Raonic a Monfils laborují se zraněními, v Londýně ale minimálně k prvnímu zápasu nastoupí

12. 11. 2016, 11:01
Aktuality 22
Už zítra začíná Turnaj mistrů. Večerní program v Londýně zakončí duel mezi Milošem Raonicem a Gaëlem Monfilsem. Kanaďan i Francouz však laborují se zraněními. Raonice trápí pravý stehenní sval a Monfils skoro měsíc nehrál kvůli problémům se žebrem. Oba tenisté ale zítra určitě nastoupí.
Profily hráčů
Gael Monfils

Miloš Raonic ani Gaël Monfils nejsou na závěrečný turnaj sezony po fyzické stránce stoprocentně připravení. Raonic se potýká s natrženým pravým stehenním svalem, kvůli kterému nenastoupil k semifinálovému utkání na podniku Masters v Paříži.

Nad účastí Kanaďana na akci pro nejlepších osm tenistů letošní sezony tak visel otazník. "Po turnaji v Paříži jsem letěl do Kanady a podstoupil další vyšetření. Původně jsem neměl hrát tři až pět týdnů, ale zlepšilo se to. Do prvního zápasu určitě nastoupím. Ve středu jsem začal trénovat," oznámil Raonic na tiskové konferenci.

Kanaďan by chtěl hrát v příští sezoně méně turnajů. "Pořád hledám tu správnou míru. Ještě na tom nejsem jako ti nejlepší, nemůžu prostě některé turnaje vynechávat," svěřil se.

Oproti své premiéře v roce 2014 se cítí lépe připravený. "Letos si účast určitě zasloužím. Na několika turnajích jsem zahrál skvěle. Po skvělém výsledku ale občas přišlo nějaké zranění. Letos si víc věřím. Jsem lepším hráčem než před dvěma lety," řekl letošní finalista Wimbledonu.

Francouze zase skoro měsíc trápí zraněné žebro, jež mu znemožnilo hrát doma v Paříži. Naposledy se Monfils objevil na turnaji ve Stockholmu, od té doby musel vynechávat.

"V prvním zápase s Milošem nebudu fyzicky stoprocentní," přiznal před svým premiérovým duelem na Turnaji mistrů. "Ale může se to zlepšit," dodal.

V úterý, nebo ve čtvrtek narazí na svou noční můru - Novaka Djokoviče, který ho porazil naposledy na US Open ve čtyřech setech. "Musím změnit taktiku. Jsem rád, že jsem se kvalifikoval. Je to další šance poprvé porazit Novaka," řekl Monfils.

I Francouze se novináři ptali, co si myslí o nové světové jedničce. "Andy je na tom výborně psychicky i fyzicky, to jsou znaky světové jedničky. Tvrdě maká a pořád se zlepšuje. Letos je ještě silnější. Doufám, že Turnaj mistrů vyhraje," podpořil svého kamaráda.

Monfilse čeká ve třiceti letech premiérový Turnaj mistrů. "Potřeboval jsem čas, abych poznal sám sebe. Letos se leccos změnilo, jsem rád, že se mi to konečně podařilo. Hodně jsem vyzrál a vím, co chci. Také mám nového trenéra i tým. Asi je to největší úspěch mé kariéry," řekla světová šestka.

Pozice náhradníka je vždy ošemetná. I kdyby se David Goffin nebo Roberto Bautista do turnaje zapojili, jejich šance na postup ze skupiny je velmi malá.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

22
Přidat komentář
Kozoroh
http://www.tennis-arena.cz/donald-trump-desi-tenisovy-svet-15530cz

Ze všech těch reakcí vypíchnu tu od Juliana Knowle - "Peníze vládnou světu". Trump je sice miliardář, ale víc financí na kampaň vynaložila Clintonová, tudíž reakce rakouského tenisty je mimo mísu. Ale není sám, reakce Gibbsové je vyloženě směšná.

Vynaložené prostředky na kampaň zde -
https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2016#Campaign_finance
Reagovat
smazaný uživatel
ty čuráčí hlavo, kdybys byl alespoň z poloviny tak inteligentní jako Julian Knowle, možná by ti došlo, že tím samozřejmě nemyslí peníze vynaložené za kampaň, ale celé budování pověsti a zrození kultu Donalda Trumpa, na což, kromě jiného, samozřejmě potřeboval spoustu peněz. víc o tom například zde: http://www.jestevetsikritik.cz/glosy/445-trump-z-popkultury-zrozeny
A na reakci Gibbsové pochopitelně není směšného nic, ale očekávat od prvoka, který se zmůže možná tak na nesmírně otravný onanování u Djokovičovích úspěchů, analyticko-kritický vhled by bylo úsměvné.
Reagovat
Marduch
jdi si zvracet někam jinam
Reagovat
FulnekUltras
to víš, je tady dnes prvně ;))) - já bych od něj pro jistotu víc nečekal... ;)
Reagovat
Marduch
Mne spis připomíná jednoho NFF prevlekace nicků.
Reagovat
janek_da
jj

jak psal jeden maník už před volbami, že Hillary prakticky prohrála.
Její miliarda dolarů proti půlce
Z toho většinu dostala od korporací oproti drobným dárcům u Trumpa
Byznys maximální podpora Hillary
Mediální hvězdy, media - jednotná fronta proti Trumpovi

A on v té chvíli měl v průzkumech o 2% nebo nějak tak méně než Hillary.
Reagovat
VlS
No, kvůli názorům tenistů ho US parlament neodvolá a s faktem výsledku voleb tak budou muset přežít nejen tenisti. Je to výsledek usilovné práce spojených sociálních inženýrů za posledních 20 let, kdy normální člověk už nemůže poslouchat fylozofické a intelektuálské kecy a chce jasně slyšet, že něco je problém, je řešitelnej a někdo je o hotnej ho řešit i politicky nekorektní cestou. To rozhodlo volby, to může vynést bahoru Hofera v Rakousku, Le Pennovou ve Francii ............... .
Přehnaná korektnost ( přehnaná korektnost, ne ormální slušnost) , přehnaná filozoficky a ne reálně pojatá humanita a tak dál, to může přinést pěknej globální průser globalizovanýho světa. Pomáhají lékaři bez hranic řešit problém, nebo ho zvětšují? Eticky ošemetná otázka. Pomáhá zachraňování lidí, kteří se nedokážou uživit? Nebo to jen zvětšuje masu odkázanou ba náklaďák s humanitární pomocí, bez motivace pracovat? Na tyhle nepříjemný otázky bude třeba najít odpivědi.
Reagovat
FulnekUltras
Pomáhá nadále otrokům snášet za práci nepřijatelně nízkou odměnu od otrokářů, kteří už rozežraností neví co by? Další kardinální otazník...
Reagovat
VlS
Mluvíš o Číně, Severní Koreji, nebo o Rusku?
Reagovat
FulnekUltras
Proč chodit zbytečně daleko...
Reagovat
VlS
Nikde blíž o otrokářích nevím.
Reagovat
Kozoroh
"Doufám, že Andy Turnaj mistrů vyhraje"

On sám Turnaj mistrů vyhrát nechce? :-D
Reagovat
Krisboy
Vzhledem k tomu, že se po prvním zápase chystá odstoupit, tak asi ne :) Nehledě na to, že ví, že Djoka nikdy neporazí, takže by mu ho někdo musel odstranit z cesty :)
Reagovat
Marduch
"Doufám, že Andy Turnaj mistrů vyhraje"
Já si bláhově myslel, že hráči tam jedou něco uhrát :-O
Reagovat
pockerface
Jo, jo třicítka na krku a price money neskutečný. Jen hlupák by je nezvedl, když se jim válí u nohou. Akorát Gael trošku jako nezkušený nováček vykřikuje do světa informace o svém zranění. Sice chtěl být asi upřímný, ale zase mu to může u fanoušků uškodit a může být vydán v nemilost, kde mu případné odstoupení omlátí o hlavu.
Reagovat
Torresek
Oba se zraní ve stejném zápase :D
Reagovat
gigin
bude hrát na ATP WTF? WTF, tvl. Ta moja babička měla pravdu s tím světem, jak sa obracá v KP.
Reagovat
gigin
https://pbs.twimg.com/media/CxDxRs5UQAAtZYv.jpg
Reagovat
Krisboy
Takže se chystají odehrát jeden zápas a odstoupit? Výborně, turnaj totálně zničen. Djokovič si mne ruce, v boji o post jedničky má nad Můrou už teď náskok.
Reagovat
pockerface
Taky bych to nepovolil. Jestliže je někdo zraněný neměli by je nechat na turnaji hrát. Nastoupí případně náhradníci a budou ochuzeni i diváci o napětí. Protože je jasný, že i kdyby se ti náhradníci rozkrájeli, tak nemůžou ze skupiny postoupit, protože nebudou mít odehrané všechny zápasy.
Reagovat
Fandina
Někdo tu psal, že když vyhrají náhradníci dva zápasy, tak mohou postoupit ze skupiny.
Reagovat
letityfanousek
Berdych
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist