Přípravy na BJK Cup finišují. Tenistky mají šatnu naproti Američankám, první kurt vyzkouší Krejčíková

26. 10. 2021, 14:12
Aktuality 16
Za dva dny se sejdou české tenistky před finále Poháru Billie Jean Kingové a v pražské multiareně už se finišuje s přípravami. Svěřenkyně kapitána Petra Pály budou mít při mistrovství světa ženských družstev šatnu na konci chodby naproti Američankám.

V O2 areně a přilehlé hale O2 universum jsou už sestavené modré kurty. Dokončují se lóže, instaluje se systém elektronických lajnových rozhodčí a ladí detaily. "Vidíte malý zázrak. Jsme připraveni na startovní výstřel a oddechneme si po posledním mečbolu. Kéž by to byl náš vítězný míček," uvedl šéf Českého tenisového svazu Ivo Kaderka v připomínce toho, že na přípravu bylo jen osm týdnů.

V hlavní hale je kurt položen, ještě mu chybí síť, ale třeba křesla pro hráčky na lavičce, před nimiž budou mít k dispozici obrazovky, už jsou na místě. Dvorec musí být hotov do čtvrtka, kdy ho po obědě poprvé vyzkouší česká jednička a světová čtyřka Barbora Krejčíková.

Chystat se hráčky budou v šatně, v které má každá místo se jménem. Češky sedí po pravici kapitána podle žebříčkového umístění. Kabiny krášlí velkoformátová fotografie Pražského hradu s Karlovým mostem, nechybí zázemí pro fyzioterapii a někde vana pro ledovou lázeň.

Náročnost přípravy kolbiště na boj o titul spočívá ve skutečnosti, že se do Česka sjede dvanáct týmů a každý musí mít vlastní šatnu. Vše navíc komplikují covidová pravidla. "Na to aréna nebyla stavěna, proto je vše extrémně náročné," řekl ředitel technické produkce Josef Ženíšek.

Organizátoři chystají tři tzv. bubliny pro jednotlivé skupiny, které se budou ve vnitřních prostorách pohybovat - hráčky s realizačními týmy, pořadatelé a média. "Mají různé vstupy, museli se přidávat toalety, dělat samostatné jídelny. Máme patnáctou verzi logistiky," podotkl Ženíšek.

Češky zahájí boje ve skupině v podělí 1. listopadu duelem s Německem a druhé utkání se Švýcarskem sehrají o tři dny později. Na jejich zápasy je prodáno přes polovinu z dvanáctitisícové kapacity. Do semifinále postoupí jen vítězky skupiny, finále je na programu v sobotu 6. listopadu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
baba
tohle pro nás nedopadne, myslím, že zklamání z této akce bude velké....
Reagovat
smazaný uživatel
- Jess
+ Shelbysmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
- Garbiňe a Paulasmile
+ Allona a Rebekasmile
Reagovat
Alien
?
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe to překvapilo?
Reagovat
Alien
To rozhodně ne! Ale nějak se v tom ztrácím - neorientuji!
Reagovat
com
tak hlavne abys vedel jake ses orientace smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Alien je 6 pohlaví v jednomsmile
Promine, jestli jsem to popletlsmile
Reagovat
blixa
Jenom ??? smilesmile
Reagovat
Alien
A kdy a kde se to vůbec hraje?
Reagovat
aligo
Staví si přečíst článek smile
Reagovat
Alien
To nechápu?
Reagovat
aligo
Stačí si přečíst článek
Reagovat
aligo
Vše je tam napsané
Reagovat
FulnekUltras
tak hodně štěsti s tym pertinaxem
Reagovat
tommr
a kdy bude los?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist