Querrey vítězí i ve Washingtonu, Fish nabírá formu

3. 8. 2012, 09:32
Aktuality 0
ATP WASHINGTON - Samu Querreymu se po triumfu v Los Angeles daří i ve Washingtonu. V metropoli Spojených států amerických postoupil do čtvrtfinále, stejně tak se to povedlo i dalším favoritům Mardymu Fishovi, Xavieru Malissovi a Kevinu Andersonovi.
Sam Querrey

Sam Querrey minulý týden v Los Angeles ukončil dvouleté čekání na titul a formu si přivezl i do Washingtonu. Už sedmou výhru v řadě si připsal proti Němci Benjaminu Beckerovi, kterého porazil 6-4 6-3.

Čtyřiadvacetiletý Američan vyhrál po prvním podání všech 24 fiftýnů, využil 3 z 11 brejkbolů a vyhrál už 6. zápas v řadě. Stále se tak přibližuje svému aktuálnímu cíli: být nasazeným na US Open.

"Cítím se opravdu dobře, vyhrál jsem už šest zápasů v řadě. Pokaždé, když vyhrajete turnaj, máte z toho dobrý pocit. Minulý týden jsem hrál skvěle a teď v tom zatím pokračuju," pochvaluje si 38. hráč světa Querrey.

Ve čtvrtfinále se utká s Kevinem Andersonem, se kterým hraje úspěšně soutěž ve čtyřhře. Třetí nasazený Jihoafričan si ve druhém kole poradil s francouzským kvalifikantem Florentem Serrou a i když má s Querrey negativní bilanci 3-5, poslední dva vzájemné duely vyhrál.

Poprvé od března si ve čtvrtfinále zahraje Mardy Fish. Třicetiletý Američan, který na jaře laboroval s extrémní únavou a nakonec musel na operaci kvůli nepravidelnému srdečnímu tepu, a jenž si před 14 dny v Atlantě podvrtl kotník a minulý týden tak přišel o turnaj v Los Angeles, smetl za hodinu hry finalistu z LA Litevce Ricardase Berankise. Fish v zápase ani jednou nepřišel o podání a vyhrál hladce 6-3 6-1.

Světová patnáctka Fish si o první letošní semifinále zahraje s o dva roky starším Xavierem Malissem, se kterým se utkal naposledy před šesti lety. Belgičan si ve druhém kole poradil rovněž hladce ve dvou setech s Francouzem Jerémym Chardym.

- ATP 500 WASHINGTON -
(USA, tv. povrch, 1.049.760 dolarů)
čtvrteční výsledky (02. 08. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Fish (1-USA) - Berankis (Lit.) 6-3 6-1
Querrey (8-USA) - Becker (Něm.) 6-4 6-3
Anderson (3-JAR) - Serra (Fr.) 6-4 6-4
Malisse (Belg.) - Chardy (6-Fr.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist