Radwaňská: Věřím, že už je vše za mnou, a já teď budu mít opravdu čas jen na tenis

18. 7. 2017, 13:57
Aktuality 6
Agnieszka Radwaňská patří už více jak šest let mezi nejlepší tenistky světa, letos se však aktuální světové desítce příliš nedaří. V první polovině sezony ji limitovaly zdravotní potíže, kvůli kterým nebyla schopná konkurovat ostatním hráčkám a její letošní bilance na okruhu WTA činí 14 výher a 11 porážek. Sama Radwaňská, ale i její kamarádka a bývalá hráčka Marin Bartoliová věří, že ve druhé polovině roku by Polka mohla znovu uspět
Profily hráčů
Agnieszka Radwaňská

Osmadvacetiletá Agnieszka Radwaňská vyhrála v průběhu své dosavadní kariéry 20 turnajů a již od roku 2011 patří ke světové špičce. Zatímco ještě minulý rok ovládla v průběhu sezony celkem tři turnaje - Shenzhen, New Haven a Peking, letos se polská tenistka trápí.

Jejím nejlepším letošním výsledkem je finálová účast z lednového turnaje v Sydney a na grandslamu došla nejdále ve Wimbledonu, kde hrála osmifinále, v němž prohrála s neoblíbenou soupeřkou Světlanou Kuzněcovovou, kterou naposledy přehrála v roce 2014 a má s ní bilanci 4-14.

"Letos je to zatím dost nevydařená sezona. V první polovině roku mě hodně trápily různá zranění. Nebylo to nic vážného, ale i drobnosti vás dokážou rozhodit," konstatovala Polka po porážce ve Wimbledonu, kde hrála v roce 2012 finále. "Nebyla jsem schopná soustředit se jen na tenis, a to se samozřejmě na mých výkonech dost negativně podepsalo."

Na adresu Radwaňské se v Londýně vyjádřila i vítězka slavného turnaje v All England Clubu z roku 2013 Marion Bartoliová, jež měsíc po wimbledonském triumfu ukončila kariéru. "Agnieszky tenis je dost specifický a je postavený na vynikající obraně. Aga je velmi chytrá hráčka, která dokáže vykouzlit báječné údery, ale proti tenistkám, které momentálně ženskému tenisu vládnou, se pořádně nadře."

"S přibývajícím věkem je ten pohyb obecně náročnější, a právě na něm je postavená její hra. Domnívám se, že i tohle může být jeden z důvodů, proč teď nemá takové výsledky jako dříve, je pro ni prostě mnohem náročnější pokrýt celý kurt. Zejména, když holky ze špičky hrajou stylem bum, bum. Letos se to navíc sešlo dost nešťastně, protože ji limitovaly i různé zdravotní potíže, kvůli kterým nemohla konkurovat ostatním hráčkám a hrát naplno. To se muselo na její psychice podepsat. Je možné, že si teď tolik nevěří a hledá znovu cestu k tomu, aby se v zápase cítila pohodlně," dodala francouzská tenistka, která je toho názoru, že na podzim by Radwaňská znovu mohla zaznamenat lepší výsledky.

"Aga už v minulých letech ukázala, že se jí na turnajích v Asii daří. Teď jsou sice na řadě americké turnaje, ale i tam se jí v minulosti dařilo. Musí se vrátit k tomu, co bylo před několika lety. Tehdy si věřila a byla schopná hrát jeden těžší zápas za druhým. První část roku jí nevyšla, ale ve druhé má podle mého názoru znovu šanci ukázat, že je skvělou hráčkou. Ostatní holky už mohou být trochu unavené, čehož by Aga mohla využít. Potřebuje prostě jen odehrát nějaké zápasy, aby si začala více věřit. A hlavně musí být samozřejmě zdravá, to je základ všeho," dodala Bartoliová.

"Těším se na druhou část roku. Tvrdě pracuju na tom, abych byla na americké turnaje co nejlépe připravená. Byla jsem teď dost otrávená z toho, že jakmile jsem se uzdravila, přišel nějaký jiný problém, ale teď už se delší dobu cítím dobře, z čehož mám radost. Věřím, že už je vše za mnou, a já teď budu mít opravdu čas jen na tenis," řekla směrem ke druhé polovině roku Radwaňská.

Komentáře

6
Přidat komentář
jackiec
tak já ji vůbec nemusím,a přeji ranařkám ať ji vystřílí z kurtu aby konečně pochopila že s tak naivní hrou nemá ani na druhý týden na grandslamu, není nic horší než utrápená obrana od radwy, kerber a wozejku
Reagovat
jirkomar
Není hezčí zápas, než dobře hrající útočnice proti dobře hrající obranářce. A Aga dokáže vykouzlit nádherné míče i z totální defenzivy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se daří.
Projekt premiérová GS vítězka na Tebe pamatuje :-)
Reagovat
Pedronegro
ukazuje se, že bez ní je to nuda a ne naopak :)
Reagovat
pockerface
Taky jí fandím. Je to zase úplně jiný typ hráčky, která tu hru bum,bum trochu oživuje. Sice je to pes obranář, ale některé její údery jsou dechberoucí.
Reagovat
A.R.R.
já v to doufám, páč už jsme se letos natrápili spolu dost :-)

Dawaj Aga dawaj!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist