Rafa se vrátí až bude zdravý. Antuku chceme stihnout, řekl Španělův doktor

8. 3. 2018, 12:23
Aktuality 21
Rafael Nadal už od loňského listopadu marně bojuje se zraněními. Na posledních pěti podnicích musel jednatřicetiletý Španěl řešit zdravotní problémy a buď z turnaje v průběhu odstoupil, nebo se na něm dokonce ani nepředstavil. Nadalův doktor tentokrát nechce návrat svého svěřence uspěchat. Na kurty se světová dvojka vrátí, až bude opravdu v pořádku. Svou nejoblíbenější část sezony by ovšem antukový král stihnout měl.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Návrat Rafaela Nadala na kurty se očekává v dubnu na antuce. Jeho doktor ovšem nyní zvolí úplně jiný přístup, zkrátka bude mnohem opatrnější v tom, kdy dá svému svěřenci zelenou, aby se mohl opět zapojit do turnajového dění.

Šestnáctinásobný grandslamový šampion loni kvůli zranění kolene nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání na pařížském Masters a následně po prohře s Belgičanem Goffinem odstoupil z Turnaje mistrů.

Potíže s problematickou částí těla pokračovaly i v letošní sezoně, kterou Nadal zahájil opožděně, když se musel omluvit pořadatelům akce ATP v Brisbane. Úvodní grandslam sezony ale nakonec stihl a počínal si suverénně. Ve čtvrtfinálovém souboji s Marinem Čiličem si ovšem poranil ohýbač kyčle, Chorvatovi vzdal a následovala další měsíční pauza.

Vrátit na kurty se měl jednatřicetiletý Španěl minulý týden v Acapulku. Vše probíhalo dle plánu. Nadal do dějiště podniku Abierto Mexicano Telcel odletěl, jenže při posledním tréninku před zápasem prvního kola si opět poranil kyčel a na mexických kurtech nakonec soutěžní zápas neodehrál.

Nadalův lékař teď bude mnohem opatrnější. Svého svěřence na kurty pustí až v momentě, kdy bude světová dvojka opravdu v pořádku. "Rafa si připadal připravený, tvrdě trénoval a najednou se stalo tohle. Samozřejmě ho to hodně ovlivnilo a nese to těžce," řekl Nadalův doktor Angel Ruiz Cotorro.

"Špatné je, že se zranil v oblasti, která už byla zraněná předtím, což je neobvyklé. Není to úplně identické zranění jako to z Australian Open, ale je to ve stejné oblasti. Rafa přitom normálně trénoval a vše bylo na dobré cestě."

Nadal se vzápětí musel odhlásit i z březnových turnajů Masters v Indian Wells a Miami. "Musel změnit plány. Už předtím jsme byli opatrní. Teď budeme ještě opatrnější. Hlavně musíme být optimisté, ale zároveň realité. Po tom, co se stalo, si musíme dát velký pozor. Rafa se vrátí, až bude úplně v pořádku."

Návrat rodáka z Manacoru se očekává na Masters v Monte Carlu, jež startuje 16. dubna. "Našim cílem je, aby byl Rafa připravený na začátku antukového jara," uvedl Cotorro. "Teď by měl dva až tři týdny odpočívat, poté podstoupí rehabilitaci. Samozřejmě bude záležet na tom, jak se budou věci vyvíjet. Jedná se o zranění, které musíme pečlivě sledovat. Rozhodně nic neuspěcháme," dodal.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

21
Přidat komentář
peggy
Rafo,uzdrav se tesim se az Te uvidim zive na Evropske antuce.
Reagovat
VlS
Asi si ten fyzicky neuvěřitelně náročnej tenis vybírá svou daň - Rafa, Nole, Andy ....
Tak se kluci uzdravte, ať nemusíme ještě chvilku plesat nad Dominikem a spol.
Reagovat
Roger_Federer
Tipuju dalsi ticha stopecka za dopink, vyvoj uplne stejny jako v roce 2012.
Reagovat
Pe3k
Blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že v krčme bolo veselo :)
Reagovat
Roger_Federer
Bee,bee kolem dokola.:)
Reagovat
paprikovygulas1
Zase nuda chlapče ?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu usvedčili z dopingu pocas QF v Austrálii, z ktoreho odkríval :). Murrayho a Djok. zranenie je este vleklejšie, ale Nadal pripomina rok 2012.

Chlape, vzdy som obdivoval ľudi, ktorí bez elementárneho citu k vlastnej súdnosti robia verejne zo seba hlupákov a nemaju k sebe ziadnu uctu. Jak taký šašo :)...Veď ťa už vysmiali aj vlastní, ale ty sa stále necitis hlúpo?..Nuž, to šašovia nikdy.
Reagovat
Roger_Federer
Kamosko,ty me umis vzdycky super pobavit, prskas jako krecek..
Nemas, zadne zkusenosti, varis vecne z vody, lzes, prekrucujes fakta, cucas si veci z prstu..svuj nazor vydavas za svaty..vzdy spravny, jsi typicky narcis, lokalni samecek, co mu ujel vlak.:).
Dobre si pamatuju kdyz jsi sem zacinal v roce 11-12 prizpivat, furt stejny ton, reci, sebereflexe nula.
Jak si po Wimbledon 12 sesmesnoval Federera..
Kdyz jsem sem v roce 2012 tyden po wimbledonu sem psal, ze mam od kamarada ze Spanelska info, ze to "zraneni" nebude na kratkou dobu, ze ty prohlaseni co Nadaluv tym vydava, nejsou pravda..hrozne ses smal a tvrdils, taky ze si to cucam z prstu..ukazalo se ze necucal.

Ja konzistente od cervence roku 2012 tvrdim, ze Rafovi nasly zakazane latky a v tichosti ho na 7mesicu odstavili(nevytahuju to ted, ani posledni rok), tvrdim to od Wimbledonu 2012, za svym nazorem si stojim.
Kdesto ty si cucas vecne veci z prsti, jak se ti hodi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si v takom strašnom lese, čiernom a velmi hlbokom.

To, ze si trafil dlhodobejsie zranenie sa vobec nevylucuje s tym, ze to nesuvisi s dopingom. To si naozaj taká brzdička, ze ti to nedochádza. Babka fandina mala prisámvačku pravdu, ty si strasne hlúpy clovek. Murray aj Djokovic maju vlekle zranenie, tiez ich ATP odstavila?...Pripad Sharapova celu tvoju teoriu o chranenych hviezdach zburala ako domcek z karát. A ty nam tu aj naďalej vyhrožuješ tou svojou malou bezmocnou pästičkou, ako ti tvoj spanielsky kamarat z krčmy urcite hovoril pravdu. Si uz jediny, ktory tomu naozaj veri. Ale pustat sa do sofistikovanejsich argumentačnych konfrontácii s clovekom, co pise o ovcach a da si nick Roger Federer, ci o informáciach vycucaných z prsta a zaroven veriaci krcmovym reciam od spanielskeho kamarata. To je tak strasne symbolicke a tragikomicke, ze ja ani nechcem aby si sa nad tym zamyslel. Ty mas o koliecko menej a tak je to správne.
Reagovat
Roger_Federer
Nebudu se snizovat na tvoji uroven a mlet neco o moznostech tvoji inteligence a zastitovat se Fandinou..:)..
Ty ve urazit, ani vytocit nemuzes.

Ted k pointe, muj Nick tady byl jeden z prvnich na celem TP..:), takze si o neho netirej hubu :)

A cemu verim nebo neverim, ti muze byt fuk, urcite neverim tobe, protoze te te neznam, uz roky tady lzes, varis z vody..
Za svym nazorem si stojim.Nepotrebuju ho menit, ani prekrucovat a upravovat podle vetru, jako ty..
A urcite verim vice nazoru cloveka, ktereho znam pul zivota, tenisem se zivi, nez narcise, od pocitace, ktery trpi na ego, jako nikdo na techto strankach..
Reagovat
Roger_Federer
:),pocuj,petko..
Ty se tady roky vystupovat jako svetobeznik, zkuseny harcovnik, ale nevidis dal nez ven ze sveho okna, svojho bytu.
Jsi naiva, ovecka, ktera veri ze vsecko je ciste, unika ti tento svet, smir se stim vsechno je jenom o prachach a moci, I cely tenis..:)
Reagovat
Mayo
MUDr. Jan Hnízdil "Lidé si musí vybrat - buď se budou dívat na vrcholový sport, nebo na čistý sport. Obojí nelze."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak strasne ta urazit nemozem, ze na kazdy moj prispevok reagujes dvoma, co si taký rozrušený :-)

Tym obsahom sa len snažíš vzdorovat, ale chýba ti. Všetko :)
Reagovat
Roger_Federer
Ano, vase narcistni svatosti :)
Reagovat
Roger_Federer
A jenom uplne naivni ovecka muze verit, ze Nadal ma 25 zraneni zposlednich 10 let, ale nikdy narozdil od Federera, Djokovice, Murraye, Wawrinky, Delpotra...dalsich, nikdy nemusel podstoupit zadnou operaci..
Reagovat
smazaný uživatel
Sou to vsechno spekulace. Dukaz neni, pravda je ovsem takova, ze tech otazniku je u Nadala opravdu vic. Za 10-20let se dovime..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ta jeho muskulatura...mozna dostal DNA step od Sereny W :)
Reagovat
Franky
Ja si nesom isty ako to je s Rafom teraz ale tiez sa to zacina az prilis napadne podobat r.2012..najprv mierne natiahnuty sval zrazu problem na dlhu dobu...Nadal po dlhych rokoch nabuchany v tielku nabehol na AO kde to jasne nezvladol a zrazu tahanice jak po vybuchu na W12....navyse velky suhlas s tymi operaciami...chronicke problemy s kolenami uz su fuc?? Bez jedinej operacie?? To ma inych samanov v time! A dokazy? Nebudte smiesny ked ludia okolo nebudu chciet aby boli dokazy tak nebudu..rovnako ako ako s vrazdou Kucku na Slovensku...pravy vrah sa nikdy nenajde
Reagovat
Mayo
Dúfam, že ho nejaký dr. Fuentes da dokopy (:
Reagovat
dorons
:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist