Qiang Wang potvrzuje životní formu i v Kuala Lumpuru

2. 3. 2017, 13:50
Aktuality 22
WTA KUALA LUMPUR - Qiang Wang pokračuje ve výborné formě. Po čtvrtfinálové účasti na turnaji WTA Premier 5 v Dubaji se po týdnu znovu probojovala mezi nejlepších osm. Na podniku WTA International v malajském Kuala Lumpuru smetla v čínském derby dvakrát 6-1 Saisai Zheng. Nasazenou šestku čeká ve čtvrtfinále další krajanka Xin-Yun Han.
Qiang Wang

Qiang Wang má letos zatím výbornou formu. V Shenzhenu prošla do čtvrtfinále, na Australian Open svedla třísetovou bitvu s pozdější semifinalistkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, v Dauhá sice vypadla už v kvalifikaci, nicméně tam ji vyřadila vítězka turnaje v Aucklandu - Lauren Davisová.

Pětadvacetiletá Číňanka o týden později v Dubaji zaznamenala nejlepší výsledek kariéry. Do čtvrtfinále podniku kategorie Premier nebo vyšší se nikdy předtím neprobojovala. V Dubaji to zvládla dokonce beze ztráty setu a válí i v malajském Kuala Lumpuru.

Na turnaji série WTA International ztratila v prvních dvou zápasech pouhých šest gamů. V prvním kole si poradila s Ninou Stojanovičovou a ve druhém kole v čínském derby deklasovala Saisai Zheng.

60. hráčka světa ztratila v utkání jen jednou servis, na druhou stranu dovolila své krajance jen jednou ten svůj uhájit. Výborně podávala (70%) a fantasticky se vypořádala i s nepříjemnou hrou o dva roky mladší krajanky, jež ráda mění rytmus hry.

Na své první semifinále na okruhu WTA ale stále čeká. Možnost poprvé na turnaji postoupit mezi nejlepší čtyři bude mít proti další krajance Xin-Yun Han, s níž má rovnou šanci srovnat vzájemnou bilanci.

O dva roky starší Xin-Yun Han se rovněž ve druhém kole na kurtu příliš nezdržela. 139. tenistka světového pořadí smetla Annu Kalinskou a ukončila tak její životní turnaj.

Ruska v prvním kole získala premiérový skalp hráčky elitní stovky, když porazila Caroline Garciaovou, a postoupila poprvé v kariéře do druhého kola hlavní soutěže na okruhu WTA. Na úspěch ale nenavázala.

Skvělou letošní formu potvrzuje i Ashleigh Bartyová. Australanka také ztratila jen tři hry v duelu s Miyu Katovou. Pořádně se naopak nadřela Ying-Ying Duan. Jedna z favoritek na titul málem v utkání se Sarou Sorribesovou promarnila náskok 6-0 3-1 40-15 a ve čtvrtfinále vyzve Magdu Linetteovou. Polka postoupila po skreči Shuai Peng, která vzdala kvůli problémům se zády.

• WTA INTERNATIONAL KUALA LUMPUR •
Malajsie, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 3. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Qiang Wang (6-Čína) - Saisai Zheng (Čína) 6-1 6-1
Linetteová (Pol.) - Shuai Peng (4-Čína) 5-2 skreč S. P.
Ying-Ying Duan (5-Čína) - Sorribesová (Šp.) 6-0 4-6 7-5
Bartyová (Austr.) - Katová (Jap.) 6-0 6-3
Xin-Yun Han (Čína) - Kalinská (Rus.) 6-3 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
Dětičky ... díl třetí
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2189--tenisovi-spunti-dil-treti-dvouleta-safarova-vysmata-zacka-schmiedlova-i-sympatak-brown
Reagovat
Krisboy
Dustin se s dredama už asi narodil :D
Reagovat
smazaný uživatel
po jednom ČF. Ůsmněvné.....
Reagovat
smazaný uživatel
po jednom? Ech letos byla ve ČF už 3x...
Reagovat
EllNino
Zdá se, že se Magda Linette probouzí ze zimního spánku, ikdyž to dnes bylo po skreči, docela jasně vedla :) ... slušel by jí postup do finále, tahle holka nemá co dělat na chvostu první stovky :)

Myslím, že ji probudila Lucka Šafi minulý týden v Pešti :)
Reagovat
Fandina
Byla už i 64 nevím tedy kdy, ale má to na profilu tady na TP, ale faktem je, že mně se moc líbila, když jsem byla vloni v Katovicích. Hrála dot útočně.
Reagovat
EllNino
tak předoni hrála finále v Tokyu proti Yanine Wickmayer :)
Reagovat
skott
Ta sestava čtvrfinále připomíná skoro Asijské hry. Magdě bych to taky přál nejvíc, když vypadla dneska Anna. Bohužel po výhře nad Garciou přišlo vystřízlivění a ani jsem to po tom přerušení nedokoukal, jak špatně Anna hrála.
Reagovat
EllNino
No Magdu teď čeká Ying Ying ... a ta umí hrát hodně dobře, ale dneska si to sama hodn zkomplikovala, když vedla 6:0 3:1 40:15* a nakonec to musela zachraňovat 7:5 ve třetím :) ...

Osobně si myslím, že titul bude brát Wang a nebo Barty, ale Magdě bych to opravdu přál nejvíce :)
Reagovat
skott
je to hodně nečitelný, netroufám si nikoho favorizovat, snad jedině Ash bych dával o něco větší šance než ostatním. Pokud se nepletu tak 7 z 8 čtvrfinalistek ještě WTA titul nevyhrálo, když nepočítám turnaje 125k.
Reagovat
EllNino
Hibino a Duan vyhrály WTA Turnaj, Nanchang byl loni už International, když ho vyhrála Duan a Hibino vyhrála Taškent 2015
Reagovat
skott
jo, pravda Hibino není Hibi:-)
Reagovat
EllNino
Jojo :D ale jinak se v těch hlavně čísnkých jménech začínám pomalu a jistě ztrácet, Wang, Zhang, Zheng, Chang, Chan, Peng, Duan, Yang .......
Reagovat
blixa
A bude hůř !!! :D
Reagovat
skott
u čínských hráček mám stejný problém, pokud nesjou nějak výrazné třeba výškou jako Duan, Zhang nebo neudělají nějaký velký výsledek tak se mi dlouho pletou. A navíc ještě k tomu thajwanské tenistky. U Japonek jsou to víceméně jen tyhle dvě.
Reagovat
EllNino
Ale Duan je docela zajímavá, už se občas podívá i jinak než do Asie, jsem zvědav, jestli se letos třeba představí na evropské antuce, loni už to zkusila :D
Reagovat
EllNino
Anna hrála s Caroline hodně dobře, ale jak to tam bývá, po posvícení často přijde s*ačka ... ale je to sympatická holka, ty mladý Rusky jsou všechny hrozně sympaticky, ať je to Blinkova, Kasatkina, Kulichkova nebo Viklyantseva :)
Reagovat
skott
čekal jsem od Anny dneska víc, ale vůbec si nevěděla rady na returnu. Ta nevyrovnanost je u ní pořád velká. Zatím na konzistenci výkonů Daši ostatní mladý Rusky nedokážou navázat.
Reagovat
janek_da
Koukám, že Rybka příští týden hraje kvaldu ITF60 v zhuhai, tedy jestli se neodhlásí
Reagovat
EllNino
už hrála v Altenkirchenu :)
Reagovat
janek_da
no slává, ovšem prohra v SF ITF25 s nějakou Quirine LEMOINE z konce druhé stovky nezní moc optimisticky
Reagovat
tommr
musela skrečovat kvůli zranění. Doufám, že to nebude nic vážnýho a že nebude ohroženej její start v deblu s Andreou Hlaváčkovou v Indian Wells a v Miami ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist