Prostějov: Veselý bude v konkurenci silných antukářů útočit na čtvrtý titul

3. 6. 2018, 15:51
Previews 6
Trojnásobný vítěz Jiří Veselý bude v příštím týdnu jedním z favoritů challengeru Moneta Czech Open v Prostějově. Čtyřiadvacetiletý hráč obhajuje loňské prvenství, předtím slavil titul i v letech 2014 a 2015. Pokud triumf zopakuje, stane se samostatným rekordmanem turnaje. Tři trofeje z Prostějova jako on mají také Radek Štěpánek a Jan Hájek.
Profily hráčů

Tentokrát bude mít Veselý cestu k prvenství hodně obtížnou, neboť je bez formy a až pátým nasazeným hráčem. Jedničkou je španělský antukář Guillermo García-López, následují Uruguayec Pablo Cuevas, který dostal od pořadatelů divokou kartu, další Španěl Roberto Carballes a Argentinec Guido Pella. Turnajovou sedmičkou bude předloňský vítěz Michail Kukuškin z Kazachstánu.

"Bohužel se v minulém týdnu omluvili dva hráči, kteří měli být nejvýše nasazeni, Američan Tennys Sandgren a Maďar Márton Fucsovics. I tak ale bude obsazení turnaje patřit k nejlepším v posledních letech," řekl ČTK Tomáš Cibulec, marketingový ředitel pořádajícího TK Plus.

Vedle Veselého zasáhnou do turnaje s dotací 127.000 eur další čeští tenisté Adam Pavlásek, Zdeněk Kolář a na divokou kartu Václav Šafránek.

V závěrečný den turnaje v sobotu 9. června doplní program od 10:00 exhibiční zápas jako připomínka semifinále Australian Open z roku 2002 mezi Jiřím Novákem a Thomasem Johanssonem ze Švédska. O hodinu později začne finále.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6555--cesky-grandslamovy-vitez-nabizeli-mi-statisice-abych-pustil-zapas
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj roku je tady. Kam se na něj hrabe nějaký Roland Garros. Sem pravidelně jezdí ti největší šampioni. Jyrka je takovou legendou tohoto turnaje, že se kvůli němu už odhlásil Sandgren i Fuscovics a já se jim nedivím. Český. Nadal je silný sok.

Jyrko, my ti věříme, zvládneš to a opět vyhraješ titul.

JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD! JYRKA NA HRAD!
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))
panecku to bude finale...
Reagovat
Krisboy
Bodejť, ne jako ta plácaná v Paříži!
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka zase ukáže všem svojí sílu kvalitní tenis
Reagovat
com
Stale nic? Furt cekam na ,,Jyrka na hrad,, a koukam, ze uz Vesely nikomu nestoji ani za blbej komentar :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist