Radwaňská poosmé v řadě neztratila ani set, v Tianjinu ale titul neobhájí

13. 10. 2016, 08:26
Aktuality 16
WTA TIANJIN - Obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská ve druhém kole turnaje v čínském Tianjinu smetla Rusku Jevgeniji Rodinovou a už v osmém zápase v řadě neprohrála ani set. Na turnaji v Tianjinu ale titul neobhájí. Kvůli zranění pravého stehna zítra nenastoupí ke čtvrtfinálovému duelu proti domácí Shuai Peng.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská pokračuje ve skvělých výkonech. Poté, co v neděli vyhrála bez ztráty setu velký turnaj v Pekingu a získala třetí letošní titul, neztrácí motivaci ani na menším podniku v Tianjinu.

Sedmadvacetiletá Polka totiž touží po obhajobě loňského triumfu a zatím si za ním kráčí bez sebemenšího zaváhání. Po hladké výhře nad Němkou Mariaovou nedala šanci ani Rusce Jevgeniji Rodinové, kterou dnes smetla 6-1 6-1. Za celý zápas ztratila po svém podání jen deset fiftýnů a připsala si 51. výhru v sezoně.

Svou neporazitelnost Radwaňská prodloužila už na osm utkání, v nichž neprohrála ani set. Pouze ve dvou z šestnácti sad ztratila víc jak tři gamy a jen jednou musela soupeřku zdolat až v tie-breaku.

Polka však titul v Tianjinu nakonec neobhájí. Dnes se z turnaje odhlásila kvůli zranění pravého stehna. Zítra tak nenastoupí ke čtvrtfinálovému duelu proti domácí Shuai Peng, která se tím pádem stává první semifinalistkou turnaje.

Zranění Radwaňské zřejmě nebude nijak vážné, ale Polka se musí šetřit na vrchol sezony. Už za necelé dva týdny začíná Turnaj mistryň v Singapuru, kde bude obhajovat loňský triumf.

Monica Puigová v Tianjinu porazila 6-4 6-2 Španělku Laru Arruabarrenaovou a postoupila do čtvrtfinále. O první semifinále od olympijského triumfu se Portoričanka poprvé střetne s Dankou Koviničovou.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 500.000 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 10. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Shuai Peng (Čína) - A. Radwaňská (1-Pol.) bez boje
• Dvouhra - 2. kolo •
A. Radwaňská (1-Pol.) - Rodinová (Rus.) 6-1 6-1
Puigová (5-Portor.) - Arruabarrenová (Šp.) 6-4 6-2
Riskeová (USA) - Linetteová (Pol.) 6-3 7-6(2)
Shuai Peng (Čína) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
freeteepek
S tím jak se blíží Turnaj Mistryň, prudce roste pravděpodobnost odstoupení z nynějších turnajů všech zúčastněných. Důvod se vždycky najde. Kája byla první, která (bez udání důvodu) zabalila hned 2 turnaje. Dnes Aga, která má účast rovněž jistou. No a zítra předpokládám, že se na to vybodne i Kerberová...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, ke konci roku se vždycky na závěrečných turnajích hraje ještě o TM a tak třeba Keys nikde hrát neměla a hraje v Linci, kam se předtím hlásila Kája. Podobně to bylo vloni, že i pořadatelé sami uváděli třeba na webu Moskvy, že se na jejich turnajích budou odehrávat poslední zápasy rozhodující o TM. A že jsou rádi, že se tomu tak děje.
Reagovat
Fandina
Teď nevím, jestli jsem si Keys nespletla s Mugu nebo nevím, jak už to bylo. Možná tam původně neměly hrát ani jedna. Už nevím.
Reagovat
Fandina
Našla jsem nějaké starší MD list a nebyla tam ani Cibule. Takže tři hráčky, které usilují o TM tam původně nebyly a teď tam hrají.
Reagovat
Kozoroh
U Kerberové nesouhlasím, ta bude chtít si upevnit pozici jedničky. Definitivně si zajistit pozici konečné jedničky může až na TM, ale čím víc bodů nahraje, tím to pro ni bude jednodušší.
Reagovat
freeteepek
Ono zase o tak moc bodů nejde. Kerberová má nejvíc odehraných zápasů v sezóně. O tenhle rekord jí ale nejspíš nejde. Určitě by ráda uspěla na TM.
Reagovat
tommr
Kerberová může ještě v Hong Kongu získat 220 bodů což je docela dost a prakticky by jí to už zajistilo post letošní jedničky. Její náskok na Serenu by se totiž zvýšil na 1170 bodů a k tomu, aby jí už Serena nemohla předstihnou by jí pak stačilo vyhrát na TM jeden zápas ve skupině ...
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem si to myslel a vyplatilo se.Pěkný kurz 3,75 na Gavrilovovou
Reagovat
kada.tom
Aga si jde za svým, v Tianjinu kosí jednu soupeřku za druhou, snad se jí to povede ještě ve třech zdejších utkání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Odstoupila z příštího utkání kvůli zranění pravého stehna.
Reagovat
janek_da
To teda moc rád nemám. Vyhrát a hned odstoupit. No, aspoň pomohla Dendě.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to nelíbí, ale asi se to dalo čekat.
Reagovat
kada.tom
hmm, tohle nevídám rád ... ale jako asi se to dalo čekat ..
Reagovat
tommr
jj máš pravdu - Aga to udělala dobře - Denisa má ted díky vyřazení Rodinový první stovku jistou ... :)
Reagovat
letityfanousek
ale Zverev A. bude jasně v top10 next year
Reagovat
Krisboy
Tj, ale už podruhý za sebou ho srovnali starý mazáci. Minulej tejden Ferrer, teď Jo. Ještě se musí hodně učit :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist