Ramos v Chengdu vyřadil jedničku Thiema, čeká ho Dimitrov

30. 9. 2016, 17:17
Aktuality 4
ATP CHENGDU - Španěl Albert Ramos se už ve čtvrtfinále turnaje v čínském Chengdu postaral o vyřazení nejvýše nasazeného Dominica Thiema. S favorizovaným Rakušanem ztratil jen pět gamů a připsal si svůj třetí skalp hráče Top 10. Ve svém prvním semifinále na tvrdém povrchu si zahraje s Bulharem Grigorem Dimitrovem.
Dominic Thiem a Albert Ramos

Albert Ramos-Viñolas si na letošním Roland Garros zahrál poprvé ve čtvrtfinále grandslamu, v červenci se pak na antuce ve švédském Bastadu dostal podruhé do finále turnaje ATP a připsal si premiérový titul. Během dalších dvou měsíců sice vyhrál jen dva z osmi zápasů, tento týden však porazil už tři soupeře během tří dnů a může se těšit na debut mezi třicítkou nejlepších tenistů světa.

Osmadvacetiletý Španěl v čínském Chengdu po třísetových skalpech Němce Michaela Berrera a Tchajwance Yen-Hsun Lua našel recept i na nasazenou jedničku a světovou desítku Dominika Thiema. O pět let mladšího Rakušana přehrál hladce bez zráty servisu 6-1 6-4 a bilanci zápasů proti hráčům elitní desítky si mírně vylepšil na 3-24.

Ramos tak poprvé v kariéře postoupil do semifinále turnaje na tvrdém povrchu. Předtím se mu to povedlo pouze v roce 2006 na malém podniku Futures.

O své celkově třetí finále na okruhu ATP si Ramos zahraje s turnajovou trojkou Grigorem Dimitrovem (h2h 1-3). Bulharský tenista dnes otočil zápas s Argentincem Diegem Schwartzmanem ze stavu 4-6 a 1-3 a oplatil mu bolestivou porážku z letošního finále v Istanbulu. Celkově svěřenec Venezuelana Daniho Valverdua zaznamenal svou 201. výhru.



Poprvé v kariéře postoupil do semifinále akce ATP Karen Chačanov. Dvacetiletý Rus dosáhl na životní výsledek po cenném skalpu nasazené čtyřky Feliciana Lópeze ze Španělska, kterého porazil 6-3 6-4.

O další vylepšení svého maxima si 101. hráč světa Chačanov zahraje se Srbem Viktorem Troickým, který si poradil rovněž ve dvou setech s Kevinem Andersonem. Jihoafrický tenista dnes nedokázal navázat na včerejší skalp turnajové dvojky Nicka Kyrgiose, proti kterému přežil dva mečboly.

• ATP 250 CHENGDU •
Čína, tv. povrch, 947.735 dolarů
páteční výsledky (30. 09. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ramos (5-Šp.) - Thiem (1-Rak.) 6-1 6-4
Dimitrov (3-Bulh.) - Schwartzman (Arg.) 4-6 6-4 6-3
Chačanov (Rus.) - F. López (4-Šp.) 6-3 6-4
Troicki (6-Srb.) - Anderson (JAR) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
kada.tom
Grigor vedl v TB 5-1, projel ho 6-8 ...
Reagovat
kada.tom
ve 2. setu ale jasný průběh 6-1 pro Grigora, tak snad se nakopl a zvládne i 3. set
Reagovat
kada.tom
ve 3. lepší Ramos, Grigor ještě sebral Španělovi servis a odvrátil tak porážku, ale v TB pustil soupeře až na stav 6-1, a to je pak těžký něco stahovat ...

... Grigor tak nevyužil obří šanci na titul, ve finále čeká Kchachanov, kterej i když má v Chengdu formu, asi by byl hratelný ..
Reagovat
smazaný uživatel
Dom to vypustil?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist