První zápas jsem zvládl vážně dobře, pochvaluje si přípravu v Eastbourne Djokovič

29. 6. 2017, 10:42
Aktuality 27
Novak Djokovič se kvůli letošním výsledkům rozhodl před Wimbledonem po dlouhých sedmi letech absolvovat přípravný turnaj na trávě. Na trávě v Eastbourne, kde startuje poprvé v kariéře, si ve druhém kole poradil s Vaskem Pospisilem a svůj předvedený výkon v rámci svého premiérového letošního vystoupení na trávě si velmi pochvaloval.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič nemůže být s letošními výsledky na grandslamech ani ostatních akcích vyjma lednového triumfu v Dauhá spokojený. Na Australian Open vypadl coby obhájce titulu už ve druhém kole a na French Open v roli loňského šampiona nestačil ve čtvrtfinále na Dominica Thiema.

Ve Wimbledonu, kde loni skončila jeho dominance, by si tak chtěl spravit chuť, a proto se rozhodl po dlouhých sedmi letech absolvovat přípravný turnaj na trávě.

Trojnásobný wimbledonský vítěz se na centrální dvorec právě probíhajícího podniku ATP 250 v Eastbourne dostal již v úterý, to ovšem stihl v duelu s Vaskem Pospisilem odehrát jediný game, než byli hráči kvůli dešti zahnáni do šaten.

Na kurt se nakonec už nedostali a museli utkání druhého kola dohrávat včera. Djokovičovi premiéra vyšla náramně. Ani jednou neztratil servis a Pospisilovi ani v pátém vzájemném měření sil nepovolil set.

"Dnes jsem odehrál svůj první letošní zápas na trávě. Jsem rád, že jsem přijel do Eastbourne. Pár dní jsem si tu zatrénoval s několika hráči," uvedl Djokovič, jenž v Eastbourne startuje na divokou kartu od pořadatelů a plní roli nasazené jedničky.

"V úterý to samozřejmě nebylo příjemné, protože celý den pršelo. Včera jsme ale odehráli téměř celý zápas a za to jsem rád. Na to, že to byl můj první zápas na trávě, jsem se na kurtu cítil opravdu dobře," pokračoval v hodnocení svého premiérového letošního vystoupení na nejrychlejším tenisovém povrchu.

"Hrál jsem proti hráči, který je na trávě hodně nebezpečný. Má výborný servis, tlačí se na síť, umí měnit rytmus hry a zahrát jakýkoli úder," ocenil kvality kanadského kvalifikanta. "Se svým výkonem jsem opravdu spokojený. První zápas jsem zvládl vážně dobře," dodal.

V boji o semifinále dnes třicetiletý rodák z Bělehradu vyzve Donalda Younga, s nímž se utkal jen jednou před jedenácti lety na US Open, kde ve čtyřech setech zvítězil.

Djokovič byl loni až do startu Wimbledonu, který začíná v pondělí, naprosto suverénní. V All England Clubu ovšem překvapivě vypadl už ve třetím kole a začal se výsledkově i herně trápit.

Možná právě po roce nastane další zlom v jeho kariéře a Srb znovu objeví formu z první poloviny loňské sezony. Třeba mu k tomu pomůže nový superkouč Andre Agassi a právě přípravný turnaj v britském Eastbourne. Ve Wimbledonu bude Djokovič plnit roli nasazené dvojky.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

27
Přidat komentář
Mayo
Ak Novak Djokovic zvíťazí v Eastbourne, tak na Wimby bude nezastaviteľný.
Reagovat
Ereinion
Ta Antalya má obsazení jako challeneger...
Reagovat
janek_da
Velké vítězství i teď. Na W to zvalcuje celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Také troška sebautešovanie z Noleho strany. Snaha spravit si sebavedomie...

Ale tak prečo nie. Wimbledon je už roky bez vládcu a vyhrat ho moze ktokolvek. Aj Djokovic.
Reagovat
Pe3k
Tebe něco trápí, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Si si pomýlil vlákno, alebo si mimo obsah len tak tradične, lebo retard..Povedz :)
Reagovat
Pe3k
Ptal sem se, jestli tě něco trápí Péťo. Strach z Wimbledonu? Nebo ti v tom větru uletěl plášť?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže si tu reakciu nevysvetlil. Bé je správne :)

U nás v civilizovanom svete reagujeme v kontexte. Škoda, že nevieš ako to funguje za stenami cvokhousu. Skoda ta, mladý clovek. Zivot pred sebou...
Reagovat
Pe3k
Zajímavé, na to si přišel sám, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni. Pomáhal som si rybarskou príručkou pre retardov v Ostrave.
Reagovat
Pe3k
S příručkami pro retardy máš hodně zkušeností, že?
Reagovat
Fandina
Koukám, že vaše vzájemná komunikace je velmi inteligentní, to sedí od někoho, kdo mě poučuje, jak se mám na TP chovat.
Reagovat
Pe3k
já se nemůžu setřepat jednoho chorého čobola, ok to je fér, ale ty tu máš konflikty skoro s každým...
Reagovat
Fandina
Já žádné konflikty s nikým nemám. Jsi na omylu.
Reagovat
Fandina
Konflikt lze mít s někým, na kom mi záleží. Těžko s někým, kdo je mi ukradený a koho ani neznám. Blbečky na TP nevyjímaje.
Reagovat
Rip.win
Tebe nevyjímaje
Reagovat
Fandina
Psala jsem o druhých.
Reagovat
teniska
prosím nemá někdo odkaz kde dávají Káju?
Reagovat
Pe3k
Nol3 už zas hraje, tentokrát s Donaldem.
Reagovat
Marduch
Źádný terno to nebylo, chvílema pinkaná, aspoň že pár prohozů klaplo. Pospišil hrál solidně, ale winner z defenzivní pozice na rozdíl od top hráčů nezahraje.
Reagovat
Nola
celkom som mala z Vaska obavy, bol rozohrany na trave, vlastne mam obavy z kazdeho jedneho zapasu, za kazde dalsie kolo a vyhru budem vdacna....
Reagovat
Marduch
však první set byl hodně těsný, dopadnout opačně tak.. :)
Reagovat
Krisboy
Jj, Nov4ku, jseš borec. Takhle spláchnout pětasedmdesátého hráče světa, to je bomba.
Reagovat
aligo
Tady smrdí samochvála
Reagovat
gigin
Dobře ale Pospec není takové ořezávátko zase. Je fakt, že tak rok je po něm, ale někde se chytit musí.
Reagovat
Krisboy
Není. Proto Nov4ka chválím jak ho přejel ve dvou setech.
Reagovat
turista
Novak splnil povinnost i když téměř žádný soupeř na okruhu dnes není lehký.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist