Ram se Salisburym porazili Mektiče s Pavičem a jsou ve finále Turnaje mistrů

20. 11. 2021, 13:54
Aktuality 1
TURNAJ MISTRŮ - Vítězové letošního US Open Rajeev Ram a Joe Salisbury v Turíně porazili 4-6 7-6 10-4 nejvýše nasazené Chorvaty Nikolu Mektiče s Matem Pavičem a poprvé postoupili do finále Turnaje mistrů. V něm americko-britská dvojice narazí na francouzské šampiony z roku 2019 Pierrea-Huguese Herberta s Nicolasem Mahutem.
Rajeev Ram a Joe Salisbury (© AFP)

Rajeev Ram a Joe Salisbury zakončují i třetí společnou sezonu na Turnaji mistrů a své úspěchy stupňují. Po vypadnutí ve skupině v roce 2019 a loňském semifinále se letos v Turíně dostali už do finále. 

Skupinou prošel americko-britský pár bez porážky, když porazil Jamieho Murrayho s Brunem Soaresem, Pierrea-Huguese Herberta s Nicolasem  Mahutem a Juana-Sebastina Cabala s Robertem Farahem.

Neporazitelnost Ram se Salisburym udrželi i v dnešním prvním semifinále, v němž po obratu bez jediného brejku zdolali 4-6 7-6 10-4 nejvýše nasazené Nikolu Mektiče s Matem Pavičem. S Chorvaty se letos utkali už pošesté, vyhrát dokázali teprve podruhé.

Ram se Salisburym od začátku spolupráce prožívají nejlepší období kariér. Společně se poprvé a celkem už třikrát dostali do finále grandslamu ve čtyřhře mužů a dvě z nich - Australian Open 2020 a US Open 2021 - přetavili v tituly.

Oba v posledních třech sezonách získali i první dvě trofeje z mixu - 37letý Američan Ram s českou tenistkou Barborou Krejčíkovou dvakrát vyhrál Australian Open (2019 a 2021), 29letý Brit Salisbury s Američankou Desirae Krawczykovou ovládl letošní French Open a US Open.

32letý Mektič s 28letým Pavičem mají za sebou první společnou sezonu dvou tváří. Zatímco prvních 14 turnajů proměnili v 11 postupů do finále a v nich získali 9 titulů včetně trofeje z Wimbledonu či olympijské zlata, od srpna se začali trápit. Polovina z šesti turnajů pro ně skončila po úvodním vystoupení a ani jednou nevyhráli víc jak dva zápasy po sobě. Pavič přesto skončí v čele deblového žebříčku a rok zakončí jako deblový pár roku.

Ram si finále na Turnaji mistrů zahraje podruhé, v roce 2016 v něm s Jihoafričanem Ravenem Klaasenem prohráli. Salisbury se stal vůbec prvním britským finalistou čtyřhry v historii soutěže.



Ram se Salisbury se o titul utkají v neděli Pierrem-Huguesem Herbertem a Nicolasem Mahutem (h2h 1-1), které před třemi dny porazili ve skupině. Francouzi ve večerním semifinále porazili 6-3 6-4 španělsko-argentinské duo Marcel Granollers a Horacio Zeballos.

Majitelé nekalendářního grandslamu ve čtyřhře Herbert s Mahutem na Turnaji mistrů zakončují šestou ze sedmi společných sezon, nekvalifikovali se pouze v loňské neúplné sezoně. Do finále postoupili potřetí v řadě, předloni triumfovali.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turíán (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
sobotní výsledky (20. 11. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
21:00 | Djokovič (1-Srb.) - Zverev (4-Něm.)
Medveděv (2-Rus.) - Ruud (8-Nor.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Mektič/Pavič (1-Chorv.) 4-6 7-6(3) 10-4
Herbert/Mahut (3-Fr.) - Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Jaaa1978
haha
odkedy je na foto ram a salisbury????
ved je to jasny canal a farah
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist