Preview: WTA Premier Mandatory Miami

19. 3. 2018, 15:05
Previews 60
Teprve včera skončil podnik WTA Premier Mandatory v Indian Wells a již zítra se rozehraje hlavní soutěž nadcházejícího turnaje stejné kategorie v Miami. Nabité herní pole vede světová jednička Simona Halepová, nasazenou dvojkou bude Caroline Wozniacká. Z českých tenistek se mezi nasazené vešly Karolína Plíšková, Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Jistou účast v hlavní soutěži mají ještě Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková.

Teprve včera jsme poznali vítězku akce WTA Premier Mandatory v kalifornském Indian Wells a už zítra jsou na programu zápasy prvního kola nadcházejícího podniku stejné kategorie ve floridském Miami. Jasnou favoritku nemá ani druhý prestižní březnový turnaj. Nejvýše nasazenou bude světová jednička Simona Halepová. Roli turnajové dvojky bude plnit vítězka letošního Australian Open Caroline Wozniacká. Halepová se bez ohledu na výsledek v Miami udrží na tenisovém trůnu. Titul bude obhajovat Britka Johanna Kontaová.

Zajímavá jména a aspirantky na celkový triumf najdeme i mimo nejvýše nasazenou osmičku. Do závěrečných kol by mohly postoupit také Petra Kvitová, Angelique Kerberová, finalistka z Indian Wells Darja Kasatkinová, vítězka BNP Paribas Open Naomi Ósakaová, nebo její soupeřka pro první kolo Serena Williamsová a další bývalá šampionka Viktoria Azarenková.

Český tenis bude mít v kalifornské poušti minimálně šest zástupkyň. Mezi nasazené se kromě Kvitové vešly loňská semifinalistka Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Účast v hlavní soutěži mají jistou také Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. V kvalifikaci budou usilovat o postup do hlavní soutěže Barbora Krejčíková, Tereza Martincová a Tereza Smitková.

Divoké karty obdržely většinou domácí naděje. Volnou vstupenku do hlavní soutěže pořadatelé udělili Sereně Williamsové, Bethanii Mattekové-Sandsové, která odehraje první soutěžní zápas po operaci kolene, Amandě Anisimovové, Claire Liuové, Whitney Osuigweové a Bernardě Peraové. Zbylé dvě divoké karty se organizátoři jednoho z největších tenisových turnajů světa rozhodli poskytnout Viktorii Azarenkové z Běloruska a Australance Ajle Tomljanovičové.

Celková dotace ženského turnaje činí bezmála 8 milionu dolarů (téměř 166 milionů korun). Vítězka obdrží šek na 1 340 860 dolarů (více než 27 milionů korun) a připíše si do žebříčku WTA rovných 1 000 bodů.

MIAMI OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Kontaová (10-Brit.) - Wozniacká (12-Dán.) 6-4 6-3
Nejvýše nasazené: Halepová (1. v WTA), Wozniacká (2.), Muguruzaová (3.), Svitolinová (4.), Kar. Plíšková (6.), Ostapenková (5.), Garciaová (7.), V. Williamsová (8.)
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Miami, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 7,972.535 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Kar. Plíšková (5-ČR) | H2H 6-1
Muguruzaová (3-Šp.) - Garciaová (7-Fr.) | H2H 3-0
Ostapenková (6-Lot.) - Svitolinová (4-Ukr.) | H2H 1-0
V. Williamsová (8-USA) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 7-1
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kar. Plíšková (5-ČR) - volný los
Kvitová (9-ČR) - volný los
Strýcová (25-ČR) - volný los
Siniaková (ČR) - Larssonová (Švéd.) | H2H 2-0
Kr. Plíšková (ČR) - Sasnovičová (Běl.) | H2H 0-0
Vondroušová (ČR) - kvalifikantka
Kompletní los


Největší favoritky

Simona Halepová bezesporu patří mezi největší favoritky. Aktuální světová jednička letos vyhrála 18 z 20 zápasů. Letošní sezonu zahájila triumfem v čínském Shenzhenu, kde vybojovala 16. kariérní titul. Na úvodním grandslamu sezony došla do finále, ve kterém podlehla Wozniacké. Na první grandslamový vavřín tak stále čeká.

V Dauhá se po třech suverénních výhrách dostala do semifinále, k němuž ale kvůli zranění nenastoupila. V Indian Wells jasně prohrála semifinále s pozdější šampionkou Ósakaovou.

V Miami se šestadvacetileté Rumunce úvodní tři starty příliš nepovedly, pokaždé skončila v úvodních kolech. V posledních třech letech už to bylo mnohem lepší. V roce 2015 si zahrála semifinále a v posledních dvou letech čtvrtfinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (vítězka);  Australian Open (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (vítězka); Australian Open (finále); Indian Wells, Dauhá (semifinále)
Bilance: 18-2
Bilance na betonech: 18-2
Grandslamy: Australian Open (finále)

Miami Open
Kariérní bilance: 15-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2015)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Dauhá (semifinále), Indian Wells (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Cepedeová (H2H 0-0), NEBO kvalifikantka
3K: (30) A. Radwaňská (H2H 5-5)
OF: (14) Keysová (H2H 5-1)
ČF: (5) Kar. Plíšková (H2H 6-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 2-5)


Caroline Wozniacká má letos rovněž výbornou formu. Dánská tenistka si na úvod roku zahrála finále v Aucklandu, v němž nestačila na rozjetou Görgesovou. Na Australian Open ve druhém kole odvrátila dva mečboly a nakonec si po vítězství nad Halepovou dokráčela pro premiérový grandslamový titul a vrátila se na tenisový trůn.

V hale v Petrohradu zřejmě sehrála roli i únava, jelikož Wozniacká v ruské metropoli dohrála už ve čtvrtfinále. V Dauhá prohrála dramatické semifinále s pozdější vítězkou Kvitovou. V Dubaji neobhajovala loňské finále a o post světové jedničky přišla. V Indian Wells překvapivě skončila už v osmifinále na raketě pozdější finalistky Kasatkinové.

Wozniacká letošním startem zahájí druhou desítku svých účastí v Miami. Nejlepšího výsledku dosáhla loni, kdy postoupila až do finále. Na kontě má dále jedno semifinále (2012) a další tři čtvrtfinále (2009 - 2010 a 2014). Před branami osmifinále skončila pouze dvakrát.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (vítězka);  Auckland (finále);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Australian Open (vítězka); Auckland (finále); Dauhá (semifinále)
Bilance: 17-4
Bilance na betonech: 16-3
Grandslamy: Australian Open (vítězka)

Miami Open
Kariérní bilance: 27-10
Nejlepší výsledek: finále (2017)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Dauhá (semifinále), Indian Wells (osmifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Puigová (H2H 3-1), NEBO Stosurová (H2H 7-5)
3K: (28) Kontaveitová (H2H 1-1)
OF: (16) Vandewegheová (H2H 2-1)
ČF: (8) V. Williamsová (H2H 1-7)
SF: (4) Svitolinová (H2H 1-3)
F: (1) Halepová (H2H 5-2)


Garbiñe Muguruzaová se v úvodu sezony trápila se zraněními. V Brisbane skrečovala hned první zápas proti Kruničové, ze Sydney po výhře nad Bertensovou odstoupila a na Australian Open dvojnásobnou grandslamovou šampionku ve druhém kole zaskočila v životní formě hrající Su-Wei Hsieh.

V Dauhá si připsala první letošní finále, ve kterém neudržela vedení proti Kvitové. Na následujícím podniku v Dubaji skončila v semifinále, v němž nevyužila tři mečboly. V Indian Wells na třetím turnaji v řadě neuhájila náskok. Hned ve druhém kole prohrála s domácí Vickeryovou.

Španělce se v Miami nikdy příliš nedařilo. Nejdále byla v osmifinále, a to hned čtyřikrát. Na Floridě bude startovat posedmé.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá (finále);  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (finále); Dubaj (semifinále)
Bilance: 7-5
Bilance na betonech: 7-5
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 11-6
Nejlepší výsledek: osmifinále (2012 - 2013, 2016 - 2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Dauhá (finále), Dubaj (semifinále), Indian Wells (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Anisimovová (H2H 0-0), NEBO Qiang Wang (H2H 0-0)
3K: (25) Strýcová (H2H 3-3)
OF: (13) Stephensová (H2H 1-0)
ČF: (7) Garciaová (H2H 3-0)
SF: (1) Halepová (H2H 3-1)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-3)


Jelina Svitolinová i letos pokračuje ve skvělých výkonech. Třiadvacetiletá Ukrajinka triumfovala zkraje roku v Brisbane a připsala si jubilejní 10. kariérní titul. Na Australian Open poprvé v kariéře došla do čtvrtfinále.

Nejhorší výsledek zaznamenala v Dauhá, kde ve třetím kole nestačila na pozdější šampionku Kvitovou. Chuť si spravila o týden později v Dubaji, když suverénně obhájila loňské prvenství. V Indian Wells nečekaně skončila již ve třetím kole na raketě Španělky Suárezové.

Miami Open se Svitolinová zúčastní pošesté a bude se snažit vylepšit své maximum, kterým je osmifinále z let 2014 a 2016.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dubaj,  Brisbane (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: Dubaj, Brisbane (vítězka)
Bilance: 15-3
Bilance na betonech: 15-3
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 6-4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2014, 2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (3. kolo), Dubaj (vítězka), Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: S. Williamsová (H2H 1-4), NEBO N. Ósakaová (H2H 2-2)
3K: (26) Gavrilovová (H2H 4-2)
OF: (15) Mladenovicová (H2H 0-1)
ČF: (6) Ostapenková (H2H 0-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 3-1)
F: (1) Halepová (H2H 3-3)


Karolína Plíšková letos naopak skvělou formou rozhodně neoplývá. Česká jednička v Brisbane neobhájila loňský triumf, když v semifinále podlehla pozdější šampionce Svitolinové. Na Australian Open vyrovnala postupem do čtvrtfinále loňský výsledek.

Další neúspěšná obhajoba loňského titulu přišla v Dauhá, kde Plíšková vypadla už ve třetím kole s Bellisovou. S bilancí jedné výhry a jedné porážky skončila i v Dubaji. V Indian Wells si oproti loňskému ročníku pohoršila. Ve čtvrtfinále jasně nestačila na pozdější vítězku Ósakaovou a neobhájila semifinále.

Stejnou porci bodů se bude snažit obhájit také v Miami. Právě loňské semifinále a ještě tři roky staré čtvrtfinále jsou jedinými kvalitními výsledky české jedničky na Floridě. V dalších třech případech vyhrála jen jeden zápas v hlavní soutěži.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 11-5
Bilance na betonech: 11-5
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 8-5
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Dauhá (3. kolo), Dubaj (čtvrtfinále), Indian Wells (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Bacsinszká (H2H 3-2), NEBO Makarovová (H2H 0-3)
3K: (32) Cirsteaová (H2H 1-1)
OF: (12) Görgesová (H2H 2-0)
ČF: (1) Halepová (H2H 1-6)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 7-2)
F: (2) Wozniacká (H2H 3-6)


Jelena Ostapenková se letos hodně trápí. Bilance 7-8 by rozhodně neměla svítit ve statistikách aktuálně již světové pětky a grandslamové šampionky. Vítězka loňského French Open prohrála v Shenzhenu i v Sydney hned v prvním kole. Na Australian Open vyrovnala své maximum, když stejně jako loni skončila ve třetím kole.

V Petrohradu ve čtvrtfinále utrpěla debakl od pozdější šampionky Kvitové. První zápasy nezvládla v Dauhá ani v Dubaji. V Indian Wells sice sérii tří turnajových porážek přerušila, nicméně hned v dalším zápase nestačila na Chorvatku Martičovou.

Ostapenková bude v Miami usilovat o vůbec první vítězství. Předloni skončila v prvním kole kvalifikace a loni v prvním kole hlavní soutěže.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Petrohrad (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells, Australian Open (3. kolo)
Bilance: 7-8
Bilance na betonech: 3-6
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (2. kolo), Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Barthelová (H2H 1-0), NEBO Babosová (H2H 1-1)
3K: (31) Shuai Zhang (H2H 0-0)
OF: (9) Kvitová (H2H 2-3)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 1-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 4-0)
F: (1) Halepová (H2H 1-1)


Caroline Garciaová na tom letos rozhodně není tak dobře jako na konci minulé sezony. V Brisbane kvůli bolestem zad vzdala utkání prvního kola s krajankou Cornetovou. Na Australian Open sice poprvé v kariéře došla do osmifinále, nicméně v něm neměla šanci proti Keysové.

V hale v Petrohradu vzápětí skončila hned po prvním zápase, v němž překvapivě nestačila na domácí kvalifikantku Rybakinovou. V Dauhá i v Dubaji se loučila shodně ve čtvrtfinále, ve kterém ji v obou případech vyřadila Muguruzaová. Ani v Indian Wells to nebylo ono. Francouzka v osmifinále utrpěla debakl od Kerberové.

V Miami startovala v hlavní soutěži čtyřikrát a ve všech případech skončila v úvodních kolech. Letos má šanci poprvé postoupit alespoň mezi nejlepší šestnáctku.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá,  Dubaj (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá, Dubaj (čtvrtfinále)
Bilance: 9-6
Bilance na betonech: 9-5
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 4-4
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2014, 2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (čtvrtfinále), Dubaj (čtvrtfinále), Indian Wells (osmifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Linetteová (H2H 1-0), NEBO kvalifikantka
3K: (27) Suárezová (H2H 1-0)
OF: (10) Kerberová (H2H 2-4)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 0-3)
SF: (1) Halepová (H2H 1-3)
F: (2) Wozniacká (H2H 1-2)


Venus Williamsová rozhodně nemohla hodnotit vstup do sezony jako povedený. Sedmatřicetiletá Američanka v Sydney i na Australian Open prohrála úvodní zápasy. V Sydney nestačila na pozdější šampionku Kerberovou, v Melbourne ji vyřadila rozjetá Bencicová. Williamsová tak na úvodním grandslamu roku neobhájila loňské finále.

Dále se představila ve Fed Cupu, kde v obou dvouhrách neztratila jediný set a pomohla své zemi k postupu do semifinále. To Williamsovou nakoplo a v Indian Wells oslavila první letošní turnajovou výhru. Nakonec v Kalifornii došla až do semifinále, ve kterém prohrála maraton s Kasatkinovou.

Williamsová turnaj již třikrát vyhrála, ale před hodně dlouhou dobou. Letos bude obhajovat loňské semifinále. V minulosti jen třikrát nedokázala dojít alespoň do osmifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (semifinále)
Bilance: 6-3
Bilance na betonech: 4-3
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 61-14
Nejlepší výsledek: vítězka (1998 - 1999, 2001)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: Indian Wells (semifinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikantka
3K: (29) Bertensová (H2H 0-0)
OF: (11) Kontaová (H2H 3-3)
ČF: (2) Wozniacká (H2H 7-1)
SF: (4) Svitolinová (H2H 1-1)
F: (1) Halepová (H2H 3-1)


Černí koně

Petra Kvitová se v lednu na kurtech trápila. Kvůli nemoci vynechala Brisbane, v Sydney vypadla ve druhém kole, a na Australian Open dokonce skončila po prvním zápase.

V únoru však vyhrála všech 13 utkání. To jí vyneslo tituly z Petrohradu a Dauhá a návrat do Top 10. Mezitím ještě vyhrála obě dvouhry ve Fed Cupu, čímž českému týmu výrazně pomohla k postupu do semifinále. Do Indian Wells si ovšem fantastickou formu nepřivezla a skončila už ve třetím kole na raketě domácí senzace Anisimovové.

Dvojnásobné wimbledonské vítězce se v Miami nikdy přiliš nedařilo. Na kontě má jediné čtvrtfinále z roku 2014. Při dalších sedmi účastech skončila v úvodních kolech, a na Miami Open má dokonce zápornou bilanci.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá,  Petrohrad (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (vítězka)
Bilance: 15-3
Bilance na betonech: 8-3
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 7-8
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2014)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Dauhá (vítězka), Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Brengleová (H2H 1-3), NEBO Sabalenková (H2H 0-0)
3K: (19) Kasatkinová (H2H 0-0)
OF: (6) Ostapenková (H2H 3-2)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 7-1)
SF: (2) Wozniacká (H2H 8-5)
F: (1) Halepová (H2H 1-3)


Angelique Kerberová po loňské mizerné sezoně znovu nalezla formu. Německá tenistka vyhrála úvodních 14 zápasů, když neprohrála jediné utkání v Hopman Cupu, v Sydney ukončila 16měsíční čekání na titul a na Australian Open prohrála až maratonský semifinálový souboj s Halepovou.

Ve čtvrtfinále v Dauhá byla nad její síly Wozniacká a v Dubaji v semifinále pozdější vítězka Svitolinová. Do závěrečných kol postoupila i v Indian Wells. Ve čtvrtfinále proti pozdější šampionce Ósakaové však uhrála pouhé dva gamy.

Kerberová v Miami zaznamenala první kvalitní výsledek před čtyřmi lety. Tehdy se probojovala do čtvrtfinále. Stejně dopadla loni. Jejím maximem je předloňské semifinále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Sydney (vítězka);  Australian Open,  Dubaj (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney (vítězka); Australian Open, Dubaj (semifinále)
Bilance: 18-4
Bilance na betonech: 18-4
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 14-8
Nejlepší výsledek: semifinále (2016)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Dauhá (čtvrtfinále), Dubaj (semifinále), Indian Wells (čtvrtfinále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Larssonová (H2H 2-0), NEBO Siniaková (H2H 3-0)
3K: (23) Pavljučenkovová (H2H 5-6)
OF: (7) Garciaová (H2H 4-2)
ČF: (3) Muguruzaová (H2H 3-5)
SF: (1) Halepová (H2H 4-5)
F: (2) Wozniacká (H2H 8-6)


Darje Kasatkinové se absolutně nepovedlo australské léto. Dvacetiletá Ruska vypadla v Brisbane i Sydney v prvním kole a jedinou výhru zaznamenala na Australian Open.

Od té doby ovšem hraje ve skvělé formě. Vyjma Dauhá, kde skončila v prvním kole, došla do semifinále v hale v Petrohradu, do finále v Dubaji a další fantastický výsledek přidala na posledním turnaji v Indian Wells, kde si zahrála své největší finále v kariéře.

V Miami bude startovat potřetí a má velkou šanci vylepšit své dosavadní maximum, kterým je druhé kolo. V něm už letos díky volnému losu je.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells,  Dubaj (finále); Petrohrad (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells, Dubaj (finále)
Bilance: 13-7
Bilance na betonech: 10-6
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 1-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2016 - 2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (1. kolo), Dubaj (finále), Indian Wells (finále)

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: kvalifikantka, NEBO Bencicová (H2H 2-1)
3K: (9) Kvitová (H2H 0-0)
OF: (6) Ostapenková (H2H 2-2)
ČF: (4) Svitolinová (H2H 0-3)
SF: (2) Wozniacká (H2H 2-1)
F: (1) Halepová (H2H 1-3)


Naomi Ósakaové vstup do sezony nevyšel. První turnajový zápas v Hobartu prohrála. Od té doby se ovšem její forma stupňuje. Na Australian Open došla do osmifinále, v Dauhá prošla kvalifikací a skončila ve druhém kole a v Dubaji uhrála čtvrtfinále.

Nejlepší výsledek své kariéry zaznamenala v minulých dvou týdnech. V Indian Wells nedala šanci ani jedné ze svých sedmi soupeřek a oslavila zisk premiérové trofeje.

Miami Open se dvacetiletá Japonka zúčastní potřetí v kariéře. Předloni postoupila do třetího kola, loni skončila o kolo dříve.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (vítězka)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (vítězka)
Bilance: 15-4
Bilance na betonech: 15-4
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 3-2
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (čtvrtfinále), Indian Wells (vítězka)

Možná cesta turnajem
1K: S. Williamsová (H2H 0-0)
2K: (4) Svitolinová (H2H 2-2)
3K: (26) Gavrilovová (H2H 0-1)
OF: (15) Mladenovicová (H2H 1-0)
ČF: (6) Ostapenková (H2H 1-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 0-2)
F: (1) Halepová (H2H 1-3)


Serena Williamsová odehrála v Indian Wells první turnaj od loňského triumfu na Australian Open, kde vybojovala rekordní 23. grandslamovou trofej, a po porodu dcery. A v Kalifornii se nepředstavila ve špatné formě. Šestatřicetiletá Američanka porazila Dijasovou i Bertensovou a padla se starší sestrou Venus.

V Miami letos bude útočit na rekordní devátý titul. Na Floridě proměnila 10 ze 16 účastí minimálně ve finále.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (3. kolo)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (3. kolo)
Bilance: 2-1
Bilance na betonech: 2-1
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

Miami Open
Kariérní bilance: 75-8
Nejlepší výsledek: vítězka (2002 - 2004, 2007 - 2008, 2013 - 2015)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Indian Wells (3. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: N. Ósakaová (H2H 0-0)
2K: (4) Svitolinová (H2H 4-1)
3K: (26) Gavrilovová (H2H 2-0)
OF: (15) Mladenovicová (H2H 1-0)
ČF: (6) Ostapenková (H2H 0-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 9-1)
F: (1) Halepová (H2H 8-1)


Viktoria Azarenková stejně jako další bývalá šampionka Serena Williamsová letos odehrála jediný turnaj. V Indian Wells po výhře nad Britkou Watsonovou prohrála s domácí Stephensovou. Azarenková se po porodu syna na kurty vrátila loni v létě, ale odehrála jen akci WTA na Mallorce a Wimbledon. Poté nemohla na turnajích startovat kvůli vleklému soudnímu sporu o péči o syna.

Azarenková se triumfu v Miami dočkala třikrát, a to v letech 2009 a 2011 a při své poslední účasti v roce 2016. Letos si odbyde jubilejní 10. start. Nejhůře skončila ve třetím kole.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (2. kolo)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (2. kolo)
Bilance: 1-1
Bilance na betonech: 1-1
Grandslamy: Australian Open (nehrála)

Miami Open
Kariérní bilance: 30-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2009, 2011, 2016)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Indian Wells (2. kolo)

Možná cesta turnajem
1K: Bellisová (H2H 1-0)
2K: (14) Keysová (H2H 0-0)
3K: (20) Sevastovová (H2H 0-0)
OF: (1) Halepová (H2H 2-2)
ČF: (5) Kar. Plíšková (H2H 2-1)
SF: (3) Muguruzaová (H2H 1-0)
F: (2) Wozniacká (H2H 7-5)


Další Češky v akci

Barbora Strýcová zažila další úspěšný vstup do sezony a potvrdila, že se jí na australském kontinentu daří. V Aucklandu uhrála čtvrtfinále a stejného výsledku dosáhla také v Sydney. Na úvodním grandslamu sezony Australian Open úspěšně obhájila loňské osmifinále.

Ve Fed Cupu pomohla po výhře nad Bencicovou k postupu českého týmu do semifinále. Na Arabském poloostrově měla smůlu na los. V Dauhá ve druhém kole nestačila na Görgesovou a v Dubaji prohrála souboj prvního kola s Kerberovou. Třetí porážku v řadě zaznamenala po prohře v Indian Wells s Martičovou.

Strýcová bude v hlavní soutěži Miami Open startovat pojedenácté. Až loni se dočkala prvního kvalitního výsledku, když postoupila do osmifinále. Při předchozích účastech přešla jen jednou přes druhé kolo.

Česká tenistka bude stejně jako na předchozí akci v Indian Wells plnit roli 25. nasazené. V prvním kole má coby nasazená hráčka volno. Už ve druhém kole ale může premiérově narazit na Kanepiovou. Estonka má letos velmi slušnou formu.

V případě postupu by pro Strýcovou s velkou pravděpodobností byla konečnou hned další soupeřka. Tou by mohla být Španělka Muguruzaová. Strýcová sice poslední dva souboje vyhrála, nicméně Muguruzaová by měla napravit své selhání v Indian Wells.

Pokud by náhodou Strýcová znovu uspěla, mohla by pomýšlet na čtvrtfinále, jelikož Rybáriková ani Stephensová nemají příliš dobrou formu.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Sydney,  Auckland (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney, Auckland (čtvrtfinále)
Bilance: 9-6
Bilance na betonech: 8-6
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Miami Open
Kariérní bilance: 9-10
Nejlepší výsledek: osmifinále (2017)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (1. kolo), Indian Wells (2. kolo)


Markéta Vondroušová loni zazářila a parádně nastartovala svou kariéru. Od loňského šokujícího triumfu v hale v Bielu ale dlouho nedokázala na jednom turnaji WTA vyhrát dva zápasy v hlavní soutěži. Letos vypadla v prvním kole v Aucklandu. V Hobartu a na Australian Open skončila s bilancí jedné výhry a jedné porážky.

Druhým kolem neprošla ani v Dauhá. V Dubaji dokonce nezvládla kvalifikaci. Zlomit "prokletí" se osmnáctileté Češce povedlo až v Indian Wells, kde porazila Brengleovou, Kontaovou a Sabalenkovou a postoupila do svého největšího osmifinále v kariéře. V něm nestačila na Martičovou.

Také při své premiéře v Miami začne proti kvalifikantce. Poté by narazila na Španělku Suárezovou a ve třetím kole pravděpodobně na Francouzku Garciaovou, s níž letos prohrála maratonský souboj v Melbourne.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Indian Wells (osmifinále)
Největší úspěchy na betonech: Indian Wells (osmifinále)
Bilance: 8-6
Bilance na betonech: 8-6
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: premiéra
Nejlepší výsledek: -
Loňský výsledek: -
Generálka: Dauhá (2. kolo), Dubaj (kvalifikace), Indian Wells (osmifinále)


Kateřina Siniaková vstoupila do letošní sezony podobně skvěle jako do té loňské. V Shenzhenu se znovu po roce probojovala do finále, ale titul neobhájila, když prohrála třísetový duel s Halepovou. V Hobartu naopak neuspěla a loučila se hned v prvním kole. V Melbourne přerušila černou sérii na grandslamech a postoupila do druhého kola, v němž podlehla Svitolinové.

V hale v Petrohradu se dostala až do čtvrtfinále. V Dauhá ztroskotala stejně jako v Hobartu na první soupeřce. I nadále tak jednadvacetiletá Češka pokračuje v nevyrovnaných výkonech. V Indian Wells po vydřeném vítězství nad McHaleovou vzdala utkání druhého kola s Kasatkinovou.

Siniaková ještě nepoznala, jak chutná výhra v hlavní soutěži Miami Open. Při předchozích třech účastech v hlavní soutěži skončila vždy v prvním kole.

Letos má velkou šanci první vítězství vybojovat. V prvním kole totiž nastoupí proti Švédce Larssonové, kterou v obou případech porazila. Nasazená desítka Kerberová by ale byla ve druhém kole pro Siniakovou nejspíše už příliš velkým soustem.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (finále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (finále)
Bilance: 8-6
Bilance na betonech: 6-5
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 0-3
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2013, 2015, 2017)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Dauhá (1. kolo), Indian Wells (2. kolo)


Kristýna Plíšková se letos zatím hledá a až na úvodní turnaj v Shenzhenu, kde skončila ve čtvrtfinále, zatím letošní sezona z pohledu české hráčky neprobíhá vůbec dobře. Na dalších čtyřech akcích totiž dokázala vyhrát jediný zápas, a to v kvalifikaci v Petrohradu. V Hobartu, na Australian Open i v Acapulku se poroučela v prvním kole.

Rozhodně nejhorší porážkou byla ta v mexickém Acapulku s domácí tenistkou a hráčkou až třetí stovky Zarazuaovou. V Indian Wells už se Plíšková přece jen prezentovala mnohem lépe. V prvním kole udolala Ying-Ying Duan a ve druhém potrápila světovou jedničku Halepovou.

V Miami startovala v hlavní soutěži v předchozích dvou letech. Při své premiéře došla do třetího kola, loni byla nad její síly hned první soupeřka.

Plíšková se v prvním kole premiérově utká s rozjetou Sasnovičovou. Poté by poprvé změřila síly s nasazenou Pavljučenkovovou. V případě dvou výher by nejspíše narazila na Kerberovou, s níž oba vzájemné duely prohrála.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Shenzhen (čtvrtfinále)
Největší úspěchy na betonech: Shenzhen (čtvrtfinále)
Bilance: 4-6
Bilance na betonech: 3-5
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Miami Open
Kariérní bilance: 2-2
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2016)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Acapulko (1. kolo), Indian Wells (2. kolo)


Tipujeme čtvrtfinalistky
Simona Halepová má letos skvělou formu a neexistuje důvod, proč by neměla minimálně do čtvrtfinále postoupit. První soupeřku by měla zvládnout bez problémů, nasazená Agnieszka Radwaňská nemá vůbec dobrou formu a na Anastasiji Sevastovovou, nebo Madison Keysovou rumunská tenistka umí. Otázkou je, v jaké formě se představí vracející se Viktoria Azarenková. Na solidně hrající světovou jedničku by ale hra Bělorusky ještě stačit neměla.
1. čtvrtfinalistka: Simona Halepová

Karolína Plíšková má velkou šanci si zahrát další letošní čtvrtfinále. Ve druhém kole nejspíše narazí na Jekatěrinu Makarovovou. Pokud ruský test zvládne, čeká ji pravděpodobně Su-Wei Hsieh, nebo Sorana Cirsteaová. Rovněž hratelný los. Julia Görgesová zdaleka nemá formu jako na přelomu sezon a Světlana Kuzněcovová se po operaci zápěstí v Indian Wells vrátila porážkou.
2. čtvrtfinalistka: Karolína Plíšková

Garbiñe Muguruzaová sice v Indian Wells selhala, nicméně to se může stát každému. Věříme, že si tentokrát dvojnásobná grandslamová šampionka dá větší pozor a svou formu z února ukáže alespoň v Miami. Španělka by si měla poradit s Qiang Wang, nebo Amandou Anisimovovou a dále také s Barborou Strýcovou, či Kaiou Kanepiovou. Její potenciální soupeřky pro osmifinále Magdaléna Rybáriková a Sloane Stephensová nemají nijak oslnivou formu.
3. čtvrtfinalistka: Garbiñe Muguruzaová

Angelique Kerberová letos hraje skvěle a až do čtvrtfinále má velice hratelný los. Ve druhém kole by neměla mít problém s Kateřinou Siniakovou, nebo Johannou Larssonovou. Nasazená Anastasia Pavljučenková se letos trápí. Také v osmifinále by byla Kerberová jasnou favoritkou. Caroline Garciaovou totiž smetla minulý týden v Indian Wells a na Carlu Suárezovou případně také umí.
4. čtvrtfinalistka: Angelique Kerberová

Darja Kasatkinová si od února drží stabilní a hlavně skvělou formu, což předvedla postupem do finále v Indian Wells. Lehké to ale mít nebude. Už ve druhém kole může potkat další mladý talent Belindu Bencicovou a ve třetím kole dvojnásobnou wimbledonskou vítězku Petru Kvitovou. Češka se však na amerických březnových turnajích většinou spíše trápí. Rozhodně nezdolatelnými překážkami aktuálně nejsou nasazená šestka Jelena Ostapenková, nebo Shuai Zhang.
5. čtvrtfinalistka: Darja Kasatkinová

Serena Williamsová se v Indian Wells představila na prvním turnaji od porodu dcery a loňského Australian Open. A nebylo to vůbec špatné. Dá se očekávat, že se majitelka 23 grandslamových trofejí bude i nadále zlepšovat. Na první velký výsledek by mohla dosáhnout už v Miami, kde v minulosti osmkrát triumfovala. Hned do prvního kola však schytala rozjetou vítězku z Indian Wells Naomi Ósakaovou.

Japonka by ale po nejlepším výsledku své kariéry a sedmi odehraných zápasech mohla být unavená. Pokud těžkou soupeřku mladší ze sester Williamsových opravdu překoná, mohla by si poradit i s Jelinou Svitolinovou, Darjou Gavrilovovou a v osmifinále s Kristinou Mladenovicovou, Ashleigh Bartyovou, nebo případně Petrou Martičovou.
6. čtvrtfinalistka: Serena Williamsová

Venus Williamsové se vstup do sezony nepovedl, ovšem v Indian Wells se prezentovala skvělou formou. Věříme, že si ji přiveze i do Miami, protože má velmi nadějný los. V prvním zápase bude čelit kvalifikantce a poté nejspíše Kiki Bertensové. Loňská šampionka Johanna Kontaová ani Elise Mertensová nemají aktuálně příliš dobrou formu. Toho musí sedmatřicetiletá Američanka využít.
7. čtvrtfinalistka: Venus Williamsová

Caroline Wozniacká vypadla v Indian Wells nečekaně brzy a v Miami by do čtvrtfinále už měla projít. Vítězku letošního Australian Open na úvod čeká Mónica Puigová, nebo Samantha Stosurová. Dále možná nasazená Anett Kontaveitová. Kromě Estonky nemají oslnivou formu ani další nasazené hráčky v její sekci CoCo Vandewegheová a Jelena Vesninová. Dánka teď hraje ze všech zmíněných tenistek zdaleka nejlépe.
8. čtvrtfinalistka: Caroline Wozniacká


Tipujeme semifinalistky
Karolína Plíšková na Simonu Halepovou prostě neumí a nic se na tom nezmění ani v případném čtvrtfinále v Miami. Česká jednička slavila jediné vítězství pouze ve Fed Cupu, na turnajích vyhrála všech šest soubojů aktuální světová jednička.
1. semifinalistka: Simona Halepová

Garbiñe Muguruzaová proti Angelique Kerberové. To by mohl být velmi atraktivní zápas. Muguruzaová vyhrála posledních pět vzájemných měření sil a ve vzájemné bilanci vede 5-3. Kerberová ovšem letos hraje o něco lépe a na turnajích na rozdíl od Španělky pravidelně postupuje do závěrečných kol.
2. semifinalistka: Angelique Kerberová

Darja Kasatkinová má životní formu a v té může zaskočit Serenu Williamsovou, pokud se obě hráčky do čtvrtfinále opravdu probojují. Předloni na Australian Open byla dvacetiletá Ruska bez šance. Serena bude suverénní i v Miami. Jestli šestatřicetiletá tenisová ikona skutečně projde do čtvrtfinále, bude už pořádně rozjetá.
3. semifinalistka: Serena Williamsová

Caroline Wozniacká s Venus Williamsovou úvodních sedm soubojů prohrála. Sérii pořážek přerušila až ve finále loňského Turnaje mistryň. Dánce se po zisku premiérového grandslamového vavřínu na letošním Australian Open už tolik nedaří. Naopak Williamsová se v Indian Wells po mizerném úvodu sezony rozehrála do skvělé formy a Dánce prohru ze Singapuru vrátí.
4. semifinalistka: Venus Williamsová


Tipujeme finalistky
Simona Halepová a Angelique Kerberová spolu sehrály v semifinále letošního Australian Open neuvěřitelně kvalitní a dramatickou bitvu, kterou nakonec vyhrála Halepová a ujala se vedení ve vzájemné bilanci 5-4. Nebylo by tedy spravedlivé, kdyby tentokrát těsně zvítězila Němka?
1. finalistka: Angelique Kerberová

Na druhém turnaji v řadě by se mohly střetnout sestry Williamsovy. Starší Venus v Kalifornii Serenu jasně porazila a snížila její vedení ve vzájemné bilanci na 17-12. Mladší Serena ovšem v semifinále bude výkonnostně úplně někde jinde než ve třetím kole v Indian Wells.
2. finalistka: Serena Williamsová


Tipujeme vítězku
Pozorní tenisoví diváci si určitě pamatují překrásný finálový souboj Angelique Kerberové a Sereny Williamsové z předloňského Australian Open. Němka tehdy oslavila zisk premiérového grandslamového vavřínu. Serena jí o několik měsíců později ve finále Wimbledonu porážku oplatila. Serena finále jen horko těžko prohrává. Miami nebude výjimkou.
Vítězka: Serena Williamsová


Shrnutí našich tipů
1. čtvrtfinále: Halepová porazí Kar. Plíškovou
2. čtvrtfinále: Kerberová porazí Muguruzaovou
3. čtvrtfinále: S. Williamsová porazí Kasatkinovou
4. čtvrtfinále: V. Williamsová porazí Wozniackou
1. semifinále: Kerberová porazí Halepovou
2. semifinále: S. Williamsová porazí V. Williamsovou
Finále: S. Williamsová porazí Kerberovou

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

60
Přidat komentář
lvicek
No ufff.
Reagovat
historik
Zatím ta kvalifikace z českého pohledu vypadá zajímavě. A to jsem ani jedné vůbec nevěřil. Barbora Krejčíková prohrávala už 4:6 a 2:5 a postoupila. Tereza Martincová prohrávala ve třetím setu už 0:5, pak 6:5 a Errani šla podávat na zápas a nakonec přece jenom postoupila přes tiebreak.
Reagovat
janek_da
no, Errani a servis :)
Reagovat
George_Renel
Tereza to nakonec zvládla v TB. Neuvěřitelný průběh zápasu i setů. :-)
Reagovat
com
skoda, ze neni na kamere zapas Martincove.. prohravat 5:0 a odvratit mecbol a uz je to 5:5 :) ta errani je teda blbka :D
Reagovat
lvicek
No a teď vedla 40:0 zas pro změnu Martincová a projela 5 míčů v řadě a prohrála si ten servis. To fakt nechápu.
Reagovat
lvicek
A trochu nechápu, proč nejsou streamy z kvaldy takového turnaje, zvlášť když je turnaj takto roztažen do dvou týdnů. Jsou tam zápasy jako na nějakém menším intu. A to jsou někdy k vidění streamy z malinkých ITF.
Reagovat
jackiec
redaktor to těmi tipy odstřelil, zas je úplně mimo jak u indian wells, kde uhodnul snad jednu nebo dvě čtvrtfinalistky a dva chlapi...takže to nakonec bude úplně jinak, podobné preview jsou nesmysly vůbec sestavovat
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Díky za pochvalu :-D ale zase tak marné to snad nebude :-) na australian open jsem dokonce trefil vítězku ;-)
Reagovat
jackiec
a mimochodem, s. williams vyhrála 72 turnajů...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Finálová bilance raději smazána, jelikož to mají na tennisabstract úplně špatně. Pokud někdo znáte jiné weby s takovou databázi, budu rád za odkaz. Vám děkuji za upozornění.
Reagovat
jackiec
já používám buď anglickou wikipedii nebo hlavní dámské stránky wtatennis.com
Reagovat
jackiec
já používám buď anglickou wikipedii nebo hlavní dámské stránky wtatennis.com
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a tam jsou někde napsané i statistiky ve čtvrtfinále a dalších kolech jednotlivých hráček?
Reagovat
janek_da
tennisinsight.com
Reagovat
fujtajblick
... ať vidíme, jak věštění z tenisové koule vyjde tobě. Není jednoduché jít s kůží na trh, je jen jednoduché kritizovat...
Reagovat
jackiec
já to netipuju, je to nesmysl, kor ženské jsou tak labilní že neudrží výkonnost 2 turnaje po sobě...takže myslím že v miami budou úplně jiné čtvrtfinalistky než v IW, to samé platí u chlapů, je to netipovatelné a šílené napsat navíc kdo koho porazí od čtvrtfinále a dále a pak zjistit že to vyšlo tak z 10%
Reagovat
jackiec
já to netipuju, je to nesmysl, kor ženské jsou tak labilní že neudrží výkonnost 2 turnaje po sobě...takže myslím že v miami budou úplně jiné čtvrtfinalistky než v IW, to samé platí u chlapů, je to netipovatelné a šílené napsat navíc kdo koho porazí od čtvrtfinále a dále a pak zjistit že to vyšlo tak z 10%
Reagovat
Nola
uplne strasidelna fotka Karoliny, fotograf si nevidi na spicku nosa?
Reagovat
smazaný uživatel
Fotka Petry je horší
Reagovat
blixa
To je taková soutěž, čí fotka bude nejhorší ;-)
Reagovat
Pedronegro
to je asi nějaký rébus, že místo koťátka je tam fotka snad Samanthy či koho vlastně :)
Reagovat
PetaM
Je to podle mě úplně stejné, jako při IW :D S tím už nic neuděláme :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Snad si někdy najdu čas a udělám některé fotky hráček sám :-)
Reagovat
PetaM
Kdyby ta fotka Petry byla aspoň při "pojď", ale tohle není nic :D :D
Reagovat
lvicek
Tak pry Peta bude hrat v Praze! A ja na 99% nebudu moct jit.... Ach joooo... No, mozna to zkusim uhrat aspon na jeden zapas.
Reagovat
tommr
nechápu jak to chce Petra zvládnout. To bude hrát FC, Stuttgart, Prahu, Madrid a Řím v jednom zápřahu? A to má ještě letos naplánovanej i Charleston ...
Reagovat
Andrew89
jojo...ma toho randal...uvidime jak se ji bude darit. kdyby neco vyhrala tak urcite nejaky vynecha. Ackoliv jsem prazak a tesim ae na ni v Praze,nezlobil bych se kdyby tu nestartovala. Madrid je dulezitejsi:)
Reagovat
tommr
přesně tak. Byl bych taky radši kdyby Petra v Praze radši nestartovala a radši se pořádně připravila na Madrid ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono to tak nejspíš dopadne.
Reagovat
bIbec
doufám, že ji nalosují do prvního kola třeba Markétu a at ji porazí. Pro ni by bylo super uspět v Praze. Pro Petru by bylo super uspět v Madridu.
Reagovat
bIbec
oprava aby to dávalo smysl:

"doufám, že jí nalosují do prvního kola třeba Markétu a ta ji porazí"
Reagovat
safi1313
Pls někdo dával dnes někam odkaz na Rogerovi momenty včerejšího finále , kde byl Roger pěkně nasr... nemáte náhodou někdo odkaz?:)
Reagovat
blixa
Serena vítězkou ? To jako fakt ? To je nějakej humor, ne ? :D Jako šlupku furt má, to jo, ale že by slůně umělo vyhrát turnaj mandatory ... :D
Reagovat
Krisboy
Proč ne? Když mohl vorvaň vyhrát Wimbledon...
Reagovat
George_Renel
Opět bezva preview.
Ale tip na vítězství Sereny je hodně odvážný. Já bych se nedivil, pokud se rozloučí již po zápase s Naomi.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Já vím, je to velký risk, ta část pavouka může dopadnout jakkoli, Naomi, Serena, Elina
Reagovat
lars
A co tim riskujete ?
Reagovat
blixa
No co, to je jasné, svoji pověst největšího žijícího tenisového odborníka !!! ;-)
Reagovat
tommr
Karolína má ve svý čtvrtince Halepovou a její šance na obhájení lonskýho semifinále je tak mizivá ...
Petra má jasně nejtěžší čtvrtinku s mladejma puškama Osakaovou a Kasatkinou a k tomu ještě Serenu Williams ...
Zbývající naše hráčky jsou napěchovaný ve druhý čtvrtince kde se to taky hemží velkejma jménama ...
Když k tomu ještě připočtu, že se našim v Miami tradičně nedaří tak to vypadá, že úspěchem bude když se aspoň Karolína dostane do čtvrtfinále podobně jako v IW ...
Reagovat
PetaM
Jsme rádi, že Petra nemůže narazit na Osaku i Serenu zároveň :D :D :D
Reagovat
.vorlik.
U Petry to stejně bude zas jenom o její formě. Když na tom bude dobře, klidně dojde daleko. V opačnym případě by jí nepomohlo ani kdyby měla v cestě jenom hráčky druhý stovky...
Reagovat
PetaM
Paradoxně by jí mohlo pomoct spíše to, když bude hrát proti kvalitním hráčkám :D :D
Reagovat
lvicek
Tojo :) Ale spis nez dobre/spatne hracky, vysoko postavene/nizko postavene jde o herni styl a zrovna Kasatkina v druhem kole (pokud bude), to v kombinaci s povrchem bude pro Petu asi hodne tezky. Myslim, ze bude potreba aby se Peti darilo a Kasatkine zrovna ten den moc ne, jinak to moc nevidim. Ale pesti drzim kazdopadne, to neee ze neee :).
Reagovat
tommr
kdyby se Kasatkině proti Petře "dařilo" podobně jako ve finále IW tak by jí Petra mohla porazit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommre, ty už ten titulek kopíruješ ke každému turnaji, ne?
By mě zajímalo, co by pro tebe byl přijatelný los.

Obě finalistky z IW by mohly vyprávět o přijatelném losu.

U Karolíny jsem čekal, že by se u svých oblíbených turnajů mohla zvednout, před antukovou sezonu a uhrát dobré výsledky. Ostatní hráčky ze špičky taky nehrají žádný TOP tenis, ale ty čeká oblíbená antuka. Zatím oproti lonsku pouze ztrácí, a až ve Wimbledonu může nahnat nějaké body.
Petra letos zahájila solidně a tady může jedině příjemně překvapit.
Barbora s Garbine umí zahrát, Markéta taky může překvapit s Karličkou, a Kateřina s Angii už hrála taky vyrovnaný zápas.
Z těch hráček tam moc na výběr není, a je možné, že zas to bude překvapivé finále.
Reagovat
tommr
to ti můžu říct velice jasně. Přijatelnej los je pro mě:
1. rovnoměrný rozložení našich v pavouku tzn. v každý čtvrtince 1-2 hráčky
2. Petra a Karolína každá v jiný polovině
3. Petra a Karolína by pokud možno neměly mít ve svý čtvrtince hráčky na který se jim vyloženě nedaří
Reagovat
smazaný uživatel
a není tohle právě výhodný, vždyt právě obě dvě mají "většinou" zajištěný postup do dalšího kola? a je pravděpodobné, že tak budeme sledovat českou hráčku?
Reagovat
smazaný uživatel
tak Karolína má smůlu na tu Simonu, tu fasuje ted pravidelně, ale měla by s tím něco dělat, at to neskončí třeba jako Marie se Serenou. Petra umí skoro na každou, ale dokážou ji zaskočit hráčky s kterýma ještě nehrála, takže to je těžko odhadnutelné.
Reagovat
tommr
Karolíně styl Halepový maximálně nevyhovuje a mohla by jí porazit jen pokud by byla v optimální formě a k tomu má ted hodně daleko ...
Podobně je na tom Petra s Brengleovou. Petře by naopak mohla mnohem víc sedět ranařka Sabalenka i když s ní ještě nikdy nehrála ...
Reagovat
lvicek
No tak ale neni az tak nerealny, ze to bude Sabalenka, aspon se mi zda...
Reagovat
tommr
těžko říct kdo ze zápasu Brengle-Sabalenka postoupí. Je ale zajímavý, že Markéta Vondroušová obě tyto hráčky v IW hladce sfoukla. Jí bych proti nim věřil mnohem víc než Petře ... :)
Reagovat
tommr
vůbec ti nerozumím ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě to bylo myšleno tak, že pro českého fanouška je zajímavější, když se české hráčky utkají v jednom utkání, a je tak pravděpodobnost, že jí tak uvidí v dalším kole. V poslední době z toho těží jak Petra, tak i Karolína. V téhle konkurenci lze těžko očekávat, že na každém turnaji se v závěrečných kolech budou objevovat ve větším počtu...
Reagovat
tommr
tak tohle už jsem pochopil, ale nesouhlasím. Já mám radši když šanci na postup mají všechny naše hráčky i za cenu, že pak třeba všechny vypadnou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já zase rád sleduji, jak se po zápase mezi sebou objímají :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to bude sranda, až Serena vypadne v prvním kole :D hlavně mě za ty tipy prosím neukamenujte. zítra vám sem dám preview chlapů :)
Reagovat
tommr
Serena nemá šanci. Je možný, že Osaka a Kasatkina budou unavený po IW, ale je tam spousta jiných hráček, který si s ní poradí. Nejspíš skončí už na Svitolinový ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak uvidíme :)))
Reagovat
annah
Kamenovat za takovou úžasnou práci by mohl jedině blb...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist