Rafa s Rogerem další společný debl neplánují. Znovu budou rivaly v boji o post singlové jedničky

24. 9. 2017, 11:39
Aktuality 16
Nezvyklé okamžiky prožili Roger Federer a Rafael Nadal. V rámci Laver Cupu šli v sobotu večer společně na kurt jako parťáci, v pražské O2 areně ovládli vysněnou čtyřhru a společně kráčeli i mezi novináře.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Roger Federer

"Byl to zvláštní pocit. Každopádně vyhrát s Rafou utkání je prostě neskutečné," rozplýval se devatenáctinásobný grandslamový šampion Federer. A Nadal, který má jen o tři vavříny méně, za oba dodal: "Bylo to nezapomenutelné."

První hráč světa Nadal a aktuální dvojka Federer porazili v barvách výběru Evropy americký pár Sam Querrey a Jack Sock 6-4 1-6 a 10-5 v super tie-breaku.

"Atmosféra je tady celou dobu fantastická, české publikum v Praze si vede skvěle," ocenil Nadal fanoušky. "Tvoříme tady historii, že," usmál se.

Obě hrající legendy se navzájem poplácávaly po ramenou, jaký to byl pro ně svátek, že měly možnost zahrát si společně. "Bylo výsadou stát na kurtu vedle Rogera," řekl Španěl. "Mohl jsem věřit jeho forhendu a sledoval, jak přemýšlí. Zajímavé," uvedl Švýcar.

Ještě dnes budou vystupovat jako spoluhráči, ale pak se každý opět uzavře do své vlastní ulity a na turnajích budou stát proti sobě. Bojovat o post jedničky. "Dál však budeme soky, díky bohu, nebo bohužel. Navždy, po zbytek našich kariér," řekl Federer.

Kolem půlnoci dostali i otázku, jestli si spolu zahrají čtyřhru i jinde než na Laver Cupu. "Skvělá myšlenka. Staneš se Švýcarem? Nebo já Španělem? Mohli bychom si zahrát na olympiádě," otočil se Federer se smíchem na Nadala.

Na turnajích se ale nejspíše nepotkají. "To z mé strany ne," řekl Federer. "Když nechceš ty, tak já taky ne, to by nefungovalo," řekl Nadal a dodal: "Jsme přeci jen singlisté a neumím si představit hrát čtyřhru, až s dvouhrou skončíme."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
Jiri
tem, co v O2 arene sleduji nejlepsi borce historie tohoto sportu. Myslim, ze tim, jak hraji uvolnene to bude pekna podivana. Na druhou stranu je to hrozna komedie, pro me v televizi nekoukatelne, nezajimave. Videt kluky na zivo musi byt super, ale jedna se o "nafouklou" exhibici, kde hlavni tahouni Fedex a Rafa (obema fandim) nedobre hraji, jak je to pro ne karierne dulezite a stale se snazi navodit stav, ze jde o neco vic, nez jen penize, resp propagaci.
Reagovat
horska.kraslice
Vidím to opačně.
Nezávidím, že tam nejsem. V TV je to velmi zajímavé, je vidět až do "kuchyně". Líbí se mi euforie, zapálenost, každá strana ji projevuje jinak. Zřetelná snaha všech dát maximum pro výhru své party. Pro mne specifický, ojedinělý, neopakovatelný zážitek. Čtyřhra Rafa+Fedex třešnička na dortu.
Reagovat
Jiri
rozdilny pohled beru. Ja jim zapalenost neberu, ale chybi tam obava o vysledek, zdrava nervozita. Pro me opravdu ne vic, nez dobre zpropagovana exhibice. Tesim se na Turnaj mistru. Tam uz to budou brat vazne.
Reagovat
Tornes
Tobě Berdych nepřišel nervózní? Nebo třeba Sock v zápase s Nadalem? A jak ten byl potom vytočenej, když prohrál...
Reagovat
smazaný uživatel
já tam teda viděla jenom maximální zapálenost, touhu vyhrát, to dělá ten týmový duch, že to vypadá uvolněně, ale není, hrajou fakt natvrdo takže nechápu ty, co to pořád kritizují, to jste vážně takoví suchaři, že si neumíte užít oslavu tenisu? je to celkově geniální myšlenka, skvělej nápad i show, všechny to baví a chválí to, ředitel je génius prostě, všechno na co šáhne se promění v zlato :))
Reagovat
Jiri
Zdaleka nesdilim pro danou vec takove zapaleni jako vy :) Zkratka nemohu uverit, ze to pro ty borce znamena vic, nez jen exhibice. Jen to nemuzou rict na plna usta vzhledem k te propagaci. Utrcite vam to nevnucuju. Jen je to muj nazor. Dle meho to nema a nikdy nebude mit karierni hodnotu. Cilem je jen pobavit davy. Verim, ze pred finale GS (nebo jinym dulezitym zapasem) maji uplne jine pocity, nez pred zapasem LC. Vlastne to ani kritizovat nemuzu. Lidi to urco bavi. Me vice bavi zapasy, kde skutecne o neco jde. Ve kterych je citit napeti. Toto nejsou ty zapasy.
Reagovat
skott
Určitě to není jen tvůj názor. Mám z toho podobné pocity. Když si vezmu, jak stejní borci před pár lety lobovali za zkrácení sezony, ale najednou jim nevadí si dobrovolně po posledním grandslamu sezony naložit další akci, tak se mi zkrátka nechce věřit, že to jdou na krev, ať se tak snaží působit sebevíc. Na můj vkus je to navíc moc násilné navlíkání jakési ¨rivality¨.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy asi nechápete, že tady jde o prestiž, čest a poctu legendám tenisu, oni si těch osobností váží a nedovolí si to.nebrat vážně, chtějí se i pro jednou uvolnit od tlaku co se týče bodů a prize money, je to úžasná příležitost poznat tenis z jiné stránky a posunout ho do dalších sfér :)
Reagovat
Jiri
Ja jsem ochoten to pochopit, jen me takovy format nebavi. Mam rad sporty, kde je drama citit. Ostatni je exhibice. Super, ze si to tak uzives. To je v poradku. Ja na to nekoukam, jen zavidim ted, co jsou pritomni. Videt nazivo tyhle borce musi byt zazitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, nebudu ti brát tvůj názor, zrovna teď bych si tam přála být a prožívat to tak jako oni, zápas jako hrom, jakmile je Gyros v takovým laufu, bude to mít Roger hodně vydřený, jestli vůbec vyhraje, jako ředitel by měl zvednout trofej :D
Reagovat
annah
Naživo je to tady fakt velký zážitek. Rafa právě prohrál. Teď je to na ředitelů. :-)
Reagovat
annah
Naživo je to tady fakt velký zážitek. Rafa právě prohrál. Teď je to na ředitelů. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ředitel bude mít plný ruce práce teda, Nick je nažhavenej jak ta láva a očividně to bere smrtelně vážně, tohle rozhodně není exhibice, bude to ještě hodně vyhecovaný a dramatický ;))
Reagovat
ipko
veľmi nečakané :D
Reagovat
skott
asi tak, z toho pochlebování posledních dnů už jsem myslel, že spolu začnou i chodit:)
Reagovat
Padme
Tak tak... Škoda že Rogera skolila ta záda, mohlo to být ještě zajímavé letos...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist