Příští finále už Plíšková vyhraje, věří Pála

11. 9. 2016, 16:57
Aktuality 47
Za krásný zápas označil fedcupový kapitán Petr Pála finále US Open, v kterém Karolína Plíšková ve svém prvním duelu o grandslamový titul prohrála po boji s Němkou Angelique Kerberovou. "Teď to nevyšlo, ale věřím, že to Káje vyjde příště," míní Pála, že Plíšková jednou grandslamový titul získá.
Profily hráčů
Petr Pála

Plíšková v sobotním finále prohrála s novou světovou jedničkou Kerberovou po dvou hodinách a sedmi minutách 3:6, 6:4 a 4:6. "Byl to krásný zápas se smutným koncem, nebo ne se smutným, ale ne se šťastným koncem," řekl Pála ČTK. "I přes prohru je to velký úspěch Káji a hrála opravdu moc dobře," doplnil.

V utkání Plíšková ztratila podání hned v první hře. "Říkal jsem, že to na začátku nevadí, že to je běžný, ale myslel, že ji brejkne zpět ještě v prvním setu. To se jí povedlo až ve druhém, v kterém hrála odvážně a výborně," řekl Pála.

Ocenil, jak Plíšková útočila a nebála se chodit pro míče na síť. Češka svými voleji získala 28 míčů z 38 náběhů. "To je velký procento. V tomto směru urazila velkou cestu. Předloni by to ještě nedokázala," porovnával Pála. "A taky na ní bylo vidět, jak se hecla a povzbudila, to nebývalo. Fakt to byl dobrý výkon," chválil.

Na začátku třetího setu vedla Plíšková po zisku podání Kerberové už 3:1 a i Pála začal nabývat dojmu, že by mohla získat vítěznou trofej. Němka se ale zvedla. "Kerberová mě překvapila, protože jsem si myslel, že už to dobře dopadne. Ale Kerberová má neskutečný rok a ukázala, že teď hraje asi nejlépe ze všech," řekl Pála.

Plíšková před cestou do New Yorku ani jednou na grandslamu nepřešla přes třetí kolo. "Takže jsem byl nejdřív rád, že to překonala, ale nečekal jsem, že bude hned ve finále," uvedl Pála.

Zdůraznil, že hráčce pomohl titul v Cincinnati, kde porazila skvělé soupeřky. "A dokázala si to přenést na US Open, získala skalpy Williamsek (Sereny a Venus Williamsových) a odehrála super zápas s Kerberovou," řekl Pála.

Věří, že Plíšková bude nyní nebezpečná na každém grandslamovém turnaji. "Nebo by měla. Má stoprocentně na to, aby chodila do závěrečných kol," přikývl s tím, že Plíšková sama ví, že na to má. "A to je důležité, ta lepší varianta," řekl Pála.

Forma Plíškové je příslibem i pro finále Fed Cupu. To se hraje 12. a 13. listopadu a Plíšková by měla být ve Francii českou jedničkou. "Budeme favority, ale být favoritem není nevýhoda. Síla týmu je velká a teď to jenom správně zvládnout, proměnit na kurtu. Hlavně ať jsou holky zdravotně v pořádku," přál si kapitán.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
janek_da
až budeš Karolina hrát finále příště ...
https://www.youtube.com/watch?v=miyVM5PhZQE
Reagovat
Krisboy
Na člověk nemusí bejt tenisovej trenér, aby věděl, že Karolínka nějakej GS jednou dá. Já jsem jenom fanoušek a rekreační hráč, ale tohle vím i já.
Reagovat
Frick
Já to třeba nevim.
Reagovat
Krisboy
To mě nepřekvapuje. Ty toho nevíš víc.
Reagovat
Frick
No, divil bych se, kdyby se po Wimbledonu 2013+2014 nenašly zástupy odborníků, co by si byli jisti tim, že jednou vyhraje GS Sabina nebo Evža.

A dotěď skutek utek. A to hodně daleko.
Reagovat
brixner
Fricek, napadlo tě někdy, že ten Pála má divnou hlavu? Jako vobrácenou hrušku! Jak jsi na tom ty?
Reagovat
Krisboy
Evža??? Chachachacha chachachá....po jejím výkonu proti Petře ve finále W mě vůbec nepřekvapuje, že je tam, kde je...:DDD
Reagovat
Krisboy
Omlouvám se za ty smajlíky, ale u něčeho tak tupého, jako je Evžen jsem si nikdy nemyslel, že by to mohlo něco vyhrát nebo se usídlit v Top10 bo něco...
Reagovat
babolat.cz
Návrátilová a další Sibyly mají vždy největší zvěsti po vítězství, že by si Káji či jiné hvězdy všimly dříve, to ne, musí minimálně být ve finále Grandslamu.
Reagovat
Fandina
Navrátilová se o Káje vyjádřila už dávno, že dává super rány a že to tu ještě nebylo.
Reagovat
FulnekUltras
totéž by řekl kdokoliv z nás tady ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aby to nebylo jako se Šafářovou, jednou se dostala do finále a pak strmej pád.
Reagovat
misa
Jsou to nekritické řeči po prvním povedeném gs. v její kariéře. Jinak Lucka takhle spadla hlavně kvůli loňské závažné nemoci.
Reagovat
VlS
Ty si se probudil teď? Víš že mezitím taky nemohla ani chodit, ani jíst, byla na kapačkách atd atd?
Reagovat
FulnekUltras
s perfektně zažitými základními údery a v hlavě jí k absolutnímu vrcholu zbývá už pouze krůček. Včera to Angie nakonec vydřela opravdu jen extrémní vůlí a zkušenostmi. Z obou stran však nádherný zápas - dvou zcela odlišných typů hráček. Příští půlrok napoví, čeho je zLoun ;) případně ještě schopen - a věřím, že i Petra v celé své živelnosti ;))) k tomu řekne své slovo... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
v Lounech už prý staví sochu, ale nikdo neví ,jak hodně na ní bude oblečená
Reagovat
FulnekUltras
styl Karyatida ;) by nebyl vůbec špatný - už se to tady kdysi (tuším po FC doma s Ruskem) navrhovalo...
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli ještě vůbec nějaké příště bude
Reagovat
FulnekUltras
ve WTA nikdy nevíš... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
konečně válí.Snad to nezakřiknu
Reagovat
smazaný uživatel
zakřikl.Z 5:3 ve 2.setu nedopodávala na vítězství
Reagovat
smazaný uživatel
že by i 2. TB?
Reagovat
EllNino
ano ano :)
Reagovat
smazaný uživatel
už jsem tomu nevěřil,jak Ruska stahovala
Reagovat
EllNino
hezký
Reagovat
tommr
Tereza příjemně překvapila. Zato Lucka se zase trápí ...
Reagovat
EllNino
snad to ještě otočí
Reagovat
smazaný uživatel
2 Češky už v MD budou jistě.Hráďa to může jen navýšit
Reagovat
smazaný uživatel
S její hrou se ani nemůže počítat s nějakou konzistencí, hraje na ultra riziko a ani nemá žádnou jistotu v ruce, prostě to tam jen pálí hlava ne hlava
Reagovat
bIbec
No jenom aby nějaké příště ještě někdy bylo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
po zápase říkal, že aby vyhrávala GS ,musí se naučit timeovat hru. Její snaha o winnery na lajnu v době,kdy Angie byla kondičně i mentálně dole (1:3 ve 3. setu),byla nevhodná.V takové chvíli hráčka musí umět víc držet míč ve hře a nechat trápit soupeřku
Reagovat
Mantra
s tím souhlasím, např. když Angie byla totál odevzdaná, tak místo aby toho využila, nechala ji nadechnout, tím že vypustila na 3-2 snad čistou hrou a pak už se sama znervovala
Reagovat
freeteepek
Kája tam hrála zbytečně riskantní bekhendy po lajně, přitom se z několika pokusů netrefila ani jednou...Po taktické stránce tam prostě byly nějaký chyby. Ale být v její kůži, si vůbec nedokážu představit. Zachovat chladnou hlavu muselo být strašně těžký...
Reagovat
janek_da
dopr. To je snadné po zápase říkat, jak měla hrát. Kdyby zvolnila a prohrála, byste psali, že měla hrát pořád svoji hru, která ji pomohla otočit zápas. Věřila téhle hře, tak ji hrála. Nevyšlo to, no. Hrála proti sebevědomé, kvalitní hráčce s kterou je lepší se do pinkání nepoštět.
Reagovat
VlS
Když už se budu pouštět na tenkej led, možná těch úderů po lajně mělo bejt daleko víc, Angie předváděla jejich účinnost dost zřetelně. Ale stoupni si tam a zahrej to, to je trochu jiná písemka :-)
Reagovat
slacker
ano melo jich byt vic, v treninku. V zapase byl videt draticky rozdil v jistote techto oderu. Karolina cassto vedle a Anzelina prakticky se nemylila a sbirala primy body jeden za druhym
Reagovat
horska.kraslice
Snad Karolína svoji účast ve FC neodřekne ..... :-)
Reagovat
tommr
a proč by měla?
Reagovat
horska.kraslice
Nic není nemožné.
Reagovat
tommr
stát se sice může leccos, ale pokud bude Karolína zdravá tak na finále bude určitě nominovaná a já nepochybuju o tom, že tu nominaci vezme. Finále FC je poslední tenisovou akcí v roce a Karolína nemá nejmenší důvod proč by na něj neměla jet ...
Reagovat
Frick
Bude muset odpočívat před IPTL.
Reagovat
Frick
No, kdyby něco takoýho udělala, tak to bychom jí asi fatk sežrali.

V tomhle je Černošek dobrej to je fakt. Ten by to nedopustil.
Reagovat
cheeky
Nebo je to pluralis maiestaticus?
Reagovat
horska.kraslice
Přesně tak. Nevíme, jak se bude cítit. Třeba bude unavená, vyšťavená, třeba vyčerpaná psychicky. Všechno je možné. Nikdo neví, jak s ní toto GS finále zamává.
Reagovat
smazaný uživatel
Pár důvodů tu je :)¨
Reagovat
Krisboy
Jmenuj jeden?
Reagovat
blixa
Mohla se nasrat, jak ji gaučoví takyfanoušci jebali za OH.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist