Preview: French Open

27. 5. 2017, 13:07
Previews 102
Již zítra startuje grandslamové French Open. Na pařížské antuce se letos v hlavní soutěži představí celkem devět Čechů. Svůj první letošní zápas odehraje Petra Kvitová, jež bude čelit Američance Julii Boserupové. Mužská jednička Tomáš Berdych narazí na Jana-Lennarda Struffa a Karolína Plíšková vyzve Saisai Zheng. Obhájce titulu Novak Djokovič začne proti Marcelovi Granollersovi a loňskou vítězku Garbiñe Muguruzaovou čeká Francesca Schiavoneová.
• FRENCH OPEN 2017 (MUŽI) FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (2-Brit.) 3-6 6-1 6-2 6-4
Nejvýše nasazení: A. Murray (1.), Djokovič (2.), Wawrinka (3.), Nadal (4.), Raonic (6.), Thiem (7.), Čilič (8.), Nišikori (9.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: antuka
Dotace: 36,000.000 eur
• Možná čtvrtfinále •
A. Murray (1-Brit.) - Nišikori (8-Jap.) | H2H 8-2
Wawrinka (3-Švýc.) - Čilič (7-Chorv.) | H2H 11-2
Raonic (5-Kan.) - Nadal (4-Šp.) | H2H 2-7
Thiem (6-Rak.) - Djokovič (2-Srb.) | H2H 0-5
• Česká účast •
Berdych (13-ČR) - Struff (Něm.) | H2H 0-0
Veselý (ČR) - Sock (14-USA) | H2H 1-3
Kompletní los turnaje


První čtvrtina

Světová jednička Andy Murray obhajuje loňské finále. Britovi se však vyjma titulu z Dubaje a finálové účasti v Dauhá letos nedaří. První muž světového hodnocení se v průběhu letošní sezony trápil s několika zdravotními problémy. Ty má i před startem letošního French Open, momentálně bere antibiotika.

Na antuce se trojnásobnému grandslamovému šampionovi už vůbec nedařilo. Bilance 4-4 rozhodně neodpovídá jeho žebříčkovému postavení. Na Masters v Monte Carlu a Madridu došel pouze do osmifinále, v Římě dokonce vypadl hned v prvním kole.

Nejlepšího výsledku dosáhl v Barceloně, kde se letos teprve potřetí probojoval mezi nejlepší čtyři. Jeho formu v prvním kole prověří Andrej Kuzněcov. Šestadvacetiletý Rus nebude pro Murrayho rozhodně lehkým soupeřem, přestože s Britem pokaždé prohrál.

Ještě včera bojoval v semifinále v Ženevě. Na domácího Stana Wawrinku nakonec nestačil. Aktuálně 85. hráč světa dostal během antukového jara do tří sad například Tomáše Berdycha a Jo-Wilfrieda Tsongu.

Ve třetím kole by Murray mohl narazit na Juana Martína Del Potra (h2h 6-3). Vítěz US Open 2009 odehrál letos na antuce pouze tři turnaje. V Estorilu nenastoupil k zápasu druhého kola, jelikož musel odletět domů do Argentiny, aby se zúčastnil pohřbu svého dědečka.

V Římě si zahrál čtvrtfinále, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi, v Lyonu překvapivě skončil již ve druhém kole na raketě Gastaa Eliase, nicméně na vině byly i zdravotní potíže, kvůli kterým Argentinec svou účast na letošním French Open zvažoval. Nakonec hrát bude.

Do stejné osminy byl nalosován také Tomáš Berdych. Loňský čtvrtfinalista na úvod vyzve Jana-Lennarda Struffa. Jedenatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí se bude do Paříže přesouvat z nedalekého Lyonu, kde dnes bude bojovat o první letošní trofej.

Berdych skončil na všech třech antukových podnicích shodně v osmifinále (Monte Carlo, Madrid a Řím). Dvě utkání v řadě vyhrál také na právě probíhající akci ATP 250 v Lyonu. Ve francouzské metropoli ovšem postupem do finále ukončil osmifinálové prokletí.

V případě postupu si zahraje s Karenem Chačanovem, nebo kvalifikantem a ve třetím kole pravděpodobně podeváté narazí na Johna Isnera. Američan nemůže být s prozatimním vývojem letošní sezony spokojený. Jediný solidní výsledek zaznamenal minulý týden v Římě, když postoupil až do semifinále.

Rozhodně nic jednoduchého nečeká hned v prvním duelu Alexandera Zvereva, který ovládl Masters v Římě, kde získal svůj premiérový titul z akcí Masters a posunul se poprvé do Top 10.

Dvacetiletý německý talent bude v prvním kole čelit Fernandovi Verdaskovi, jehož nedávno porazil v Madridu a srovnal tak vzájemnou bilanci. Zverev bude díky úspěchu na římské antuce považován za jednoho z favoritů na postup do závěrečných kol letošního ročníku.

Ten mu bude chtít překazit antukový specialista Pablo Cuevas. Jednatřicetiletý Uruguayec se letos na antuce prezentuje skvělou formou. Už na začátku března triumfoval v Sao Paulu. V Monte Carlu získal skalp Stana Wawrinky a postoupil až do čtvrtfinále, a v Madridu dokonce Zvereva porazil a výsledek o jedno kolo vylepšil.

V osmifinále by se favorizovaný Němec pravděpodobně poprvé střetnul s Keiem Nišikorim. Japonec v Paříži nejprve nastoupí proti Thanasimu Kokkinakisovi. Mladý Australan od října 2015 laboroval se zraněním. Na kurty se vrátil teprve tento týden v Lyonu a hned první souboj prohrál.

Nišikori by si měl i přes nepříliš přesvědčivou formu se všemi soupeři poradit. Otázkou je, co předvede nevyzpytatelný Sam Querrey, který už má s vyřazováním nejvýše nasazených hráčů pár zkušeností. Japonce mimochodem přehrál letos v Acapulku.

Tip na čtvrtfinále: Berdych (13-ČR) - A. Zverev (9-Něm.) | H2H 4-2
Proč Berdych?
Česká jednička má jedinečnou šanci využít nepříliš dobré formy svých nasazených soupeřů. Murray má navíc zdravotní potíže, Del Potra také trápí zdraví, s Isnerem neprohrál pětkrát v řadě.
Proč A. Zverev? Němec prožil fantastickou antukovou sezonu, kterou by měl završit minimálně několika výhrami na French Open. V Římě hrál s přehledem. Důležité bude to, jak se dvacetiletý talent vyrovná s tlakem okolí.


Druhá čtvrtina
Vítěz ročníku 2015 Stan Wawrinka měl fantastický vstup do letošní sezony. Na antuce se ale dvaatřicetiletému Švýcarovi vůbec nedaří. Dva zápasy v řadě poprvé vyhrál až tento týden v Ženevě, kde si dnes zahraje finále.

Loňský semifinalista začne proti rozehranému kvalifikantovi. Pokud se naplní papírové předpoklady, bude ve třetím kole po třech letech a na turnajích opět na antuce čelit 28. nasazenému Fabiovi Fogninimu.

Ital v minulosti přešel třetí kolo pařížského grandslamu jen jednou, když si v roce 2011 vybojoval čtvrtfinálovou účast. Fognini, jak je u něj zvykem, rovněž letos předvádí nevyrovnané výkony.

Antukové jaro zahájil třemi porážkami v řadě. První výhry se dočkal až v Madridu. Na španělských antukových dvorcích značně potrápil fenomenálního Rafaela Nadala.

V Římě si o stupínek polepšil, když ve druhém kole suverénně přehrál světovou jedničku Andyho Murrayho, posléze padl s pozdějším vítězem Alexanderem Zverevem.

Jeden z duelů třetího kola by měl nabídnout francouzské derby mezi Richardem Gasquetem a Gaëlem Monfilsem (h2h 6-7). Otazník ale visí nad zdravím obou tenistů. Oba přišli o start antukového jara.

Gasquet musel na operaci slepého střeva a Monfils léčil zraněnou levou nohu. Druhý jmenovaný Francouz obě letošní utkání na antuce prohrál, Gasquet na tom není o moc lépe, ze tří soubojů vyhrál jediný.

Výraznou přípravu na antuce neabsolvoval ani jejich krajan Jo-Wilfried Tsonga. Třináctý hráč světa a dvanáctý nasazený v Paříži řešil příjemné rodinné starosti. Nedávno mu totiž přítelkyně porodila syna.

Na domácí půdě chce ovšem jedna z největších francouzských nadějí uspět. Tsonga momentálně hraje ještě v Lyonu, kde dnes bude bojovat proti Tomášovi Berdychovi o ponechání trofeje na domácí půdě. S postupem minimálně do třetího kola pařížského grandslamu se u Francouze počítá.

Rozhodně nic jednoduchého nečeká Nicka Kyrgiose. Australan, jenž v Paříži nikdy nepřešel přes třetí kolo, na úvod změří síly s nebezpečným Philippem Kohlschreiberem.

Ve druhém kole by mohl narazit na Kevina Andersona (h2h 0-1), kterému se na antuce letos dost daří. Jihoafričan neměl v Římě daleko k vyřazení pozdějšího šampiona Alexandera Zvereva a v Ženevě až v závěrečném tie-breaku nestačil na Keie Nišikoriho.

Větší potíže by neměl mít s postupem do svého čtvrtého osmifinále na pařížské antuce Marin Čilič. Sedmý nasazený v prvním kole nastoupí proti Ernestsovi Gulbisovi.

Lotyšskému talentu aktuálně v žebříčku ATP patří až 225. příčka. Bývalý desátý hráč světa se v posledních měsících výrazně trápil se zraněními, kvůli nimž letos dohromady odehrál pouze šest utkání, vyhrál jediné.

Zkřížit cestu Chorvatovi by neměl ani David Ferrer. Španěl se letos výsledkově trápí a je otázkou, zda se vůbec do třetího kola dostane. S Čiličem má pozitivní bilanci 4-2, poslední duel však s Chorvatem loni na antuce v Ženevě prohrál.

Tip na čtvrtfinále: Wawrinka (3-Švýc.) - Čilič (7-Chorv.) | H2H 11-2
Proč Wawrinka?
Z nasazených hráčů působí nejstabilněji. Fognini sem tam uhraje slušný výsledek, nicméně jeho nevyrovnanost je až příliš velká. Monfils a Gasquet neměli pořádně čas si na antuku zvyknout. Navíc nemusí být stoprocentně fit.
Proč Čilič? Chorvat si v Istanbulu došel pro titul a v Monte Carlu, Madridu a Římě prohrál vždy s těžkým soupeřem, navíc pokaždé ve třech setech. Pokud by Kyrgios na antuce navázal na výsledky posledních měsíců, tipovali bychom jeho, nicméně Australan měl teď rodinné problémy a na oranžové drti se zatím hledá.


Třetí čtvrtina
Ve třetí čtvrtině by měl roli favorita potvrzovat Milos Raonic. Kanaďana přes dva měsíce trápilo zranění zadního stehenního svalu, kvůli kterému nemohl bojovat o titul v Delray Beach, hrát v Indian Wells a nastoupit k zápasu třetího kola v Miami.

V plné síle se světová šestka na kurty vrátila až na začátku května v Istanbulu a hned na první antukové akci došla až do finále. Slušně si vedla i na dalších turnajích.

Prvním nasazeným soupeřem Raonice by mohl být Gilles Müller. Lucemburčan ještě nikdy v Paříži nepřešel přes druhé kolo. Letos k tomu má jedinečnou příležitost, jelikož figuruje mezi nasazenými a má vcelku i přívětivý los.

S Raonicem se letos utkal již dvakrát, naposledy nedávno v Madridu. Obě vzájemná měření sil prohrál. Přesto má s kanadskou jedničkou vyrovnanou bilanci.

Osmifinálový protivník Raonice by měl vzejít z duelu Pablo Carreño - Grigor Dimitrov (h2h 1-3). Oba borci mají na French Open mizernou bilanci. Dimitrov skončil v letech 2014 - 2016 pokaždé v prvním kole, o moc lépe si nevedl ani Španěl, který předloni a loni uhrál o kolo více.

Carreño měl rozhodně úspěšnější antukovou přípravu než Dimitrov. V Estorilu získal titul a špatně si nevedl ani na dalších turnajích. Bulhar se naopak po fantastickém úvodu letošní sezony na oranžové drti trápí.

V Marrákeši, Monte Carlu i Římě vypadl hned v prvním kole, na Masters v Madridu nevyužil mečboly proti Dominikovi Thiemovi a skončil v osmifinále.

Zatímco se Španělem Raonic nikdy neprohrál, proti Dimitrovovi má obrovské problémy, prohrál s ním poslední tři souboje.

S letošním losem rozhodně nebude spokojený Jiří Veselý. Druhý a zároveň poslední český zástupce potřetí během dvou měsíců a pár dnů narazí na Jacka Socka, s nímž včetně Hopman Cupu už čtyřikrát v řadě prohrál. Poslední střet však až v závěrečném tie-breaku.

Český tenista to tak bude mít s vylepšením svého maxima (2. kolo) na pařížské antuce ohromně těžké. Antukovou sezonu neměl vůbec špatnou. Zahájil ji postupem do semifinále v Marrákeši, kde poprvé v letošní sezoně vyhrál tři zápasy v řadě. Z dalších pěti akcí odjížděl se shodnou bilancí 1-1.

Vítěze čeká ve druhém kole nejspíše Aljaz Bedene. Britský tenista je letos na antuce těžko k poražení. Nejprve triumfoval na dvou challengerech, poté došel do finále v Budapešti, v Istanbulu prohrál ve druhém kole s Milosem Raonicem až v tie-breaku rozhodující sady a v Římě ve druhém kole nestačil na Novaka Djokoviče.

Ve třetím kole by postupujícího s největší pravděpodobností čekal Roberto Bautista. Loňský osmifinalista dosáhl během antukové přípravy na jediné semifinále, které si zahrál v Mnichově. Dvě výhry v řadě si poté připsal už jen v Římě.

Do třetí čtvrtiny byl nalosován také největší favorit a antukový král letošní sezony Rafael Nadal. Třicetiletý Španěl prohrál jediné antukové utkání z 18 odehraných.

Pro jubilejní desátý titul si tak došel v Monte Carlu a Barceloně, popáté v kariéře triumfoval v Madridu a jediného přemožitele našel v Římě, kde ve čtvrtfinále podlehl Dominikovi Thiemovi.

Suverén dosavadního průběhu antukové části sezony začne proti Benoitovi Pairemu (h2h 2-0). Jen těžko se ho pokusí dále zastavit vítěz duelu Robin Haase - Alex De Minaur a ve třetím kole někdo z kvarteta: Gilles Simon, Nikoloz Basilašvili, Viktor Troicki a Jevgenij Donskoj.

Tip na čtvrtfinále: Raonic (5-Kan.) - Nadal (4-Šp.) | H2H 2-7
Proč Raonic?
Müller, Carreño ani Dimitrov by v nynějším rozpoložení neměli Kanaďana ohrozit. Carreño má sice na antuce na rozdíl od Raonice titul, nicméně šestý hráč světa bude v případném souboji mírným favoritem.
Proč Nadal? Asi není třeba nic dodávat. Jednoznačný antukový král letošní sezony. Jsme zvědaví, zda ho vůbec někdo může zastavit/zastaví.


Čtvrtá čtvrtina
Prvními koly by měl bez problémů projít také Dominic Thiem. Talentovaný Rakušan měl na antuce hned po Nadalovi nejlepší výsledky. Loňský semifinalista si zahrál semifinále v Římě, finále v Barceloně a v Madridu a triumfoval v Rio de Janeiru. Jako jediný letos dokázal na oranžové drti porazit Nadala (římské čtvrtfinále).

Aktuálně 7. hráč žebříčku ATP začne proti Bernardovi Tomicovi (h2h 1-0), poté ho čeká kvalifikant, nebo domácí Nicolas Mahut a ve třetím kole pravděpodobně Steve Johnson, s nímž má Thiem pozitivní vzájemnou bilanci.

Američan letos na antuce odehrál pouze dva turnaje. Na domácí půdě v Houstonu slavil titul a tento týden v Ženevě došel do čtvrtfinále.

V osmifinále by mohla rakouská jednička narazit na Davida Goffina. S Belgičanem poslední dva souboje prohrála (Australian Open a Monte Carlo). Goffin navíc na pařížské antuce také hrát umí. Loni si zahrál čtvrtfinále, ve kterém ho vyřadil právě Thiem.

Střetnutí třiadvacetiletého Rakušana a o tři roky staršího Belgičana by neměl zabránit ani 23. nasazený Ivo Karlovič, jehož Goffin letos snadno přehrál na Australian Open. Chorvatský obr letos tři zápasy v řadě ještě nevyhrál.

Obhájce loňského prvenství Novak Djokovič na úvod změří síly s Marcelem Granollersem (h2h 3-0). Trojnásobný osmifinalista je absolutně z formy. Z šesti antukových utkání vyhrál jediné a jeho celková bilance 3-13 hovoří za vše.

Djokovič se navíc turnaj od turnaje zlepšuje. V Monte Carlu skončil ve čtvrtfinále, v Madridu v semifinále a v Římě ve finále. Pokud dodrží pravidlo zlepšování výsledků o jeden stupínek, obhájí loňskou trofej.

Srbovi se na pařížské antuce náramně daří. Od své premiéry v roce 2005 skončil pouze dvakrát před branami čtvrtfinále. Bylo to právě před dvanácti lety (2. kolo) a o čtyři roky později (3. kolo). Za posledních pět ročníků nebyl Djokovič jen jednou ve finále.

Ve druhém kole by mohl svést srbské derby s Jankem Tipsarevičem (h2h 5-2). Bývalá světová osmička letos vyhrála všechny čtyři challengery, kterých se zúčastnila. Na turnajích ATP má ovšem bilanci 2-4.

Ve třetím kole může Djokovič vyzvat Mischu Zvereva. Němec, jenž se jako poslední díky absenci Rogera Federera vešel mezi nasazené, v Paříži nikdy nepřešel první kolo.

Na antuce až do tohoto týdne vyhrál na šesti akcích jediný duel. Tento týden v Ženevě ale válí. Nejprve prošel dvoukolovou kvalifikací a v hlavní soutěži porazil například Johna Isnera, Steve Johnsona a naposledy Keie Nišikoriho.

Ve švýcarské metropoli je tak už ve finále, které si na okruhu ATP jednou a naposledy zahrál před sedmi lety v hale v Métách. Na Djokoviče v předchozích dvou zápasech nestačil.

O tom, kdo bude Djokovičovým případným soupeřem v osmifinále, by si to měli mezi sebou rozdat Albert Ramos a Lucas Pouille (h2h 2-1). Oba začali antukové jaro skvěle. Ramos si zahrál v Monte Carlu své první finále Masters, momentálně má však na kontě tři porážky v řadě.

Pouille skončil v Monackém knížectví o kolo dříve a vzápětí triumfoval v Budapešti. V Madridu a Římě ale skončil v prvním kole a pokusí se tak přerušit sérii dvou proher. S Ramosem má Djokovič bilanci 3-0, s Pouillem by se potkal poprvé.

Tip na čtvrtfinále: Thiem (6-Rak.) - Djokovič (2-Srb.) | H2H 0-5
Proč Thiem?
Vše již bylo napsáno. Thiem má po Nadalovi nejlepší výsledky a je letošním antukovým princem.
Proč Djokovič? Na pařížské antuce se mu tradičně daří a los i soupeře až do čtvrtfinále má hratelné. S žádným z nasazených hráčů ve své sekci nikdy neprohrál.

 

• FRENCH OPEN 2017 (ŽENY) FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Muguruzaová (4-Šp.) - S. Williamsová (1-USA) 7-5 6-4
Nejvýše nasazené: Kerberová (1.), Kar. Plíšková (3.), Halepová (4.), Muguruzaová (5.), Svitolinová (6.), Cibulková (7.), Kontaová (8.), Kuzněcovová (9.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Paříž, Francie
Povrch: antuka
Dotace: 36,000.000 eur
• Možná čtvrtfinále •
Kerberová (1-Něm.) - Kuzněcovová (8-Rus.) | H2H 3-4
Muguruzaová (4-Šp.) - Cibulková (6-SR) | H2H 3-0
Svitolinová (5-Ukr.) - Halepová (3-Rum.) | H2H 1-2
Kontaová (7-Brit.) - Kar. Plíšková (2-ČR) | H2H 1-5
• Česká účast •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Saisai Zheng (Čína) | H2H 1-0
Kvitová (15-ČR) - Boserupová (USA) | H2H 0-0
Strýcová (20-ČR) - Riskeová (USA) | H2H 1-0
Siniaková (ČR) - Alexandrovová (Rus.) | H2H 0-0
Šafářová (ČR) - Cepedeová (Par.) | H2H 0-0
Kr. Plíšková (ČR) - Paquetová (Fr.) | H2H 0-0
Vondroušová (ČR) - Hesseová (Fr.) | H2H 0-0
Kompletní los turnaje


První čtvrtina
Aktuální světové jedničce Angelique Kerberové se letos stále nedaří. Na kontě má pouze jedno finále a semifinále. Němka absolvovala tři přípravné antukové turnaje.

Ve Stuttgartu vypadla coby obhájkyně titulu hned po prvním zápase, v osmifinále Madridu skrečovala za stavu 3-6 0-5 Eugenii Bouchardové a v Římě uhrála pouhé čtyři gamy proti Anett Kontaveitové.

Nebude tak logicky patřit k největším favoritkám na triumf na letošním French Open, kde loni vypadla už v prvním kole. V něm letos podvanácté v kariéře narazí na Jekatěrinu Makarovovou.

Ruska nehraje vůbec špatně, měla spíše smůlu na soupeřky. Na antuce získala skalpy Agnieszky Radwaňské, Roberty Vinciové nebo Dominiky Cibulkové, dvakrát prohrála s rozjetou Kiki Bertensovou, v Rabatu s pozdější šampionkou Anastasií Pavljučenkovovou a ve Stuttgartu s vracející se Marií Šarapovovou.

Nic lehkého na úvod nečeká ani 31. nasazenou Robertu Vinciovou. Italka v Paříži v posledních třech letech nevyhrála jediné utkání a ani antukové jaro jí zatím nevychází. Ze čtyř odehraných duelů vyhrála jediný.

V prvním kole bude italská veteránka čelit nevyzpytatelné Monice Puigové a v případě úspěchu se nejspíše střetne s hodně nebezpečnou Jelenou Ostapenkovou.

Do stejné osminy byla také nalosována Petra Kvitová. Češka od prosincového přepadení léčila pořezanou levou ruku, kvůli níž musela na operaci, a na French Open odehraje první letošní zápas.

Na pařížské antuce nejprve vyzve Julii Boserupovou. Pokud úvodní souboj zvládne, nastoupí proti Jevgeniji Rodinové, nebo Bethanii Mattekové-Sandsové. Ve třetím kole bude s největší pravděpodobností její soupeřkou Samantha Stosurová, se kterou má Češka vynikající bilanci 7-1.

První dvě kola by měla bez problémů zvládnout Caroline Wozniacká. Bývalá světová jednička "vyfasovala" divokou kartu Jamie Fourlisovou a poté další divokou kartu, nebo kvalifikantku.

Od třetího kola ale bude mít plné ruce práce. V něm by totiž téměř určitě narazila na loňskou semifinalistku Kiki Bertensovou (h2h 2-0), jež má na antuce letos vynikající formu. V Madridu si zahrála čtvrtfinále, v Římě semifinále a dnes bude v Norimberku bojovat o úspěšnou obhajobu loňské trofeje.

Wozniackou navíc v poslední době trápily zdravotní potíže. Tento týden skrečovala utkání prvního kola ve Štrasburku. Otázkou tedy je, jak na tom bude dánská jednička fyzicky.

V osmifinále bude na vítězku zřejmě čekat Světlana Kuzněcovová. Největším letošním antukovým úspěchem vítězky ročníku 2009 bylo madridské semifinále. Ruska by v prvních kolech rozhodně zaváhat neměla.

S nenasazenými soupeřkami by si měla poradit a její první nasazenou soupeřkou by měla být Shuai Zhang. Číňanka se však na antuce extrémně trápí. Ze sedmi odehraných duelů vyhrála jediný. Na pařížské antuce pouze jednou přešla přes první kolo, a to loni.

Kuzněcovová by se s Wozniackou utkala celkem počtrnácté a měla by možnost srovnat vzájemnou bilanci. S Bertensovou takto bohatou vzájemnou bilanci nemá, nicméně oba antukové střety včetně toho posledního letos ve Stuttgartu vyhrála.

Tip na čtvrtfinále: Stosurová (23-Austr.) - Kuzněcovová (8-Rus.) | H2H 4-5
Proč Stosurová? Kerberová je absolutně z formy. Vinciová může překvapit, ale nemusí. To už bychom spíše očekávali překvapení od Ostapenkové, která podle nás bude letos hodně nebezpečná. Pak už stojí Australance v cestě pouze Kvitová. Tu však na čtvrtfinále tipovat moc nelze, protože se teprve uvidí, jak zvládne zápasovou zátěž.
Proč Kuzněcovová? Nenapadá nás, kdo by mohl zhatit postup Rusky do osmifinále. Poté by na 99% narazila na Wozniackou, nebo Bertensovou, favorizujeme spíše Nizozemku. Na tu Kuzněcovová umí, dvakrát ji na antuce porazila a má také více zkušeností.


Druhá čtvrtina
Druhá čtvrtina začíná jménem loňské šampionky. Garbiñe Muguruzaová měla podobný průběh antukové přípravy jako loni. Na prvních dvou turnajích nic neuhrála a poté skončila v Římě v semifinále.

Los má letos v Paříži extrémně těžký. V prvním kole ji čeká Francesca Schiavoneová (h2h 1-1). Vítězka French Open 2010 letos na antuce vyhrála devět z jedenácti zápasů.

Vzápětí by narazila na Anett Kontaveitovou, s níž prohrála letos ve Stuttgartu. Estonka pravděpodobně první kolo na pařížské antuce letos poprvé v kariéře zvládne, jelikož ve Stuttgartu došla z kvalifikace až do čtvrtfinále a stejný výsledek zopakovala v Římě, kde válcovala jednu soupeřku za druhou.

Ve třetím kole by mohla vyzvat houževnatou Julii Putincevovou (h2h 1-0) a do osmifinále se pravděpodobně poprvé v kariéře probojuje domácí Kristina Mladenovicová.

Francouzka hraje od zisku titulu v únoru v Petrohradu v životní formě. Antukovou sezonu měla rovněž výbornou. Ve Stuttgartu i v Madridu došla až do finále, jediný výpadek, způsobený zřejmě i velkým množstvím odehraných utkání, přišel v Římě v prvním kole. Muguruzaovou navíc na antuce před dvěma lety porazila.

Obě hráčky se střetly jen jednou. V Petrohradu letos zvítězila Mladenovicová

V prvních kolech by naopak neměla mít problém Venus Williamsová. První těžkou soupeřku by měla potkat až ve třetím kole, a to Darju Gavrilovovou. Naturalizovaná Australanka hraje v posledních dvou týdnech na antuce jako o život.

V Římě si zahrála coby kvalifikantka čtvrtfinále a dnes bude ve Štrasburku útočit na premiérový triumf na okruhu WTA Tour. S americkou legendou by se utkala poprvé.

Loňské čtvrtfinále by klidně mohla obhájit Timea Bacsinszká. Turnajová třicítka toho ale letos i vinou zranění moc neodehrála. Dvě výhry v řadě zaznamenala v průběhu letošní sezony pouze třikrát, naposledy minulý týden v Římě.

Los má rozhodně hratelný. Ve třetím kole by si mohla zahrát s nasazenou šestkou Dominikou Cibulkovou (h2h 0-2). Slovenka stejně jako Bacsinszká letos tři duely v řadě ještě nevyhrála.

Na antuce si připsala jedinou výhru, když v prvním kole v Madridu přehrála Jelenu Jankovičovou, poté však vypadla s Oceáne Dodinovou a v Římě hned v prvním zápase nestačila na Jekatěrinu Makarovovou.

Tip na čtvrtfinále: Mladenovicová (13-Fr.) - V. Williamsová (10-USA) | H2H 1-0
Proč Mladenovicová? Až na výpadek v Římě, který jsme zmínili, hraje Francouzka fantasticky. Navíc bude mít výhodu domácího publika. Bouřlivá atmosféra by ji neměla svazovat, právě naopak.
Proč V. Williamsová? Gavrilovová má sice skvělou formu, nicméně americká veteránka by ji měla porazit jednou ze svých největších zbraní - zkušenostmi. Cibulková ani Bacsinszká nijak oslnivou formou nepůsobí. Vítězka případného souboje Williamsová - Gavrilovová postoupí až do čtvrtfinále.


Třetí čtvrtina
Na antuce letos rovněž boduje Jelina Svitolinová. Ukrajinka triumfovala v Istanbulu, poté překvapivě vypadla v prvním kole v Madridu, nicméně vše napravila ziskem již čtvrtého letošního titulu v Římě. Díky němu se posunula na šestou příčku žebříčku WTA a bude patřit k největším favoritkám.

Los má ukrajinský talent relativně příjemný. První nasazenou soupeřkou by měla být pro Svitolinovou chorvatská naděje Ana Konjuhová (h2h 1-1). Ta na antuce letos odehrála jen pět zápasů, ten poslední navíc v Madridu skrečovala. Od té doby nehrála.

Nebezpečná určitě může být také sedmnáctka Anastasija Sevastovová, která v průběhu antukového jara prohrávala vesměs pouze s velkými favoritkami.

O první letošní vítězství na antuce bude usilovat loňská osmifinalistka Madison Keysová. Američanka kvůli zranění zahájila letošní sezonu až v Indian Wells. Na antuce se jí vůbec nedařilo. V Charlestonu, Madridu a také v Římě vypadla hned po prvním utkání.

V Paříži letos schytala jednu z nejnebezpečnějších nenasazených hráček - Ashleigh Bartyovou. Talentovaná Australanka letos vyletěla jako kometa. V Římě jen těsně prohrála s Jelenou Ostapenkovou a tento týden ve Štrasburku došla z kvalifikace až do čtvrtfinále, v němž v těsné koncovce podlehla rozjeté Darje Gavrilovové.

Naposledy se střetly minulý týden v Římě, uspěla Svitolinová

Těžko soudit, kdo projde další sekcí. Jelena Vesninová je absolutně z formy. Šampionka z Indian Wells na antuce prohrála pět duelů ze šesti. Rozhodně větší šanci na postup do osmifinále bude mít Carla Suárezová.

Španělka podávala na oranžové drti vyrovnané výkony, za které by si rozhodně úspěšnou obhajobu loňského osmifinále zasloužila. Už ve druhém kole ale může narazit na nebezpečné Shuai Peng (h2h 2-2), nebo Soranu Cirsteaovou (h2h 1-4) - semifinalistky turnajů, jež se konají tento týden.

Největší favoritkou na letošní celkové prvenství je Simona Halepová. Není se čemu divit. Rumunka na antuce včetně Fed Cupu vyhrála čtrnáct zápasů ze šestnácti, v Madridu úspěšně obhájila loňský triumf a kdyby se nezranila ve finálovém souboji v Římě, mohla do Paříže přicestovat se šňůrou 11 výher.

Pád z římského finále ovšem vše komplikuje. Halepová má totiž natržený vaz v kotníku. Světová čtyřka však hodlá nastoupit. Kotník se dle jejích slov den ode dne zlepšuje.

Formu Rumunky na úvod prověří Jana Čepelová. Slovenská tenistka dokázala Halepovou před dvěma lety ve Wimbledonu porazit, přesto bude čtvrtá žena světového pořadí jasnou favoritkou.

Zamíchat kartami by mohla Markéta Vondroušová, jež byla do této sekce nalosována jako jediná česká úspěšná kvalifikantka. První kolo proti domácí divoké kartě Amandine Hesseové by měla zvládnout. Poté ji zřejmě čeká nasazená Darja Kasatkinová a ve třetím kole možná Halepová.

Vondroušová prožívá životní sezonu. Úspěchy začala po návratu na kurty sbírat již na okruhu ITF, v polovině dubna ve švýcarském Bielu poprvé v kariéře prošla kvalifikací turnaje WTA a hned si došla pro premiérový titul.

Týden před startem kvalifikace French Open vyhrála prestižní podnik ITF 100k ve slovenské Trnavě a při své premiéře na grandslamu mezi ženami ztratila ve třech kvalifikačních soubojích pouhých sedm gamů. Zaznamenala tak 50. letošní výhru. Její jméno v pavouku poblíž svého nevidí soupeřky určitě rády.

Tip na čtvrtfinále: Svitolinová (5-Ukr.) - Halepová (3-Rum.) | H2H 1-2
Proč Svitolinová? Až na zaváhání v Madridu Ukrajinka letos na antuce ještě neprohrála. Šňůru pěti vítězství minimálně o další čtyři protáhne.
Proč Halepová? Sázkové kanceláře se nemýlí. Rumunka, pokud bude zdravá a bude moct předvádět svůj nejlepší tenis, dojde hodně daleko. Stejně jako Svitolinová měla fantastické antukové jaro. Z tohoto čtvrtfinále by klidně mohla vzejít vítězka letošního ročníku.


Čtvrtá čtvrtina
Papírově nejvýše postavenou hráčkou v sedmé osmině je Johanna Kontaová. Britka, která má na antuce letos bilanci 2-3 a nikdy v Paříži nevyhrála zápas v hlavní soutěži, by měla první kola zvládnout.

Těžší test ji čeká až ve třetím kole, v němž by měla narazit na Caroline Garciaovou (h2h 2-2). Francouzka na domácím grandslamu zatím nedokázala projít branami druhého kola.

Toho by mohla využít Kristýna Plíšková. Rodačka z Loun bude v prvním kole čelit domácí divoké kartě Chloe Paquetové a ve druhém kole by si měla podruhé během dvou týdnu zahrát právě s Garciaovou, se kterou prohrála před pár dny ve Štrasburku i druhý vzájemný duel.

Česká tenistka bude zároveň útočit na premiérovou výhru na pařížské antuce. V předchozích šesti letech prohrála vždy první utkání. Letos by se jí to mělo podařit. Plíšková se blýskla finálovou účastí v pražské Stromovce a rozhodně špatné výkony nepředvedla ani ve Štrasburku, kde si zahrála čtvrtfinále.

Třetí kolo se v Paříži pokusí poprvé v kariéře pokořit Barbora Strýcová. Jednatřicetiletá Češka si ale nejprve musí stejně jako před šesti lety v Indian Wells poradit s Alison Riskeovou, poté vítězkou souboje Timea Babosová - Alizé Cornetová a ve třetím kole by mohla stejně jako loni potkat Agnieszku Radwaňskou.

Polka, jež aktuálně uzavírá Top 10, přes měsíc nehrála. Naposledy se představila ve Stuttgartu, kde vypadla hned v prvním kole. Radwaňskou v průběhu letošní sezony trápily zdravotní potíže, které pravděpodobně stihla již doléčit. Jediného solidního výsledku dosáhla v Sydney, když postoupila do finále.

Strýcová a Radwaňská se spolu v minulosti utkaly celkem sedmkrát. Vždy zvítězila Polka, přičemž s českou tenistkou ztratila v sedmi soubojích jen dva sety.

Nic lehkého nečeká ani finalistku z před dvou let Lucii Šafářovou. Ta v prvním kole vyzve Veronicu Cepedeovou, poté s největší pravděpodobností Anastasii Pavljučenkovovou (h2h 2-5) a v případě dvou výher v řadě Coco Vandewegheovou (h2h 3-1).

Šafářová se v posledních týdnech opět potýkala se zdravotními problémy. Po osmifinále v Charlestonu prodělala spálovou angínu a nemohla obhajovat titul v pražské Stromovce, kde po vítězství v prvním kole z turnaje odstoupila.

Síly postrádala také v Madridu. V hlavním městě Španělska v prvním kole podlehla krajance Barboře Strýcové, stejně dopadla i v Římě, tentokrát byla akorát její přemožitelkou Mirjana Lučičová-Baroniová. Kvalitní přípravu na svůj oblíbený grandslam tak ani nemohla absolvovat. Zdravotně se však už zdá být v pořádku.

Vůbec špatný los nemá na úvod Karolína Plíšková. Nasazená dvojka v Paříži nikdy neprošla dále než do druhého kola. To by se mohlo po skončení letošního ročníku změnit.

Česká jednička na antuce dlouho hledala ztracenou formu. Alespoň její záblesky našla minulý týden v Římě, kde postoupila do čtvrtfinále. Na úvod ji v Paříži čeká Saisai Zheng.

Kousek od Plíškové najdeme v pavouku Kateřinu Siniakovou. Jednadvacetiletá Češka nejprve narazí na Jekatěrinu Alexandrovovou a pakliže uspěje, zahraje si podruhé s Plíškovou a bude jí moci oplatit loňskou porážku z Prahy.

Siniaková hned zkraje roku triumfovala v Shenzhenu, kde získala svůj premiérový titul na okruhu WTA. Poté se dlouho herně i výsledkově trápila. Zlom přišel právě v pražské Stromovce. Siniaková na domácí půdě postoupila do čtvrtfinále a slušné výkony předváděla také v Madridu a Římě.

Případné české derby ve druhém kole mezi Plíškovou a Siniakovou by mohlo být velice atraktivní. Vítězka by se v boji o osmifinále pravděpodobně střetka s nasazenou Lauren Davisovou, nebo Carinou Witthöftovou.

Tip na čtvrtfinále: Kontaová (7-Brit.) - Kar. Plíšková (2-ČR) | H2H 1-5
Proč Kontaová? Chtěli jsme dát Radwaňskou, ale vzhledem k tomu, že nevíme, jak je na tom se zdravím, dáme přednost Britce.
Proč Kar. Plíšková? Česká jednička má dobrý los. Saisai Zheng už porazila, Siniakovou také, Davisovou rovněž, Vandewegheovou taktéž a s Pavljučenkovovou to má 4-0. Zkrátka na začátku tam není nikdo, koho by nemohla přehrát.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

102
Přidat komentář
Pe3k
Koukám, že se tu včera Glory Hunter a hejtr kozoroh a místní šáša trolhand O5 ukázali v pravém světle...vamos trolos
Reagovat
Kozoroh
Zrovna ty tu máš co vykřikovat, kašpare jeden.
Reagovat
Pe3k
Nevykrikuji, píši. Sám si Kašpar...
Reagovat
Kozoroh
Víš, kdy ty ses ukázal v pravém světle? Když jsi napsal svůj slavný jidášský koment před SF AO Fedex-Babrinka. Takže se s těmi svými soudy drž zpátky, posero.
Reagovat
Pe3k
Federer není jediný komu fandím, Wawrinku mám taky rád, po každém utkání s Nol3m čím dál víc :D
Reagovat
Kozoroh
Bulíky na nos si věšej někomu jinýmu, mám tě prohlídnutého. Zařízl bys Federera a 18. GS jen proto, že do finále pronikl Rafa. Máš velké štěstí, že Roger 18. GS turnaj i přes konfrontaci s Rafou vyhrál, jinak bys měl z Nadala ještě víc naděláno.
Reagovat
Kozoroh
Roger narozdíl od tebe není posera!
Reagovat
dadaft
pro mě osobně je letošní Paříž v podstatě nečitelná, umím si představit 15 hráček, které to mohou vyhrát, nechám se překvapit, určitě to bude zajímavé :)) ,,,,,,,,,,,,,,,,,, takže za sebe jsem letos spíš zvědavý, kam to dotáhnou dotáhnou hráčky Barty, Kasatkina, Bouchard, Kontaveit, Sevastova a Ostapenko.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale samozřejmě jednoznačně nejzajímavější jsou letos na RG naše holky, o tom žádná. )))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak uz jsem psal pod clankem s Tsongou.
Muj tip na viteze TSONGA!:)
jsem rad, ze s nim redakce nepocita...

U holek si tipuji, ze to bude hracka, ktera jeste GS nevyhrala.
Do finale by mohla KiKi dorazit, ale nevim jestli zavladne.
Klidne by mohla prekvapit Svitolina.

U Petry si tipuji, ze prvni zapas vyhraje:)
Reagovat
Nola
netipuje nikto? ja by som ju rozhodne neodpisovala
Reagovat
Frick
#45minut #2:0
Reagovat
Davor1
Sa prebúdza!
Tip na finále: Wawrinka- Nadal
Reagovat
Pe3k
Vidím to stejně.
Reagovat
kada.tom
Muži: Nadal nebo Thiem

Ženy: Halep nebo Kerber
Reagovat
EllNino
Angie ... :)
Reagovat
Mayo
Halep
Djokovic
Reagovat
PetaM
Kvitová
Berdych
Reagovat
EllNino
Romeo
Julie
Reagovat
PetaM
Oba se chystají umřít? :D :D
Reagovat
Lunej..
Roger a Serena.
Reagovat
PetaM
Jenže můj tip se aspoň účastní RG :D :D
Reagovat
Lunej..
Muj taky, vsak tu nepisete rok:)
Reagovat
smazaný uživatel
Pat a Mat:-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Nadal
Mladenovic
Reagovat
kada.tom
Mladenovic ... určitě :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Isto lepsi tip jak Kerber, co porazila top20 hracku naposledy minuly rok :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Čistě po herní stránce je to aktuálně jedna z nejvážnějších adeptek :) Svitolina, Kiki, Simona (nebýt zranění)..těsně v zástupu Světa, Bertens nebo třeba i Samantha, proč ne..na RG jí to šlo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal

Mlade / Mugu / Kuzna
Reagovat
sprchon
Světla! Konečně slovo chlapa. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad dievka nesklame ;-)
Reagovat
sprchon
Snad. Já jí věřím. :) A doufám, že se potká se Sam. Kiki, to by bylo super zpestření.
Reagovat
Kozoroh
Před chvílí jsem volal do Diváckého centra ČT kvůli nedělnímunzápasu Petry. Sportovní redakce ČT se po přijmutí mého vzkazu rozhodla zápas Petry zařadit do vysílání od 11:00 na ČT2. Zítra si tedy nespleťte kanály, na ČT Sport totiž poběží ME ve veslování.
Reagovat
EllNino
ty to píšeš, jako bys neměl doma ovladač a musel ses rozhodnou, jestli čt sport nebo dvojku na celý den :D
Reagovat
Lunej..
Spise ceka uznani, takze Kozorohu, dekujeme.:)
Reagovat
Kozoroh
Rádo se stalo :)
Reagovat
Kozoroh
Jsou takoví, které nenapadne, že přenos vysílá ČT2. Proto pro jistotu předávám celou informaci o zítřejším přenosu zápasu Petry.
Reagovat
Lunej..
Tak ja vzdy prokliknu co se da a pak teprve se uchylim ke streamu.
Reagovat
fialka
Ja napríklad ČT Sport nemám, ale ČT2 áno, takže márne by som klikala. :) Mňa táto info potešila.

BTW, Svačina spomínal, že Petra na ČT pôjde, ale nie na ktorom kanáli.
Reagovat
blixa
Akorát že už včera v pořadu o Kvitové sportovní komentátor Marek Svačina potvrdil, že Petru bude ČT vysílat, takže si prdel dělej se svojí babičky, ty telefonisto :D :D
Reagovat
slacker
bez si radeji prerikat par manter z rakouske zvlastni skoly a precist znova svoji nejoblibenejsi kapitolu z nejoblibenejsi beletrie od ayn randove atlasova vzpoura :-D
Reagovat
Kozoroh
Jenže ani Svačina nemohl vědět, kdy Petra nastoupí. Nebýt mé připomínky, mohli utkání Petry prošvihnout. To by pak bylo ojojoj...
Reagovat
EllNino
nebylo, protože by to sem určitě do 3 minut někdo napsal ...
Reagovat
Kozoroh
Není důležité, kdo by to napsal tady na TP, ale kdo by zavolal ČT. A kdo jiný než já tady volám do Diváckého centra ČT?
Reagovat
Lunej..
Vsak uz jsme te podrbali za usima.
Reagovat
PetaM
Nechci nic říkat, ale včera v tom pořadu o Petře se Suková zmínila, že Petra je psaná na neděli. Byl u toho Svačina, tak to snad věděli ....
Reagovat
George_Renel
To si budu muset na bicykl přivstat a vyrazit už o devíti, abych ten slavný a slavnostní okamžik neprošvihl. :-D
Každopádně díky za informaci.
Reagovat
gigin
to je finito, místo činek pivo.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1137031926402352&id=213602632078624
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
sprchon
Dneska jsem v krámě objevil pomeranče Nadal. Co to znamená?
Reagovat
gigin
Že už si navalený.
Reagovat
sprchon
https://scontent.fprg1-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/18762261_1596344413708900_1561652234_n.jpg?oh=680518651722c67a2c63ba58185c316e&oe=592C9FB3
Reagovat
gigin
:-DDDD
Reagovat
horska.kraslice
a létající raketa.
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/887846-nedelni-program-french-open-kvitovou-ceka-prvni-zapas-po-zraneni-na-centrkurtu.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je zde již uvedeno, první na Chatrierovi zítra Kvitová - Boserup, pak Kerber - Makarova... na kurtu č.2 jako první Puig - Vinci, jako třetí na kurtu Suzanne Lenglen Thiem - Tomic... zítra tedy český tenis ve dvouhře v zastoupení pouze Petry, zbytek v pondělí/úterý.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, odeslalo se mi to dvakrát, dá se jeden příspěvek smazat? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je zde již uvedeno, první na Chatrierovi zítra Kvitová - Boserup, pak Kerber - Makarova... na kurtu č.2 jako první Puig - Vinci, jako třetí na kurtu Suzanne Lenglen Thiem - Tomic... zítra tedy český tenis ve dvouhře v zastoupení pouze Petry, zbytek v pondělí/úterý.
Reagovat
horska.kraslice
otevírá RO! Hraje úplně první zápas na Phillippe Chatrier v 11.00 hod. Dostala přednost před No 1.
Reagovat
Herbert_Hoover
co to je RO? Roland Open? ;)
Reagovat
Dobry-den
RO landgarros
Reagovat
Herbert_Hoover
Dobrý den,

aha, tak to je hodně důmyslné. )
Reagovat
horska.kraslice
Hmm, sama nevím, co jsem to naťukla. :-( O je na klávesnici trochu jinde než G. Asi jsem spletla dohromady FO a RG. :-)))
Reagovat
slacker
read only
Reagovat
Hector21
tak jsem se doplácal do Paříže...no a Světlík je na Lenglen a tam na zítra lístek nemám....
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrá Rumunka a Srb...Na RG 17 sa bude spomínať ako na povstanie balkánu...
Reagovat
sprchon
Ani Rumunka ani Srb. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
ani ryba ani rak? ;)
Reagovat
sprchon
Niculescu má těžkej los a Coric víc jak dvě kola neuhraje.
Reagovat
Kozoroh
Coric je Chorvat, kašpare. Když chceš vtipkovat, tak se drž jistých mezí, jinak se ztrapníš jako teď.
Reagovat
dunphy
Tak jako ty žvástama o No1em se neztrapní, takže neboj, v tomhle ti korunu neukradne.
Reagovat
Kozoroh
Proč pleteš páté přes deváté a podsunuješ tu cypovinu o mých žvástech? Kdyby sprchon napsal, že Troicki nedojde dál než do druhého kola, nic bych proti tomu jeho vtipu neměl. Užitím jména Čoriče však přestřelil, toť celé. Svůj žert zvojtil.
Reagovat
sprchon
Neřekl bych, že jsem přestřelil. Nepovedl se mi vtip, to se občas stává. ;)
Reagovat
Lunej..
Kozoroh postrada i tu posledni spetku humoru, ten je tak zanolovany, ze dal nevidi:)
Reagovat
gigin
http://sportske.jutarnji.hr/tenis/tenis-mix/hrvat-ili-srbin-to-je-ista-stvar-veliki-gaf-dokovic-ponovno-zavrsio-uz-hrvatsku-zastavu/4176093/
Reagovat
dunphy
Mně jde jen o to, že mu za takovou blbost nadáváš do kašparú. Zníš pak celkem jako nervóza.
Reagovat
sprchon
To je fuk, balkán je balkán. ;)
Reagovat
blixa
:D :D No hlavně to neříkej nějakému balkánci ;-) :D
Reagovat
sprchon
Já myslel balkánský sýr. :)
Reagovat
blixa
I tak. Mohl by to špatně pochopit a tím sýrem tě udusit ;-)
Reagovat
sprchon
Kdyby ti někdo řekl, že jsi z ČSR, tak bys ho taky zadupal do země botama od Bati? No, zase my nejsme tak horký hlavy... :D
Reagovat
Kozoroh
Není, svůj žert si tímto omylem zvojtil.
Reagovat
sprchon
Mně to je fuk. ATP hráče nemám moc zmáklý, tak jsem se spletl, no...
Reagovat
EllNino
kašli na něj, nechápu, že tě tu sjede za to, že si spleteš Srba a Chorvata ... jojo, když se holt někdo dotkne jeho onanovací modly, tak je k nesnesení
Reagovat
sprchon
:)
Reagovat
Lunej..
Tady se vubec dost lidi radi sjizdeji na sanich o vanocich:D
Reagovat
smazaný uživatel
+1
V ATP se taky ztrácím, ještěže se občas do čela žebříčku dostane nějaký Fin :-)
Reagovat
dunphy
Borna je Chorvat! :D
Reagovat
blixa
Srb možná, u Rumunky by to chtělo specifikovat která :D Já osobně mám pro WTA úplně jiný tip ;-)
Reagovat
Lunej..
Zirafu?:)
Reagovat
blixa
MBSH !
P.S. my nesmíme ani naznačovat :D
Reagovat
Lunej..
Kdo my? DUN:D
Reagovat
horska.kraslice
Mně osobně tam něco svitolinuje.....
Reagovat
Lunej..
Mne tam neco kvituje:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
A mně by stačilo, kdyby se potvrdila tahle věta:
"Loňské čtvrtfinále by klidně mohla obhájit Timea Bacsinszká."
Ale i souboj s Venus o kolo dřív bych bral jako megaúspěch.
Reagovat
Nola
nehackol ti nick Mayo?
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
Mayo
Halep a Djokovic su aj moje tipy (:
Reagovat
tommr
nejvíc bych to přál samozřejmě Petře, ale to je dost nerealistický ...
Mnohem větší šanci překvapit má Markéta obzvlášt pokud by Halepka nebyla úplně fit ...
Z pěti Češek v poslední čtvrtince by aspoň jedna do čtvrtfinále postoupit měla a věřím že taky postoupí i když to nemusí být nutně Karolína ...
Reagovat
dunphy
"Nerealistický" znamená, že se to nedrží předlohy uměleckého směru realismu.
Reagovat
a.magerova
http://www.pluska.sk/thumb/images/sport/tenis/nova-web-stranka-14/snimka-obrazovky-2017-05-23-o-12.07.50.png?w=800&h=1000
Reagovat
smazaný uživatel
Tusim opeknela :-)
Reagovat
a.magerova
A děj se vůle Osudu... jako tradičně, ty kterým TO přeju nejvíc, jsem do výčtu nezahrnula, ale fandit jim budu o to víc... ;-)

Muži
https://www.crossed-flag-pins.com/animated-flag-gif/gifs/Switzerland_240-animated-flag-gifs.gif

Ženy
https://www.crossed-flag-pins.com/animated-flag-gif/gifs/Czech-Republic_240-animated-flag-gifs.gif
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis.com/pro-game/2017/05/french-open-womens-preview-muguruza-halep-kerber-pliskova-venus-wta/66314/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist