Radwaňská v Miami vyřadila Halepovou, čeká ji Azarenková

24. 3. 2018, 20:33
Aktuality 22
WTA MIAMI - Agnieszka Radwaňská vyřadila ve třetím kole turnaje WTA Premier Mandatory v Miami světovou jedničku Simonu Halepovou. Třicátá hráčka světa přehrála Rumunku po setech 3-6 6-2 6-3 a postoupila do osmifinále. V něm Polka narazí na trojnásobnou šampionku Victorii Azarenkovou, která si poradila ve třech setech s Lotyškou Anastasií Sevastovovou.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská se v posledních dvou sezónách herně spíše trápí. Poslední turnaj vyhrála bývalá světová dvojka v říjnu 2016 v Pekingu a od té doby na další výrazný úspěch čeká. Vloni si sice zahrála finále v Sydney, poté ale následovalo trápení a žebříčkový propad, aktuálně patří vítězce dvaceti turnajů na okruhu WTA až 32. příčka.

Před startem turnaje v Miami prohrála Polka tři zápasy v řadě, na Floridě se však vítězka z roku 2012 možná znovu dostává do lepší formy. V úvodním zápase přehrála Belgičanku Alison Van Uytvanckovou a dnes si ve třetím kole vyšlápla i na světovou jedničku Simonu Halepovou.

Radwaňská přitom do utkání nevstoupila příliš dobře, když si hned v úvodním dějství třikrát prohrála podání a Rumunka po 35 minutách hry první sadu získala poměrem 6-3. V následujících dvou setech ale Polka uspěla a po vydařeném obratu nakonec po téměř hodině a padesáti minutách hry zvítězila 3-6 6-2 6-3.

"Jsem šťastná, že jsem zvítězila a hodně to pro mě znamená," konstatovala po zápase Polka. "Simona hraje v poslední době výborný tenis, je to velká bojovnice a nic vám nedá zadarmo, takže je to pro mě opravdu dost cenné vítězství," dodala Radwaňská, jež porazila světovou jedničku poprvé od roku 2012.

"Byl to velký boj. Nezačala jsem úplně dobře, udělala jsem hodně chyb a nemohla jsem najít ten správný rytmus, a proto jsem první set poměrně rychle prohrála. Ve druhém jsem ale zlepšila svou hru, nehrály jsme tolik výměn jako obvykle, a nakonec to bylo taky dost rychlé, jen tentokrát z mé strany, což mi dodalo sebevědomí do třetí sady."

Radwaňskou ve čtvrtém kole čeká trojnásobná vítězka turnaje Victoria Azarenková, jež si dnes poradila ve třech setech s Lotyškou Anastasií Sevastovovou. "Bylo to těžké utkání," prohlásila po vydřeném vítězství Běloruska, jež se na kurty vrátila kvůli osobním problémům a soudům o syna až minulý týden v Indian Wells, kde prohrála ve druhém kole s domácí Stephensovou.

"Nehrála jsem svůj nejlepší tenis, ale myslím si, že právě takové zápasy teď nejvíc potřebuju. Musím stavět na tom, co se mi v utkání podařilo, protože jen tak se mohu dostat zase tam, kde jsem dříve byla. Jsem moc ráda, že jsem bojovala až do posledního bodu a vydřela tak postup do čtvrtého kola," radovala se aktuálně až 186. tenistka světa.

Azarenková vede ve vzájemné bilanci s Polkou 13-5, naposledy spolu však hrály už v roce 2014. "Odehrály jsme spolu už hodně zápasů, ale od toho posledního už uplynula dlouhá doba. Bude to těžký zápas, protože Aga je výborná hráčka, která umí skvěle přečíst vaši hru. Hodně toho doběhne, výborně se brání a umí zahrát báječné míče. Těším se na to!"

Do osmifinále v Miami prošla také světová desítka Angelique Kerberová, jež si ve třetím kole poradila dvakrát 6-4 s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou. V dalším kole vyzve Němku 125. hráčka světa Yafan Wang z Číny.

Garbiñe Muguruzaová se letos poprvé v Miami představila až v utkání třetího kola, neboť v prvním měla volný los a ve druhém jí k utkání nenastoupila domácí Amanda Anisimová. Třetí hráčka světa ale svůj pozdější vstup do turnaje zvládla bravurně, když si dnes poradila s domácí Christinou McHaleovou hladce 6-2 6-1. V osmifinále vyzve Španělku další Američanka Sloane Stephensová.

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
sobotní výsledky (24. 03. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Ka. Plíšková (5-ČR) - Hsieh (Tchaj-wan) 6-4 1-6 7-6(4)
A. Radwaňská (30-Pol.) - Halepová (1-Rum.) 3-6 6-2 6-3
Kerberová (10-Něm.) - Pavljučenkovová (23-Rus.) 6-4 6-4
Muguruzaová (3-Šp.) - McHaleová (USA) 6-2 6-1
Dijasová (Kaz.) - Witthöftová (Něm.) 4-6 7-5 6-0
Azarenková (Běl.) - Sevastovová (20-Lot.) 3-6 6-4 6-1
Wangová (Čín.) - Riskeová (USA) 4-6 6-3 7-6(4)
Stephensová (13-USA) - Niculescuová (Rum.) 6-7(1) 6-4 4-0 skreč

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pekny turnajovy upset:)
Tedy pokud se to jeste vubec da ve WTA pouzivat... tam muze porazit kazda kazdou...
Reagovat
Torn
A to musí Simona všude jenom vyhrávat?
Reagovat
smazaný uživatel
Nic nemusi.
Reagovat
EllNino
Pěkně Ago :)
Reagovat
tommr
si o vypadnutí koledovala už v minulým kole proti Dodinový a zachránilo jí jen fyzický odpadnutí soupeřky ...
Elitním hráčkám to v Miami celkově moc nejde - po světový dvojce se předčasně poroučí i světová jednička. Karolína s tou svou ušolíchanou výhrou je na tom ještě relativně dobře ... :)
Reagovat
annah
To má Halep za ten příšerný obleček, který si nechala navléct. Hrát v saténovém pyžamku se nevyplácí. :-) Bohužel ho má i naše Petra...
Reagovat
Torn
Má ho i Luca ne? :D Jinak je to příšernost ten hadr, radši kdyby hrály ve vytahaných teplákách. :D
Reagovat
A.R.R.
Ago ty moje lásko, nevěřil jsem, jen jsem doufal, o to víc je to vítězství sladší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
A.R.R.
Se nesměj Vlku, ty víš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja se nesmeju, ja se usmivam:)
Reagovat
smazaný uživatel
a takhle cenim tesak abys vedel pro priste

(:
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm system to nebere... nastesti pro jine:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
A.R.R.
:-D Systém to nebere, ještě, že tak, jinak by z Vlka lítaly chlupy a ze mě kusy masa :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Aga má mou podporu až do finále :-)
A tam?
Petra/ Ashleig/ Monica?
Reagovat
A.R.R.
Kámo, kdyby to bylo finále, tak tam bych bral klidně i prohru, pro mě by to bylo neskutečné štěstí a mohu-li si vybrat soupeřku, tak Péťu :-)
Reagovat
FulnekUltras
Budeme se snažit... ;-)
Reagovat
Nola
Age som nikdy nefandila, ale dnes si to vitazstvo vybojovala, asi minulost ma prenasleduje, Aga come on
Reagovat
kada.tom
Tak to asi čekal málokdo ... každopádně doufám, že tohle vítězství Agu nakopne a začne se vracet k tomu, co umí! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pre mna jedna z najcharizmatickejsich hracok. Dneska tie dropshoty boli fantasticke!
Reagovat
A.R.R.
Má krásné oči :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist