Querrey a po boji i Anderson zvládli vstup do turnaje v New Yorku

16. 2. 2018, 06:55
Aktuality 1
ATP NEW YORK - Oba nejvýše nasazená tenisté halového turnaje ATP v New Yorku vstup do soutěže zvládli. Jednička Kevin Anderson otočil zápas s Ernestem Escobedem, dvojka Sam Querrey si pak poradil i ve třetím vzájemném střetnutí s Rusem Michajlem Južným, a postoupili do čtvrtfinále.
Kevin Anderson

Kevin Anderson v úvodu sezony vyhrál exhibici v Abú Dhabí a na turnaji ATP v indickém Pune se dostal do finále. Na Australian Open však vypadl hned v prvním kole s Britem Edmundem a od té doby měsíc nehrál. 

Do zápasového zatížení se vrátil včera v New Yorku, kde si loni zahrál své jediné grandslamové finále. Na novém halovém podniku ATP 250 pořádaném na černém povrchu měl nečekané potíže s domácím Ernestem Escobedem, kterého zdolal až po úspěšném obratu. 

V prvním setu nejvýše nasazený Anderson uhrál na returnu jen čtyři fiftýny, v šestém gamu zaváhal na podání a čtvrtý z posledních pěti zápasů začal prohraným setem. Potřetí vývoj dokázal otočit, když v dalším průběhu už nečelil žádnému dalšímu brejkbolu. Jihoafrický favorit nakonec zvítězil po bezmála dvouhodinovém boji 3-6 6-4 7-6, když proměnil až čtvrtý mečbol.

Ve třetím setu jednatřicetiletý Anderson předvedl pět čistých gamů po svém servisu, po němž vyhrál 29 z 31 výměn. 

"On se snažil výměny neustále ukončovat, skvěle podával a zabíjel míčky od základní čáry. Někdy je tenis takový, že se hraje jen na jeden dva údery. Jsem rád, že mi čím dál více fungoval servis, který mě dnes podržel," řekl jedenáctý hráč světa Anderson.

Ve čtvrtfinále se utká s dalším Američanem, dvacetiletým Francisem Tiafoem. Ten ve druhém kole porazil 6-4 3-6 6-0 Izraelce Dudiho Selu.

Druhý nasazený Sam Querrey vstoupil do domácího klání v New Yorku výhrou 6-4 6-3 nad Rusem Michajlem Južným, s nímž vyhrál i třetí vzájemný duel.

Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského US Open si zahraje s Ivem Karlovičem (
h2h 5-3). Osmatřicetiletý Chorvat zdolal dvakrát 6-4 domácího Ryana Harrisona, který obhajoval loňský tiutl z Memphisu, oplatil mu tři roky starou porážku z Acapulka a poprvé od loňského července postoupil do čtvrtfinále.

"Dnes jsem byl velmi agresivní, když jsem dostal jakoukoliv příležitost, takže jsem spokojený," komentoval Karlovič.

• ATP 250 NEW YORK •
USA, tv. povrch / hala, 668.460 dolarů
čtvrteční výsledky (15. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Anderson (1-JAR) - Escobedo (USA) 3-6 6-4 7-6(5)
Querrey (2-USA) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-3
Karlovič (Chorv.) - R. Harrison (6-USA) 6-4 6-4
Tiafoe (USA) - Sela (Izr.) 6-4 3-6 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska zacinaji prenosy na SPORT TV, tak kdo ma moznost, koukejte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist