Ramos v Monaku vyřadil Murrayho! Má životní skalp a první čtvrtfinále na Masters

20. 4. 2017, 13:46
Aktuality 107
ATP MONTE CARLO - Albert Ramos si na antuce v Monte Carlu připsal svůj životní skalp a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters 1000. Devětadvacetiletý Španěl dnes teprve počtvrté v kariéře porazil hráče Top 10, když zdolal 2-6 6-2 7-5 světovou jedničku Andyho Murrayho. Ve třetím setu přitom prohrával už 0-4.
Albert Ramos

Albert Ramos si dnes zahrál teprve potřetí v kariéře v osmifinále turnaje Masters 1000 a vůbec poprvé na svém nejoblíbenějším povrchu antuce. Proti Andymu Murraymu byl outsiderem, přesto dokázal překvapit. 

Devětadvacetiletý španělský antukář uspěl v divokém zápase. Zatímco v prvním setu si neudržel ani jeden ze čtyř servisů a prohrál 2-6, ve druhé sadě předvedl po svém podání tři čisté gamy, nečelil brejkbolu a vyhrál 6-2. 

V rozhodujícím dějství Ramos prohrával už 0-4 a za stavu 1-4 a 15-40 čelil dvěma brejkbolům, ovšem nepříznivý vývoj parádně otočil. Brejkoboly za stavu 4-4 a 40-0 ještě nevyužil a v další hře byl dvakrát dva míčky od porážky, ale k mečbolu Murrayho nepustil, získal poslední tři hry a nakonec po dvou a půl hodinách zvítězil 2-6 6-2 7-5.

"Přirozené by bylo, kdybych zápas prohrál. Ale dnešek byl jedním z těch dnů, kdy se stane něco neobvyklého. Neustále jsem bojoval. Prohrával jsem 0-4 a já myslel jen na to, že musím jít naplno do každé výměny. Nakonec jsem vyhrál a teď nevím, co říct," radoval se Ramos.



"Cítím, jako bych hrál v Barceloně nebo v Madridu. Cítím se tu jako doma. Je to pro mě motivace. Tenhle turnaj je opravdu výjimečný," dodal šťastný Španěl.

Ramos, který je v žebříčku na 24. místě a v pondělí své maximum mininálně o jednu příčku vylepší, tak poprvé v kariéře porazil světovou jedničku. Bilanci s hráči Top 10 vylepšil na 4-26, když v minulosti porazil také Rogera Federera (v Šanghaji 2015 světovou trojku), Milose Raonice (na Roland Garros 2016 světovou devítku) a Dominica Thiema (v Chengdu 2016 světovou desítku).

Zároveň čtvrtfinalista loňského French Open Ramos postoupil do svého prvního čtvrtfinále na turnaji Masters 1000. Utká se v něm s pátým nasazeným Chorvatem Marinem Čiličem, který dnes vyřadil Tomáše Berdycha.

Andy MurrayDevětadvacetiletý Murray hrál tento týden po více než měsíc dlouhém klidu, během kterého léčil zranění loktu. Problémy na svém prvním letošním turnaji na antuce měl už v prvním kole s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.

"Jsem zklamaný. Měl jsem to skvěle rozehrané, při vedení 4-0 jsem během kariéry moc zápasů neztratil," litoval Murray, který měl šanci vyhrát 100. antukový zápas (99-44).

"Nezahrál jsem pak dobře při vlastním podání, on se dostal na koně a začal hrát líp. I tak jsem měl spoustu šancí. Udělal jsem několik špatných rozhodnutí a na to musím se svým týmem pořádně podívat," dodal skotský tenista.


V Monte Carlu Murray startoval podeváté v kariéře, jeho maximem i nadále zůstávají semifinále z let 2009, 2011 a 2016.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
čtvrteční výsledky (20. 04. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Čilič (5-Chorv.) - Berdych (9-ČR) 6-2 7-6(0)
Ramos (Šp.) - Murray (1-Brit.) 2-6 6-2 7-5
Djokovič (2-Srb.) - Carreño-Busta (13-Šp.) 6-2 4-6 6-4
Cuevas (16-Urug.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 6-4
Nadal (4-Šp.) - A. Zverev (14-Něm.) 6-1 6-1
Goffin (10-Belg.) - Thiem (6-Rak.) 7-6(4) 4-6 6-3
Pouille (11-Fr.) - Mannarino (Fr.) 3-0 skreč M.
Schwartzman (Arg.) - Struff (Něm.) 6-3 6-0
Čtvrtfinálové dvojice:
Čilič - Ramos
Pouille - Cuevas
Nadal - Schwartzman
Djokovič - Goffin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

107
Přidat komentář
Fandina
Pablo v úterý porazil ve třech setech Fabia, ale na Noleho neměl. Za stavu 4:4 ve třetím měl dva BB, ale nevyužil jich a Nole si to pak pohlídal. Škoda pro Pabla, už jsem si myslela, že vyhraje.
Reagovat
Fandina
Ale jinak jsem měla při letmém pohledu na konec jejich zápasu déj? vu, jen místo Fabia a Simona hráli proti sobě Nole a Busta, ale zápasy podobné.
Reagovat
Marduch
Nole své fandy evidentně šetřit nehodlá, nevyužité bb, dva odvrácené bb za stavu 4:4, což ale od předchozího zápasu vlastně znamená nepatrné zlepšení:) Jinak solidní zápas, Nole převážně diktoval tempo, ale proti odolnému Španělovi musel údery tlačit hodně k čarám nebo zkracovat hru, což vedle bodů resultovalo i v hromadu chyb. Zejména Bustou odvrácené kraťasy Nole téměř vždy trestuhodně zabíjel do autu.. Ani servisem si bohužel příliš nepomáhal, přímých bodů z nich bylo pramálo. Váhra se počítá, příští mač bych už ale prosil dvakrát 6:3.
Reagovat
Nola
zapas som sledovala cely, ale mne skor prislo, ze pocas zapasu zapinal a vypinal, skvelu taktika s totalnym rozlozenim supera striedal s totalnymi vypadkami, akoby si myslel, ze Careno sa porazi sam, tym nechcem znizovat vykon supera, ale, na vysledku sa ciastocne podpisal nekoncentrovany vykon Noleho, presne tak zhodnotil hru Novaka komentator...oslavoval skvele lopticky, tlieskal superovi a pod....
Reagovat
smazaný uživatel
Novak zase něco uhaluzil....
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak od těch 15:40 za stavu 4:4 hrál dobře...Carreno měl od té chvíle šanci jen zdánlivě..pod tlakem je Novak opravdu nejlepší (s Rafou).. :) nakonec to vypadalo díky tomu závěru na to, že si s Carreňem jen tak hrál :D (samozřejmě nadsázka)
Reagovat
Kytka
Naopak, musel přidat a důležité body zvládal. Napřed při svém servisu odvrátil dva breakbally a matchball už využil. To jsou právě takovéhle body, které rozhodnou. Až na ty jeho smeče hrál dobře.
Reagovat
Kytka
Matchball na příjmu samozřejmě.
Reagovat
Nola
Novak v 2.sete odisiel, Careno je antukar, ale, ak by sa sustredil mohol 2.set vyhrat, odflaknute vymeny, nepremenene MB, naopak prehrany servis pri vedeni, ktore sa ma premienat....
Reagovat
Nola
samozrejme BP
Reagovat
Marduch
jj, co tam vymýšlel za stavu 4:2 a 40:15, kdy se dostával do pohody? Nějaký cross-kraťas či co, pak dvojchyba a depka až do 4:4/15:40 na servu. Koledoval si pořádně.
Reagovat
Nola
v poslednej dobe rozmyslam, ci mam vobec sledovat Noleho zapasy--- som zvedava na zajtrajsi plan, zase zohral posledny zapas, ktory zbytocne po.ral, nastastie aj Goffin zohral 3 setovy zaps...
Reagovat
Herbert_Hoover
Nezdá se mi, že bych napsal něco jiného? :) Samozřejmě, ten závěr byl spektakulární v porovnání s tím, co hrál předtím (byť hrál taky slušně), ale když prohospodařil vedení a začalo mu téct do bot, tak to byla jiná liga. :)
Reagovat
Kytka
Tak nevím, Tomáš, Andy, Stan a Nole se s tím taky pere. Neslavili roční výročí otevření té Noleho restaurace? Ale zase Stan by mi tam neseděl.
Reagovat
Marduch
hm hrát na příjmu na udržení v setu přímo proti zapadajícímu slunci, tam se nedaly čekat velký věci :(
Reagovat
smazaný uživatel
No hurá, ale Djokovič ccc to je na ústavní žalobu
Reagovat
smazaný uživatel
Carrero-Bueno to chce ještě projet proboha
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jediné překvapení výhra Nadala, jinak vyhráli favoriti (kromě toho zápasu Nadal vs Zverev)
Reagovat
mahycek
Dík, ten robinwidget.org jde, ale nejde mi to zvětšit vpravo dole, ani hlasitost nejde ubrat u repráku. Chápej, nkdy jsem se na streamy nekoukal. A pak je tam ještě malý čtverec a uvnitř je x, na to se zase bojím kliknout, abych se zase nezasekal.
Reagovat
George_Renel
Až ten maličký křížek odklikneš, půjde ti dát plná velikost.
Reagovat
svetova.dvojka
Careňo Busta už otáčí zápas...
Reagovat
mahycek
Je nějaký stream na Djoka ?? Ne, ale fixalen s tím jsem si rouzboural počítač a 20 minut jsem se z toho nemohl dostat. Ten stream psaný azbukou, ten včera zmizel, (nejde a byl spolehlivej. Nevím, co dělat...
Reagovat
miledus
http://roguesportz.blogspot.cz/p/skysports-1.html
Reagovat
miledus
http://live.robinwidget.org/streamvideo8/carreno-busta-vs-djokovic-atp-monte-carlo-live-stream-190860.html
Reagovat
Krisboy
SF:
Cuevas > Čilič
Nadal > Goffin

F:
Nadal > Cuevas
Reagovat
Kozoroh
Vono už se hraje semifinále? :O
Reagovat
Krisboy
Ne, to je tip.

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/tip
Reagovat
Kozoroh
Neumíš rozeznat smajlík na konci věty, který z ní činí nadsázku?!
Reagovat
Krisboy
Mívám s tím občas problémy...
Reagovat
janek_da
ještě horší jsou ale trpaslíci
Reagovat
Krisboy
Čert vem trpaslíky, horší je, že mám v tipu chybu. Místo Čiliče má být Ramos.
Reagovat
Kozoroh
Výborně No1e, šňůrou čtyř gemů rozhodl o osudu úvodního setu. Pokračuj v nastoleném tempu, Djoku!!
Reagovat
turista
Idemo, Novak!
Reagovat
Kozoroh
Tak Novaku, jdeme na to!
Reagovat
Kozoroh
Od Saši jsem čekal víc, teda...
Reagovat
Marduch
jj. Budoucí šampioni se poznají i podle toho, že na zápasy s legendami se dokáží opravdu speciálně nažhavit. Ale možná hrál Rafík nadpozemsky, neviděl jsem to..
Reagovat
turista
Záznamy jsou už dostupné. Nervózní Saša Zverev to hodně často cpal neúčelně Rafovi do forhendu. Rafův forhend byl dnes jako kladivo a téměř bezchybný. Navíc Rafa často lákal Zvereva na síť, kde ve volejových přestřelkách byl Rafa mnohem lepší. Saša kazil i smeče.
Reagovat
Marduch
jj, volejové souboje u sítě jsou Rafovou doménou. Mívá v nich navrch i nad hráči daleko zkušenějšímí či žebříčkově lépe postavenými než je mladý Zverev.
Reagovat
Marduch
zato Novak, ten tuhle herní situaci v těchto chvílích p*así, jak může.
Reagovat
turista
To máš pravdu. Bohužel v těchto herních situacích se Novak necítí dobře a fiftýny obvykle nevyhrává.
Reagovat
spaniel
" volejové souboje u sítě jsou Rafovou doménou"
Myslíš ty 3 souboje ročně? :D
Reagovat
Krisboy
Rafa si jde pro desítku.
Reagovat
Marduch
Rafa v průběhu turnajů nepije.
Reagovat
Kozoroh
Pokud mu ji No1e dovolí...
Reagovat
Krisboy
Myslím, že se ho ptát nebude.
Reagovat
turista
Nole pokud se setkají tak mu tu desítku nedovolí. Pokud si Novak vzpomene na své oblíbené bekhendy podél boční lajny tak Rafa nemá nárok.
Reagovat
Mayo
Co bude ešte len ked si Kulturista spomenie na svoje obľúbené forehandy po čiare heh
Reagovat
turista
No dneska byly Rafovy forhendy opravdu tak zabijácké jako dříve. To máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer chyba. Rafa nema konkurenci vMC. By ma zaujimal vysledok na antuke.
Reagovat
kada.tom
jo, Federer je jedna velká chyba přírody ... to je fakt
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..Seriously?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Reakcia na Gogisku :)
Reagovat
lilly
Nemáte někdo stream na Rafu???,
Reagovat
kada.tom
Rafa ukazjue vypadnuvším favoritům jak se to má hrát .. :-)
Reagovat
Jiri
dnes "trosku" presvedcivejsi, nez vcera. Pro me necekane hladky prubeh.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Nola
jede, Sasa absolutne nestiha, snad uhra aspon 1 hru v 2.sete
Reagovat
a.magerova
Tak jooo, kanár nebyl, ale teda... bída !!!
Reagovat
svetova.dvojka
Dobře Cuevas, Wawrinka je největší haluzák v dějinách tenisu, jak takové nemehlo s krajně nevyrovnanými výkony, mohlo vyhrát 3 Grandslamy to mi hlava nebere, jednoznačně největší haluzák v dějinách tenisu Stano Wawrinka mistr štěstí a náhod.
Reagovat
EllNino
kecy ...
Reagovat
svetova.dvojka
Fakta chlapče fakta
Reagovat
EllNino
žádný nevidim ...nemá jen 3 GS
Reagovat
Nola
Stan nepotreboval na zisk GS vypadnutie favoritov, ako poniektori haluzaci, on ich musel porazit
Reagovat
svetova.dvojka
2x mu pomohl Djokovič ve finále , svou labilitou, hlavně to finále US Open 2016, kdy Djokovič naprosto nesmyslně vyhazoval každý svůj breakpoint, byla dosti neuvěřitelná, Wawrinka měl jen kliku, že Djokovič byl úplně mimo.
Reagovat
EllNino
:D ... pokračuj, bavím se
Reagovat
Nola
Novak je so Stanom kamos, trenuju spolu, dokonca mu Stan daroval na oplatku aj pamatne treny z RG, ma to do cinenia aj s taktikou, 12 GS a karierny GS ma, tak preco Stanovi nedopriat vyrovnanie rekordu Mury? :D
Reagovat
a.magerova
Jj chytří kluci... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
vo finale US OPEN 2016,mal Novak problemy s palcom na nohe,neskôr mu z neho strhavali necht,aka labilita?,chapem ze len hejtujes,len mimo si tentokrat ty
Reagovat
spaniel
Přesně! A předtím měl zas zarostlý chlup.
Reagovat
Nola
? mas po sichte?
Reagovat
Marduch
že ti to hlava nebere, to o tobě dost vypovídá.
Reagovat
kada.tom
další výše nasazený, tentokráte Dom, je z kola ven ... dneska to v Monte Carlu padá jak hrušky
Reagovat
Kozoroh
Že Andy ztratí na antuce v MC set s antukářem Ramosem by mě nijak nepřekvapilo, ale že nedotáhne skóre 4:0 v rozhodujícím setu, to už mě nadzvedlo ze židle. Ztráta takového skóre už není otázkou nerozehranosti, ale koncentrace.
Po Zverevovi a Pospíšilovi se jedná o třetí letošní blamáž Murrayho v pozici světové jedničky. Jako jednička si Andy dobrou reputaci nezískává, ba naopak. O to větším paradoxem je, jak velký je rozdíl mezi ním a Novakem. Do Wimbledonu může být Můra víceméně v klidu, ale poté by už se o svůj trůn měl bát. Ten, kdo letos vyhraje Wimbledon, Murrayho vystřídá na 1. místě, pokud Andy titul neobhájí (mám tucha, že letos Andy ve Wimbledonu vybuchne tak jak s Dimitrovem v roce 2014).
Reagovat
kada.tom
máš recht, Andy je zatím v pozici světové jedničky asi tak přesvědčivý jako Kerber v ženském podání ... tzn. vůbec
Reagovat
George_Renel
ale Berdych aspoň vypadl s výše nasazeným......
Reagovat
kada.tom
Wawrinka OUT :-)
Hned ta Andyho prohra není tak ojediněle překvapivá :-)
Reagovat
janek_da
Bych řekl, že to je klasická ztráta momenta. Teď ale nejenom v zápase, ale i v průběhu sezony.
Viď Tome?
Reagovat
Lunej..
Sice to pro mě není žádná útěcha, ale aspoň Toma porazil hráč, co má GS :D ale je to spíš jen taková úsměvná situace.
Reagovat
Lunej..
Stanovi se tam taky nelíbilo? Vždyť je tam hezky...
Reagovat
janek_da
myslim tomasinha :)
Reagovat
Lunej..
Aha, pardon. :) Ale Tomasinho v tom není aspoň sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Mlikar :-)))). Ale Pabla mam rada, chcelo by to uz nejaky vacsi uspech na antuke.
Reagovat
Jiri
No zatim bida. Oni chteji tomu Roregovi umest cesticku (No.1) za kazdou cenu. Uvidime co ostatni stars ??
Reagovat
a.magerova
Wáwro zaber !!!
Reagovat
blixa
To má za to, že vyřadil J1rku ! :D :-P
Reagovat
a.magerova
No... beru TO jako gesto přátelství a postupné uvolňování místa na bedně krajanovi... :-P
Reagovat
Kozoroh
Babrinka to zase zbabral? :-)))))
Reagovat
a.magerova
No no.... Novak hraje kdy? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Angie + Murray nejtrapnější světové jedničky otevřené éry
Reagovat
Mayo
Murray je absolútny tragéd a paródia na tenistu. Prehrat s Ramosom a ešte k tomu ked mal 4-0 kks.
Reagovat
PetaM
Ty vole :D A já to vypínal za stavu 4:0 pro Andyho ve třetím :D A teď Ramos vyřadil Murrayho :D Dobře on.
Reagovat
Krisboy
Nejtrapnější Nr.One v historii? No, možná v letech 1998-2001 by se taky pár haluzáků našlo :)
Reagovat
kada.tom
tak zdaleka nejtrapnější Nr. One v historii byl Federer, o tom se, myslím, nemusíme dohadovat :-)
Reagovat
a.magerova
Jj, to muselo pro tebe být 302 nesnesitelných týdnů... a ještě tomu nemusí být konec... :-P
Reagovat
a.magerova
Čili skoro 6 let !!! :-))))
Reagovat
kada.tom
naštěstí v tu dobu, kdy Federer kraloval jsem tenis ještě nesledoval ... začal jsem po Petřině triumfu ve Wimbledonu v roce 2011
Reagovat
Kozoroh
Nejtrapnější byl Rios - nikdy nevyhrál GS turnaj.
Reagovat
Pe3k
Se muze s pozici 1 rozloucit. Novak bez formy, Roger vypousti antuku, vypadato ze z toho bude tezit Nadal, stejne jako v letech 2010 a2013 kdyz byla spicka bez formy Rafa uzmul number one.
Reagovat
babolat.cz
stejně jak Roger neměl ve "své" době konkurenci, kolem něj se motalo pár hráčů ITF a challengerů.
Reagovat
Pe3k
Roger byl 1 i v roce 2012 kdy byli Rafa, Novak a Mura na vrcholu a to mu bylo 30. Bojoval o post 1 i na konci roku 2014.
Reagovat
babolat.cz
Ramos super!! Už jsem se divil, že by ho nedal..
Reagovat
Denis92
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/18052698_1528360927183533_331560886_n.png?oh=9c9d7e52baf815933ef059c4bcb45214&oe=58FA9F22

Vdaka Andy..bude na kavu :)
Reagovat
a.magerova
Nějak drahá, či co... :-P
Reagovat
Dobry-den
Mari vedl 4:0 ve 3. setu :D
Světová jednička :D
Reagovat
blixa
Kurňa, Andy koukám touží po tom konkurovat WTA !!! :-o
Reagovat
tommr
tak to mi aspoň trošku zvedlo náladu po vyřazení Tomáše ... :)
Reagovat
Krisboy
Tj, tomu se nejde nesmát nepřát mu to :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist