První zápas roku kvůli křečím nedohrála. Muguruzaová tak kývla na divokou kartu do Sydney

4. 1. 2018, 13:02
Aktuality 0
Wimbledonská vítězka Garbiňe Muguruzaová bude mít po odstoupení z turnaje v Brisbane šanci rozehrát se před grandslamovým Australian Open ještě příští týden v Sydney. Tamní pořadatelé nabídli dvojce světového žebříčku divokou kartu a španělská tenistka ji přijala.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

Muguruzaová v úterý nedohrála svůj první zápas v sezoně, poté co ve třetím setu duelu proti Aleksandře Kruničové ze Srbska musela vzdát kvůli křečím. Turnaj v Brisbane měl být její jedinou přípravou na úvodní grandslam roku, nabídku proto ráda využila.

"Tahle divoká karta pro mě představuje velmi cennou příležitost vrátit se na kurty a snad odehrát trochu víc zápasů před grandslamem v Melbourne," uvedla bývalá světová jednička Muguruzaová. "Turnaj je velmi silně obsazený a žádný zápas tam nebude lehký," dodala.

Muguruzaová v úterý ve svém prvním letošním zápase vedla na Srbkou Kruničovou 7-6 a 5-2, náskok však neudržela a za stavu 2-1 ve třetím setu kvůli křečím vzdala. "Vzpomínám si, že křeče jsem měla naposledy v Melbourne. Asi je to tím horkem," řekla Muguruzaová, pro kterou turnaj v Brisbane skončil už čtvrtý rok po sobě vinou zdravotních potíží.

V Sydney bude v pavouku dvouhry celkem sedm grandslamových šampionek včetně dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové. Představí se také Jelena Ostapenková, po zranění kolena a poprvé v sezoně Sloane Stephensová, Venus Williamsová, Angelique Kerberová a Sam Stosurová. Titul by měla obhajovat Britka Johanna Kontaová, která ale dnes kvůli zranění kyčle nedohrála čtvrtfinále v Brisbane.

První zápasy v Sydney jsou na programu v neděli, Australian Open začne o osm dní později 15. ledna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist