Preview: Wimbledon ženy

30. 6. 2018, 19:35
Previews 50
Již v pondělí startuje hlavní soutěž nejslavnějšího turnaje světa. Herní pole vede čerstvá vítězka French Open a světová jednička Simona Halepová. Z českých tenistek se mezi nasazené vešly Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. V hlavní soutěži budou český tenis reprezentovat ještě Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Denisa Allertová, kvalifikantka Barbora Štefková a díky divoké kartě Tereza Smitková.

Již v pondělí startuje hlavní soutěž nejslavnějšího turnaje světa Wimbledonu. Ani letošní ročník nemá jen jednu favoritku, jak je tomu v ženské dvouhře zvykem. Herní pole vede čerstvá vítězka French Open a světová jednička Simona Halepová, dvojkou bude šampionka letošního Australian Open Caroline Wozniacká. Titul bude obhajovat Garbiñe Muguruzaová, u jejíhož jména bude figurovat číslo tři.

Mezi černé koně řadíme sedminásobnou vítězku Serenu Williamsovou, která od pořadatelů obdržela pozici nasazené pětadvacítky, přestože v žebříčku WTA figuruje až na konci druhé stovky, její starší sestru a pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou a bývalou finalistku Angelique Kerberovou.

České barvy budou na posvátném pažitu hájit nasazené Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. V hlavní soutěži se objeví ještě sedm dalších českých zástupkyň - Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, Denisa Allertová, kvalifikantka Barbora Štefková a Tereza Smitková, jež si díky triumfu na okruhu ITF zajistila divokou kartu od pořadatelů.

Další divoké karty obdržely hlavně domácí tenistky - Naomi Broadyová, Katie Boulterová, Gabriella Taylorová, Harriet Dartová, Katy Dunneová a Katie Swanová. Poslední volnou vstupenku do hlavní soutěže dostala Tunisanka Ons Jabeurová.

Šanci sesadit Simonu Halepovou z tenisového trůnu mají ve Wimbledonu pouze dvě hráčky, a to světová dvojka Caroline Wozniacká a světová čtyřka Sloane Stephensová.

Celková dotace letošního ročníku Wimbledonu činí 34 milionů liber (zhruba 1 miliarda korun). Vítězka dvouhry obdrží šek na 2,25 milionu liber (cca 66 milionů korun) a připíše si do žebříčku rovných 2 000 bodů.

WIMBLEDON 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Muguruzaová (14-Šp.) - V. Williamsová (10-USA) 7-5 6-0
Nejvýše nasazené: Halepová (1. v WTA), Wozniacká (2.), Muguruzaová (3.), Stephensová (4.), Svitolinová (5.), Garciaová (6.), Kar. Plíšková (7.), Kvitová (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: Londýn, Velká Británie
Povrch: tráva
Dotace: 34,000.000 liber
• Možná čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Kvitová (8-ČR) | H2H 3-1
Muguruzaová (3-Šp.) - Garciaová (6-Fr.) | H2H 3-0
Kar. Plíšková (7-ČR) - Stephensová (4-USA) | H2H 1-2
Svitolinová (5-Ukr.) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 3-1
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (7-ČR) - Dartová (Brit.) | H2H 0-0
Kvitová (8-ČR) - Sasnovičová (Běl.) | H2H 0-0
Strýcová (23-ČR) - Kuzněcovová (Rus.) | H2H 0-2
Šafářová (ČR) - Bondarenková (Ukr.) | H2H 2-1
Siniaková (ČR) - Vandewegheová (16-USA) | H2H 0-1
Kr. Plíšková (ČR) - Dulgheruová (Rum.) | H2H 0-1
Vondroušová (ČR) - Vickeryová (USA) | H2H 0-0
Allertová (ČR) - Kontaveitová (28-Est.) | H2H 1-0
Štefková (ČR) - Bertensová (20-Niz.) | H2H 0-0
Smitková (ČR) - Tomovová (Bulh.) | H2H 0-0
Kompletní los


Nejvýše nasazené

Simona Halepová vstoupila do letošní sezony tím nejlepším možným způsobem, když vybojovala svou 16. kariérní trofej v čínském Shenzhenu. Poté si zahrála finále na Australian Open, ale ani ve třetím grandslamovém finále na premiérový vavřín nedosáhla.

Závěrečná kola hrála i na dalších turnajích. V Dauhá kvůli zranění nenastoupila k semifinálovému utkání a mezi nejlepší kvarteto postoupila také v Indian Wells, v Miami naopak překvapivě skončila už ve třetím kole a od té doby nemohla najít svou nejlepší formu.

Na své první letošní akci na antuce ve Stuttgartu prohrála už ve čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhla i v Madridu. Mnohem lepší to bylo v Římě, kde si po roce znovu zahrála finále, ani tentokrát ovšem trofej pro vítězku nevybojovala. Té se dočkala až na French Open, když ve svém čtvrtém kariérním grandslamovém finále ukořistila premiérový titul.

Rumunka kvůli problémům s achillovkou od triumfu na pařížské antuce nehrála a do All England Clubu dorazí bez jakéhokoli přípravného utkání na trávě.

Ve Wimbledonu byla nejdále v semifinále v roce 2014. V posledních dvou letech skončila vždy ve čtvrtfinále. Hlavní soutěže nejslavnějšího turnaje světa se zúčastní poosmé.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: French Open, Shenzhen (vítězka);  Australian Open,  Řím (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 35-6
Bilance na trávě: 0-0
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (vítězka)

Wimbledon
Kariérní bilance: 15-7
Nejlepší výsledek: semifinále (2014)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Naraová (H2H 1-0)
2K: Saisai Zheng (H2H 1-0), NEBO Qiang Wang (H2H 1-0)
3K: (30) Pavljučenkovová (H2H 7-0)
OF: (15) Mertensová (H2H 2-0)
ČF: (8) Kvitová (H2H 3-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 2-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 2-5)


Caroline Wozniacká měla rovněž výborný vstup do sezony. V Aucklandu se probojovala do finále a poté senzačně dobyla Australian Open, kde oslavila zisk svého premiérového grandslamového vavřínu a vrátila se na post světové jedničky.

V Petrohradu sehrála roli zřejmě i únava a dánská tenistka skončila už ve čtvrtfinále. V Dauhá si zahrála semifinále. Na velkých amerických březnových podnicích to žádná sláva naopak nebyla. V Indian Wells vypadla už v osmifinále, a v Miami dokonce hned po prvním zápase.

V dalších měsících potvrzovala, že antuka je jejím nejslabším povrchem. V Istanbulu kvůli zranění skrečovala čtvrtfinále, v osmifinále v Madridu schytala debakl a v římském čtvrtfinále uhrála jen čtyři gamy. Na French Open se probojovala mezi nejlepší šestnáctku.

Do travnaté části sezony ovšem vstoupila výborně. Na své oblíbené akci v Eastbourne si došla až pro titul.

Ve Wimbledonu je maximem dánské tenistky osmifinále, které si zahrála celkem pětkrát, naposledy loni. Letošní start v hlavní soutěži bude jejím celkově dvanáctým.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Eastbourne,  Australian Open (vítězka);  Auckland (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (vítězka)
Bilance: 31-9
Bilance na trávě: 5-0
Grandslamy: Australian Open (vítězka), French Open (osmifinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 22-11
Nejlepší výsledek: osmifinále (2009 - 2011, 2014 - 2015, 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Eastbourne (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: Lepchenková (H2H 6-1)
2K: Martičová (H2H 4-0), NEBO Makarovová (H2H 7-1)
3K: (32) A. Radwaňská (H2H 11-6)
OF: (16) Vandewegheová (H2H 2-1)
ČF: (5) Svitolinová (H2H 1-3)
SF: (4) Stephensová (H2H 6-1)
F: (1) Halepová (H2H 5-2)


Garbiñe Muguruzaová se v úvodu sezony trápila se zdravotními problémy. V Brisbane nedohrála úvodní zápas, v Sydney nenastoupila ke čtvrtfinálovému utkání a na Australian Open vypadla už ve druhém kole. Na Arabském poloostrově naopak potvrzovala roli favoritky. V Dauhá prohrála až ve finále a v Dubaji došla do semifinále.

Americké březnové turnaje se dvojnásobné grandslamové šampionce nepovedly. V Indian Wells promarnila jasné vedení a skončila hned na první soupeřce, v Miami prohrála v osmifinále. Prvního letošního titulu a celkově šestého se dočkala na betonech v mexickém Monterrey.

Do antukového jara vstoupila stejně jako do letošní sezony, a sice skrečí. Po prohrané úvodní sadě vzdala první utkání ve Stuttgartu. O moc lepší to nebylo ani na dalších turnajích. V Madridu vypadla v osmifinále a v Římě už ve druhém kole. Na French Open ovšem formu načasovat zvládla a uhrála semifinále.

Vstup do travnaté části sezony se Muguruzaové povedl náramně. V Birminghamu smetla Pavljučenkovovou, jenže v dalším zápase neměla šanci proti Strýcové.

Ve Wimbledonu si zahrála finále už v roce 2015, ale teprve loni po výhře nad Venus Williamsovou vybojovala trofej pro vítězku. Tu bude letos při svém šestém startu v hlavní soutěži obhajovat.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monterrey (vítězka);  Dauhá (finále);  French Open,  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (2. kolo)
Bilance: 23-11
Bilance na trávě: 1-1
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (semifinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 15-4
Nejlepší výsledek: vítězka (2017)
Loňský výsledek: vítězka
Generálka: Birmingham (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Broadyová (H2H 1-0)
2K: van Uytvancková (H2H 1-0), NEBO Hercogová (H2H 1-0)
3K: (28) Kontaveitová (H2H 2-1)
OF: (14) Kasatkinová (H2H 2-2)
ČF: (6) Garciaová (H2H 3-0)
SF: (1) Halepová (H2H 3-2)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-3)


Sloane Stephensová od loňského senzačního triumfu na US Open prohrála osm zápasů v řadě. Černou sérii přerušila až v březnu postupem do čtvrtfinále v Acapulku. V Indian Wells vypadla ve třetím kole, ale v Miami porazila všech šest soupeřek a získala svůj první titul z podniku Premier Mandatory.

Na antuce se jí zprvu příliš nedařilo. Na French Open přijela s bilancí 4-4. Na antukovém grandslamu ovšem předváděla svůj nejlepší tenis a ve finále proti Halepové útočila na druhý grandslamový vavřín. Proti Rumunce však vedení neudržela.

Na trávě se letos představí vůbec poprvé. Ve Wimbledonu, kde se loni na kurty po téměř roční pauze vrátila, pětkrát skončila v úvodních kolech. Vyčnívá pouze výsledek z roku 2013, kdy si Američanka zahrála čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Miami (vítězka);  French Open (finále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 21-9
Bilance na trávě: 0-0
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (finále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 10-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2013)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Vekičová (H2H 1-0)
2K: Kužmová (H2H 0-0), NEBO Petersonová (H2H 0-0)
3K: (31) Shuai Zhang (H2H 2-2)
OF: (13) Görgesová (H2H 5-1)
ČF: (7) Kar. Plíšková (H2H 2-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 1-6)
F: (1) Halepová (H2H 2-6)


Jelina Svitolinová pokračuje ve výborných výkonech z loňska. Vstup do sezony vyšel ukrajinské hráčce na jedničku, když v Brisbane vybojovala jubilejní 10. titul své kariéry. Na Australian Open si poté poprvé v kariéře zahrála čtvrtfinále.

I se svými výsledky na Arabském poloostrově může být spokojená. V osmifinále v Dauhá trápila pozdější vítězku Petru Kvitovou a v Dubaji si došla pro druhou letošní trofej.

Jeden horší a jeden lepší výsledek zaznamenala také v březnu na americkém kontinentu. V Indian Wells překvapivě skončila ve třetím kole na raketě Carly Suárezové, v Miami podlehla ve čtvrtfinále pozdější finalistce Jeleně Ostapenkové.

Na antuce ve Stuttgartu padla čtvrtfinále a také v Madridu skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky. V Římě předvedla fantastickou jízdu, ve finále smetla Simonu Halepovou a úspěšně obhájila titul. Na French Open se však překvapivě loučila už ve třetím kole a nepotvrdila roli jedné z největších favoritek.

Na své první letošní akci na trávě v Birminghamu došla do čtvrtfinále. V něm ji stejně jako French Open vyřadila Mihaela Buzarnescuová. Tráva je rozhodně nejhorším povrchem Ukrajinky, nicméně loni se jí i na pažitu celkem dařilo.

Ve Wimbledonu se postupně lepší. Nejprve dvakrát vypadla v prvním kole, následně dvakrát ve druhém kole a loni uhrála osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím,  Dubaj,  Brisbane (vítězka)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (čtvrtfinále)
Bilance: 29-8
Bilance na trávě: 2-1
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (3. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 5-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Birmingham (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Mariaová (H2H 2-2)
2K: Schmiedlová (H2H 1-1), NEBO Mladenovicová (H2H 0-1)
3K: (25) S. Williamsová (H2H 1-4)
OF: (10) Keysová (H2H 0-2)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 3-1)
SF: (4) Stephensová (H2H 1-1)
F: (1) Halepová (H2H 4-3)


Caroline Garciaová zatím letos nezáří tak jako v závěru loňského roku. V Brisbane kvůli problémům se zády nedohrála úvodní zápas a na Australian Open skončila v osmifinále. V Petrohradu hned na úvod utrpěla šokující porážku od domácí kvalifikantky Jeleny Rybakinové.

V Dauhá a v Dubaji skončila shodně ve čtvrtfinále a v obou případech na raketě Garbiñe Muguruzaové. Spokojená nemůže být s výsledky na březnových amerických podnicích. V osmifinále v Indian Wells schytala výprask od Angelique Kerberové a s Miami se loučila hned po prvním zápase, v němž uhrála jen čtyři gamy proti domácí Alison Riskeové.

Na antuce postupně nacházela formu. V Charlestonu sice skončila už v osmifinále, nicméně ve Stuttgartu i v Madridu došla až do semifinále a v Římě do čtvrtfinále. Solidní formu potvrdila na domácím French Open postupem do osmifinále.

Přípravný turnaj na trávě Garciaové hrubě nevyšel. Francouzka na Mallorce sice uhrála čtvrtfinále, jenže v něm podlehla Američance Sofii Keninovou, přestože byla jasnou favoritkou.

V hlavní soutěži Wimbledonu bude startovat pošesté. Jejím maximem je loňské osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid,  Stuttgart (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Mallorca (čtvrtfinále)
Bilance: 24-13
Bilance na trávě: 2-1
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (osmifinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 7-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Mallorca (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Bencicová (H2H 0-0)
2K: Riskeová (H2H 0-2), NEBO Duqueová (H2H 0-0)
3K: (27) Suárezová (H2H 2-0)
OF: (11) Kerberová (H2H 2-5)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 0-3)
SF: (1) Halepová (H2H 1-4)
F: (2) Wozniacká (H2H 1-2)


Karolína Plíšková na svém prvním letošním turnaji v Brisbane prohrála v semifinále a neobhájila loňský triumf. Na Australian Open zopakovala loňskou čtvrtfinálovou účast.

Titul neobhájila ani v Dauhá, kde v osmifinále nestačila na CiCi Bellisovou. S bilancí jedné výhry a jedné porážky opouštěla také Dubaj. Na amerických akcích v Indian Wells a v Miami skončila o kolo dříve než loni.

Vstup do antukové sezony ale zvládla na výbornou. Ve Stuttgartu nenašla v pěti zápasech přemožitelku a oslavila zisk jubilejního 10. kariérního titulu. V Madridu navázala na úspěšný Stuttgart a prohrála až v semifinále s krajankou Petrou Kvitovou. V Římě naopak skončila hned ve druhém kole. Na French Open loňské semifinále neobhájila, když ve třetím kole schytala debakl od Marie Šarapovové.

Ani na trávě se české jedničce nedařilo. V Birminghamu ztroskotala v prvním kole na Magdaléně Rybárikové a v Eastbourne v roli obhájkyně trofeje prohrála čtvrtfinálovou bitvu s Arynou Sabalenkovou.

Wimbledon je výsledkově zatím nejhorším grandslamem rodačky z Loun. Při své premiéře v hlavní soutěži v roce 2012 skončila v prvním kole a během následujících pěti ročníků vždy o kolo později.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart (vítězka);  Madrid,  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (čtvrtfinále)
Bilance: 28-12
Bilance na trávě: 2-2
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (3. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 5-6
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2013 - 2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Birmingham (1. kolo), Eastbourne (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: Dartová (H2H 0-0)
2K: Alexandrovová (H2H 1-0), NEBO Azarenková (H2H 2-3)
3K: (29) Buzarnescuová (H2H 1-0)
OF: (9) V. Williamsová (H2H 2-1)
ČF: (4) Stephensová (H2H 1-2)
SF: (2) Wozniacká (H2H 3-6)
F: (1) Halepová (H2H 2-6)


Petra Kvitová neměla úspěšný vstup do letošní sezony. V Sydney skončila hned ve druhém kole, a na Australian Open dokonce v kole prvním. Poté se však rozjela k fantastickým výkonům a vyhrála 14 zápasů v řadě. Přemožitelku nenašla v hale v Petrohradu, ve víkendovém fedcupovém utkání ani v Dauhá a rozšířila svou sbírku trofejí na číslo 22.

Na březnových amerických turnajích se dvojnásobné wimbledonské vítězce tradičně nedařilo. Její vítěznou šňůru utnula ve třetím kole v Indian Wells domácí senzace Amanda Anisimovová, v Miami v osmifinále prohrála s Jelenou Ostapenkovou.

Na úvod antukového jara skončila její série úspěchů proti krajankám. V Charlestonu ji totiž v prvním zápase ukončila Kristýna Plíšková. Poté Kvitová opět zazářila ve Fed Cupu, ale na akci ve Stuttgartu se rovněž loučila po prvním utkání. Při své premiéře v pražské Stromovce ovšem získala titul a dobyla také prestižní turnaj v Madridu. Na French Open protáhla sérii na 13 výher v řadě, když vypadla ve třetím kole.

Na další vítěznou šňůru si dělá zálusk na trávě. V Birminghamu totiž úspěšně obhájila loňský titul a v pořadí šesté vítězství přidala v Eastbourne. Z turnaje se poté ovšem kvůli zraněnému stehennímu svalu odhlásila.

Wimbledon je rozhodně nejoblíbenějším turnajem Kvitové. V letech 2011 a 2014 si totiž na posvátném pažitu došla pro oba své grandslamové vavříny. Od čtyři roky starého triumfu se ale Češce v All England Clubu nedaří, jednou si zahrála třetí kolo a v posledních dvou letech skončila vždy ve druhém kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Birmingham,  Madrid,  Praha,  Dauhá,  Petrohrad (vítězka)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (vítězka)
Bilance: 38-7
Bilance na trávě: 5-0
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 30-8
Nejlepší výsledek: vítězka (2011, 2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Birmingham (vítězka), Eastbourne (osmifinále)

Možná cesta turnajem
1K: Sasnovičová (H2H 0-0)
2K: Parmentierová (H2H 3-0), NEBO Townsendová (H2H 0-0)
3K: (26) Gavrilovová (H2H 2-2)
OF: (12) Ostapenková (H2H 3-3)
ČF: (1) Halepová (H2H 1-3)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 4-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-5)


Černí koně

Venus Williamsová měla na začátku roku velkou smůlu na los. V Sydney schytala do prvního zápasu rozjetou Angelique Kerberovou a na Australian Open neobhájila finále, když prohrála s další rozjetou soupeřkou Belindou Bencicovou. Prvních letošních turnajových výher se dočkala až v Indian Wells, kde uhrála semifinále. O kolo dříve skončila v Miami.

Antuková sezona byla hodně bídná. V Madridu dohrála v prvním kole po prohře s Anett Kontaveitovou a Estonka americkou tenistku vyřadila i v osmifinále v Římě. Na French Open Williamsová prohrála již v prvním kole s Qiang Wang.

Na trávě se letos představí poprvé. Williamsová sice vůbec dobrou formou neoplývá, ale ve Wimbledonu patří k nejúspěšnějším hráčkám v historii turnaje a musí se s ní počítat. Celkem devětkrát hrála finále, naposledy loni, a pětkrát zvedla nad hlavu trofej pro vítězku. Letos si odbyde svůj 21. start.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 10-7
Bilance na trávě: 0-0
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 87-15
Nejlepší výsledek: vítězka (2000 - 2001, 2005, 2007 - 2008)
Loňský výsledek: finále
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Larssonová (H2H 1-0)
2K: Dulgheruová (H2H 0-0), NEBO Kr. Plíšková (H2H 0-0)
3K: (20) Bertensová (H2H 1-0)
OF: (7) Kar. Plíšková (H2H 1-2)
ČF: (4) Stephensová (H2H 0-2)
SF: (2) Wozniacká (H2H 7-1)
F: (1) Halepová (H2H 3-1)


Angelique Kerberová měla parádní vstup do letošní sezony. V Hopman Cupu vyhrála všechny čtyři exhibiční souboje, poté triumfovala v Sydney a na Australian Open měla mečboly na postup do finále.

Výborně si vedla i na dalších čtyřech turnajích. Čtvrtfinále uhrála v Dauhá, v Indian Wells i v Miami a v Dubaji si zahrála semifinále.

Rovněž na antuce, která je patrně nejhorším povrchem Němky, si vedla nad očekávání. Ve Stuttgartu sice kvůli zdravotním potížím skrečovala utkání druhého kola, nicméně v Římě a také na French Open došla až do čtvrtfinále.

Na trávě naopak nezačala vůbec dobře. Na Mallorce prohrála hned v prvním kole s Alison Riskeovou, ale vše si úspěšně vynahradila v Eastbourne, kde až v semifinále po nevyužitém mečbolu prohrála s Caroline Wozniackou.

Minulé výsledky Kerberové ve Wimbledonu dokazují, že na trávě hrát umí. Jejím maximem na londýnské trávě je předloňské finále, dále má na kontě jedno semifinále, jedno čtvrtfinále a loňské osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney (vítězka);  Eastbourne,  Dubaj,  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Eastbourne (semifinále)
Bilance: 32-12
Bilance na trávě: 3-2
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (čtvrtfinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 23-10
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Mallorca (1. kolo), Eastbourne (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: Zvonarevová (H2H 0-0)
2K: Konjuhová (H2H 2-0), NEBO Liuová (H2H 0-0)
3K: (18) Ósakaová (H2H 2-1)
OF: (6) Garciaová (H2H 5-2)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 3-5)
SF: (1) Halepová (H2H 4-6)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-7)


Serena Williamsová loni dobyla Australian Open, získala rekordní 23. grandslamový vavřín a po čase se ukázalo, že již byla v jiném stavu. Po porodu dcery se na kurty vrátila letos v Indian Wells a uhrála třetí kolo. V Miami naopak schytala debakl hned v prvním kole od Naomi Ósakaové.

Rozhodla se, že ještě není na návrat stoprocentně připravená. Na antuce tak neodehrála jediný přípravný turnaj a pečlivě se připravovala v akademii svého kouče Patricka Mouratogloua. Objevila se až na French Open a postupně se rozehrávala. Nakonec došla do osmifinále, k němuž kvůli zranění prsního svalu nenastoupila.

Na trávě tradičně žádnou generálku neabsolvovala a odehraje jen Wimbledon. Během letošního ročníku bude patřit k největším favoritkám. Ve Wimbledonu byla celkem devětkrát ve finále a letos bude útočit na osmý "talíř". Nejslavnějšího turnaje světa se naposledy zúčastnila před dvěma lety a získala titul.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: French Open (osmifinále)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 5-2
Bilance na trávě: 0-0
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (osmifinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 86-10
Nejlepší výsledek: vítězka (2002 - 2003, 2009 - 2010, 2012, 2015 - 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: žádná

Možná cesta turnajem
1K: Rusová (H2H 0-0)
2K: Smitková (H2H 0-0), NEBO Tomovová (H2H 0-0)
3K: (5) Svitolinová (H2H 4-1)
OF: (10) Keysová (H2H 3-0)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 10-1)
SF: (4) Stephensová (H2H 5-1)
F: (1) Halepová (H2H 8-1)


Češky v akci

Barbora Strýcová prožila další úspěšné australské léto. V Aucklandu i v Sydney došla do čtvrtfinále a na Australian Open zopakovala loňské osmifinále, v němž potrápila svou krajanku Karolínu Plíškovou. Jedním bodem poté pomohla českému fedcupovému týmu k postupu do semifinále.

Na dalších dvou turnajích měla smůlu na los. V Dauhá ve druhém kole nestačila na rozjetou Julii Görgesovou a v Dubaji v prvním kole vypadla s Angelique Kerberovou.

Jenže šňůra porážek dlouho pokračovala. Na úvodní soupeřce rodačka z Plzně ztroskotala také v Indian Wells, v Miami, ve Stuttgartu, v pražské Stromovce, v Madridu a v Římě. Sérii osmi proher přerušila až na French Open, kde si poprvé v kariéře zahrála osmifinále.

Na trávě pokračovala ve zlepšené formě. V Birminghamu došla do semifinále, ve kterém podlehla Magdaléně Rybárikové, a v Eastbourne do osmifinále, v němž nestačila na krajanku Karolínu Plíškovou.

Ve Wimbledonu byla v roce 2014 ve čtvrtfinále, které je jejím grandslamovým maximem. Hlavní soutěže nejslavnějšího turnaje se zúčastní popatnácté. Kromě čtvrtfinále před čtyřmi lety vypadávala v úvodních kolech.

V prvním kole rozhodně nemá lehkou soupeřku. Na úvod totiž změří síly se Světlanou Kuzněcovovou. S ostřílenou Ruskou v předchozích dvou soubojích včetně toho wimbledonského z roku 2008 neuhrála jediný set. V případě vítězství nad trápící se Ruskou nastoupí proti Lesje Curenkové, nebo Timee Babosové a ve třetím kole nejspíše Julii Görgesové. V osmifinále by s největší pravděpodobností čekala Sloane Stephensová.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Birmingham (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: Birmingham (semifinále)
Bilance: 16-14
Bilance na trávě: 4-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (osmifinále)

Wimbledon
Kariérní bilance: 14-14
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Birmingham (semifinále), Eastbourne (osmifinále)


Lucie Šafářová letos odehrála jen 13 zápasů a sedm turnajů. Po únorovém turnaji WTA v Dubaji řešila různé zdravotní problémy. Nejdříve měla virózu, pak bakteriální infekci a k tomu se přidaly bolesti kloubů.

Na kurty se po tříměsíční pauze vrátila na antuce ve Štrasburku a nebylo to vůbec dobré. Na Šafářové byla dlouhá pauza hodně znát, už v prvním kole měla problémy s hráčkou čtvrté stovky Marinou Mělnikovovou. Ve druhém kole neměla šanci proti Su-Wei Hsieh. Druhé kolo uhrála také na French Open.

Na jediné dosavadní akci na trávě na Mallorce došla do svého prvního letošního čtvrtfinále, v němž prohrála maraton s pozdějším šampionkou Tatjanou Mariaovou.

Ve Wimbledonu dosáhla na své maximum před čtyřmi lety, kdy v semifinále nestačila na pozdější vítězku Petru Kvitovou. Následovala dvě osmifinále. Loni vypadla už ve druhém kole. Wimbledon si zahraje potřinácté.

Los české tenistce příliš nepřál. První kolo proti Kateryně Bondarenkové by mohla zvládnout, nicméně ve druhém kole pravděpodobně nastoupí proti Agnieszce Radwaňské a ve třetím kole by se střetla s Caroline Wozniackou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Mallorca (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: Mallorca (čtvrtfinále)
Bilance: 6-7
Bilance na trávě: 2-1
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (2. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 16-12
Nejlepší výsledek: semifinále (2014)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Mallorca (čtvrtfinále)


Kateřina Siniaková zahájila letošní sezonu výborně. V Shenzhenu se znovu po roce probojovala do finále, ale titul po prohře se Simonou Halepovou neobhájila. V Hobartu naopak vypadla v prvním kole. Na Australian Open přerušila černou grandslamovou sérii a došla do druhého kola.

V hale v Petrohradu si zahrála čtvrtfinále, ovšem poté přišla série nezdarů. Na první soupeřku nestačila v Dauhá, v Miami a v Charlestonu, jen v Indian Wells dokázala ukořistit jednu výhru.

Mnohem lepší to bylo na jejím oblíbeném domácím turnaji v pražské Stromovce. Siniaková na domácí antuce prohrála až ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Petrou Kvitovou. Další dobrý výsledek dlouho nepřicházel. V Madridu prohrála hned v prvním kole, v Římě dokonce už v kvalifikaci. Druhého letošního semifinále se dočkala v Norimberku. Na French Open došla do třetího kola a vyrovnala své grandslamové maximum.

Na trávě si zatím zahrála jen v Birminghamu, kde v prvním kole neudržela vedení proti Kristině Mladenovicové. Ve Wimbledonu byla nejdále před dvěma roky ve třetím kole, jinak se dvakrát loučila hned po prvním zápase.

Letos má velmi těžkou soupeřku už v prvním kole. V něm se utká s nasazenou šestnáctkou CoCo Vandewegheovou, na kterou loni nestačila ve Fed Cupu. V případě výhry nad Američankou by se Siniakové otevřela šance minimálně na třetí kolo, protože v dalším duelu by nastoupila proti Viktoriji Golubicové, nebo Ons Jabeurové.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (finále);  Norimberk (semifinále)
Největší úspěchy na trávě: čeká na první výhru
Bilance: 17-14
Bilance na trávě: 0-1
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (3. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 2-3
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2016)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Birmingham (1. kolo)


Kristýna Plíšková po čtvrtfinálové účasti v Shenzhenu vůbec nemohla najít formu. Z dalších osmi zápasů vyhrála jen dva. Zvedla se až s příchodem antukového jara.

Kromě Lugana, kde vypadla už v prvním kole, se jí na nejpomalejším tenisovém povrchu dařilo skvěle. V Charlestonu, v pražské Stromovce a naposledy v Norimberku uhrála čtvrtfinále a v Madridu postoupila z kvalifikace do osmifinále. Na French Open měla smůlu na los a v prvním kole vypadla se Serenou Williamsovou.

Na trávě nevyhrála v hlavní soutěži na třech turnajích jediný zápas. V Hertogenboschi podlehla Ajle Tomljanovičové, v Birminghamu Darje Kasatkinové a v Eastbourne překvapivě domácí Harriet Dartové. Všechna tři utkání prohrála ve třech setech, přičemž dvakrát vyhrála úvodní sadu.

Ve Wimbledonu bude hrát už poosmé. Nejlepšího výsledku dosáhla před třemi lety postupem do třetího kola.

Letos v prvním kole změří síly s rumunskou kvalifikantkou Alexandrou Dulgheruovou a poté zřejmě narazí na pětinásobnou šampionku Venus Williamsovou. Pokud by vyrovnala své wimbledonské maximum, mohla by pomýšlet na souboj se svou sestrou Karolínou, jelikož nasazená Kiki Bertensová rozhodně na trávě není k neporažení.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Norimberk,  Praha,  Charleston,  Shenzhen (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na trávě: čeká na první výhru v hlavní soutěži
Bilance: 19-16
Bilance na trávě: 4-3
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 4-7
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2015)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Hertogenbosch (1. kolo), Birmingham (1. kolo), Eastbourne (1. kolo)


Markéta Vondroušová loni šokovala triumfem ve švýcarském Bielu, ale od té doby nebyla schopná na jednom turnaji vyhrát dva zápasy v hlavní soutěži. Povedlo se jí to letos jen jednou, a to v Indian Wells.

Na antuce to nebylo zpočátku vůbec špatné. V Luganu ve druhém kole prohrála až 5-7 v rozhodující sadě s pozdější šampionkou Elise Mertensovou. Ve Stuttgartu prošla tříkolovou kvalifikací, v prvním kole hlavní soutěže smetla Julii Görgesovou a poté pro zranění vzdala za stavu 1-1 na sety Jelině Svitolinové. Zranění si vyžádalo měsíční pauzu a Vondroušová se objevila až na French Open, kde skončila v prvním kole.

Nedaří se jí ani na trávě. V Hertogenboschi v prvním kole prohrála s Arynou Sabalenkovou a na Mallorce v prvním kole nestačila na Samanthu Stosurovou.

Ve Wimbledonu si loni odbyla svou premiéru, při níž v prvním kole prohrála se Shuai Peng. Letos by si mohla připsat první wimbledonskou výhru, jelikož v prvním kole bude čelit Američance Sachii Vickeryové. V případě vítězství narazí na další americkou tenistku Danielle Rose Collinsovou, nebo nasazenou patnáctku Elise Mertensovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (osmifinále)
Největší úspěchy na trávě: čeká na první výhru
Bilance: 13-12
Bilance na trávě: 0-2
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (1. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2017 - 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Hertogenbosch (1. kolo), Mallorca (1. kolo)


Denisa Allertová vstoupila do letošní sezony senzačně. Na Australian Open prošla kvalifikačním sítem a v hlavní soutěži přidala další tři vítězství. Nad její síly byla až v osmifinále Jelina Svitolinová.

Od té doby se jí ovšem nedaří. Nejdále se dostala do čtvrtfinále, a to na turnaji ITF v čínském Shenzhenu. Na antuce v pražské Stromovce k radosti domácího publika porazila Patty Schnyderovou, ale vzápětí nestačila na Samanthu Stosurovou. V Norimberku prohrála hned v prvním kole kvalifikace a rovněž na French Open si žádnou výhru nepřipsala.

Travnatou část sezony zahájila v Nottinghamu drtivým vítězstvím nad Kristie Ahnovou, ovšem ve druhém kole neměla šanci proti Naomi Ósakaové. V Birminghamu skončila hned v prvním kole kvalifikace na raketě Jennifer Bradyové.

Ve Wimbledonu startovala Allertová celkem třikrát a vždy vypadla ve druhém kole. Udržení série na wimbledonském pažitu bude mít velmi těžké, protože se v prvním kole letos utká s nasazenou Anett Kontaveitovou. Estonka však oba letošní zápasy na trávě prohrála.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (osmifinále)
Největší úspěchy na trávě: Nottingham (2. kolo)
Bilance: 10-10
Bilance na trávě: 1-2
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (1. kolo)

Wimbledon
Kariérní bilance: 3-3
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2015 - 2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Nottingham (2. kolo)


Barbora Štefková loni kvůli zranění nehrála devět měsíců a nyní se z aktuálního 715. místa žebříčku WTA s pomocí chráněného žebříčku snaží vyšplhat do vyšších pater světového hodnocení.

Mimo okruh ITF nedokázala třiadvacetiletá Češka dlouho najít formu. Podařilo se jí to až právě ve Wimbledonu, kde zvládla tři třísetové kvalifikační souboje a zajistila si grandslamový debut v hlavní soutěži.

Štefková se pokusí na úspěšnou kvalifikaci navázat proti nasazené dvacítce Kiki Bertensové, pro níž je tráva nejhorším povrchem. V případě velkého překvapení by se utkala s Yafan Wang, nebo Annou Blinkovovou. Ve třetím kole by mohla změřit síly s pětinásobnou šampionkou Venus Williamsovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: ITF 15k Šarm aš-Šajch (semifinále 2x)
Největší úspěchy na trávě: Wimbledon (1. kolo)
Bilance: 10-8
Bilance na trávě: 3-1
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace), French Open (nehrála)

Wimbledon
Kariérní bilance: premiéra v hlavní soutěži
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Mallorca (kvalifikace)


Tereza Smitková kvůli svému žebříčkovému postavení hraje hlavně na okruhu ITF. V únoru se dočkala titulu v britské hale, ale poté přišel herní propad. Třiadvacetiletá Češka na dalších turnajích vyhrála jen 3 z 12 zápasů.

Chytla se až na poslední akci v Ilkley. Na britském podniku s dotací 100 tisíc dolarů si z kvalifikace došla až pro titul a právě díky tomuto triumfu si od pořadatelů nejslavnějšího turnaje světa vysloužila divokou kartu do hlavní soutěže.

Ve Wimbledonu hned při své premiéře došla z kvalifikace do osmifinále, které je jejím nejlepším grandslamovým výsledkem v kariéře. O rok později však skončila už v prvním kole a v následujících dvou ročnících již v kvalifikaci.

Smitková má do prvního kola velmi přijatelný los. Utká se v něm s bulharskou kvalifikantkou Viktorijí Tomovovou. V případě protáhnutí aktuální vítězné série se s největší pravděpodobností střetne se sedminásobnou šampionkou Serenou Williamsovou.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: ITF 100k Ilkley, ITF 25k Loughborough (vítězka)
Největší úspěchy na trávě: ITF 100k Ilkley (vítězka)
Bilance: 19-11
Bilance na trávě: 8-1
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (nehrála)

Wimbledon
Kariérní bilance: 3-2
Nejlepší výsledek: osmifinále (2014)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: ITF 100k Manchester (1. kolo), ITF 100k Ilkley (vítězka)


Tipujeme čtvrtfinalistky
Simona Halepová by neměla mít s postupem do čtvrtfinále větší potíže. Největší hrozbou by pro světovou jedničku mohla být její loňská přemožitelka Johanna Kontaová. Domácí naděje však nemá tak dobrou formu jako loni a Halepová bude posilněna triumfem na French Open.
1. čtvrtfinalistka: Simona Halepová

Hodně zajímavý bude souboj o druhé čtvrtfinálové místo. V další sekci totiž najdeme bývalé šampionky Petru Kvitovou a Marii Šarapovovou a také další grandslamovou vítězku Jelenu Ostapenkovou. Nejlepší formu z těchto tří aspirantek na čtvrtfinále má česká lvice.
2. čtvrtfinalistka: Petra Kvitová

Loňská šampionka Garbiñe Muguruzaová se na velké akce umí připravit. Los má vcelku příznivý. Anett Kontaveitová na trávě prohrála oba zápasy a v osmifinále by měla narazit na Darju Kasatkinovou, nebo Ashleigh Bartyovou - hratelné soupeřky.
3. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová

Angelique Kerberová letos hraje celý rok velmi dobře, na trávě hrát umí a má velmi slušný los. Naomi Ósakaová poslední dobou ve své nejlepší formě nehraje, Caroline Garciaová stále nedosahuje na výkony ze závěru loňské sezony a Carla Suárezová je rovněž k poražení.
4. čtvrtfinalistka: Angelique Kerberová

S Venus Williamsovou se stále i přes letošní trápení musí počítat, a to hlavně ve Wimbledonu, kde pětkrát slavila titul a loni došla až do finále. Kiki Bertensové tráva nesedí, Mihaela Buzarnescuová je rozhodně nebezpečnou soupeřkou, stejně tak její protivnice do prvního kola Aryna Sabalenková. Karolína Plíšková nemá dobrou formu a ve Wimbledonu se jí nikdy nedařilo. Ostřílená Američanka by tímto losem mohla projít.
5. čtvrtfinalistka: Venus Williamsová

Sloane Stephensová na posledních třech grandslamech dvakrát postoupila do finále a ani tráva jí není cizí. Pokud přejde přes první kolo, v němž ji čeká Donna Vekičová, měla by si se zbytkem herního pole v této sekci pavouka (Julia Görgesová, Barbora Strýcová a Shuai Zhang) poradit.
6. čtvrtfinalistka: Sloane Stephensová

Serena Williamsová se před zraněním na letošním French Open blížila ke své nejlepší formě. Na trávě bude mít výhodu díky dělovému servisu. První zkouškou by pro sedminásobnou šampionku měla být Jelina Svitolinová, pro níž je tráva nejhorším povrchem. V osmifinále by pravděpodobně narazila na loňskou semifinalistku Magdalénu Rybárikovou, nebo krajanku Madison Keysovou.
7. čtvrtfinalistka: Serena Williamsová

Caroline Wozniacká na trávě patří mezi špičku, ale los jednoduchý rozhodně nemá. Už ve třetím kole může narazit na další skvělou travařku Agnieszku Radwaňskou a v osmifinále na Anastasiji Sevastovovou, nebo CoCo Vandewegheovou. Do čtvrtfinále by ovšem postoupit měla.
8. čtvrtfinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme semifinalistky
Petra Kvitová sice na Simonu Halepovou příliš neumí, nicméně tráva jí vyhovuje více než Rumunce. Kvitová se řadí mezi největší favoritky letošního ročníku, na kontě má nyní šest výher v řadě a ve čtvrtfinále Wimbledonu potvrdí letošní skvělou formu.
1. semifinalistka: Petra Kvitová

Garbiñe Muguruzaová a Angelique Kerberová loni svedly osmifinálovou bitvu a nakonec se po velkém boji radovala Španělka. Tentokrát dál půjde německá tenistka, která si v All England Clubu předloni zahrála finále.
2. semifinalistka: Angelique Kerberová

Sloane Stephensová a Venus Williamsová spolu hrály loni v semifinále US Open a po velkém boji uspěla mladší Američanka. I tentokrát by mohla mít navrch, jelikož má v zádech větší zápasovou praxi než její ostřílená krajanka.
3. semifinalistka: Sloane Stephensová

Serena Williamsová, pokud se opravdu dostane takhle daleko, bude už těžko k zastavení. Na trávě nebude mít proti Američance zbraně ani světová dvojka Caroline Wozniacká. Dánka proti Williamsové vyhrála jen jeden z 11 soubojů.
4. semifinalistka: Serena Williamsová


Tipujeme finalistky
Petra Kvitová a Angelique Kerberová spolu mají vyrovnanou bilanci 6-6, na trávě by se utkaly poprvé. Mírně navrch by mohla mít česká tenistka, která v závěrečných kolech turnajů příliš často neprohrává.
1. finalistka: Petra Kvitová

Serena Williamsová od šokující porážky se Sloane Stephensovou na Australian Open 2013 nad svou mladší krajankou vyhrála všechny čtyři další souboje. Loňská vítězka US Open neuspěje ani tentokrát.
2. finalistka: Serena Williamsová


Tipujeme vítězku
Proti letošnímu finále mezi Petrou Kvitovou a Serenou Williamsovou by určitě nebyla spousta tenisových příznivců proti. V jistě parádní podívané bychom mírně favorizovali Američanku.
Vítězka: Serena Williamsová


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Kvitová porazí Halepovou
2. čtvrtfinále: Kerberová porazí Muguruzaovou
3. čtvrtfinále: Stephensová porazí V. Williamsovou
4. čtvrtfinále: S. Williamsová porazí Wozniackou
1. semifinále: Kvitová porazí Kerberovou
2. semifinále: S. Williamsová porazí Stephensovou
Finále: S. Williamsová porazí Kvitovou

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

50
Přidat komentář
Kozoroh
Ze Sereny se stala primadona a hlásná trouba pozitivní diskriminace.

Lidi jsou už jsou Serenou unavení, což je dáno tím, že nemá rovnocennou soupeřku. V ATP to je Federer vs Nadal, Djokovič vs Murray, tenis je tak okořeněný rivalitou. WTA by potřebovala podobné rivalské dvojice.
Reagovat
Jabadu
Řekněme si to otevřeně:
Ze Sereny je matróna, tak jak se po dítěti předpokládalo. V poslední době však dost zhubla a z nějakých "záhadných" příčin se třikrát vyhnula dopingové kontrole.
"My nesmíme ani naznačovat."
Přesto si myslím, že v současnosti se s Petrou ve formě už nemůže měřit.
Reagovat
smazaný uživatel
No momentálně naznačuješ nesmysl.
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6828--to-mam-snad-byt-doma-24-hodin-denne-serena-se-rozohnila-nad-dopingovou-kauzou
Reagovat
smazaný uživatel
Jako vzdycky dost mimo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se líbí herně dost Angie Kerber, cítím, že by tu formu mohla vyladit právě na Wimbledon a jít hodně daleko. U Petry to je jednoduchý, buď skončí brzo a nebo to celý vyhraje, nevidím tam zrovna u ní na trávě jiný možný výsledek. Hodně se mi líbí i Caro, očekávám dobrý výsledek od Stephens a také od Venus, která sice neměla přípravu, ale je zkušená a určitě tady nevyletí brzy
Reagovat
Astarin
Viděl bych to tak, že buď to bude zase Wimbledon, kde všechny české holky vypadnou do 2. kola včetně, anebo se bude zase dařit skoro všem najednou a nějak se vymydlí mezi sebou a možná jedna dosáhne hodně dobrého výsledku. :D
Reagovat
PetraFans..
Já mám tipů na vítězku hned 128 a jsem si jistá, že to jedna z nich vyhraje.
Reagovat
Astarin
Taky to tak vidím :D
Reagovat
com
And the Winner is
Karolina Pliskova!!! :)
Reagovat
cabuna
Mám stejný tip :-D od mala jsem byla nezdolná optimistka a proto za mě
Karolína Plíšková :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDDDD
Reagovat
Mayo
Môj tip na víťazku Wimbledonu je Petra Kvitová.
Reagovat
.vorlik.
V prvním kole nám nejspíš zase vypadne někdo z top 10. Koho tipujete tentokrát?

Já osobně v rámci podpory kolektivního pesimismu tipuju Káju a Petru, společně se všema našema zbylejma holkama.
Reagovat
janek_da
hm. slabé. MUguruza
Reagovat
bella
ja to porad rikam, ze se ten pesimismus od tommra siri dal!!!
Reagovat
.vorlik.
Je hrozně smutný, když někdo nechápe sarkasmus...
Reagovat
bella
myslim to obecne, ne na tebe
ja to zase myslim napul jako srandu, taky smutny, ze to nevidis ;)
Reagovat
tommr
vítězku si tipovat netroufám, ale doufám, že to nebude Serena, protože to by byla podle mýho názoru ta nejhorší možná varianta pro ženskej tenis ...

Co se týče našich tak šanci na slušnej výsledek má jen Petra. Pokud už je opravdu fit tak by určitě měla udělat lepší výsledek než loni. Na víc než 4.kolo nebo čtvrtfinále to ale nebude ...

Další naše hráčky nejspíš dopadnou stejně neslavně jako loni a skončí už v prvním nebo ve druhým kole ...
Reagovat
Jabadu
Yeahh! ...
Tohle jsme potřebovali. Takhle jsi nám už "vyvěštil" dva tituly.
:-)
Reagovat
Astarin
S tou Serenou souhlasím.
Reagovat
LukasH
Nevim, proc by to byla nejhorsi mozna varianta. Proste je porad nekde jinde. Uderovou jistotou i podanim prevysuje vsechny na okruhu. Kdo se odprosti od vsech antipatii, musi to videt. Kdyz vyhrala Azarenka IW i Miami nez odesla materskou, mela mnohem lepsi podani nez kdyz byla svetova 1. Tehdy rekla, ze prave Serena ji motivovala.
Reagovat
tommr
byla by to velká potupa pro současnou ženskou špičku ...
Reagovat
bella
Ja teda taky nechci Serenu, ale z jinejch duvodu. Ji jde jen o vitezstvi a oni ji v tom letos jeste podporujou s tim nasazenim, takze uz jen z principu doufam, ze daleko stejne nedojde :P
Reagovat
smazaný uživatel
A o co jinyho by právě Sereně mělo jít?! Ikona ženského tenisu, ať se to někomu líbí nebo ne!
Reagovat
bella
Jenze jen proto, ze pred tim toho tolik vyhrala ji ted budeme pomahat, aby vyhrala dalsi? Pokud je porad fakt tak dobra, tak by si to uhrala i bez nasazeni, to je muj nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty děláš jako by si to ona nadiktovala a organizátoři ji to splnili! Já s nasazením taky nesouhlasím, ale ani me nepřekvapuje. Ve Wimbledonu se s nasazením čachrovalo vždycky.
Reagovat
bella
Jenze NIKDY takhle moc!!!
Reagovat
Kozoroh
Její sebestřednost a namyšlenost se mnoha lidem hnusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Někomu vadí Serena někomu Halep, Muguruza,Djokovič, Nadal, Federer.... Tak to prostě je!
Reagovat
bella
Mne Serena nikdy nevadila, fandila jsem ji. Ale tohle ja vazne moc!
Reagovat
bella
Mne Serena nikdy nevadila, fandila jsem ji. Ale tohle ja vazne moc!
Reagovat
LukasH
No hlavne, ze Djoko nebyl vubec namyslenej, kdyz vyhraval jeden turnaj za druhym. Asi to k nim tak nejak patri, kdyz prevysuji ostatni a vyhravaji jak na bezicim pase.
Reagovat
Kozoroh
Srovnáváš nesrovnatelné. Djokovič, Federer ani Nadal by se nikdy nedopustili toho, co Serena na USO 2015, kdy sprostě vyhodila z kurtu Berdycha a Stosurovou. Bylo by to pod jejich úroveň.

A za její excesy na USO 2009 & 2011 by se nemusel stydět ani McEnroe.
Reagovat
LukasH
Jako jo. Ty excesy v minulosti mela. V tom roce 2015 se mi to taky nelibilo a rekl bych, ze se ji to mozna vratilo v podobe toho prohranyho semifinale. Spis ji tady hajim, jak by byli skoro vsichni nejradsi, aby uz nehrala. Pritom ten tenis ji porad potrebuje. Azarenku ani Marii jsem taky nikdy nemel moc rad, presto mi tam ted chybi. Hlavne ta Vika.
Reagovat
LukasH
Prijde mi, ze je okolo toho az moc humbuku. Serena je tak nebezpecna, ze to nasazeni je velka uleva pro ostatni nasazeny hracky.
Reagovat
bIbec
až teda na tu Dominiku.. která vlastně není nasazená =)
Reagovat
bIbec
já bych to asi udělal tak, že bych to přepočítával u všech holek. Pokud se nepletu, tak muži na tohle mají specifický systém, ženy ne. Tudíž tady asi bude ten zakopaný pes.
Reagovat
bIbec
třeba se ta Dominika hecne a vyprovodí ve druhém kole Johanku z turneje. To by bylo pěkné zadostiučinění. Držím palce, Pome.
Reagovat
Dobry-den
Nevim.
Reagovat
Dobry-den
Proč se to neodeslalo? Teď jsem akorát za troubu :-D

Nevim.

Hlasoval jem pro Serenu. Petře nevěřím. 7 zápasů URČITĚ nevyhraje.

Mezi tipy postrádám nějaké překvapivé jméno, aspoň 3 nenasazené čtvrtfinalistky atp.
Reagovat
smazaný uživatel
vždy tam budeš mít jen favority, protože Jirásek je už takovej a hlavně všude Federer
Reagovat
Kozoroh
Myslím, že není správné opomíjet loňskou vítězku Garbine, resp. nezařadit ji mezi čtyři konkrétní jména.
Reagovat
tommr
já bych teda na Muguruzu určitě nesázel. Jsem si skoro jistej, že podobně jako Ostapenko lonskej titul neobhájí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem odvazne tvrzeni...
...na to, ze sledujes celkem WTA uz nejakou dobu, ses moc toho nenaucil. Ve WTA, hlavne te soucasne se muze stat cokoliv...
Kdo tipoval vitezku Parize Ostapenko?
Kdo tipoval finale USO Mad, Sloane.
Kdo tipoval vitezku GS Wozniackou. To se tu psaly veci, ze ta holka nikdy ten major neziska, a ejhle chybka...
Pred Parizi se rikalo, ze Muguruza vyhuci celkem rychle, na zaklade antukovych vykonu...no a dosla teda dost daleko...
Rikalo se, ze ta Serena nemuze prezit jedno kolo...a hele...a ted se najednou pomalu zase vsichni Sereny boji, a jeste par tydnu zpet melo plno lidi s ni srandu...a ted maji uz plne gate...
Kdo vubec predpokladal, ze Sloane bude na antuce hrat finale majoru...uz letos? Po te bide, co hrala?
Kdo vubec tipoval Osaku jako vitezku IW.

A hlavne predpokladat ve WTA, ze neco bude jako loni...toz nevim...

Si myslim, ze budeme zase vsichni prubehem GS v sekci WTA prekvapeni, o to strach nemam:)

Nam by spis pomohlo, ze by ses primo vyjadril k Lucy a jeji moznosti ziskat titul ve Wimbledonu, jake ma sance:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
náhodou já Caro na AO trefil :D
Reagovat
tommr
pokud myslíš v singlu tak tam jsou její šance nulový. V posledních třech létech byla sice Lucka ve Wimbledonu vždycky nejlepší Češkou a může jí být klidně i letos, ale na postup do druhýho týdne to určitě nebude ...
Moc nadějně to nevidím ani v deblu kde se asi projeví nesehranost s BMS po té dlouhé vynucené pauze. Navíc mají špatnej los a už ve třetím kole narazí na Andreu s Bárou. Pokud by ale tenhle zápas vyhrály tak by mohly dojít daleko. Na zkompletování kariérního GS si ale budou muset ještě nějakej čas počkat ...
Reagovat
bella
nj, nas vestec promluvil
Reagovat
bella
nj, nas vestec promluvil
Reagovat
smazaný uživatel
V ankete uz 67% lidi veri Petre. Ono to opravdu vypada celkem nadejne,,,ale nevim...jednoduche to nebude.
...tady snad taky nevyjde ten finalovy tip...preji si czech final derby:D)
Kazdy asi tusi jake...
Anglani si uz na Cechy zvykli v Birminghamu, takze je cas to vylepsit v Londyne...
Reagovat
Jabadu
Angličani (myslím ti praví) jsou na Petru zvyklí. Věřím, že její zápasy budou umísťovat a časově vhodně optimalizovat, jak se pro panovnici sluší a patří.
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist