhrál," dodal Mayer s premiérovou trofejí v ruce.

"Byl lepší," uznal Ferrer kvalitu svého soupeře. "Myslím, že jsem byl torchu nervózní v klůíčových výměnách a on hrál agresivněji než já," dodal dvaatřicetiletý Španěl, který v Hamburku útočil na druhý letošní a celkově 22. titul.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.190.700 eur)
nedělní výsledky (20. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Mayer (Arg.) - Ferrer (1-Šp.) 6-7(3) 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Draganja/Mergea (Chorv./Rum.) - Peya/Soares (1-Rak./Braz.) 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
kada.tom
... a jsem za to rád, Bernie celej turnaj hrál moc dobře a dneska byl lepší ve všem krom servisu - Karlovič je docela nudnej tenista, protože pořád jen tříská do servisu a zápasy vyhrává jen tím, že dává samý esa a myslí si jak to není zajímavý ... spíš je to trapný, když umí servírovat a pak dlouho nic, neříkám, že nemá jiný údery, ale například dneska mu zcela chyběly - Bernie bere titul naprosto po zásluze, podal konzistentní výkon a to se ještě nechával ve 2. setu ošetřovat (nějaké puchýře nebo tak, nevím přesně) ... každopádně jsem za Bernieho rád :-))
Reagovat
spaniel
"a mysli si jak to neni zajímavý"...to mas odkud? Karlovic mne nedojde jako namyslenec a myslim, ze sam dobre vi, ze jeho hra je postavena na servisu.
Reagovat
Cico93
pořád jen tříská do servisu a zápasy vyhrává jen tím, že dává samý esa

Noo tak to diky za odbornú analýzu Ivovej hry fakt sme to nevedeli.:)
Reagovat
smazaný uživatel
jj. Ivo je super chlap.

Jeho tenis není můj šálek čaje, ale úplně marný zas asi není, když měl x brejkbolů na Berna a jednou mu i prolomil servis, byť s pomocí rozhodčích.
Reagovat
kada.tom
Nechápu, jak se někomu může líbit Karlovičova hra ... dneska ho Bernie válcuje ve všech úderech krom servisu .... Karlovič by byl bez těch svých es naprosto namydlenej ...

Ještě, že Bernie má 1. set :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Davida mám ráda, ale Leovi moc gratuluji. Zasloužil si to :-)
Reagovat
tommr
nečekaná finálová porážka Ferrera je dobrá zpráva pro Tomáše Berdycha. Tomáš se tak udrží na pátým místě se slušným náskokem 325 bodů před Ferrerem ... :)
Reagovat
Pesek12
David prohrál podle komentátora 8. z posledních 9 finále. To je pech.
Reagovat
tommr
však se taky po finále pěkně vztekal ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist