Preview: US Open muži

27. 8. 2017, 02:00
Previews 101
Již v pondělí startuje závěrečný grandslamový podnik sezony US Open. Celkově 137. ročníku se zúčastní tři čeští zástupci v čele s Tomášem Berdychem. Nasazenou jedničkou bude ve Flushing Meadows Rafael Nadal. Loňský šampion Stan Wawrinka předčasně ukončil letošní sezonu a do New Yorku nedorazí. Chybět budou také Andy Murray, Novak Djokovič, Milos Raonic a Kei Nišikori.

Mužskou část turnaje poznamenalo hned několik odhlášek. Letošní sezonu pro zdravotní potíže předčasně ukončili loňský finalista a dvojnásobný vítěz Novak Djokovič, loňský šampion Stan Wawrinka a finalista ročníku 2014 Kei Nišikori. V průběhu tohoto týdne se k nim přidal také Milos Raonic, který podstoupil operaci zápěstí, a s kyčlí se trápící Andy Murray. Brit z turnaje odstoupil v sobotu večer, tedy den po zveřejnění losu.

Pozici v hlavní soutěži náhradníkům uvolnili ještě Daniel Evans, jenž měl před dvěma měsíci pozitivní test na kokain, Federico Delbonis a Jošihito Nišioka.

Největšími favority na celkové prvenství jsou letošní grandslamoví vítězové Roger Federer (Australian Open a Wimbledon) a Rafael Nadal (French Open). Zapomínat samozřejmě nelze na šampiona z roku 2014 Marina Čiliče, který ale od Wimbledonu nehrál.

• US OPEN 2017 (MUŽI) FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Wawrinka (3-Švýc.) - Djokovič (1-Srb.) 6-7(1) 6-4 7-5 6-3
Nejvýše nasazení: Nadal (1. v ATP), Federer (3.), A. Zverev (6.), Čilič (7.), Thiem (8.), Dimitrov (9.), Tsonga (12.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: New York, USA
Povrch: tv. povrch
Dotace: 50,400.000 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (7-Bulh.) | H2H 8-1
Federer (3-Švýc.) - Thiem (6-Rak.) | H2H 1-2
Isner (10-USA) - A. Zverev (4-Něm.) | H2H 0-3
Tsonga (8-Fr.) - Čilič (5-Chorv.) | H2H 4-5
• Česká účast •
Berdych (15-ČR) - Harrison (USA) | H2H 3-0
Veselý (ČR) - Čorič (Chorv.) | H2H 1-3
Šafránek (ČR) - Dimitrov (7-Bulh.) | H2H 0-0
Kompletní los turnaje

 

Dominanci tzv. "Big Four" má rozhodně největší šanci narušit Alexander Zverev. Teprve dvacetiletý německý talent letos vyhrál pět titulů včetně dvou podniků série Masters a je horkým kandidátem na celkové vítězství.

Šanci dojít daleko mají rozhodně i Dominic Thiem, vítěz poslední akce Masters v Cincinnati Grigor Dimitrov a mezi černé koně musíme řadit rovněž Nicka Kyrgiose, Tomáše Berdycha, nebezpečného Sama Querreyho a bývalého šampiona Juana Martína Del Potra.

Kromě dlouhodobě nejlepšího českého tenisty mají jistý start v hlavní soutěži také Jiří Veselý a úspěšný kvalifikant Václav Šafránek.


Los mužské dvouhry - krátký přehled

První čtvrtina
Když se podíváme, kdo letos plní roli nasazené jedničky, řeklo by se, že první čtvrtina má jasného favorita. Opak je však pravdou. Staronové světové jedničce Rafaelovi Nadalovi se od jubilejního desátého triumfu na French Open výrazně přestalo dařit.

Prvním čtvrtfinalistou by se tak mohl stát Grigor Dimitrov, který se minulý týden v Cincinnati představil ve skvělé formě a došel si pro svůj první titul z turnajů Masters. Pokud by se však naplnily papírové předpoklady, Dimitrov by v osmifinále v desátém vzájemném duelu s Nadalem usiloval o teprve druhou výhru.

Do bojů o čtvrtfinále by mohl také výrazně promluvit Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepšímu českému tenistovi se sice generálka na závěrečný grandslam sezony příliš nepovedla, nicméně na US Open se mu v posledních letech dařilo a los mu rovněž docela přál. První těžší zkouška by měla přijít ve třetím kole v podobě nasazeného Fabia Fogniniho.


Druhá čtvrtina
Hned první jméno ve druhé čtvrtině turnajového pavouka skrývá největšího favorita. Pětinásobného šampiona Rogera Federera, letos nasazenou trojku, ale nečeká nic jednoduchého.

První dvě kola by měl vítěz letošního Australian Open a Wimbledonu zvládnout. První ostrý test pravděpodobně přijde až v kole třetím, kde může čekat někdo z kvarteta: Feliciano López, Andrej Kuzněcov, Fernando Verdasco a Vasek Pospisil. V osmifinále to Švýcar asi nebude mít o nic jednodušší, protože by měl narazit na Nicka Kyrgiose.

Z dolní poloviny druhé čtvrtiny může také uspět více hráčů. Největšími adepty na čtvrtfinále jsou bývalý vítěz Juan Martín Del Potro, Dominic Thiem a slušnou formu má Adrian Mannarino.


Třetí čtvrtina
Jasným favoritem na postup do semifinále je v této sekci pavouka Alexander Zverev. Dvacetiletý německý talent prožívá životní sezonu, letos má na kontě pět titulů včetně dvou z podniků Masters, na grandslamech však zatím neprorazil.

Výbornou příležitost má teď v New Yorku. Žádný z jeho potenciálních soupeřů totiž neoplývá tak výbornou formou jako nasazená čtyřka letošního ročníku.

Ve třetím kole může vyzvat Kevina Andersona, v osmifinále Gillese Müllera, či Jacka Socka a ve čtvrtfinále nejspíše vítěze amerického derby mezi Samem Querreym a Johnem Isnerem.


Čtvrtá čtvrtina
Největším favoritem poslední čtvrtiny je Marin Čilič. Šampiona ročníku 2014 ovšem v posledních týdnech trápilo zranění a od finálové účasti ve Wimbledonu nehrál.

Pokud bude hrát svůj standard, neměl by mít s postupem do čtvrtfinále větší problémy. Ve třetím kole by se měl utkat s antukovým specialistou Diegem Schwartzmanem a dále nejspíše s Lucasem Pouillem, nebo Davidem Ferrerem.

Dobrou formu nemá v posledních týdnech Jo-Wilfried Tsonga. Nasazená osmička letošního ročníku má ale vcelku slušný los a pokud stejně jako Čilič předvede svůj standard, měli by proti sobě oba borci nastoupit ve čtvrtfinále.


Tipy redakce
1. čtvrtfinále: Dimitrov porazí Nadala
2. čtvrtfinále: Federer porazí Del Potra
3. čtvrtfinále: A. Zverev porazí Querreyho
4. čtvrtfinále: Čilič porazí Tsongu
1. semifinále: Federer porazí Dimitrova
2. semifinále: A. Zverev porazí Čiliče
Finále: Federer porazí A. Zvereva


Rafael Nadal

Rafael Nadal ukončil loňskou sezonu kvůli problémům se zápěstím předčasně a dobře udělal, jelikož letos se na kurty vrátil ve velkém stylu. Letošní sezonu zahájil vítězstvím na exhibici v Abú Zabí a skvělou formu si přivezl také na Australian Open, kde prohrál až ve finále po pětisetové bitvě s Federerem. Na betonech posléze zaznamenal ještě dva finálové neúspěchy - v Acapulku podlehl Querreymu a v Miami byl nad jeho síly opět Federer.

Antukové jaro však jasně patřilo jednatřicetiletému Španělovi. Nadal podesáté v kariéře ovládl Masters v Monte Carlu, domácí akci v Barceloně a hlavně grandslamové French Open, kde v sedmi zápasech neztratil jediný set a ve finále deklasoval Švýcara Wawrinku, a popáté dobyl domácí antuku na Masters v Madridu. Jedinou porážku na oranžové drti zaznamenal v Římě, když ve čtvrtfinále překvapivě hladce prohrál s Rakušanem Thiemem.

Po skončení antukového jara se ale rodákovi z Manacoru přestalo dařit. Ve Wimbledonu skončil vítěz ročníků 2008 a 2010 překvapivě již v osmifinále na raketě rozjetého Gillese Müllera, s nímž prohrál až poměrem 13-15 v rozhodující páté sadě.

Ani generálka na US Open neproběhla pro Nadala ideálně. V Montréalu se loučil již v osmifinále, ve kterém ho senzačně v tie-breaku rozhodujícího setu vyřadil domácí talent Denis Shapovalov. V Cincinnati si o stupínek polepšil. Na poslední akci Masters vypadl ve čtvrtfinále s Nickem Kyrgiosem.

Patnáctinásobný grandslamový šampion má letos na kontě nejvíce výher (bilance 49-9) a celkem sedm finálových účastí, z nichž čtyři proměnil v titul. Bez ohledu na výsledek v Cincinnati se v pondělí stal novou světovou jedničkou. Na trůnu vystřídal Andyho Murrayho a do letošního US Open bude coby dvojnásobný šampion vstupovat jako nejvýše nasazený.

Možná cesta turnajem
1K: Lajovič (H2H 1-0)
2K: Daniel (H2H 0-0) / Paul (H2H 0-0)
3K: (26) Gasquet (H2H 15-1)
OF: (15) Berdych (H2H 19-4)
ČF: (7) Dimitrov (H2H 8-1)
SF: (3) Federer (H2H 23-14)
F: (4) A. Zverev (H2H 3-0)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: vítěz (2010, 2013)
Bilance: 46-10
Loňský výsledek: osmifinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: finále
French Open: vítěz
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Montréal: osmifinále
Cincinnati: čtvrtfinále


Roger Federer

Roger Federer ukončil loňskou sezonu stejně jako Nadal předčasně, dokonce už po Wimbledonu. Po nucené pauze zaviněné zraněním kolene se k soutěžním zápasům vrátil letos na Australian Open, kde senzačně vybojoval svůj 18. grandslamový titul. Nyní šestatřicetiletý Švýcar poté získal tzv. "Sunshine Double", když nenašel přemožitele na Masters v Indian Wells ani Miami.

Rodák z Basileje se rozhodl vynechat celou antukovou sezonu, aby mohl doplnit síly a připravit se na zbytek letošní sezony. Federer se netajil tím, že touží znovu triumfovat ve Wimbledonu. Sen si splnil. Po tom, co podeváté ovládl oblíbený travnatý podnik v Halle, si beze ztráty setu došel pro svou osmou trofej z nejstaršího a nejprestižnějšího turnaje světa.

Po měsíční pauze absolvoval akci Masters v Montréalu. S prvními čtyřmi soupeři si poradil relativně hladce, ovšem ve finále zčásti i kvůli problémům se zády nestačil na kometu letošní sezony Alexandera Zvereva.

Bolesti zad přetrvávaly a Federer se musel omluvit pořadatelům turnaje Masters v Cincinnati. Dvoutýdenní volno Švýcarovi evidentně pomohlo, jelikož se novinářům před startem letošního US Open svěřil, že se cítí fit a již naplno trénuje.

Federer ve Flushing Meadows předvedl v minulosti fantastickou šňůru, když v letech 2004 až 2008 neprohrál jediné utkání. Šestého titulu se ale zatím nedočkal.

Mnozí předpovídají, že přijde právě letos. Pokud budou mít pravdu, získá Federer jubilejní 20. grandslamový vavřín a zůstane letos na grandslamech neporaženým. Na US Open se divákům představí po dvou letech. Loni se amerického grandslamu kvůli zranění nezúčastnil a při své poslední účasti došel do finále.

Švýcar má letos jednoznačně nejlepší poměr vyhraných a prohraných zápasů (35-3). Bývalou světovou jedničku dokázali porazit Donskoj (Dubaj) a Haas (Stuttgart), přestože museli odvracet mečbol. Jediný, kdo letos nepustil Federera k mečbolu, byl v montréalském finále Alexander Zverev.

Možná cesta turnajem
1K: Tiafoe (H2H 1-0)
2K: Kavčič (H2H 1-0) / Južnyj (H2H 16-0)
3K: (31) F. López (H2H 12-0)
OF: (14) Kyrgios (H2H 1-1)
ČF: (6) Thiem (H2H 1-2)
SF: (1) Nadal (H2H 14-23)
F: (4) A. Zverev (H2H 2-2)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: vítěz (2004 - 2008)
Bilance: 78-11
Loňský výsledek: nehrál

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: vítěz
French Open: nehrál
Wimbledon: vítěz

Generálka na US Open
Montréal: finále


Alexander Zverev

Už loňská sezona byla pro Alexandera Zvereva obrovským úspěchem. Letos ovšem teprve dvacetiletý německý talent prožívá doslova pohádku a již v takto mladém věku bude na letošním US Open plnit roli nasazené čtyřky a patří k největším favoritům.

Mladší z bratrů Zverevových letos ovládl celkem pět turnajů, když nenašel přemožitele v hale v Montpellier, na domácí antuce v Mnichově, Masters v Římě, kde vybojoval svůj první titul z podniků Masters, ve Washingtonu a na Masters v Montréalu.

Němec měl tak fantastickou generálku na letošní US Open, kterého se zúčastní počtvrté v kariéře, a rozhodně se očekává, že letos ve Flushing Meadows vylepší své dosavadní maximum - 2. kolo.

Po triumfu ve Washingtonu a Montréalu a tedy deseti vyhraných zápasech během jedenácti dnů se představil ještě v Cincinnati. Na poslední akci Masters před startem závěrečného grandslamu sezony ale vypadl hned po prvním utkání. Roli samozřejmě z velké části hrála pochopitelná únava.

Zverev se po vítězství v Montréalu posunul na své žebříčkové maximum (6. místo), v letošní race je dokonce třetí hned za hvězdným duem Nadal - Federer a jako jediný letos dokázal porazit Federera, aniž by čelil mečbolu. Letos má navíc výbornou zápasovou bilanci 46-14, čtvrtou nejlepší v letošní sezoně.

Grandslamové turnaje ale zatím příliš nezvládá. Prohru s Nadalem ve 3. kole Australian Open a osmifinálovou porážku ve Wimbledonu s Raonicem lze pochopit, nicméně konec v 1. kole French Open, kde Zvereva vyřadil nevyzpytatelný Verdasco, byl velkým překvapením, obzvláště po zisku nejcennějšího triumfu v Římě.

Možná cesta turnajem
1K: D. King (H2H 0-0)
2K: Veselý (H2H 0-0) / Čorič (H2H 0-1)
3K: (28) Anderson (H2H 4-0)
OF: (13) Sock (H2H 1-1)
ČF: (10) Isner (H2H 3-0)
SF: (5) Čilič (H2H 3-1)
F: (1) Nadal (H2H 0-3)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2016)
Bilance: 1-2
Loňský výsledek: 2. kolo

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: 3. kolo
French Open: 1. kolo
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Washington: vítěz
Montréal: vítěz
Cincinnati: 2. kolo


Marin Čilič

Marin Čilič měl loni skvělou druhou půlku roku. Chorvat triumfoval v Cincinnati a Basileji a probojoval se na Turnaj mistrů. Letos ale nezačal vůbec dobře. Jediným slušným výsledkem prvního čtvrtletí byl postup do semifinále v Acapulku. Na velkých turnajích však selhal, když vypadl již ve druhém kole Australian Open a na Masters v Indian Wells a Miami nevyhrál jediný zápas.

Probuzení přišlo překvapivě na antuce, na níž má Čilič nejhorší bilanci ze všech povrchů. Titul z Istanbulu dodal osmadvacetiletému Chorvatovi potřebné sebevědomí a rázem se začal probojovávat do závěrečných kol. Antukovou část sezony zakončil čtvrtfinálovou účastí na French Open.

Na oblíbené trávě si zahrál semifinále v Hertogenboschi, jen těsně prohrál souboj o titul v londýnském Queen's Clubu a v All England Clubu prolomil čtvrtfinálové prokletí a došel až do finále, v němž nestačil na letos fenomenálního Federera.

Kvůli problémům s přitahovačem neodehrál po Wimbledonu jediný soutěžní zápas a forma šampiona z roku 2014 je tak velkou neznámou.

Možná cesta turnajem
1K: Sandgren (H2H 0-0)
2K: Dutra Silva (H2H 1-0) / F. Mayer (H2H 3-2)
3K: (29) Schwartzman (H2H 1-0)
OF: (16) Pouille (H2H 1-0)
ČF: (8) Tsonga (H2H 5-4)
SF: (4) A. Zverev (H2H 1-3)
F: (1) Nadal (H2H 1-4)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: vítěz (2014)
Bilance: 27-7
Loňský výsledek: 3. kolo

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: 2. kolo
French Open: čtvrtfinále
Wimbledon: finále

Generálka na US Open
- od Wimbledonu nehrál


Dominic Thiem

Šanci na US Open uspět má rozhodně i Dominic Thiem. Třiadvacetiletý Rakušan ale v generálce na závěrečný grandslam sezony rozhodně neexceloval. Během tří týdnů sice odehrál tři turnaje, nicméně do Flushing Meadows přijede se třemi výhrami a třemi porážkami (Washington - osmifinále, Montréal - 2. kolo a Cincinnati - čtvrtfinále) a pokusí se vylepšit letošní bilanci na betonech (13-9).

Thiemovi se letos dařilo hlavně na antuce. Díky výsledkům na nejpomalejším tenisovém povrchu se stále drží v Top 10. Na oranžovou drť si odskočil již v únoru, kdy vyhrál podnik v Rio de Janeiru.

Hned po Nadalovi měl letos na antuce nejlepší výsledky. S antukovým králem prohrál finále v Barceloně i Madridu a semifinále na French Open. Jako jediný však suverénního Španěla dokázal na antuce porazit, když ve čtvrtfinále v Římě zvítězil ve dvou setech.

Rovněž příprava na Wimbledon Rakušanovi nevyšla. V Halle uhrál kolo, v Antalyi nestačil na tehdy hráče třetí stovky Ramanathana. Na nejslavnější turnaj světa se ale přesto dokázal připravit a skončil až v osmifinále, kde ho po pětisetové bitvě vyřadil pozdější semifinalista Tomáš Berdych.

Proto nelze Rakušana podceňovat ani na US Open, na grandslamy totiž rozhodně formu naladit umí.

Možná cesta turnajem
1K: De Minaur (H2H 0-0)
2K: Baghdatis (H2H 0-0) / Fritz (H2H 0-0)
3K: (30) Mannarino (H2H 5-0)
OF: (11) Bautista (H2H 0-3)
ČF: (3) Federer (H2H 2-1)
SF: (1) Nadal (H2H 2-5)
F: (4) A. Zverev (H2H 4-1)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: osmifinále (2014 a 2016)
Bilance: 8-3
Loňský výsledek: osmifinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: osmifinále
French Open: semifinále
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Washington: osmifinále
Montréal: 2. kolo
Cincinnati: čtvrtfinále


Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov zahájil letošní sezonu tím nejlepším možný způsobem, když ovládl turnaj v Brisbane. Na Australian Open se probojoval až do semifinále, v němž v nervy drásajícím pětisetovém duelu podlehl Nadalovi. Vzápětí triumfoval na domácí halové akci v Sofii.

Po čtvrtfinálové účasti o týden později v Rotterdamu však přišel obrovský herní i výsledkový propad. Dimitrov se za poslední půl rok pouze jednou dostal do semifinále (Queens), na ostatních deseti turnajích včetně generálek na US Open ve Washingtonu a Montréalu se mu vůbec nedařilo.

Vše si ale zkompenzoval minulý týden v Cincinnati, kde si beze ztráty setu a po výhře ve finále nad Nickem Kyrgiosem došel pro svůj premiérový titul z podniků Masters.

Na US Open nikdy předtím neprošel dále než do osmifinále. Pokud si udrží formu, která ho provázela v Ohiu, mohl by své maximum v New Yorku vylepšit. Do karet mu hraje také pozice mezi osmi nejvýše nasazenými.

Možná cesta turnajem
1K: Šafránek (H2H 0-0)
2K: Bedene (H2H 0-1) / Rubljov (H2H 0-0)
3K: (27) Cuevas (H2H 2-1)
OF: (9) Goffin (H2H 6-1)
ČF: (1) Nadal (H2H 1-8)
SF: (3) Federer (H2H 0-6)
F: (4) A. Zverev (H2H 1-2)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: osmifinále (2014 a 2016)
Bilance: 7-6
Loňský výsledek: osmifinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: semifinále
French Open: 3. kolo
Wimbledon: osmifinále

Generálka na US Open
Washington: osmifinále
Montréal: osmifinále
Cincinnati: vítěz


Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga má letos úplně jiné starosti. Francouz se v březnu stal otcem a tenis musel jít tak trochu stranou. Tsonga necelý měsíc před narozením syna vyhrál dva halové podniky ATP (Rotterdam a Marseille). Během dalších tří měsíců odehrál pouhé tři turnaje a přišel pochopitelný výsledkový propad.

Ani série pauz však Tsongovi nezabránila v zisku celkově třetího letošního titulu, který vybojoval na domácí antuce v Lyonu po vítězství nad Tomášem Berdychem. Na French Open ale překvapivě dohrál již v prvním kole.

Francouzskému tenistovi se nedařilo ani na trávě. Dva zápasy v řadě dokázal vyhrát pouze ve Wimbledonu. V All England Clubu skončil ve třetím kole na raketě pozdějšího semifinalisty Querreyho.

Na US Open se pokusí přerušit sérii tří porážek. Po Wimbledonu totiž zavítal na betony a na akcích Masters v Montréalu i Cincinnati nevyhrál jediný duel. Ve Flushing Meadows bude mimo jiné usilovat o třetí čtvrtfinále v řadě.

Možná cesta turnajem
1K: Copil (H2H 0-0)
2K: Shapovalov (H2H 0-0) / Medveděv (H2H 1-0)
3K: (32) Haase (H2H 1-1)
OF: (12) Carreño (H2H 2-0)
ČF: (5) Čilič (H2H 4-5)
SF: (4) A. Zverev (H2H 1-1)
F: (1) Nadal (H2H 4-8)

Historie na US Open
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2011, 2015 a 2016)
Bilance: 23-8
Loňský výsledek: čtvrtfinále

Letošní grandslamové výsledky
Australian Open: čtvrtfinále
French Open: 1. kolo
Wimbledon: 3. kolo

Generálka na US Open
Montréal: 2. kolo
Cincinnati: 2. kolo


Češi v akci

Tomáš Berdych
Největší šanci na úspěch má z českých mužů rozhodně Tomáš Berdych. Dlouhodobě nejlepší český tenista odstartoval sezonu slušně. V Dauhá se dostal do semifinále, na Australian Open podlehl ve třetím kole Federerovi a v Rotterdamu přidal další semifinálovou účast.

Dalšího postupu mezi nejlepší čtyřku se dočkal až na antuce v Lyonu, kde si zahrál své jediné letošní finále, v němž prohrál s Tsongou. Každopádně to bylo příjemné povzbuzení před startem French Open. V Paříži ovšem Berdych vypadl již ve druhém kole a rozhodl se ukončit spolupráci s koučem Ivaniševičem.

Na trávě přišlo zlepšení. V generálce na Wimbledon si připsal dvě čtvrtfinále a v All England Clubu postoupil stejně jako loni do semifinále. Příprava na US Open české jedničce příliš nevyšla. V mexickém Los Cabos v roli nasazené jedničky skončila v semifinále, v Cincinnati hned v prvním kole a propadla se na 19. místo žebříčku ATP.

Ve Flushing Meadows se Berdychovi v posledních letech dařilo. Od roku 2012 si zahrál minimálně osmifinále, loni v New Yorku kvůli zánětu slepého střeva nestartoval.

Jeho prvním soupeřem bude domácí Ryan Harrison. S Američanem se letos potká již potřetí a znovu na grandslamu. Všechna tři předchozí vzájemná měření sil vyhrál Čech.

Ve druhém kole by v případě výhry narazil na vítěze duelu mezi Janem-Lennardem Struffem a Alexandrem Dolgopolovem, s oběma hráči má pozitivní vzájemnou bilanci. O osmifinále by si pravděpodobně popáté v kariéře zahrál s nasazeným Fabiem Fogninim a v osmifinále by zřejmě narazil na světovou jedničku Rafaela Nadala, kterého v minulosti dokázal porazit jen čtyřikrát a 19krát s ním prohrál.


Jiří Veselý
Naopak Jiří Veselý s největší pravděpodobností příliš daleko nedojde, jelikož má velmi těžký los. Hned v prvním kole se popáté utká s Bornou Čoričem. Proti talentovanému Chorvatovi sice letos v Budapešti v posledním vzájemném souboji uspěl, nicméně Čorič má aktuálně o něco lepší formu než český tenista.

Zatímco Veselý v generálce na US Open nevyhrál jediný zápas, když v Cincinnati prohrál s Karlovičem a ve Winston-Salemu s Baghdatisem, a na betonech má letos mizernou bilanci 6-8, Čorič dokázal alespoň ve Winston-Salemu, kde vyřadil i domácího Isnera, uhrát čtvrtfinále. Přesto má také na tvrdém povrchu negativní bilanci 8-10.

Pokud by si Veselý s Čoričem poradil podruhé v řadě, čekal by ho Alexander Zverev a proti jednomu z největších favoritů na celkový triumf by to zřejmě byla konečná.


Václav Šafránek
Životní turnaj prožívá Václav Šafránek. Třiadvacetiletý Čech poprvé na grandslamu prošel tříkolovou kvalifikací, když zvládl tři těžké třísetové souboje s Masurem, Hanfmannem a hlavně čtvrtým nasazeným Stachovským.

Šafránka tak čeká velká premiéra. Hlavní soutěž si mimo challengery a podniky Futures ještě nikdy nezahrál. Los k němu však byl velmi krutý. Do prvního kola schytal Grigora Dimitrova.

Cíl bude mít česká naděje jasný - překvapit. Protože kdyby náhodou nad nasazenou sedmičkou zvítězil, byla by to obrovská senzace. Dimitrov, aktuálně 9. hráč světa, totiž minulý týden v Cincinnati získal svou první trofej z akce Masters a v prvním kole grandslamu prohrál naposledy loni na French Open.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

101
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nechce mi načítať webovú stránku. Neviem sa tak prihlásiť do svojho konta a skompletizovat si káder. Máte podobný problém?..Neskusal som iny prehliadač zatial, na 90% to ale nie je tým...Uzavierka tímov je zrejme v čase prveho zapasu turnaja, ze ano..Dakujem
Reagovat
paddy
web mnoho hodin nefungoval, ted už je ok, chat se nezobrazuje
- kdo si vybral kvalifikanta s číslem bez jména, tak si doplňte tým, protože volba se smazala po aktualizaci dat

uzávěrka týmů by měla být zítra v 17h - start turnaje
čtyhra stačí během večera, řekněme do 19h v zájmu vyšší účasti
Reagovat
ta-dah
Taky mi to nejde, bohuzel.
Reagovat
a.magerova
Mně to jde normálně.
Reagovat
sprchon
Už to asi 20 minut funguje. ;)
Reagovat
ta-dah
...uz jo, se mi ulevilo, snad to zase nespadne...tym az zitra
Reagovat
a.magerova
Tak já blb místo abych šla spát, tak pracně vybírám týmy a teď jen tak pro jistotu nakouknu a.... se mi to neuložilo.... :-/
Reagovat
paddy
asi to rozbil Andy

pro ty, kdo neví (chat nefunguje), opakuji, že nasazený č. 2 ATP není, a tak omezení platí ve skupinách s nasazením do č. 5,9,17,33 a nenasazení

4hra - dosud přihlášení (možná to ještě někdo nestihl před výpadkem webu)
páry: Mutademus/ta-dah, HayashiM???/phh., anakin01/cejo???, jednotlivci: paddy_cz, Forehand, martinek37, Empe
Reagovat
sprchon
Já tam psal, když to ještě šlo, ale neodeslalo se to, zrovna to přestalo fungovat. :D
Takže kdyby chat nešel, tak pro jistotu přihlašuju tady jako již tradičně tým Bajecna sprcha. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To ale môže byť problém táto informácia. Ja som ju zachytil teraz prvýkrát, určite je už veľa ľudí, ktorí si navolili tím s klasickými normami, 1-4, 5-8, 9-16, 17-32....

Nenecháme to už tak a nebudeme sa riadiť nasadením oficiálneho pavúka?...

Inak, Shapovalova mi systém vôbec neponúka, beriem to ako znamenie a tak ho teda nedobrovoľne vynechávam.
Reagovat
paddy
Shapovalov = 69

s tím posunem v nasazení uvidíme po kontrole týmů
- jestli vznikne problém, tak bych asi uznal obě varianty, protože někteří mohli sestavit tým s posunem čísel, a tak nehodlám nikoho penalizovat

stížnosti posílejte Andymu (Facebook, Twitter atd.) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj...Hlavne ak nepôjde chat a jediný komunikačný kanál je diskusia na TP. Je skoro isté, že veľa ľudí tá informácia minie. Navyše ani ten chat každý nečíta.

Osobne by som tiež nepenalizoval. Andy sa síce z turnaja odhlásil, ale zrejme veľa nominácií aj tak nemal. Jeho absencia bude mať teda skôr kozmetický efekt.

Pri novom nasadzovaní môže problém vzniknúť najmä pri Kohlschreiberovi, ktorý je oficiálne nenasadený hráč, no po novom by už bol nasadený.
Reagovat
paddy
Kohlsch asi nebude problém, spíš Čilič, u něhož je větší šance, že by se někomu hodil do týmu, celkově myslím, že se to bude týkat málo lidí, např. u mě to nemá žádný vliv na výběr
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic je ale osmička, tak jako tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, kecám :)
Reagovat
Empe
Takže jak to je? Chápu dobře, že Čilič patří do kategorie 1-4 a Kohli do 17-32? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nizsie sme sa dohodli s Paddym, že sa to nebude penalizovať. Cilic je stále oficiálne piaty nasadený. To je ale môj názor len. Je to problematické a relatívne celý ten faktor Murray. Oficiálne si dolaďte definitívu, ešte stále zostáva pár hodín.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak stránka síce funguje, ale je nefunkčná. Stále mám len 7 mužských účastníkov a posledného mi nejde pridať, resp. zmeny sa mi neuložia. Snáď to do zajtra "opravia".
Reagovat
smazaný uživatel
*sa síce načíta, ale je nefunkčná.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je top favoritom turnaja. Jednak kvôli výkonnosti a jednak pre to, že turnaje s mizernou konkurenciou vyhrával celú kariéru.
Reagovat
a.magerova
Rafa se odhlásil?
Reagovat
annah
:-)))))))))))))))))))
Dnešní den není ztracen... :-)
Reagovat
blax
Letošní přemožitelé Rafy - Roger, Querrey, Thiem, Muller, Kyrgios a Shapovalov všichni hrají. Takže Rafu porazili letos jenom mizerní hráčí?
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu odveci ten menoslov hráčov. Zápasy na tri vitazné sú trocha iný šport navyše...

Pri absencii piatich hráčov z top 10, asi možeme objektívne skonštatovať, že turnaj bude ochudobnený..Napriek tomu ho može paradoxne vyhrat niekto mimo dvojicu favoritov.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to kazdopadne...od te doby co skoncil Sampras, se tenis poradne zprasil, jde o nejslabsi eru vubec...ktera hranici celkem z ostudou nebot i baseballovy zapas vesnickeho klubu Spriengfield s mistnimi hasici v Oregonu je rozhodne zajimavejsi...
Hezky to vyjadril uz davno genius svetoveho tenisu Gulbis...ktery si genialne vsiml, ze v top100 nikdo ten tenis hrat neumi, a ten kdo umi, tak se slusne nudi...
Gulbis se nudil tak hodne, ze i s FH-letadlo, se kterym si stizil max. uder a celou hru, co to slo... stejne vyhraval, coz ho uplne otravilo a zacal z toho chlastat... nastesti si obcas zaleta svym letadlem, aby se z te nudy nezcvokl uplne a nepovesil se z tech spickovych jelit...

Kvido Pella z cele te priserne nudy na okruhu si chtel potat zily, nastesti dostal nabidku od National Geographic, zeby mohl objizdet ty tunaje, aniz by musel nejak poradne hrat, a muze delat korespodenta...dodnes vznikaji pekne reportaze z takovych zemi jako Kolumbie, Dominikanska Republika...
...ale jeste asi chvili bude trvat, nez se z toho vyleci...Krize v tenisu dospela tak daleko, ze uz nema ani zajem jezdit GS a dokonce ani zajem ziskat tenisovy gral ve Wimbedonu, ktery vynechal, s duvodem, ze to neni prilis zajimava exoticka destinace pro reportaz National Geographic...

Monfils se leci z alkoholismu, nebot se zacal upijet z nudy na kurtech...dokonce uz ani GS ho nebavi a tak radeji schvalne hraje spatne, nebot pri pohledu na zpusob hry tzv. spickovych hracu zvraci...ale zalozil si cirkus a ten mu slusne slape...ale cela ta elita, no spis jelita se podepsala silne na jeho zdravi...
Reagovat
smazaný uživatel
1111 je nastesti vysoce inteligentni a na alkohol nesahne...John si v te nude vymyslel aspon zajimavou kreativni cinnost...tvori svymi servisy tzv. tenisove komiksy...svuj zapas nechava nahravat na video, potom (nebot ma casu jak prase, nemusi vubec trenovat) ve strizne posklada pouze odrazy jeho servisu za sebou...potom deti v detskych domovech se divaji na ty obrazky za sebou, takze vidi pekny komiks... u starsich deti zabery z odrazu micu nespojuje, ale stvori z nich jeden obraz, ktery je vyteckovany, puntiky potom ocisluje a deti je spojuji aby si komiks mohli stvorit samy...tato uslechtila cinnost ho drzi nad vodou, ale napady uz celkem dochazej...snad jeste nejake napady prijdou, aby taky nezacal chlastat jak Smyczek

Tim Smyczek, ktery hraje vzdycky z te nudy nadrany na sra*ky dostal v Australii delirium tremens, nebot i v tomhle opilem stavu mu hrozilo, ze porazi Nadala...od te doby se leci na klinice a Nadalovi hrozi, ze mu bude platit dozivotne za zpusobenou ujmu na zdravi...nastesti soudni proces zvysil u Tima trochu adrenalin, a uz se tolik nenudi...a chlasta mene...
Reagovat
smazaný uživatel
Treba DelPotro se vyjadril k cele situaci v tenisu mirneji, ze diky tomuto spatnemu stavu tenisu se dostal aspon k vire a pryyy nasel Boha...no nevim...ale proslycha se, ze mu nejde ani tak o Boha do boha, ale jde spis o dobre mesni vino, ktere popiji s Frantiskem v katakombach v Rime...a kdyz uz jim to vino dojde, tak de hrat, ale uz v prvnim kole smeskuje Frantovi jestli dosla dalsi zasilka...

Kyrgios je trebas typickym prikladem obeti teto tragicke ery tenisu...vzhledem k tomu, ze jeho otec je tezky alkoholik, tak ma silenou paniku s piti...z cehoz chytl schizofrenii, nastesti ale dostal job jako soukrome ocko a tak na okruhu hlida hrace a hracky aby nezahybali partnerum na celorocni tour....nastesti hlida asi tak 2000 hracu a hracek, takze ma co delat a z nudy by se zblaznit nemel...

Dalsich prikladu by bylo...a nestacilo by to ani na 1000 prispevku,
....snad na zaver se cela tragicka situace da pekne dokreslit pripadem Tomic, ktery zacal hrat z nudy drzadlem rakety...co jen ukazuje celkovou spatnou situaci...

Tak snad uz tahle krize skonci a prijdou konecne poradni hraci...
Reagovat
sprchon
:))) Skvost Vlčku. :)
Reagovat
ta-dah
Pres slzy smichu nevidim na klavesnici, uzasne, do te divociny bys mohl jezdit furt...:))))Nejsi ty nakonec taky tenista, ktery, protoze prudce inteligentni, zabiji nudu vybuchy tvoriveho ducha pro pobaveni druhych? Velice zasluzne, skvely pocin, ostatne jako vzdy:)
Reagovat
svetova.dvojka
No jo tenis je momentálně fyzicky nejnáročnějším sportem, kdo by to byl před 50 lety řekl. Polovina tenistů zraněná, protože tenis je tak tvrdý a fyzický náročný sport, že to jejich těla bohužel nevydrží a nezvládají. Ty časy kdy se za 1 hodinu chůze a pinkání vyplácely milióny, ty už jsou dávno pryč, dnes jsou to těžce vydřené peníze, a hodiny a hodiny tvrdého tréninku. Tenis už není sport pro nafrněnou,línou a bohatou bílou "elitu"
Dnes je tenis již tvrdou dřinou , kde vyhrává ten , kdo má nejlepší výdrž a nejtvrdší údery.
Ten tenisový lazaret současnosti je dán náročností dnešního tenisu a zpomalováním povrchů.
Reagovat
Padme
druhého nasazeného pátým? Myslela jsem že se s tím už nedá hýbat.
Reagovat
a.magerova
Jj taky mě ty škatule překvapily... jsem myslela, že po losu přes to nejede vlak... na uvolněné místo LL a nic víc...
Reagovat
Kozoroh
Ve Wimbledonu 2009 taky po odhlášení jedničky Nadala přehodili na jeho místo pětku del Potra, který byl původně v 5. sekci, kde ho nahradil Blake. Na los ale nemělo pozdní odhlášení Rafana takový dopad jako teď v NY odstoupení Sira Fucka.

https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Wimbledon_Championships_?_Men%27s_Singles#Draw
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2009_Wimbledon_Championships_-_Men%27s_Singles#Draw

Otazník v odkazu je chyba, tento web delší pomlčku neumí zpracovat.
Reagovat
Padme
Jako že pětka se stává čtverkou a sedmnáctka šestnáctkou, a proto vybrali je...
Reagovat
a.magerova
Takže by se mohla historie opakovat a pozdějšího vítěze by nijak tahle rošáda nemusela omezit.... jen by TO chtělo menší finálový nervák než tehdá.... :-))))
Reagovat
milik254
Protože se ještě nezačalo hrát - nebyl zveřejněn program 1. hracího dne. Kdyby to Andy své odhlášení oznámil jen chvíli později, zřejmě by se takové čachrymachry neděly
Reagovat
marekv
Tož já sem rozhodil šesták na vítězství někoho z druhého až třetího sledu !
Reagovat
Lunej..
Jsem ani nevěděla, že současná světová jednička hrála v klipu se Shakirou,a já pořád, koho mi připomíná :)
Reagovat
Pe3k
Mě se líbí ten se Shakirou a Rihannou.
Reagovat
svetova.dvojka
Je to písnička o Romech, jmenuje se Gitana a v anglické verzi Gypsy...
Reagovat
Lunej..
Takže Rafa je Rom?
Reagovat
a.magerova
Tam je Rafa opravdu k sežrání, jak jsi mohla těch 7 let žít bez této vysoce tenisové informaci žít ?!!!!

:-P
Reagovat
a.magerova
opr. (se mi i comp sekl úlekem)... :-)))

...jak jsi mohla těch 7 let žít bez této vysoce tenisové informace ?!!!
Reagovat
Lunej..
Popravdě mám úplně jiný vkus, takže si Rafu klidně sežer sama :D:D:D No jak vidno, mohla bych této info žít dalších x let, nebýt náhody, že jsem to dnes zahlédla. :)
Reagovat
a.magerova
Nic není náhoda, určitě TO má nějaký důvod, proč právě dnes Ti bylo odhaleno TOTO tajemství... třeba narazíš na fanouška/fanynku Rafy i Shakiry, tak abys byla v obraze... :-)))
Reagovat
Lunej..
Na nahody neverim a tohle tajemstvi mi klidne mohlo byt ukryto naveky:D
Reagovat
a.magerova
Dobrá... ale kdyby NÁHODOU mělo TO odhalení nějaký další vývoj, tak dej, prosím, vědět... mám ráda věci MEZI NEBEM A ZEMÍ... ;-)
Reagovat
a.magerova
Má nějaký důvod to, žes jen tento příspěvek napsala celý bez háčků a čárek?
Reagovat
Lunej..
Dam vedet, mozna ale az ze zahrobi:)

Nekdy pisu z mobilu a nekdy z compu, podle toho, jak jsem lina se doma premistovat:)
Reagovat
a.magerova
I informace ze záhrobí beru všemi deseti, nemyslím tím teď samozřejmě, že bych chtěla cokoli uspíšit... když si necháme funkční nick, tak by TO co tu po nás zbude, mohlo dál psát komenty..... ;-)
Reagovat
Padme
K sežrání? :) No to neeee :D
Reagovat
a.magerova
Z mého pohledu jsou v tom klipu k sežrání oba, ale na baby zatím nejsem... ;-)
Reagovat
gigin
Bůh žehnej Siru Andrewovi aneb óda za zničení US Open

Ahoj všichni, z ústředí klubu FMF (pokud něco už zapomněl ? Fucking Murray Fans) posíláme prosluněný pozdrav všem lidem, kteří tak krásně projevují ?úctu? skotskému zmr*ovi, arogantovi, nejhorší světové jedničce ever, podrazáckému břídilovi, Siru Fuckovi, který vlastně nikomu na turnaji chybět nebude.

My v FMF nemůžeme říct, že nás odhlášení našeho favorita těší, ale přejeme mu naprosté uzdravení, i kdyby to mělo znamenat konec sezony. Avšak toto ohlášení zdá se nám poněkud šťastným, pokud musíme použít slova klasika. Nádherné zničení turnaje, který je vlastně tady jenom exhibicí dvou hráčů a strašně mu to ublíží, když jsou spolu v jedné půlce. On totiž ten zubatý ryšavý Skoťák dokonce i zmanipuloval los.

Abych se dostal k pointě. Strašně nás všechny (nás 2, však vy víte) těší hysterie, jakou to vyvolalo, kdyby to sám Andy věděl, tak si to možná i opravdu naplánuje. Nemůžeme říct nic jiného, že nás vaše reakce tak těší a tak jsme si je už večer užili, že nezbývá nic jiného, než vám za ně poděkovat. A taky popřát vám krásný turnaj. Ježiš, sorry, ten vlastně krásný být nemůže, když ho ten břídil celý zkurvil že jo.
Reagovat
gigin
Ještě bych dodal, že každý hráč, který má jisté místo v MD, má právo se rozhodnout, jestli nastoupí nebo ne, i kdyby se tak rozhodl třeba 10 minut před zápasem. Andy evidentně chtěl na USO moc startovat a do poslední chvíle doufal, že to bude možné, ale nakonec to nešlo. Myslím, že takhle je to lepší, než kdyby nastoupil nepřipravený a skončil na turnaji nějak ostudně.To by zase bylo keců, že zbytečně zabíral místo v pavouku nějakému LL. A i kdyby připravený byl a nedejbože došel do finále, nebo by chraň bůh třeba i vyhrál, zase by byly kecy, že měl easy los a ostatní favoriti se vystříleli mezi sebou.

Prostě ten hnusácký skotský sráč se tady nikomu nezavděčí. Teda vlastně jo, kdyby se sebral a navždy vypadnul, to by asi byla většina spokojená. Ale tu radost vám jen tak neudělá a bude i nadále ničit turnaje svojí přítomností, prznit losy a vyhrávat díky okolnostem. Na tomto portálu mu 99% uživatelů nikdy neprojevila ani sebemenší respekt a všechny jeho úspěchy schazovala, proto jsme moc rádi, za způsob, jakým vycouval z turnaje a "zničil" ho. Je to krásné zadostiučinění, že lidé, kteří se tu do něj navážejí, nebudou moct onanovat nad úúúúúúžasným finále Federer x Nadal. Díky Andy!
Reagovat
Nola
pozdravuj FMF, chybaju tu, niektore nadute prispevky uz nejde prehliadat, Andyho som vzdy mala z B4 na poslednom mieste, dnes zacinam po utoku isteho tabora zvazovat o posune o miesto nahor, Rafafans tabor to nie je.....
Reagovat
a.magerova
Nezlob se na mě, ale poslední dobou nenapíšeš příspěvek, abys sis nekopla do FFF i když to není k tématu... :-/
Reagovat
Nola
aka je vlastne tema? nie je jednicke, ktora stala za h....
Reagovat
fialka
fíha, ty si normálne umelec. :) Pozdravuj tomasinha.
Reagovat
gigin
Psal to tomasinho a Mut. Každý část. Chtěli to dát sem, tak jsem jim to sem dal. Tečka :)
Reagovat
fialka
fajn, ešteže ťa máme ;)
Reagovat
George_Renel
To jsou nesvéprávní?
Reagovat
gigin
Jsou no. Mám je v opatrovnictví.
Reagovat
fialka
;)
Reagovat
fialka
Veď zrušili účet. Na takú psychózu, čo sa tu vtedy strhla, treba pevné nervy.
Reagovat
George_Renel
Když něco zruším, tak se tam necpu...
Zrušit účet a pak hltat kdo co napsal je poněkud dětinské.
Reagovat
Mayo
Ich dvoch je škoda
Reagovat
fialka
moja reč
Reagovat
Ereinion
Reagovat
Torn
Kdyby tam neměl Tomáš Nadala, tak si řikám, že by mohl dojít daleko, budu doufat, že Nadal vypadne.
Reagovat
Marduch
S Wimbledonskou hrou by proti němu podle me mel slušnou šanci. Jenže to byl v rauši po propusteni Gorana..
Reagovat
Kozoroh
Nadala by mohl porazit, Gríša s formou ze Cinci by však nyní byl těžší oříšek.
Reagovat
turista
Berďa může unaveného Nadala, který má letos splněno klidně porazit.
Reagovat
Kozoroh
Odstoupení Murrayho nahrálo Zverevovi, nyní nemá v dolní půlce nikoho, kdoby ho mohl ohrozit, Čilič od Wimbledonu neodehrál zápas a Tsongova forma se po narození dítěte vypařila jak pára nad hrncem. Je to příležitost, která se má využít. Posledním finalistou US Open, kterému bylo 20 let, byl No1e před deseti lety.
Reagovat
sprchon
Souhlas, dolní půlka je teď slabá... Ale tak třeba dojde konečně na ten souboj Rogera a Rafy. I když už v SF.
Reagovat
EllNino
celkově mužský turnaj celkem slabý, hlavě jeho dolní polovina
Reagovat
Ground_stroke
súhlas, najslabšie obsadený grandslam čo si pamätám
Reagovat
Ereinion
Byl to DelPo před osmi lety...
Reagovat
Pe3k
+1
Reagovat
EllNino
Berďa už měl Ryana v Austrálii a ve Wimbledonu, tak snad dotřetice vyhraje i na US Open ...

Jirka to bude mít těžké, ale ne nemožné ... a pro Vaška fajn zkušenost, ale to je asi tak všechno ...:)
Reagovat
Kozoroh
Pane redaktore Jiráskj, proč u No1eho uvádíte loňský výsledek (finalista), ale nikoliv jeho nejlepší výsledek (vítěz 2011, 2015), když třeba u Nišikoriho nebo Čiliče jste jejich nejlepší výsledek na USO napsal?
Reagovat
Kozoroh
Sorry za překlep, mělo být pane Jirásku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
doplněno, díky za připomínku.
Reagovat
fialka
pochvala
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky :)
Reagovat
a.magerova
Zatím si Federer došel pro svou osmou trofej z nejstaršího a nejprestižnějšího turnaje světa... ;-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opraveno, nějak se mi to spojilo s Halle, omlouvám se :)
Reagovat
a.magerova
Beru TO jako vizi 2018... :-)))

Jinak samozřejmě, taky pochvala za moc pěkný článek, jak obsahově, tak vizuálně, parádní fotorámečky... ;-)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
moc děkuju :) chci si trošku během roku natrénovat photoshop, pokud bude čas, tak snad na Australian Open bude preview ještě hezčí ;)
Reagovat
sprchon
Dobrá práce, ale poradím jednu věc. Nesekat hráčům hlavy. ;)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Polepším se :D
Reagovat
a.magerova
Tak, když už jsi otevřen zlepšovákům, tak... Dominic příště né takhle anfas, ty uši... zde lepší výběr.... ;-)

http://images.indianexpress.com/2017/06/thiem7591.jpg

No a Grigor než takhle zády, tak to raději bez trička, jakože aby i čtenářky si přišly na své... :-))))

http://www.newnownext.com/wp-content/uploads/backlot/2015/05/grigor.jpg
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Nevím, zda by Grigor bez trička prošel :D
Reagovat
a.magerova
U čtenářek VŽDYCKY... prostě TO tam bouchneš a pak už jen zaujmeš známé stanovisko KLASIKA... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=jyJIelnrX58&feature=youtu.be&t=20s
Reagovat
horska.kraslice
Pardon, ale třeba pro mě není Dimitrov můj šálek kávy.
Reagovat
a.magerova
Tož, každý má své vizuální favority, ale tak.... zde malá upotávka na turnaj... ;-)

http://jpeg.cz/obrazek/gaC4
Reagovat
bIbec
hlavy klidně usekej, ale u preview holek hlavně nesekej nohy. Vlastně by tam mohly bejt jenom ty nohy.
Reagovat
Torn
Fakt super, už teď nemusim nic hledat. :D
Reagovat
vrabejka
v mužskéé části je po dlouhých letech US Open otevřený. Jasně Federer největší favorit nadruhou stranu aby i na svém 3 grandslamu v sezoně hrál o titul to by byl zázrak. Uvidíme co Rafa. Forma po FO není ideální navíc bude pod tlakem jako 1ka. Černí koně pro mě jsou Del Potro, snad daleko dojde i Berdych.

V ženách může vyhrát kdokoliv z TOP 20. Strašně se těším, na duel mezi Simonou a Mariou. Pokud Ruska Simonu porazí klidně může na titul útočit i ona. Tentokrát tam v cestě nemá Serenu takže stát se může všechno
Největší favoritky Venus, Garbine ale pokud vyhraje někdo jiný žádné překvapení to nebude.
Reagovat
Ground_stroke
DelPo je môj obľúbenec, ale má v pavúku nebezpečného Bautistu, suverénneho víťaza turnaja vo Winstone, to bude ťažký súper, o Thiemovi ani nehovoriac...
Reagovat
Kozoroh
Nepřijde mi, že by letošní ročník byl o hodně otevřenější než ty dřívější, akorát je víc odhlášek favoritů než v minulosti.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist