Premiérový ročník turnaje v Düsseldorfu vyhrál Mónaco

25. 5. 2013, 14:14
Aktuality 4
Argentinec Juan Mónaco ovládl generálku na grandslamový Roland Garros v Düsseldorfu. Třetí nasazený hráč porazil v dnešním finále premiérového ročníku turnaje Fina Jarkka Nieminena a získal svůj první titul v sezoně.
Juan Mónaco

Devětadvacetiletý Argentinec v Düsseldorfu neztratil při cestě do finále ani jeden set a v tomto trendu pokračoval i v dnešním finálovém duelu.

V úvodu prvního setu Juan Mónaco prorazil soupeři podání a vedl 2-1. Brejk ale nepotvrdil, když na servisu od stavu 0-40 zvládl odvrátit jen dva brejkboly. Argentince to ale mrzet nemuselo, v závěru setu totiž získal servis Jarkka Nieminena podruhé a tentokrát uspěl i s jeho potvrzením.

Výhra 6-4 dodala na raketu Mónaca klid a ve druhém setu to bylo znát. Argentinec Nieminenovi nenabídl ani jeden brejkbol a sám využil obě své šance na prolomení soupeřova servisu.

"Byl to můj nejlepší zápas na turnaji, cítil jsem se dobře a výborně jsem se naladil na French Open," řekl Mónaco po sedmém turnajovém triumfu v kariéře, jehož dosáhl za 70 minut a vyrovnal tak vzájemnou bilanci s Nieminenem na 2-2. Na grandslamu v Paříži si Mónaco zahraje v prvním kole s Gimeno-Traverem ze Španělska.  

Devatenáctý tenista světového žebříčku už v Düsseldorfu vyhrál v roce 2010 s Argentinou Světový pohár družstev, který letos nahradil turnaj jednotlivců. Za Düsseldorf také hrával bundesligu.

Světová dvaačtyřicítka Nieminen usiloval o první titul na antukovém turnaji neúspěšně. Levoruký Fin si také zhoršil už tak nelichotivou celkovou bilanci svých zápasů o titul na 2-11. Nieminen ale letos prožívá zatím povedenou sezónu. S bilancí 21-13, díky které si zahrál minimálně čtvrtfinále už na pěti turnajích, musí být spokojen.

„Bylo by dobré tady získat titul, ale dostal jsem se za deset let poprvé do finále na antuce a už to je úspěch. Před grandslamem v Paříži se cítím dobře,“ řekl Fin, kterého na French Open čeká v prvním kole Paul-Henri Mathieu.

Na domácí půdě získali titul ve čtyřhře Andre Begemann a Martin Emmrich. Nenasazený německý pár porazil ve finále turnajové trojky Treata Hueye a Dominika Inglota 7-5 6-2.

- ATP 250 DÜSSELDORF -
(Německo, antuka, 410.200 dolarů)
sobotní výsledky (25. 5. 2013

Dvouhra - finále:
Mónaco (3-Arg.) - Nieminen (6-Fin.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Begemann/Emmrich (Něm.) - Huey/Inglot (3-Fil./Brit.) 7-5 6-2

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
obě dvě finále dopadly tak jak jsem nechtěl
Reagovat
smazaný uživatel
co se bude dít, pokud budou neregulérní a nehratelné podmínky v Nice až do večera? Zruší se zápas?
Reagovat
smazaný uživatel
No to asi těžko.Kvůli French Open nezruší organizátoři zapas! To by musel zrušit jeden z hračů a skrečnout!
Reagovat
dadaft
no Jarkko, mám tě v dadateamu, takže nebylo to špatné a doufám, že to takhle půjde dál. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist