Preview: WTA Premier Mandatory Peking

28. 9. 2018, 15:10
Previews 43
Již zítra startuje hlavní soutěž posledního letošního podniku série WTA Premier Mandatory v Pekingu, který by měl rozklíčovat postupující na letošní Turnaj mistryň v Singapuru. V hlavní soutěži se z českých tenistek představí Petra Kvitová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Nabité herní pole vede světová jednička Simona Halepová. Titul bude obhajovat Caroline Garciaová.

Již v sobotu startuje hlavní soutěž závěrečného podniku WTA Premier Mandatory v Pekingu. Mezi největší favoritky budou nejspíše patřit všechny členky elitní desítky, jenže ty v tomto týdnu ve Wuhanu naprosto propadly a ani jedna z nich se nedostala přes osmifinále. Mohou tak uspět i níže postavené hráčky.

Nabité herní pole, v němž z Top 20 chybí pouze Serena Williamsová, vede světová jednička a loňská finalistka Simona Halepová. Loňský triumf se pokusí obhájit Caroline Garciaová.

České barvy budou v čínském hlavním městě hájit nasazené Petra Kvitová s Karolínou Plíškovou a hlavní soutěž má jistou také Barbora Strýcová. V kvalifikaci bojuje Kateřina Siniaková.

Divoké karty obdržely domácí tenistky Saisai Zheng, Ying-Ying Duan, Qiang Wang, Yafan Wang. Poslední volnou vstupenku dostala Australanka Samantha Stosurová. V prvním kole mají volný los semifinalistky wuhanského podniku Ashleigh Bartyová, Qiang Wang, Aryna Sabalenková a Anett Kontaveitová.

Světová jednička Halepová se bez ohledu na letošní výsledek udrží v čele žebříčku WTA. Mnohem zajímavější bude souboj o letošní Turnaj mistryň v Singapuru(https://www.livesport.cz/tenis/zebricky/wta-race/), který mají jistý jen dvě tenistky - Halepová a Angelique Kerberová. Na postupových místech jsou momentálně Kvitová (4.) a Plíšková (8.). Zatímco Kvitová má pohodlný náskok a nejspíše se kvalifikuje, Plíšková potřebuje dojít co nejdále.

Celková dotace letošního ročníku China Open činí necelých 8,3 milionu dolarů (přes 182 milionů korun). Vítězka dvouhry si připíše do žebříčku rovných 1 000 bodů.

CHINA OPEN 2018 FAKTA
• Shrnutí •
Loňské finále: Garciaová (Fr.) - Halepová (2-Rum.) 6-4 7-6(3)
Nejvýše nasazené: Halepová (1. v WTA), Wozniacká (2.), Kerberová (3.), Garciaová (4.), Kvitová (5.), Svitolinová (6.), Kar. Plíšková (7.), Ósakaová (8.)
Kategorie: WTA Premier Mandatory
Místo konání: Peking, Čína
Povrch: tvrdý
Dotace: 8,285.274 dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Kvitová (5-ČR) | H2H 3-1
Kerberová (3-Něm.) - Ósakaová (8-Jap.) | H2H 3-1
Kar. Plíšková (7-ČR) - Garciaová (4-Fr.) | H2H 3-2
Svitolinová (6-Ukr.) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 3-1
• Možná osmifinále •
Halepová (1-Rum.) - Bartyová (16-Austr.) | H2H 2-0
Stephensová (9-USA) - Kvitová (5-ČR) | H2H 2-0
Kerberová (3-Něm.) - Mertensová (15-Belg.) | H2H 0-0
Görgesová (10-Něm.) - Ósakaová (8-Jap.) | H2H 1-1
Kar. Plíšková (7-ČR) - Ostapenková (12-Lot.) | H2H 3-1
Muguruzaová (14-Šp.) - Garciaová (4-Fr.) | H2H 3-0
Svitolinová (6-Ukr.) - Bertensová (11-Niz.) | H2H 1-1
Kasatkinová (13-Rus.) - Wozniacká (2-Dán.) | H2H 3-1
• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Kvitová (5-ČR) - Gavrilovová (Austr.) | H2H 2-2
Kar. Plíšková (7-ČR) - Stosurová (Austr.) | H2H 1-0
Strýcová (ČR) - Martičová (Chorv.) | H2H 1-2
Kompletní los


Největší favoritky

Simona Halepová letos až na pár výjimek na všech turnajích postoupila do závěrečných kol. Hned na první akci v Shenzhenu si připsala první letošní titul, poté došla do finále Australian Open a souboj o titul prohrála také v Římě. Na French Open se konečně dočkala kýženého grandslamového titulu, když ve finále po obratu zdolala Stephensovou. Ve Wimbledonu naopak překvapivě skončila už ve třetím kole na raketě Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu. Další prvenství slavila v Montréalu a v Cincinnati byla míček od dalšího triumfu.

Nejlepší výsledky: Montréal,  French Open,  Shenzhen (vítězka);  Cincinnati,  Australian Open,  Řím (finále);  Indian Wells,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Montréal, Shenzhen (vítězka); Cincinnati, Australian Open (finále); Indian Wells, Dauhá (semifinále)
Bilance: 46-10
Bilance na betonech: 28-6
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (vítězka), Wimbledon (3. kolo), US Open (1. kolo)

Právě od neproměněného mečbolu ve finále v Cincinnati se světová jednička hodně trápí. Na US Open vypadla hned v prvním kole s Kanepiovou a úvodní zápas nezvládla ani ve Wuhanu, kde uhrála jen pět gamů proti Cibulkové.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Wuhan (2. kolo)

V Pekingu bude Halepová startovat posedmé. Jejím maximem je loňské finále. Dále byla ještě jednou ve čtvrtfinále (2014) a v osmifinále (2016). Celkem třikrát vypadla již v prvním kole.

Kariérní bilance: 9-5
Nejlepší výsledek: finále (2017)
Loňský výsledek: finále

Možná cesta turnajem
1K: kvalifikantka
2K: Sakkariová (H2H 0-0), NEBO Vekičová (H2H 2-0)
OF: (16) Bartyová (H2H 2-0)
ČF: (5) Kvitová (H2H 3-1)
SF: (3) Kerberová (H2H 6-4)
F: (2) Wozniacká (H2H 2-5)


Ashleigh Bartyová hned zkraje roku postoupila do finále domácího turnaje v Sydney, ale prvního letošního titulu se dočkala až v červnu na trávě v Nottinghamu. Dvaadvacetileté Australance se dařilo na amerických betonech, kde v Montréalu došla až do semifinále, v Cincinnati si zahrála osmifinále a na US Open poprvé v kariéře postoupila mezi nejlepší šestnáctku na grandslamu.

Nejlepší výsledky: Nottingham (vítězka);  Sydney (finále);  Wuhan,  Montréal,  Štrasburk (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney (finále);  Wuhan,  Montréal (semifinále)
Bilance: 43-18
Bilance na betonech: 21-9
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (2. kolo), Wimbledon (3. kolo), US Open (osmifinále)

Bartyová se solidní formou prezentuje také na asijském kontinentu. V hale v Tokiu sice vypadla už ve druhém kole s Azarenkovou, nicméně na právě probíhající akci ve Wuhanu porazila loňská finalistka Kontaovou, Saisai Zheng, Kerberovou a Pavljučenkovovou a podlehla až v semifinále Sabalenkové.

Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Generálka: Tokio (2. kolo), Wuhan (semifinále)

V Pekingu se zatím představila jen loni, kdy ve druhém kole prohrála se Svitolinovou. Také letos má jistou účast ve druhém kole, jelikož má díky postupu do závěrečných kol ve Wuhanu stejně jako loni volný los.

Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2017 - 2018)
Loňský výsledek: 2. kolo

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: Sevastovová (H2H 0-1), NEBO Cornetová (H2H 1-1)
OF: (1) Halepová (H2H 0-2)
ČF: (5) Kvitová (H2H 0-2)
SF: (3) Kerberová (H2H 2-2)
F: (2) Wozniacká (H2H 0-3)


Aryna Sabalenková prožívá jednoznačně nejlepší sezonu své kariéry. Teprve dvacetiletá Běloruska letos hrála třikrát finále, na antuce v Luganu prohrála s Mertensovou, na trávě v Eastbourne podlehla Wozniacké, ale v New Havenu už se dočkala premiérového titulu na WTA. Úspěchu v Connecticutu předcházela osmifinálová účast v Montréalu a semifinálová v Cincinnati. Parádní léto korunovala postupem do osmifinále US Open, kde jako jediná dokázala sebrat set Ósakaové.

Nejlepší výsledky: New Haven (vítězka);  Wuhan (zatím finále);  Eastbourne,  Lugano (finále);  Cincinnati (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: New Haven (vítězka); Wuhan (zatím finále); Cincinnati (semifinále)
Bilance: 45-22
Bilance na betonech: 28-10
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (osmifinále)

Sabalenková na úspěšné léto zpočátku nenavázala. V hale v Québecu se překvapivě loučila už v prvním kole po porážce s Lepchenkovou. Ve Wuhanu ovšem opět září. Běloruska porazila Suárezovou, Svitolinovou, Keninovou, Cibulkovou i loňskou finalistku Bartyovou a zítra si zahraje své největší finále.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: Québec (1. kolo), Wuhan (zatím finále)

V Pekingu se představila zatím pouze jednou. Loni prohrála utkání prvního kola kvalifikace s McHaleovou. Letos má v prvním kole díky postupu do závěrečných kol ve Wuhanu volný los.

Kariérní bilance: 0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2018)
Loňský výsledek: kvalifikace

Možná cesta turnajem
1K: volný los
2K: (14) Muguruzaová (H2H 0-0)
OF: (4) Garciaová (H2H 1-0)
ČF: (7) Kar. Plíšková (H2H 2-0)
SF: (2) Wozniacká (H2H 1-1)
F: (1) Halepová (H2H 0-2)


Naomi Ósakaová na Australian Open poprvé postoupila do osmifinále grandslamu a ještě větší úspěch zaznamenala na prestižním podniku v Indian Wells, kde v sedmi zápasech ztratila jediný set a získala premiérový titul. Do závěrečných kol se poté probojovala až v červnu na trávě v Nottinghamu (semifinále). Další parádní jízdu předvedla na US Open. Dvacetiletá Japonka opět v sedmi utkáních jen jednou musela do tří sad, ve finále porazila Serenu Williamsovou a oslavila premiérový grandslamový triumf.

Nejlepší výsledky: US Open,  Indian Wells (vítězka);  Tokio (finále);  Nottingham (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: US Open, Indian Wells (vítězka)
Bilance: 39-17
Bilance na betonech: 24-8
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (3. kolo), Wimbledon (3. kolo), US Open (vítězka)

Po senzačním vítězství na US Open se Ósakaová představila pouze v domácí hale v Tokiu. V cestě do finále bez ztráty setu přehrála Cibulkovou, Strýcovou i Giorgiovou a ve finále padla s Karolínou Plíškovou. Z Wuhanu se kvůli únavě odhlásila.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Generálka: Tokio (finále)

V Pekingu si letos odbyde svůj třetí start. Při své premiéře před dvěma lety skončila v kvalifikaci, loni prohrála v prvním kole s Kerberovou. Letos zaútočí na první pekingské vítězství.

Kariérní bilance: 0-1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2017 - 2018)
Loňský výsledek: 1. kolo

Možná cesta turnajem
1K: Keysová (H2H 1-3)
2K: Collinsová (H2H 0-0), NEBO Bacsinszká (H2H 0-0)
OF: (10) Görgesová (H2H 1-1)
ČF: (3) Kerberová (H2H 1-3)
SF: (1) Halepová (H2H 1-4)
F: (2) Wozniacká (H2H 0-2)


Češky v akci

Petra Kvitová letos patří mezi nejlepší hráčky. Na grandslamech se jí ovšem letos vůbec nedařilo. Pouze na French Open a US Open dokázala dojít do třetího kola, na Australian Open a ve Wimbledonu skončila hned na první soupeřce. Přitom letos dobyla už pět turnajů. Parádní jízdu předvedla v únoru, když ovládla Petrohrad i Dauhá. Další fantastické období měla v květnu, kdy triumfovala v pražské Stromovce a v Madridu. Titulu se dočkala ještě na trávě v Birminghamu. Na posledních turnajích došla do semifinále v Cincinnati a čtvrtfinále v New Havenu.

Nejlepší výsledky: Birmingham,  Madrid,  Praha,  Dauhá,  Petrohrad (vítězka);  Cincinnati (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Dauhá (vítězka); Cincinnati (semifinále)
Bilance: 47-13
Bilance na betonech: 19-9
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (3. kolo)

Kvitová po US Open odehrála jediný turnaj. Ve Wuhanu si dvojnásobná šampionka nejprve poradila s Kruničovou, ale v osmifinále neudržela vedení proti Pavljučenkovové.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Generálka: Wuhan (osmifinále)

V Pekingu se nejdále dostala v roce 2014, kdy prohrála souboj o titul se Šarapovovou. Ještě dvakrát byla v semifinále, před pěti lety a naposledy loni. V čínském hlavním městě se představí podeváté.

Kariérní bilance: 15-8
Nejlepší výsledek: finále (2014)
Loňský výsledek: semifinále

Kvitová v Pekingu začne proti Darje Gavrilovové, se kterou má vyrovnanou bilanci, v posledním souboji letos v Birminghamu jasně zvítězila. V případě postupu se česká jednička utká s domácí Ying-Ying Duan, nebo Dominikou Cibulkovou. V osmifinále se může pokusit oplatit porážku Anastasii Pavljučenkovové nebo potkat Sloane Stephensovou. Ve čtvrtfinále nejspíše bude čekat Simona Halepová nebo Ashleigh Bartyová.


Karolína Plíšková v první polovině letošní sezony pravidelně postupovala do závěrečných kol. Nejlepšího výsledku dosáhla v hale ve Stuttgartu, kde ve finále přehrála Američanku Vandewegheovou. Poté si zahrála ještě semifinále v Madridu. Od té doby se však šestadvacetiletá Češka dlouho trápila. Lepší výkony přišly až na US Open. Na svém nejoblíbenějším grandslamu prohrála až ve čtvrtfinále se Serenou Williamsovou.

Nejlepší výsledky: Tokio, Stuttgart (vítězka);  Madrid,  Brisbane (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Brisbane (semifinále)
Bilance: 41-18
Bilance na betonech: 20-11
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (3. kolo), Wimbledon (osmifinále), US Open (čtvrtfinále)

Plíšková po úspěšném US Open zahájila asijské turné v hale v Tokiu, kde získala svůj 11. kariérní titul. Česká dvojka vydřela postup přes Gavrilovovou, odvrátila mečboly proti Riskeové, vybojovala výhru nad Vekičovou a do tří sad nemusela překvapivě jen ve finále s Ósakaovou. Ve Wuhanu neměla dost sil a prohrála hned úvodní utkání s ve formě hrající Qiang Wang.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Generálka: Tokio (vítězka), Wuhan (2. kolo)

V hlavní soutěži China Open bude hrát popáté. Při prvních dvou startech vypadla hned v prvním kole, předloni a loni došla do osmifinále.

Kariérní bilance: 4-4
Nejlepší výsledek: osmifinále (2016 - 2017)
Loňský výsledek: osmifinále

Plíšková má velmi slušný los. Na úvod změří síly s trápící se Samanthou Stosurovou, kterou v jediném dosavadním souboji porazila. Dále narazí na Aljaksandru Sasnovičovou, nebo vracející se Mihaelu Buzarnescuovou. V osmifinále by si mohla zahrát se svou poslední přemožitelkou Qiang Wang, jež ale kvůli zranění ve Wuhanu skrečovala semifinále. Ve čtvrtfinále by mohla čekat rozjetá Aryna Sabalenková nebo nasazené Garbiñe Muguruzaová či Caroline Garciaová, která obhajuje titul.


Barbora Strýcová měla vynikající úvod letošní sezony, když postoupila do čtvrtfinále v Aucklandu i v Sydney a na Australian Open zopakovala osmifinále. Po vítězství v prvním kole v Dauhá však přišla série osmi porážek. Strýcová se do formy dostala až na French Open, kde uhrála osmifinále. Na amerických betonech ovšem přišlo další trápení, které zlomila postupem do třetího kola na US Open. Jejím nejlepším letošním výsledkem je semifinále na trávě v Birminghamu.

Nejlepší výsledky: Birmingham (semifinále)
Největší úspěchy na betonech: Sydney, Auckland (čtvrtfinále)
Bilance: 23-21
Bilance na betonech: 11-12
Grandslamy: Australian Open (osmifinále), French Open (osmifinále), Wimbledon (3. kolo), US Open (3. kolo)

Strýcová po postupu do třetího kola US Open startovala v Tokiu a v japonské hale po výhrách nad Dijasovou a Kontaveitovou vybojovala čtvrtfinále, v němž podlehla domácí Ósakaové. Ve Wuhanu v prvním kole přehrála Cornetovou a vzápětí nestačila na Gavrilovovou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Generálka: Tokio (čtvrtfinále), Wuhan (2. kolo)

V Pekingu se Strýcové dlouho nedařilo. Celkem čtyřikrát ztroskotala na první soupeřce, úvodní vítězství si připsala teprve předloni. Loni však své trápení v čínské metropoli zlomila postupem do čtvrtfinále.

Kariérní bilance: 4-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále

Strýcová se v prvním kole utká s Petrou Martičovou. Chorvatce se pokusí vrátit letošní porážku z Indian Wells a srovnat s ní vzájemnou bilanci. Ve druhém kole by v případě úspěchu narazila na Belindu Bencicovou, nebo světovou dvojku Caroline Wozniackou.


Tipujeme
Za normálních okolností by byla největší favoritkou první čtvrtiny Simona Halepová. Světová jednička se však momentálně trápí. Od neproměněného mečbolu ve finále v Cincinnati nezvládla úvodní zápas na US Open ani před pár dny ve Wuhanu.

Mnohem větší šanci na postup do semifinále mají potenciální osmifinálová soupeřka Halepové Ashleigh Bartyová a Petra Kvitová. Bartyová ve Wuhanu došla do semifinále a Kvitová se na prvním velkém čínském podniku nepředvedla vůbec ve špatné formě, když po boji prohrála s Anastasií Pavljučenkovovou. Rusku může i v Pekingu potkat v osmifinále. Nesmíme také zapomenout na Sloane Stephensovou, jež ale ve své nejlepší formě teď nehraje.

Zajímavý zápas 1. kola: Stephensová - Pavljučenkovová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Halepová - Bartyová (OF), Stephensová - Kvitová (OF), Pavljučenkovová - Kvitová (OF)
1. semifinalistka: Ashleigh Bartyová


Angelique Kerberová ani Elise Mertensová ve Wuhanu neuspěly. Bývalá světová jednička Kerberová se navíc trápí už dlouhodobě, a to od letošního triumfu ve Wimbledonu. I tak by se měly obě hráčky do osmifinále probojovat, pokud nebude proti nevyzpytatelná Španělka Carla Suárezová.

Největší favoritkou druhé čtvrtiny je Naomi Ósakaová. Senzační vítězka US Open hrála finále v Tokiu a poté kvůli únavě odstoupila z Wuhanu. V této sekci pavouka má jasně nejlepší formu. Bude si však muset dávat pozor už v prvním kole proti Madison Keysové.

Zajímavé zápasy 1. kola: Görgesová - Kontaová, Keysová - Ósakaová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kerberová - Mertensová (OF), Görgesová - Ósakaová (OF), Kontaová - Ósakaová (OF)
2. semifinalistka: Naomi Ósakaová


Karolína Plíšková nemá až do osmifinále vůbec špatný los. Na úvod změří síly s trápící se Samanthou Stosurovou a v případě postupu narazí na Aljaksandru Sasnovičovou, nebo vracející se Mihaelu Buzarnescuovou, z formy je rovněž nasazená dvanáctka Jelena Ostapenková. Velký problém ovšem může představovat Qiang Wang, která ve Wuhanu uhrála semifinále a Plíškovou právě v čínském městě vyřadila. Číňanka však kvůli zdravotním potížím semifinále skrečovala.

Zajímavá bude i druhá polovina, kde najdeme Garbiñe Muguruzaovou, finalistku právě probíhajícího wuhanského turnaje Arynu Sabalenkovou a obhájkyni titulu Caroline Garciaovou. Nejlépe je na tom s formou Sabalenková, která může už ve druhém kole změřit síly s Muguruzaovou.

Zajímavé zápasy 1. kola: Muguruzaová - Makarovová
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Muguruzaová - Sabalenková (2K), Plíšková - Qiang Wang (OF), Muguruzaová - Garciaová (OF), Sabalenková - Garciaová (OF)
3. semifinalistka: Aryna Sabalenková


Těžko soudit, jak dopadne poslední čtvrtina. Nasazené tenistky Jelina Svitolinová, Kiki Bertensová, Darja Kasatkinová a Caroline Wozniacká se totiž spíše trápí, než vyhrávají. V Pekingu se ale bude hodně rozhodovat o postupu na Turnaj mistryň, a proto určitě všechny favoritky na kurtu nechají vše.

Největší problém pro nasazené hráčky bude nejspíše představovat Anett Kontaveitová. Talentovaná Estonka si zítra ve Wuhanu zahraje o titul. Její první nasazenou kořistí může být Kasatkinová, poté Wozniacká.

Zajímavé zápasy 1. kola: Bencicová - Wozniacká
Možné zajímavé zápasy v dalších kolech: Kasatkinová - Kontaveitová (2K), Svitolinová - Bertensová (OF), Kasatkinová - Wozniacká (OF), Kontaveitová - Wozniacká (OF)
4. semifinalistka: Jelina Svitolinová

Semifinále: Ósakaová porazí Bartyovou; Sabalenková porazí Svitolinovou
Finále: Ósakaová porazí Sabalenkovou

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
Hector21
sakrapráce himlhergot prohraje vyhranej zápas s Barty a ještě se zraní...

nesnáším tě, pitomej tenisovej roce 2018 :(
Reagovat
Hector21
roku...
Reagovat
blixa
Vokativ slova rok je "roku". Čili ne podle vzoru hrad, jak by se nabízelo ale podle pomocného vzoru "práh" ;-)
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... většinou se používá podvzorzor "les" = souzní se slovy jako oběd a třeba některými měsíci v roce (leden, únor, březen, ... )
jazyk, rybník ...
Reagovat
Jabadu
podvzor
Reagovat
blixa
V případě vokativu je podvzor nebo pomocný vzor "les" irelevantní.
https://cesky-jazyk.okhelp.cz/gramatika/vzory-podstatnych-jmen.php
Reagovat
Hector21
Sorry jako, mozkové buňky probíhají skrz opojný závoj Bordeaux Superieur 2010 velmi pomalu...
Reagovat
smazaný uživatel
Může se použít obojí :-)
http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=rok
Reagovat
blixa
V tebou uvedeném odkazu žádně dvě varianty u vokativu nejsou. A neviděl jsem je ani kdekoliv jinde. Tak kde bereš, že se může použít obojí ??? :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem měl ráno při pohledu na výsledek Darja vs Petra zatmění.
Karolínu jsem posunul do části Kikina pavouka, volativ vidím u lokálu...
Reagovat
tommr
to má za to, že vyřadila Petru. Celou sezónu hraje tužku a zrovna na Petru se musela vytáhnout ...
Reagovat
Jabadu
Petra všechno má, akorát tady jsou na ni kladeny vyšší nároky, než na její kolegyně, protože všichni víme, že je VYVOLENÁ.
:-)
Reagovat
Hector21
ajta krajta Dasho, to sis neměla vůbec dovolit todleto...

celej rok hraješ tužku a teď se takhle vytáhneš, to tě tommr taky prokleje až do třetího kolene....:(
Reagovat
tommr
smutný je, že i dneska hrála Gavrilova tužku a přesto to na Petru bohatě stačilo. Petra je bohužel úplně mimo ... :(
Reagovat
Hector21
je konec dlouhé sezóny, všechny už toho mají plné zuby...
Reagovat
slacker
co je tohloe za kecy, kdyz se nekdo neni schopen zregenerovat behem nekolika dni, a ze tech vicetydennich pauz behem sezony maji az az
Reagovat
smazaný uživatel
Slackere, dej si doživotní regeneraci a nepiš o něčem, čemu nerozumíš.
Prskale!
Zdraví přicmrndávač :-)
Reagovat
slacker
ja vim o cem pisu, kde beres tu drzost mi tvrdit ze ne.
Reagovat
blixa
No počkej, ale největší žijící tenisový odborník, ten, jehož jméno se nevyslovuje napsal, že Gavrilova podala životní výkon ?!! Tak jak je to tedy ? ;-)
Reagovat
tommr
jméno toho odborníka bych opravdu rád znal ...
Reagovat
blixa
Znáš ho velmi dobře :D Iniciály J.K. ;-)
Reagovat
tommr
skoro se mi nechce věřit, že by byl až tak nesoudnej ... :)
Reagovat
bIbec
hrála, co potřebovala. Bylo tam pár moc pěkných výměn od Dáši, ale fakt teda jenom pár. Petra ani neumožila hrát Dáši dobře, páč před tím než by třeba Dáša udělala nějakej esteticky pěknej pinkanec, Kvítí errorovalo.
Reagovat
fujtajblick
neviděla jsem zápas, a tak nevím, z jakého důvodu skrečovala Wang Q. a jestli v Pekingu nastoupí. Má volný los, tak by případně její soupeřka postoupila rovnou do třetího kola?
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo ale bude muset vyhrát 2. kolo. Jak by mohl někdo postoupit "rovnou do třetího kola"?
Pokud Wang nenastoupí, tak bude LL, podobně jako ve Wuhanu místo Naomi...
Reagovat
Haitik
Ash Barty se odhlásila z Pekingu..
https://twitter.com/fairbairntony8/status/1045721608168656899
Reagovat
Haitik
Momentální los.. :-) Vše při starém, jen se Madison posunula na místo Ash a v 1. kole bude hrát s kvalifikantkou.. :D To samé platí pro Naomi..

https://pbs.twimg.com/media/DoMkX4_UYAA4wEd.jpg:large
Reagovat
com
ze by nadrzovani Osace, kdyz s Keys prohrava 1:3
Reagovat
tommr
snad s LL? Kvalifikantky už jsou rozebraný ...
Reagovat
EllNino
nene, LL může dostat kdokoli, kdo má kvalifikantku, LL se přidá do koše ke kvalifikantkám
Reagovat
tommr
tak tím líp, protože mám tušáka, že tou LL by mohla bejt Katka a Keysovou bych jí určitě nepřál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda :-( Všiml jsem si, že měla dneska zavázanou ruku.
Snad bude fit na ET.
No a Preview padá. Snad bych přežil i Arynu ve finále, kdyby byla Ash v semifinále :-)
Reagovat
Fandina
Tipovat u holek, kdo je favoritkou je opravdu sázka do loterie, už ani Sereně se nedá věřit, vyhrát může úplně každá, což je samozřejmě zajímavé, ale někdy to i vadí, žádná jistota. :-))

Nejvíc by se mi líbilo finále Petra Kája. Nebo i jiná variace mých oblíbenkyň, ale tohle by mohlo být i reálně, asi víc, než třeba Katka Bára, takže alespoň nějaká jistota. :-))

A ještě tam mám svoje oblíbenkyně, Caro, Caroline, ale těm to přeji až po výše uvedených, ale také bych se nezlobila, když už. Nicméně, ani jedna se mi nejeví v extra formě.

Gavrilova proti Petře mi dost vadí, se svou hyperaktivitou a tím jak všechno vráti. A taky pořád mám v mysli, jak porazila Petru v Madridu, zrovna, když jsem tam byla, ale ne na jejich zápase. Že Petra prohrála jsem pochopila až když jsem ji potkala ten den v letadle do Prahy.
Takže doufám, že je Petra fit a že Dašu dá. Peti pojĎ!!!
Reagovat
FulnekUltras
Kdy vyrazíš do Pekingu, Fandi? Z Ruzyně je teď dobré spojení.
Reagovat
Fandina
Leteť se dá kamkoli, nejen do Číny. Na příští rok plánuji USA. Doufám, že to vyjde.
Reagovat
blixa
Stalinultras doufá, že ho z ruzyňské cely pošlou do čínského pracovního tábor. Smůla. Nikam !!! :-P
Reagovat
Fandina
Tak to mě nenapadlo, ale asi ano, on tak touží po komunismu, tam ho má pořád dost.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Fandina
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
tommr
a vůbec bych se proto nedivil kdyby všechny vypadly už v prvním kole. Snad ale zabojujou a dají do toho všechny zbývající síly - už se není na co šetřit ...
Reagovat
com
tak Stosur zas neni tak tezka souperka :)
Reagovat
FulnekUltras
správně tommruješ ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist