Rafa Turnaj mistrů stihne, řekl jeho kouč Moya

9. 11. 2017, 11:29
Aktuality 180
Rafael Nadal dle slov svého kouče a krajana Carlose Moyi závěrečný vrchol sezony stihne. Nad účastí světové jedničky visel otazník, jelikož se šestnáctinásobný grandslamový šampion v posledních dnech potýkal se zraněním pravého kolene, kvůli němuž musel odstoupit z Masters v Paříži. Koleno je však dle vyjádření Moyi v pořádku a Nadal se v londýnské O2 areně popere o svou premiérovou trofej z Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal v minulém týdnu startoval na Masters v pařížské hale Bercy, kde si zajistil přezimování na postu světové jedničky. Po další výhře nad Uruguaycem Cuevasem se ovšem kvůli bolestem v pravém koleni, které měl už v rozhodující sadě posledního zápasu obvázané, rozhodl z turnaje odstoupit. Musel tak navštívit rodinného lékaře a sám nevěděl, zda se Turnaje mistrů bude moci zúčastnit.

Start prvního hráče světa v londýnské O2 areně ale před pár hodinami potvrdil jeho kouč Carlos Moya. "Rafa je v pohodě, koleno je v pořádku," řekl médiím na právě probíhajícím Turnaji mladých nadějí v Miláně. "Z Paříže se odhlásil hlavně proto, aby nic neriskoval. Rafa v Londýně nastoupí ve své nejlepší formě a bude bojovat o trofej, která mu ve sbírce zatím chybí," dodal.

Jednatřicetiletý Nadal měl zdravotní potíže už na konci loňské sezony. Loňský rok ukončil kvůli problémům se zápěstím již po turnaji v Pekingu. Letos se však vrátil v plné síle, došel do finále Australian Open, dominoval na antuce a podesáté dobyl French Open, celkově 16. grandslamový vavřín oslavil na US Open a výbornou formou se prezentoval i po závěrečném grandslamu sezony. Díky letošním výsledkům se v srpnu vrátil na tenisový trůn.

Moyu, s nímž začal rodák z Manacoru spolupracovat zhruba před rokem, výsledky jeho svěřence nepřekvapily. "Očekával jsem, že se Rafa znovu stane světovou jedničkou. Viděl jsem ho trénovat s obrovskou vášní, takže mě to nepřekvapuje. Jeho tenis a jeho mysl mu pomohly vrátit se na post světové jedničky."

Nadal a Federer jsou jasnými favority letošního ročníku Turnaje mistrů, který startuje v neděli a o týden později vyvrcholí soubojem o titul. Nadala v pondělí čeká Belgičan Goffin, dále se ve skupině Peta Samprase utká s debutantem Dimitrovem a Rakušanem Thiemem.

"Vyhrát Turnaj mistrů je mým snem. Pokud ve finále nastoupím proti Rogerovi, určitě jsou moje šance menší než proti jinému hráči. Ale do finále chci a jestli mám hrát s Rogerem, tak do toho dám všechno," řekl Nadal.

Největším soupeřem by měl být pro Nadala právě švýcarský fenomén a očekává se, že se obě legendy střetnou ve finále. Šestatřicetiletý Švýcar do britské metropole přijede se šňůrou deseti vítězství v řadě a vynikající letošní bilancí 49 výher a pouhých čtyř porážek.

Šestinásobný šampion Turnaje mistrů Federer letos Nadala porazil ve všech čtyřech vzájemných duelech - třikrát ve finále (Australian Open, Miami a Šanghaj) a také v osmifinále v Indian Wells. "Letos jsme proti sobě nastoupili na površích, které spíše vyhovují Rogerovi. Udělám vše pro to, abych nad ním letos poprvé zvítězil."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

180
Přidat komentář
spaniel
Logika Nadalovcu: kdyz reknu ze 2+2=4 tak jsem ovce.
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
Ondra979
tady je zase nablito, nutno rict ze z obou stran. Jeden bez druheho by nebyl tim, kym je, to by si meli vsichni uvedomit. Ja jsem Fedfan, ale Rafu za jeho houzevnatost a bojovnost rozhodne ocenim, i kdyz me samozrejme nekdy stval (hlavne driv). Nektere argumenty Nadalovcu uz ani nejsou k smichu, je videt, ze popularitu Rogera nekteri neunasi a tak ji trapne dehonestuji. To, co Rafa udelal ted v Parizi nebylo zrovna sportovni, ale narok na to mel, tak se neda nic robit, byl tam kvuli pojisteni YENr1, tak uz pak asi nemel motivaci. Jsem na nej zvedav na TM, pokud je opravdu zdrav, tak by mu postup rozhodne nemel uniknout, skupina ma o neco lehci. Pak by ale mel potkat driv nebo pozdeji Rogera..
Reagovat
Nola
je usmevne, ako sa tu poniektori navazaju do Rafu, bez absencie jeho osoby, by Fedex nikdy nebol taky popularny ako je dnes, ak by porazal na kazdom turnaji nejakeho nahodneho hraca, a nie hraca, ktory kraluje rebricku, a nie iba tento rok, nikdy by nebol taky popularny, Rafovi vdaci za velku cast svojej popularity, ci si sa to FFF taboru paci, alebo nie, mali by byt vdacni, ze Rafa existuje
Reagovat
Frantz
Koukám že TM ještě ani nezačal a kompletní sestava vyšinitých pomatenců FFF už ejakuluje u článku o Nadalovi ;-)))
Reagovat
Franky
matkozem....zijes?ty si v ktorej bedni bol zalezeny?
Reagovat
Roger_Federer
Rafova simulace ukoncena, Forhenduv vysneny titul je nadosah, ve hre jedina prekazka, Federer a jeho forma..
Pocitam ze pokud Rafa nedej boze zahraje spatne ve skupine, svede se to opet na koleno.
Reagovat
Labi
pamatuji si jak hned po finále v Montrealu byly hlasy, že Roger na to neměl a že zranění je jen výmluvy a ejhle on fakt byl zraněný, myslím že Rafa nic nesimuluje, je to prostě ta nepoučitelnost, kdy hraje úplně všechno během sezóny a i když o svých kolenech ví, tak rok co rok dopadne tak, že na konci roku je nepoužitelný
Reagovat
tito
Souhlas. A k té nepoučitelnosti- s tou mne kolikrát štve, nicméně si myslím, že v případě TM hrají dvojnásobně roli i sponzorské smlouvy, závazky atd. Takže pokud může trénovat a hrát, nastoupí. On už je takový. Ale v jaké formě je věc druhá. Dle mého názoru je utavený více než dost a na kolenou se ta zátěž musí projevovat. Pokud by se náhodou dostal do finále, bylo by to pro mne velké překvapení. Spíše očekávám, že vypadne ve skupině.
Reagovat
Franky
nic nove robi to celu karieru...spinave hry a zhadzovanie prehier na zranenia..nehovoriac o latkach ktore ma v tele
Reagovat
Pe3k
Dirty player with dirty fan base...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ty jsi ale ubohý kok... Předpokládám, že když Rafa kromě letošního roku Rogera drtil, držel si hubu. Rogera nemám rád, ale uznávám že je letos nejlepší.
Škoda, že nehráli na antuce.
Ale zpátky k tobě. Předpokládám,že jsi zamindrákovaný,tlustý, tenis nemohoucí prasátko.
Reagovat
Pe3k
Netrefil ses v ničem, ale vsadím se, že jsi ten nick vymyslel sám :D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře ty,
proto ti ta reakce trvala trochu déle než obvykle. Ano, můj nick je samozřejmě oproti tvému(pracně vymyšlenému) nicka. Tak co tenisto? Jak si na tom?
Reagovat
Franky
ja obcas hram tenis povec kedy kde a hrame...uvidime co si ty zac..
Reagovat
smazaný uživatel
Chci kamaráda Pe3ka. Ale rád si pinknu s každým,kdo to umí.
Reagovat
Franky
uz som tu riesil par tyzdnov dozadu tenis s giginom(vraj tu uz niekoho porazil) a nic...uz sa tu riesil aj turnaj..opat som bol jediny kto bol ochotny az do ostravy prist a zase nic...takze predpokladam ze aj ty len naslubujes a nic..ani s Pe3kom aj keby prijal tvoju ponuku
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem z Ostravy a chodím hrát do Orlové. A opravdu nemám problém si s tebou zahrát.
Reagovat
Franky
v januari 2018 by som tam mal byt tak dolat formu a kludne tu mozme aj vysledok zverejnit pripadne pridat video zaujimavych vymien :) vies o nejakych krytych kurtoch?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem z Ostravy a chodím hrát do Orlové. A opravdu nemám problém si s tebou zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdejší debaty cca sledují 2 roky a jediný rozumný a vždy vtipný názor (samozřejmě z pohledu Rafy) má Forehand. Akorát si myslím, že vzhledem k poslední formě Rafy, by se měl přejmenovat na ,,bekhend?? S jeho názory a příspěvky, se skoro vždy v 99% ztotožňuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem, ale to nie je nutné...Schuti diskutuj a pripájaj aj svoje pohlady. Kazdý, nový rozumný fanusik diskutujúci najma o tenise je vítaný...a ako fanusik Rafu budeš vzdy v mensine, ale koho uz dnes zaujímajú počty?..;)
Reagovat
Pe3k
ROFL
Reagovat
smazaný uživatel
LOL 26-15
Reagovat
Pe3k
26-15 to je co? Jediná znalost fandů Nadala? Aneb nepřesné H2H.

Btw. jdeš do ignoru, tak se nediv, že tě budu ignorovat jako Frantze, Trolhanda a ostatní místní žumpy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten blbeček si teraz mysli, ze sa ti zrúti svet..:)

O par dni neskor zacne reagovat na obsah tvojich prispevkov...To je definicia ignoru u blbečkú na dvorečku
Reagovat
smazaný uživatel
Á mistr smrtka se ozval. Já už myslel, že jsi zkolaboval. Toto H2H je uvedené na těchto stránkách, kde přispíváš svými ??kok?? příspěvky.
Reagovat
Kozoroh
Toto H2H neprávem připočítává exhibice (a ne všechny, mimochodem). Oficiální H2H jest 23-15.
Reagovat
spaniel
Co cekat od Nadalovce? Znalosti urcite ne. Meli by si za maskota zvolit peggy, ta dokonale vystihuje jejich inteligenci.
Reagovat
Roger_Federer
Zase Nadalovci potrebovali tady navýšit pocet, tak vzaly nejake dalsi inteligenty :)
Reagovat
Amputace
Nic nenaděláš, jsme v menšině, kdejaká ovce dnes totiž fandí Federerovi. Prostě hnusná komerce - Michal Viewegh tenisu.
Reagovat
turista
Nic si z toho nedělejte. Djokoland je ještě mnohem menší.
Reagovat
Roger_Federer
Amputko,definuj slovo ovce, v te souvislosti semnou jako fans Rogera..diky
Protoze ja si myslim, mnohem mnohem vetsi ovce jsou ti fanousci Rafy, kteří mu věří a zerou tu gloriolu, cnosti, uprimnosti..a potom se zani verejne biji na forech, aniz by vubec tusili co je pravda a ze jsou jenom loutky v masazi..
Reagovat
Franky
vieme dobre ze si to ty :D
Reagovat
annah
Roger je opět králem tenisových cen, na zahájení Turnaje mistrů převzal tři
- Fans? Favourite Awards - 15 nepřetržitých 2004 - 2017
- Stefan Edberg Sportsmanship Awards - 13. v pořadfí - 2004 - 2009, 2011 2017
- návrat roku

předávání ceny
https://twitter.com/twitter/statuses/928731048497774600

nástup hráčů na zahájení na člunu na Temži, focení před Towerem, na konci je předávání cen
https://www.youtube.com/watch?v=4TZZyruq7jI
Reagovat
annah
oprava:
- Stefan Edberg Sportsmanship Awards - 13. v pořadí
2004 - 2009, 2011 - 2017
Reagovat
annah
Ještě pár záběrů na twitterech

https://twitter.com/twitter/statuses/928797197981900801
https://twitter.com/twitter/statuses/928778717836513280
https://twitter.com/twitter/statuses/928730235205509121
https://twitter.com/twitter/statuses/928723826535534592
https://twitter.com/twitter/statuses/928713940342886401
Reagovat
Franky
brilliant!!
Reagovat
Pe3k
Typický arogant :D
Reagovat
Franky
:DDDD toto je odpoved vsetkym haterom od FFN a inym co sa snazia zdehonestovat Fedexa za jeho 'aroganciu' asi sa potom vseci mylia co hlasuju a takisto ATP je mimo ked menuje jeho na tuto cenu...ale co cakat od fanbase ktora si mysli ze Nadal v zivote ziadnu nelegalnu latku nevzal a ze na RG16 nehral :D :D
Reagovat
spaniel
Nejlepší jsou komenty na youtube od Nadalovců...že Federer získal sportsmanship award, protože má nejvíc fanoušků. Oni ani neví, že hlasují hráči. Navíc roky se chvástali, že je Rafa populárnější, že má víc fandů na FB...ale asi nehlasují...stejně jako nechodí na zápasy.
Reagovat
Amputace
Jen s prominutím tupá ovce by se chvástala tím, že fandí tenistovi, kterému fandí nejvíc dalších tupých ovcí :D
Reagovat
Roger_Federer
No to povrzuje, co tvrdim roky, Rafovi fans jsou z velke casti prostacci.
Kteri vefldi velmi malo o tenise a fungovani.
Reagovat
Franky
presne tak vidia napumpovany (nasypany) Rafov biceps tak su z neho hotovy je to ich 'fitnes' vzor tenisovy...
Reagovat
Amputace
Ty nechápeš tu větu? :) Nadal má snad nejpočetnější základu fanoušků nebo co? Co s vámi dnes je...
Reagovat
Amputace
A btw. - nevím, jaká je tvá zkušenost, ale co pozoruji, jsou to veskrze fanoušci Federera, kteří mají tendenci se chvástat, že fandí tomu nejlepšímu, nejbohatšímu, nejoblíbenějšímu, nejvíce bezvýznamných cen vyhrávajícímu, nejcharismatičtějšímu a nejinteligentnějšímu tenistovi všech dob. Fanoušci Nadala? Ti se veskrze snaží prosadit, že Nadal je ještě lepší tenista než Federer, ale ten zbytek mají vesměs solidně na háku. Jestli měl v hledišti více fanoušků Nadal nebo Federer, kolik lidí mělo Rogerovu kšiltovku atd. - popravdě, koho z Nadalovců jsi to tady kdy viděl řešit?
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac bezvyznamných cien vyhrávajúci..

:-)))
Reagovat
Frantz
Hlasovali hráči, hlasovali hráči, hlasovali hráči, hlasovali hráči.....!!!
Reagovat
Amputace
No a co?
Reagovat
Franky
Vela slov malo obsahu....
Reagovat
Franky
FH - copyright
Reagovat
Roger_Federer
Vubec ocem mluvim roky ja?
Me vubec nezajima kdo ztech dvou je "nejlepšímu, nejbohatšímu, nejoblíbenějšímu, nejvíce bezvýznamných cen vyhrávajícímu, nejcharismatičtějšímu a nejinteligentnějšímu tenistovi všech dob.

Rafa a jeho tym, jeden z nejprolhanejsich lidi/tenistu historie.
Tony je brutalni manipulator, vsechno jenom business, 10-12 let krmi svoje slepoucke ovecky pohadkami o zraneni, cistote, gloriola hodneho chlapce z Malorky., fanatickym verim...a potom se bijí na forech za jeho, uzas, ludskost, jednoduchost..
Reagovat
a.magerova
Že jsou švihlí FFF to tu čtu pořád, ale že jsou švihlí i tenisté-profíci-soupeři Rogera a nevidí jaký on opravdu je, když tady na TP to ví kdekdo z jiných táborů... :-P

Mám radost TROJITOU... ;-)
Reagovat
a.magerova
Dodatek
Jak by řekl/napsal Forehand - hlasující tenisté: "To sú typické ovce.."
Reagovat
Pe3k
Ještě mu pořád nedošlo, že největší ovce je on sám...
Reagovat
Franky
beee
Reagovat
smazaný uživatel
No ale to sa predsa vobec nevylucuje draha Magerka. Aj hráci hlasuju stádovito, mozno polovica ho v satni doteraz ani nevidela, alebo sa s nim raz pozdravila...
Reagovat
Roger_Federer
Ano, tal si to zrneme.Vsichni jsou ovce, akorad Nadal je byk ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Pobavilo :-)
Reagovat
Kozoroh
Zkrátka tě štve, že hráči to nehodili Rafanovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi to ukradnute. Ani som nevedel, ze taká cena sa udeluje :)
Reagovat
a.magerova
Rafa tu cenu získal v roce 2010... moc toho o něm nevíš... ale už jsem si zvykla, že čím míň víš, tím víc se tu hádáš a prudíš... :-/
Reagovat
spaniel
Jo, on o ni nevi, zato o ni uz tak 5 let kazdy rok diskutuje :D Klaun
Reagovat
smazaný uživatel
Ano a neviem ani co jedol dnes na ranajky. Nezaujima ma to...Rovnako ako ta cena.

Ako obvykle si mimo misu...
Reagovat
spaniel
Jedl si hovna, jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil si text, ako obvykle. O mojich ranajkách nebola reč, ty tragég :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže to s tím kolenem byl jen zastírací manévr, jak bez postihu odstoupit z Paříže po tom jednom vyhraném zápase, co stačil, odpočinout si a v klidu se připravit na TM...

Trochu nečekané od toho koncentrátu všech ctností, kterým Rafa bezpochyby je. Od švýcarského egoisty a aroganta by se něco takového dalo čekat, ale od téměř svatořečené mužské verze Matky Terezy? To ani v nejhorším snu...
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Roger_Federer
:), Tony stayl :)
Reagovat
Marduch
Jako zase ruku na srdce, kdyby postupoval jinak, tak bychom tady museli zapochybovat o jeho zdravém rozumu.. Po tak dlouhé, úspěšné a neskutečně náročné sezoně hazardovat s no.1 na konci roku.
Reagovat
Pe3k
Jasně, ale jde o to, že je prah-sprostý lhář...no pro některé asi novinka :D
Reagovat
Amputace
prah-sprostý :DDDD To ne. Inteligence Federerovy fanouškovské základy opět v akci.
Reagovat
Pe3k
Mám na to copyright, tak bacha!
Reagovat
Amputace
Neboj, takovou zhovadilost už bych znovu nepoužil.
Reagovat
Pe3k
Jasně, chápu vlastních máš dost :D
Reagovat
Amputace
Těžko - na českých fórech píšu výhradně česky.
Reagovat
Pe3k
Congratulations.
Reagovat
Marduch
Vidíš to černobíle. Je možný, že Nadala pobolívají kolena (a třeba i něco dalšího) průběžně. Když má odehráno v kratší době víc, tak ho nejspíš pobolívají víc. Byl by blázen, kdyby šel nadoraz na téměř bezvýznamném turnaji před turnajem, na kterém se může významně zapsat do historie.
Reagovat
Franky
atp masters 1000 je bezvyznamny turnaj?? donedavna to bolo jedno z kriterii Nadaloveho GOAT...uz je bezvyznamny?
Reagovat
Amputace
Je až natolik významný, že ho vyhrál Sock.
Reagovat
Franky
asi ako dalsich 30Nadalovo - Dojkovicovych titulov....
Reagovat
Marduch
Ano, v kontextu toho, co za vyzvu je prave pred Rafou, to byl vlastne brutálně bezvyznamny poutak. Kdyz to promyslíš, tak by ti to melo dojit...
Reagovat
annah
:-))))))))))))))))
Reagovat
D@nny
Reagovat
Amputace
Jo, taky to ještě mohl pustit s Cuevasem třeba 6:1, 6:3 - aby to tedy bylo se vším všudy etické.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nema vynimku ohladom povinnej ucasti na Atp Masters...Holt, bezny smrtelnik...
Reagovat
peggy
To je super!!!
Reagovat
Mayo
Rozmýšľam či pozrieť aspoň 2 zápasy TM alebo iná ten víťazný Rafov vo finále.
Reagovat
Mayo
iba
Reagovat
spaniel
Ani klávesnice tu bIbost nechtěla napsat :)
Reagovat
Mayo
Telefón si píše čo chce (:
Reagovat
Franky
schyzofrenik opat boduje....tabletku si zobral rano?
Reagovat
Mayo
Zobral som si so sebou ráno ale nebolo potrebné si ju dať napokon.
Reagovat
Franky
to je dobre..da sa to potlacit do velkej miery :) drzim palce aj do spolocnosti sa casom zaradis v pohode, ps. doporucujem aby ta kontaktoval FH mam dojem ze unho to stadium je ovela horsie: pridala sa aj paranoia(vsade vidi armadu FFF ktora mu ublizuje) a notoricke klamstva
Reagovat
turista
Ještě ani Federer ani Nadal nejsou ve finále a už se špekuluje o tom kdo z nich tenhle turnaj vyhraje. To je předčasné.
Reagovat
Mayo
Vyhraje to Novak Djokovic.
Reagovat
Marduch
Vyhraje Saša nebo Čadič, to bude prdel:)
Reagovat
Kozoroh
Federer jim to letos nedovolí.
Reagovat
turista
No tohle je bohužel letos nesplnitelné přání i pro Djokoland.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... zápas od zápasu a hlavně dopředu nic nezakřiknout... ;-)
Reagovat
George_Renel
https://ona.idnes.cz/obsedantne-kompulzivni-porucha-ocd-d69-/zdravi.aspx?c=A171106_185259_zdravi_jup
Reagovat
panzer.dragon
https://pbs.twimg.com/media/DOPw1ueVQAAerzx.jpg
Reagovat
Krisboy
http://kanarek.cz/wp-content/uploads/2015/02/25-004-4-2.jpg
Reagovat
panzer.dragon
olé
Reagovat
MartinPa
Přátelé obdivuji některé optimisty, že ve finále bude Rafa s Rogerem.
Než bude možno předvídat výsledky je nutno vyčkat na odpovědi následujících otázek.
1. Bude povrch rychlostně spíše na úrovni předloňského AO nebo to bude něco jako letos v Šanghaji?
2. Co Rafovo koleno?
3. Překoná Rafa svou lehkou halovou klaustrofobii?
4. Dokáží se Grigor se Sašou a Dominikem hecnout?
5. Bude Marin bezchybný na podání?
6. Zahraje Jack svůj nejlepší tenis?
7. Vystoupí David z šedi své hry?
8. Půjde Rogerovi první podání nebo bude hrát vždy přes druhé?

Při určité konstelaci může být složení semifinálových dvojic Marin-Dominik a Jack-Grigor a Rafa s Rogerem si pak můžou dát exhibiční duel pro diváky.
Reagovat
spaniel
My se bavíme co je nejpravděpodobnější, ne co vše se teoreticky může stát. Takže nejde o optimismus, ale spíš realistické očekávání. Že se nemusí naplnit je každému jasné, je to sport. To s Thiemem je ale fantasmagorie.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanatici, akí sebavedomí po jednej vydarenej H2H sezóne z 12 posledných. Zlatí :)))
Reagovat
spaniel
Lol, na TM si z nej delal trhaci kalendar vzdy a vpoho. Zato ty jsi nejaky priposrany po jedne sezone, vzdyt on prece muze prohrat uplne s kazdym :O
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy?..

Zlatý :)
Reagovat
spaniel
Jiste. Jedna upocena vyhra v Rogerove nejhorsi sezone znamena prd. A ani tak nebyl schopny vyhrat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa utrel podlahu s Federerom na TM, W, Cinnci..Na vsetkých federových baštách..Feder s Rafom na RG, Monte Carle, ci Ríme posobil takým dojmom, ze aj ten najvacsi cynik musel uroniť slzu za tú švajčiarsku kôpku nešťastia :-)

Este stále to znamená prd?..:)...A teraz sa možeš utešit Šanghajom, fanatik
Reagovat
blixa
Bože, co ty seš za vola :D :D Všude je holt nějaký boží trest za naše hříchy. Ve WTA máme Fricka, v ATP máte Forehanda ... ;-) :D
Reagovat
Pe3k
Njn.
Reagovat
George_Renel
Na toho panelákového blba se nevyplatí rozumně reagovat. Vystihuje ho tento refrén:
https://www.youtube.com/watch?v=Zedi2LPFu10
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by si mal mozog, bol by si nebezpečný...Takto len pripomínaš nechceného čoklíka, čo mi chodí za zadkom...Haf haf, ty duševný bankrot...

A smajlik dneska nebude?..Aspoň ten fejkový :)
Reagovat
George_Renel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ako pekne plníš rozkazy pána, poslušný pejsek :)
Reagovat
George_Renel
:-D
Reagovat
spaniel
Výborně, zas exceluješ, principále. Bavíme se o TM a ty začneš blábolit o Cinci a Wimbledonu :D
Reagovat
smazaný uživatel
No ono to spolu nepriamo súvisí keď hovoris o tom trhacom kalendári. Ty mentálny stratég :)
Reagovat
spaniel
Já jsem nikdy nepopíral jejich bilanci, nedělám to ani teď...ale řeč byla o TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Trhací kalendár vzdy a v poho...

Ono to totiz neplati ani o TM. Tak som jedným dychom dodal turnaje, kde to platí bezvyhradne..
Reagovat
spaniel
V hale neni Nadal historicky ani v top 50...
Reagovat
smazaný uživatel
V hale neni ani Ronaldo s Messim v Top 50....:D
Reagovat
Franky
Indoorove tituly: 1x Madrid v roku 2007 :D :D to je fakt GOAT :D Rogerova taktika na Nadala do buducna je jasna: Hrat s nim uz len na hardoch(kedze na trave je Nadal od W12 stelesnena havaria, a na antuke uz to zrejme Rog vypusti uplne do konca kariery) takze H2H moze skoncit aj (iba)22-24 pre Nadala co uz nebude take suverenne ako sa tu ohanas
Reagovat
Kozoroh
Mícháš jabka a hrušky...
Reagovat
spaniel
Jako obvykle. Ale co nadelas, kdyz se snazis jednou sklenkou vody zaplnit Grand Canyon :D
Reagovat
Denis92
Reagovat
spaniel
GOAT
Reagovat
smazaný uživatel
Ovca
Reagovat
Franky
poistovak
Reagovat
kada.tom
Už se těším na ty příspěvky až všem Rafa vytře zrak a příští neděli bude kousat do trofeje :-)
Reagovat
Franky
:D diky clovek sa rad zasmeje v takyto pochmurny den :)
Reagovat
Labi
Tyden co tyden to same.....tyhle reci tu byly uz pred Parizi ze je jasny vitez apod. :-D
Reagovat
Mayo
To je jasne, že si zakusne.
Reagovat
Krisboy
Bodejť by ho nestihl.
Reagovat
spaniel
Nejpravdepodobnejsi je, ze ve finale prohraje Rafa s Rogerem...neco jako 2x 3:6...
Ale klidne muze prekvapit Cilic. Zverev vypadá být z formy a Sock i kdyz je ve forme, by Rogera porazit nemel. Prece jen mu chybi backhand a Roger to vi. Nadala muze prekvapit jen Dimitrov, ale je velky favorit.
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj mistrů je obecně událost, kde se vymažou veškeré výsledky z předchozích týdnů a stejně to vyhraje Federer. Skončí to tak, že naloží ve skupině úplně všechny ve dvou setech v SF chytne horšího z druhé skupiny, který se psychicky sesype ještě před zápasem, protože to bude jeho první SF na TM a ve finále dostane naloženo Rafa a bude po turnaji. Tato varianta se stane tak na 95%
5% šance je, že Čilič bude trefovat 95% první servis v každém zápase, že se Zverev nesesype jako na každém velkém turnaji a že Rafa bude hrát jako na antuce a že Dimitrov předvede zápas proti Nadalovi někde ze SF Australian Open.

Pokud Roger bude hrát to, co v Šanghaji, nebo Basileji, tak prostě no chance.
Reagovat
Ground_stroke
dokonale zhrnuté :-)
Reagovat
Marduch
Chápu, že jsi velký Rogerův fanda, ale z tvého příspěvku je cítit suverenita až taková, která někdy bývá předvojem výbuchu favorita. Pojednává o tom jedno staročeské a lety prověřené přísloví. Každopádně povíme si potom;)
Reagovat
dappe
Stejně je to dost zvláštní období. Na jedné straně je sice výjimečné, co Federer předvádí, ale na druhou stranu to není úplně lichotivé pro zbytek hráčů. Aby se řešilo, jestli vůbec může 36 letý hráč prohrát apod., to není úplně v pořádku. Nadal po třicítce úplně bez konkurence na antuce, Federer v ještě mnohém pokročilejším věku bez konkurence celý zbytek sezony. Nikdo jiný jakoby neexistoval...On kdyby se nezranil v tom Montrealu, tak by se teď beztak řešilo, jestli letos prohraje alespoň jeden zápas na nějakém významnějším turnaji. Jsem zvědavý, co se bude dít příští sezonu.
Reagovat
Franky
Vrati sa supersilny Djokovic a Murray :) Roger svoj slub uz splnil(aj s Rafom) teraz su na tahu tito dvaja :)
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Marduch
S Djokomůrou to moc nevidim... Murray sám defakto prohlásil, že už toho má plný zuby. Djokovič jako správný blíženec svojí pozornost a energii už nějaký ten pátek nevkládá jen do jedné věci, tj. do tenisu. Dominance Fedalu bude podle mě pokračovat i příští rok (teda pokud si Roger něco nenatáhne/nenatrhne)
Reagovat
spaniel
Aaa, zahada rozlustena. On je v prdeIi, protoze je blizenec. Nejsi preoperovana zena?
Reagovat
Marduch
To nejsem. Jsem totiz preoperovany muz, vole:D
Reagovat
janek_da
Koleno začne zlobit po postupu do semifinále. A ve finále už bude hrát přes velkou bolest.
Reagovat
Franky
:D :D asi tak
Reagovat
smazaný uživatel
Aké úbohé.

Staré dobré časy s Jankelou, nehaterom..Nuž
Reagovat
spaniel
Crying violation mr. forehand
Reagovat
Franky
:D :D
Reagovat
Patik
Tohtoročný TM sa nedá považovať za plnohodnotný turnaj skutočných majstrov tenisu..samozrejme s výnimkou Rafu a Rogera..čo sa Rafu týka nepredbiehajme hneď do finále..Rafu môže zastaviť aj Goffin a Dimitrov..a keď aj pôjde proti Rogerovi..musí ísť do toho fyzicky na 110 percent..čo si myslím že určite nepôjde aj keď Moya tvrdí že je všetko v poriadku..Rafa zase v Paríži tvrdil že pri zápase ho dosť bolelo koleno..takže pravda bude niekde medzi tým..samozrejme Rogerovi nesmie fungovať prvý servis a šťastie alebo malá náhoda musí byť na Rafovej strane.
Reagovat
Pe3k
Goffin?
Reagovat
janek_da
jj, i Gomboš by bol oriešok
Reagovat
Patik
áno Goffin..aj keď po zranení tá hra ešte nevyzerá stopercentne..ale na tvrdom povrchu..ho potrápi minimálne :)
Reagovat
Pe3k
Gofen nemá zbraně, aby Nadala porazil.
Reagovat
Patik
Nemyslím si..poraziť Nadala na tvrdom povrchu ..Goffin vo forme by to zvládol..len no..tá forma mu žial chýba uvidíme :)
Reagovat
Labi
ze strany Rafy to je čistě kalkul v tom smyslu, že letos chybí hodně favoritů a podobné složení na TM už asi nezažije....kdyby tam zbytek světové špičky hrál tak si myslím že to letos už zabalí
Reagovat
Franky
to je snad kazdemu kto trochu sleduje tenis jasne..
Reagovat
Labi
asi ne když se tu spekuluje jestli ho bolí koleno nebo ne, že mu nic není a že chtěl jen odpočívat....koleno ho určitě bolet bude šlo to vidět na jeho hře ale půjde prostě přes mrtvoly, i když si to tu někteří nepřipouští
Reagovat
Patik
Aj keď by ho nebolelo..určite ako sám povedal berie to z dlhodobého hladiska..minimálne bude nato myslieť počas zápasu aby sa nezranil takže nebude hrať úplne naplno..myslím si že prvé zápasy to bude v pohode ale po pár zápasoch sa problémy opäť prejavia..uvidíme..prajem mu nech je zdravý a nech vyhrá ten lepší :)
Reagovat
Franky
Osobne si myslim ze su 3 moznosti: bud nenastupi vobec, odstupi po 1,2 zapasoch alebo dostane velke vyprasky a pojde tak ci tak z turnaja....vo finale ho nevidim
Reagovat
Pe3k
LoL, od koho dostane velký výprask? Dom? Gofén?
Reagovat
Franky
ak to pichanie v kolene tam ozaj je...plus unava - neni o com top hraci ktori patria na TM by nemali mat problem porazit 70% hrajuceho hraca...alebo sa mylim?
Reagovat
Pe3k
70% je čirá spekulace a Goffin s ním ještě neuhral set...
Reagovat
Marduch
souhlas, Goffin i přes svůj vyrovnaný úderový rejstřík nemá žádný killer úder, kterým by galakticky odolného Nadala mohl dostat do úzkých (tedy pokud je Nadal aspoň aspoň z 90% zdráv).
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. A T?m je na hardu slabý, takže pro Nadala jako obvykle nejlehčí los.
Reagovat
turista
Holt tam chybí ten Djoker. Bez něj to není ono.
Reagovat
Pe3k
Kdyby jen Nol3, je jich vic...
Reagovat
Kozoroh
Především No1e!!!
Reagovat
peggy
Souhlasim,ze Rafa si jde pro titul a moc,moc mu jej budu prat,hlavne aby vydrzelo zdravi.Herne je na tom Rafa jako kdyz v roce 2008 na OH vyhral zlato.Tak Rafo nyni titul!!!
Reagovat
janek_da
Pani Peggy jako vzdycky vystizna
Reagovat
Davor1
:DDD
Reagovat
Mayo
A je to jasne, Rafa si ide pre titul.
Reagovat
Pe3k
Rafa jak viděl svou skupinu, tak ho i to koleno bolet přestalo...
Reagovat
Franky
presne tak...ziadne koleno ho ani podla mna nebolelo..prisiel do Pariza cisto kvoli jednotke a skor citil mensiu unavu z tazkej sezony, teraz by chcel slizacky zabit 2muchy uvedomujuc si ze ma jedinecnu sancu na titul pri absencii skutocnych hracov top10(okrem Fedexa)..Fedex musi tento quest zastavit lebo to bol podly tah...uz som to tu spominal ze ziadne koleno ho neboli a toto su len tahy aby oddychol(vycistil telo a pod..) taka univerzalna vyhovorka viacmenej nedokazatelna: Genialne!
Reagovat
turista
Hmm, tak nevím jestli Rafu Nadala to koleno skutečně bolelo nebo zda šlo jen o kalkul. Možná chce hrát v Londýně za každou cenu jako v Riu, kde ledoval bolestivou ruku. No nakonec pokud se rozhodčí někdy splete a přizná mu neprávem bod taka Rafa a mnoho dalších hráčů fiftýn bere s kamennou tváří. Každý holt není Smyczek, který v takovém případě žádal opakování výměny.
Reagovat
Labi
no z rozhovoru jsem pochopil, že Moya je nyní už i doktor a věštec, když sám hodnotí co snese nebo nesnese koleno a Rafa přemýšlí nad tím koho potká ve finále...jsem rád že tam startuje ale měl by začít prvně ve skupině...
Reagovat
Marduch
"Rafa will be competitive in London because it's the only big tournament he hasn't won."
Přesně podle očekávání.
Reagovat
smazaný uživatel
"Vyhrát Turnaj mistrů je mým snem. Pokud ve finále nastoupím proti Rogerovi, určitě jsou moje šance menší než proti jinému hráči. Ale do finále chci a jestli mám hrát s Rogerem, tak do toho dám všechno," řekl Nadal

Sám ví, že na tom hardu v hale neuhraje v případném finále proti Fedexovi ani 8 gamů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist