Ramos bude po neshodách s Williamsovou řídit semifinále Davis Cupu

12. 9. 2018, 10:46
Aktuality 130
Tenisový rozhodčí Carlos Ramos, který rozhodoval divoké ženské finále na US Open, v němž se neshodl s poraženou finalistkou Serenou Williamsovou, byl Mezinárodní tenisovou federací pověřen řídit víkendové utkání semifinále Davis Cupu mezi Chorvatskem a Spojenými státy, které startuje v pátek v chorvatském Zadaru.
Profily hráčů
Carlos Ramos

Ramos měl v sobotu během ženského finále US Open plné ruce práce. Několikrát se totiž rozhodl potrestat poraženou finalistku Serenu Williamsovou, jež útočila na 24. grandslamový vavřín, a šestatřicetiletá Američanka dala svůj nesouhlas s tresty dost hlasitě najevo.

Portugalský rozhodčí nejprve Williamsové udělil varování za nepovolený koučink, který její trenér Patrick Mouratoglou později přiznal, následně přišel trestný fiftýn za rozmlácení rakety, a dokonce i trestný game, jelikož domácí favoritka nazvala umpirového sudího lhářem a podvodníkem.

Williamsová na pozápasové tiskové konferenci prohlásila, že se stala obětí sexismu, protože dle jejího názoru by Ramos v mužském utkání za stejné prohřešky tolik netrestal. Majitelka 23 grandslamových trofejí si za finálovou účast na domácím grandslamu vydělala 1,85 milionu dolarů, ale musí zaplatit pokutu 17 tisíc dolarů.

Vedení Ženské tenisové asociace (WTA) v čele se Stevem Simonem souhlasilo s Williamsovou a chce, aby dvojí metr z tenisu zmizel. Mezinárodní tenisová federace (ITF) se naopak postavila za portugalského rozhodčího a už mu dala na starost řídit další zápasy.

Ramos bude rozhodovat semifinálové utkání Davisova poháru mezi Chorvatskem a Spojenými státy, které startuje v pátek v chorvatském Zadaru.

O portugalském sudí nebylo po skončení US Open vůbec slyšet. Teprve tento týden se stručně vyjádřil pro domácí média a svěřil se, že den po finále se raději neukazoval na newyorských ulicích, aby se vyhnul možným konfliktům.

"Za daných okolností jsem v pořádku, nemusíte se o mě bát. Je to nešťastná situace, ale rozhodování á la carte neexistuje," uvedl Ramos.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

130
Přidat komentář
Jakub
Tak a je to konečně tady. To to trvalo. Konečně to někdo uchopil za ten správnej konec. Si myslí že si můžou všecko dovolit (hráči teda). Tak to tedy ne! Vona a jí podobný snad neví kdo je nejdůležitější na kurtu (teda jsme trošku mimo kurt, ale nevadí, nejdůležitější bezesporu jsme).

Voni si snad hráči myslej, že když makaj jako hovada na tréninku a honěj se k padnutí na kurtu, oddělávaj si záda, lokty, kolena atd, že se snad svět točí kolem nich. Víte jak bolí prdel ze sedátka?

Jasně my teda jako děláme chyby to jako jo. Sem tam přehlídnem aut, sem tam dame correction a pak se ukáže že jsem slepý jak patrony, někomu ty posunky trenérů tolerujem a někomu ne (občas i slezeme z empiru a zahrajem si na trenéra sami), i ty hodinky teda pouští tak nějak dobrodružbě, ale dovolit si na nás otevírat hubu a ještě nás kritizovat. Tak to jako prr.
Od teď to bude jako na wimblu, hezky poklona a ženský pukrle, ale ne ke královně, k nám k empiru.

A kdyby snad hráči řekli ať si soudcujem bez nich? Nevadí frájové a frajerky z tenisportálu se na nás rádi podívají. I bez hráčů. Ať si ta přeplácená verbež stoupne do fronty na pracáku. My jsme ti nejdůležitější.

A já to za nás čtenáře tenisportálu můžu slíbit. My všichni stojíme za vámi páni rozhodčí. Jsme s vámi za čistší sport, bez emocí, bez zkratů, bez nervů. A když to nepůjde jinak, tak i bez hráčů, to slibujeme na svou čest.
Reagovat
FulnekUltras
Mel si co chceš. Kavárenská kocábka trvale nabírá vodu a brzy půjde definitivně ke dnu i s krakaticí.
Reagovat
Fandina
jj a pak nastoupí tvoji milovaní komunistě a všichni se budou mít rádi a na světě bude blaze, že
Reagovat
Fandina
:-))

Jj, tak to v životě chodí, že ne vždycky se všechno povede. Jednou udělá chybu ten, podruhé ten, ale zase, co by to bylo za tenis bez hráčů, jen s umpire. To nejde.
Reagovat
gigin
Nevím, o co se tady pokoušíš, sople.
Reagovat
George_Renel
Na trolla je nejlepší lék nereagovat, zvlášť když má kůži oslíka a myslí si, ža je sova.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Jakub
Pozor, sovy nejsou tím, čím se zdají být.
Reagovat
blixa
To nejsou, ale vůl je většinou volem, to myslím ani David Lynch nikdy nezpochybnil ;-)
Reagovat
drussbarb
Kubo, už zase?
Já ti nerozumím, fakt ne. Když jsou pravidla, prostě platí a basta!
Ano, až tak je to jednoduché
Reagovat
Jakub
Nic proti tomu, jen že mi to ve finále grand slamu přišlo trošku moc. Přeci jen bych řekl, že trestný game je docela velké ovlivnění hry na to, aby přišlo po té co se rozhodčí cítí uražen.
Pořád si myslím, že primárně tam rozhodčí není od toho, aby se řešila jeho osoba, ale na to aby dbal na pokud možno co nejférovější průběh zápasu.

Koučink ze střídačky? Nějaká gesta? Ale jo víceméně nic proti, to je opravdu nefér výhoda pro Serenu.

Ta rozmlácená raketa? No v pravidlech to je, vidí to celej stadion, moc se to okecat nedá pokud ten warning nepřijde a pak je to jen fiftýn. Zase asi nic extra proti. I když jsem na to koukal tak jsem byl pro.

Ale trestnej game za to že má tenista hubu? Fakticky ukončení zápasu? Co v tom bylo za snahu o udržení fair play? Jako že ty keci rozhodí Osaku? A Serenu jako ne? A co kvičení Sharapky (teda jestli pořád kvičí, já už na ní kvůli tomu nekoukám, nemůžu to vydržet). Viděl jsem jí na Garosu při tréninku tak z metru (Sharapku, je to teda kus to zase jo). Honila se tam dobrou půl hodinu a mě trvalo čtvrt hodiny nez jsem jí poznal. Ani hlásek, nic. Ta ani nezafuní. A tohle je fér?

Prostě rozhodčí musí udržet hru alespoň v nějaké jakž tak úrovni fair play, úplně spravedlivé to nikdy nebude.

Takže tohle bylo jen a jen na panu Ramosovi, kterej si tam honil ego. Můj názor.

Dodržujme pravidla OK, ale aby nějakej úředníček (sudí nic jiného není) byl takhle komisní, to se mi nelíbí. Já Sereně nikdy nefandil a po tomhle už jí vůbec nebudu fandit (nemám rád ani Nastase, Connorse, ani toho třetího do party), ale respektuju že dosáhnout něčeho takovýho je děsná dřina a můžu to obdivovat a aby to nějakej pašák co si myslí, že se svět točí kolem něho, takhle zabil. Prostě ne. Bych do konce nedokoukal jedinej fotbal.
Reagovat
Krisboy
Zvládl jsem první odstavec. Ty jsi fakt demagog, škoda s tebou ztrácet čas :(
Reagovat
FulnekUltras
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/autor-karikatury-sereny-williamsove-celi-vyhruzkam-smrti-je-blaznive-kam-svet-speje-rika-55574?dop-ab-variant=3&seq-no=1&source=hp
Reagovat
VlS
No, hlavně nedramatizovat, kde jakej hejhula sedne a na klávesnici vyťuká kde jakou hovadinu, sbalit se a jít tu hovadinu zrealizovat je jiná káva. V zájmu světa - zrušme internet a každýho, kdo ho bude chtít obnovit na 176 let do lochu. To se to snadno napíše, ani jsem se nezadejchal.
Reagovat
Jan
Jaký rasismus ? Když se chová jak kráva ? Ti barevní jsou rasisti jak sviňa. Jakákoliv řeč o nich a už jsi rasista. Viděl jsem článek, že se nějaký černoch v našem fotbalu ozval, že ho trenér protistrany snad nazval černochem :) Že je to rasistické :)
Reagovat
George_Renel
To ovšem bylo trošku jinak.
Černochem ho nazval vlastní trenér, který si "prý" nepamatoval jeho jméno. Byl to známý gambler Petržela Vlastimil když trénoval Zlín.
Reagovat
Jan
Já už si to nepamatuji, který trenér to byl :)
Reagovat
George_Renel
Ještě bych dodal, že se nepozastavoval ten hráč, ale novináři. Trenér co nezná své hráče jménem nemá na place co dělat.
Reagovat
Jan
Jestli měl těžko zapamatovatelné jméno, tak se mu nedivím.
Reagovat
George_Renel
Každý hráč má přezdívku....
Ne, tenkrát to mělo jasně dehonestující (neříkám rasistický) význam, protože ten hráč udělal chybu. Ostatním taky neříkal ten běloch na beku....
Reagovat
Marduch
Byl v tom klubu teprv par dni.. Ale jako obecne Vlastik se s hracema nikdy moc nemazlil:)
Reagovat
George_Renel
Obecně je to lidská nula. Nemazlit se neznamená ponižovat. Taky mu nikdo nepřipomíná prohrané miliony v kasinu a léčení na psychiatrii.
Reagovat
Jan
Ta karikatura přesně vystihuje, co by Serena a Američané chtěli: Měla bys nechat Serenu vyhrát.
Reagovat
FulnekUltras
Asi jako u nás bychom měli nechat donekonečna vyhnívat kult Havla.
Reagovat
turista
Karikatura je výstižná, ale tím, že autor namaloval soupeřce blond vlasy se obrázek stal v podstatě rasistickým a dostal se tzv.za čáru. Ovšem Serena se chovala taky za čárou. Tak to si člověk nevybere.
Reagovat
Jan
A kdyby hrála Serena s blondýnou, tak je to také rasistické ? Mě to ani nenapadlo. Šlo tam o vystižení jejího chování a to se mu povedlo.
Reagovat
Fandina
Jistě, chovala se děsně, ale to neznamená, že z toho mám mít druhé Vánoce. Je to spíš smutné.
Reagovat
tommr
kdybys to finále sledoval tak by sis všimnul, že Osaka měla vlasy obarvený na blond. Karikaturista to prostě nakreslil tak jak to viděl ...
Reagovat
PetaM
Cože měla? :D :D :D :D To, že má obarvené konečky snad neznamená, že má celé blond vlasy :D :D Zrovna jsem si to našel na YT a má ty vlasy tmavé :D :D

Ale jestli Osaka měla blond vlasy, jak je měla na té karikatuře, tak jsem asi Miss World :D
Reagovat
Jan
Buď rád :) To se každému nepovede být Miss World :)
Reagovat
tedi
dost dlouhe konecky. blond mela cely ohon
Reagovat
Fandina
A ty bys nechtěl, aby hráčky z tvojí země vyhrávaly?
Reagovat
Jan
Ale ne podvodem.
Reagovat
Jan
Pak je to už o ničem.
Reagovat
Fandina
A to si vážně myslíš, že někdo stojí o to, aby druhý vyhrával podvodem?
Reagovat
Jan
Stojí. Když bylo MS ve fotbalu 1934, ve finále hrála Itálie a ČSR. Naši vyhrávali, v přestávce po 1. poločasu Mussolini vysvětlil rozhodčím, jak mají pískat. Italové začali faulovat, zlámali našim nejlepším hráčům nohy a vyhráli. A nespravedlivě ovlivněných zápasů rozhodčím na MS, ME ve fotbalu bylo i potom dost. Nebo před lety DC Velká Británie - Slovensko. Hrál se jeden single, míček dopadl na lajnu v deblovém koridoru, rozhodčí kýval, že to bylo OK ...
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, vždycky se najde někdo, kdo stojí o výhru podvodem. Ale předpokládám, že je to mizivé procento.
Reagovat
Fandina
Většině lidí neimponují podvodníci, ale poctivci.
Reagovat
Jan
Proto nás TV krmí samými americkými filmy, kde je to jedna krádež banky za druhou nebo jiné podvody :)
Reagovat
Jakub
Souhlas. Samej americkej brak. To je vidět, podle těch emerickejch filmů o podvodnících, jak je ten národ prohnilej. Nic jdu si pustit naší klasiku "Hoří má panenko", to je kvalitka a okno do duše poctivýho Čecha.
Reagovat
Fandina
Já si zase všimla, že české televize v poslední době dávají kriminálky z českého prostředí. A nevšimla jsem si toho, že by v Česku žádné krimální činy nebyly. Bohužel.
Reagovat
mahycek
Tak jsem to vše vyslechnul i komenty včera, i v pondělí a
odpověděl jsem. Dobře, tak tady a snad naposled. Viděl
jsem všechny incidenty v ženském finále, snad 10x a vůbec
nevím, co se tady řeší, ba co víc, řeší celej svět ???????
Serena neunesla tíhu před blížící se porážkou, tak se projevila
s prominutím, jako hovado. Vše co empire Ramos udělal, bylo
správně. Možná by ji mohl říct, ještě větu a přijdeš o gam.
Ale, to není v pravidlech. USA mám rád, jako zemi s kde
jsou krásné parky, na západě mezi LA a San Francisko Yosemitský
národní park, samozřejmě NY miluji pro kosmopolitnost lidí.
Ale, pro migraci k nám nejsem !!! Ale, to jsem odbočil.
Se.e mně, že americká asociace i tenisová se staví za Serenu.
Kde to jsme ??? Ona se musí omluvit, předevšm Ramosovi a
Osace a vlastně všem. Jinak, co si myslí USA, že je při
Sereně, to je hnus a vážně se už budu přiklánět k názoru,
který slýchám stále častěji, že američané z kurv.ly celej
svět. Nebo rozhádali mnoho států na zeměkouli.
Reagovat
slacker
gratuluju k osviceni. jsou to kur-vy a cim dal vice lidi se to uz neboji rikat nahlas
Reagovat
Fandina
jen naiva jako ty si myslí, že je hrdnou, když někoho nazve k.uvou
Reagovat
Jan
Nemusí se cítit hrdinou, pouze nazývá věci pravými jmény.
Reagovat
Fandina
Ani to není hrdinství. Možná za komunismu. Tam se za názor zavíralo.
Reagovat
FulnekUltras
žádný komunismus tady nikdy nebyl, trapáčku
Reagovat
drussbarb
Ne?
Jak se jmenovala strana, co tu vládla do 1989?
Reagovat
annah
Komanči? ;-)))
Reagovat
turista
To máš pravdu, nebyl. Byl to tzv. reálný socialimus. Komunismus byl pouze vzdálený cíl režimu.
Reagovat
slacker
nebyl, komunismus je od slova komuna. zadny stat kde vladly strany podle sovetskoho vzoru nemel zajem vytvorit system na zaklade komun.
Snazili se imlementovat nejakou uchylku podle Lenina, leninismus je vlastne uz hereze puvodniho manifestu od Marxe a Engelse.
Reagovat
Rudolfek
Škoda, že nejsem členem žádné sociální sítě - doporučil bych standing ovation pro Ramose i Naomi při nástupu na kurt do konce ledna a bučení na Sirénu do doby, než se veřejně omluví Ramosovi, soupeřce i všem tenisovým fanouškům. Bez diváků by asi celebrita nebyla.
Reagovat
tmora
News:
Incident z finálového utkání US Open mezi Serenou Williamsovou a Carlosem Ramosem dostává nový náboj. Pokud se Williamsová za své chování veřejně neomluví, tenisoví rozhodčí hrozí bojkotem zápasů americké hvězdy.
Reagovat
tommr
bojkot zápasů Sereny by byl od rozhodčích logickej a správnej krok. Bylo by hodně zajímavý sledovat jak by si s tím WTA poradila kdyby k tomu opravdu došlo ...
Reagovat
gigin
Jj

https://www.tennis-arena.cz/rozhodci-zvazuji-bojkot-zapasu-sereny-williamsove-20783cz/
Reagovat
Pe3k
Fajn, fandím jim.
Reagovat
Kozoroh
Jde jen o část rozhodčích. Na zápasy Sereny budou nasazení jiní umpiroví a karavana pojede dál.
Reagovat
a.magerova
No právě... chtělo by to JEDNOTU VŠECH... ;-)
Reagovat
jirkaS
doporučoval bych soudcovat Sereniny zápasy afroamerickou
homosexuální invalidní obézní ženou (v burce) ;-)
Reagovat
a.magerova
Anebo by byla dobrá kooperace čili ty nestávkující rozhodčí by mohly vyblokovat zase tenistky, potencionální soupeřky Sereny... ;-)
Reagovat
janek_da
To je na novou šou "6 rozhodčích se Serenou". Základem bude seřvání rozhodčího a na to se rozhodčí lítostivě omluví. Potom bude hádání gestikulace z publika, co znamená.
Reagovat
turista
No jo, protože ti rozhodčí jsou na kurtech kvůli hráčům a ne hráči kvůli rozhodčím.
Reagovat
George_Renel
No ale potřebují se navzájem, takže by se měli i navzájem respektovat.
Reagovat
janek_da
pěkně se vybavuje ta skupinka sexistických rozhodčích
Reagovat
Fandina
Tak to jsem zvědavá, jak to dopadne, jestli ustoupí Serena nebo rozhodčí. :-)
Reagovat
Jan
Jak bylo řečeno. Budou nasazeni nebojkotující rozhodčí a pojede se dál. To je pravděpodobné.
Reagovat
Fandina
A vítězem se stává :-)).
Reagovat
FulnekUltras
půlstránková reklama na plechovou kraksnu ;-)
Reagovat
a.magerova
Mě by zajímalo, že když maj hráči možnost si "odstřelit" nějakého sudího, tak jestli i sudí může říct (a bude mu vyhověno), že tu kráááv.. nebeskou už soudcovat nechce... jakože ROVNÁ PRÁVA pro hráče i rozhodčí... ;-)
Reagovat
Fandina
Podle mě může, je to logické, když se necítí na to, že by soudcoval nepředpojatě, mohl by být ovlivněn nesympatií nebo nějakými jinými faktory směrem k dotyčné osobě, mělo by to být bráno v potaz. Možná naopak je to povinnost takhle konat. Nevím, soudcem jsem nikdy nebyla. :-))
Reagovat
VlS
Fandino, nefantazíruj
Reagovat
Fandina
Já ráda fantazíruji, obvzlášť, když story o předpojatosti vidím v každém krimiseriálu, kde figurují soudci. Ty mě bavíš dneska. Viz feudalismus.
Reagovat
VlS
No, ještě bys tam mohla vymyslet porotu, kde bude o každým autu hlasovat 12 maníků, 1 běloch, 1 černoch, 1 Ind, 1 Arab, 1 Číňan a jeden Sioux, 1 australská černoška, eskymačka, Thajka, Masajka, Kadujevka a Japonka. Každej druhej člen poroty musí bejt homosexuál. Jednací řeč bude svahilština.
Reagovat
Fandina
To říkáš ty. Já se takovými záležitostmi nezabývám, leda v nadsázce :-)). Já říkám, že je logické, že když se sudí necítí, tak by neměl rozhodcovaat. Ať už jsou jeho důvody jakékoli. Jestli to tak funguje nevím, ale předpokládám, že ano.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zápasy Sereny budou řídit Královec a Damková.
Reagovat
Kozoroh
Lepší by byla tato kapacita:
https://imgix.bustle.com/uploads/getty/2017/9/18/6d66e1eb-daf4-4847-8355-7b1d0b97a245-getty-845416372.jpg?w=970&h=582&fit=crop&crop=faces&auto=format&q=70
Reagovat
Krisboy
https://www.famousbaldpeople.com/wp-content/uploads/2017/01/pierluigi-collina-italian-football-referee-1280x620.jpg
Reagovat
Rudolfek
Bojkot by měl být celosvětově i od diváků (s výjimkou bučících fanoušků z USA, ti ať fandí baseballu a jejich footballu), tenis je pro diváky, kteří mají smysl pro anglické fair play.To, co podporují fanoušci té "hvězdy", by si měli uvědomit, že to je návod pro fakany těch podobně jednajících zbohatlíků, kteří teď při rozhodnutí rozhodčího, které se jim nelíbí, ho pošlou do prdele s výhrůžkou - tatínek je někdo :-(
Reagovat
jirkaS
nedovedu si představit DC soudcovaným Ramosem v USA.
ty americký h0v@d@ v hledišti jsou schopný bučet
celej zápas [blicí smajlík]
Reagovat
giovani
Tam ho nenominujú presne z týchto dôvodov, nechcú provokovať amíkov.
Reagovat
VlS
Tam je nominovanej
Reagovat
jirkaS
do USA?
Reagovat
VlS
Do Dubrovníku USA Chorvatsko
Reagovat
jirkaS
vím, přečti ještě jednou první větu ;-)
Reagovat
a.magerova
"Jack Sock kvůli zranění kyčle nepomůže Američanům ve víkendovém utkání semifinále Davis Cupu v chorvatském Zadaru. Vítěze čtyřhry na letošním Wimbledonu a US Open nahradí Ryan Harrison."

To je jisto jistě němý protest proti sudímu... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/7465--nadala-koucuji-z-hlediste-pred-kazdou-vymenou-vzteka-se-trener-williamsove
Reagovat
a.magerova
Před každou výměnou?!!!
Tak proto ty dlouhé rituály, aby zachytil vše potřebné, no 3x fuj !!!
Reagovat
annah
A já jsem se kolikrát podivovala, proč trenéři v Rogerove lóži, když je kamera zabere, mají pořád nasazenou poker face. Uz chapu, ze si davaji pozor, aby to Roger neschytal za nedovolene koucovani.
Reagovat
a.magerova
Předpokládám, že nám tady Rafafans vysvětlí, že právě v té "nehnutíbrvy" je nejvíc "protiprávních" pokynů... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wow tak i trenér je tak trochu *ement(ál)...
Reagovat
Patik
Neviem prečo mi strašne pripomína Mr.Beana..:)
Reagovat
Jan
Ten titulek zní, jako by něco provedl a přesto se vrací. Sereně měli dát utrum.
Reagovat
Jan
Kdyby se nechal vyprovokovat, seskočil z umpiru a jednu Sereně fláknul, to by byl teprve kolotoč :)
Reagovat
a.magerova
"Tenisový rozhodčí Carlos Ramos dostal od Mezinárodní tenisové federace zelenou k řízení dalších zápasů."
Reagovat
Padme
Pozitivní je, že opustil Ameriku vcelku ;)
Reagovat
a.magerova
Ale neříkejme hop... ;-)
Reagovat
annah
Nejsem momentálně tak daleko od Zadaru. Ze bych se koukla, jestli dorazil vcelku? :=)
Reagovat
a.magerova
Jj prověř TO TAM... jistota je jistota... ;-)
Reagovat
George_Renel
i s anketou. https://zpravy.idnes.cz/williams-tenis-us-open-knight-karikatura-kritika-f70-/zahranicni.aspx?c=A180912_074232_zahranicni_kuce
Reagovat
ttopi
Já nechápu to nařčení karikaturisty ze sexismu. Vždyť tam není nic, co by sexismu nasvědčovalo. Pokud by se to odehrálo v mužském turnaji, nejspíš by stejně nakreslil aktéry mužského tenisu. Kde je ten sexismus?
Reagovat
baggik
Přesně. Je to karikaturista, dělá svou práci. Někomu se nemusí karikatury líbit obecně, nebere tenhle styl humoru, ale karikatura Sereny není v ničem jiná než karikatura Trumpa, Neymara nebo Madonny. Karikaturisté vyobrazují vždy aktuální události ze světa politiky, sportu, showbussinessu. Tak vo co go?
Reagovat
ttopi
Právě. Pochopím, kdyby se dalo nějak prokázat, že si tento karikaturista bere na paškál pouze ženy, ale to je tuším nesmysl.
Reagovat
tommr
podle většiny kritiků ten rasismus spočívá v tom, že hráčka v pozadí ke který promlouvá Ramos je vyobrazená jako bílá blondýna. Tím podle těch úchylů karikaturista naznačuje nadřazenost bílý rasy ...
Reagovat
tedi
bila blondyna? vzdyt je to naomi osaka
Reagovat
tommr
mě to vysvětlovat nemusíš. Podle bojovníků proti rasismu jí ovšem karikaturista nenakreslil dostatečně černou ...
Reagovat
gigin
Mu došel uhel.
Reagovat
giovani
Výborná a trefná karikatúra! Autor by mal dostať nejakú cenu za od zväzu karikaturistov! Ani stopy po rasizme...Však je čierna a bucľatá a oblieka sa ako baletka. Áno, tenistka je dobrá, len neznáša keď ju doma niekto prevalcuje výkonom. Mohla byť príkladnou legendou ale tým finále si to celé presrala. Aspoň pre nás v Európe.
Reagovat
Aussie
V jakýchsi českých novinách jsem četl o tom, že dudlík který leží v karikatuře na zemi má upozornit na to, že je Serena matkou. Autor zjevně nezná výraz "spit the dummy", vyplivnout dudlík, který se používá hlavně když dospělý člověk začne bez většího důvodu řádit jako zuřící kojenec!
Reagovat
tmora
Carlos Ramos - velký profesionál.
Reagovat
Fandina
Zas to nepřehánějme. Dělal svojí práci, Serena není nadčlověk, aby nemohla dostat varování a také se to stalo. To by bylo hodně špatné se společností, aby se rozhodčí bál dodržovat pravdla kvůli tomu, že se někdo cítil ukřivděn a vyváděl.
Reagovat
Pe3k
Máš pravdu, není nad člověk, pro mne je pod člověk.
Reagovat
ttopi
A hlavně má dceru, což je v této kauze dost podstatné a samozřejmě to rozhodčímu nezapomněla říct.
Reagovat
tommr
"I am a mother, I have a daughter". Tuhle frázi bude Serena vyřvávat zřejmě až do konce svý kariéry pokaždý když bude chtít něco prosadit ...
Reagovat
Pe3k
Fandit těm egomaniakum je nuda, asi začnu fandit rozhodčím.
Reagovat
Mayo
Fandí Rafaelovi spoločne so mnou, Forehandom atd...
Reagovat
Pe3k
To ne, tak hluboko nikdy neklesnu ;)
Reagovat
marsmalak
neexistuje nějaká mezinárodní asociace rozhodčích.
Reagovat
tommr
docela mě překvapilo, že rozhodčí nemají svoje odbory. Pak se ale nemůžou divit, že se s nima vorá ...
Reagovat
George_Renel
Diváci by měli při nástupu povstat a přivítat ho aplausem.
Reagovat
gigin
Eventuélně ho pochvalit před rozvinutú zástavú.
Reagovat
George_Renel
A samozřejmě vyfotit. :-D
Reagovat
gigin
Tak vo tom ani potom :D
Reagovat
Mayo
Rasista jeden :/
Reagovat
ttopi
To je stejně v pytli. Držíš se pravidel a jsi za štvance...
Reagovat
Krisboy
Borec, víc takových. Hodně štěstí a pevné nervy do dalších zápasů, Carlosi!!!

ITF palec hore, zdraví rozum a fair play zvítězily.
WTA všechny palce úplně nejníž jak to jde. Minimálně tak hluboko, jak hluboko sklání před tou arogantní sviní hřbet.
Reagovat
ttopi
ITF je ale taky pod kritikou. Nechali ho v tom 2 dny koupat a až pak se ozvali. WTA na nic nečekala a ozvala se hned.
Reagovat
Pavol
Nikdy ma nezaujímali rozhodcovia ale ty si výnimočný a odvážny človek. Aj Portugalsko je na Teba hrdé.
Reagovat
darek.vrana
Jestli neudělí alespoň jeden trestný game, tak se potvrdí, jaký je to sexista a rasista.
Reagovat
Karlicka
že by za koučink v DC... ? :-)
Reagovat
darek.vrana
Serena je schopná to jako argument použít:).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist