Renovace areálu Roland Garros opět pozastavena

3. 10. 2016, 18:27
Aktuality 28
Před čtyřmi dny Nejvyšší francouzský soud rozhodl, že se může rozběhnout plánovaná renovace areálu Roland Garros, každoročního dějiště French Open. V odůvodnění uvedl, že březnový verdikt nižšího správního soudu o pozastavení prací nemá žádný právní základ. Nicméně dnes bylo v médiích oznámeno, že jiný soud rozhodl o opětovném pozastavení renovace.
areál Roland Garros

Dlouho plánované rozšíření areálu stále naráží na protesty ochránců přírody, kteří tvrdí, že vybudování nového kurtu pro 5000 diváků v areálu botanické zahrady Serres d'Auteuil by poškodilo vegetaci. V tamních sklenících z 19. století je množství tropických i místních rostlin.

V rámci renovace areálu plánuje Francouzská tenisová federace zastřešení hlavního kurtu, k němuž by mělo dojít nejdříve v roce 2020. Poté by po Australian Open, Wimbledonu a US Open i čtvrtý grandslam měl alespoň jeden dvorec se střechou, jenž by umožnil hrát i za nepříznivého počasí.

Celkově by se měl areál Roland Garros rozrůst ze současných 21 na 34 akrů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Francouzi jsou hroznej národ, vzdali se ve 2.světový při obléhání Rakouska-Uherska Osmany nám nepomohli naštěstí jsme se spojili s Polskem, Benátskem a Pruskem a nepomohli ani při Mnichovu.
Reagovat
tommr
jejich země se řítí mílovejma krokama do záhuby a oni se nesmyslně handrkujou o zcela nepodstatný věci. Kdyby tu energii radši nasměrovali na obranu svý země před muslimskejma hordama, který je brzo úplně převálcujou ... :(
Reagovat
blixa
Francie je ztracená, nemá šanci se ubránit. A to i když už nepřijde ani jediný přistěhovalec. Stačí dopočítat, kdy muslimové se stanou ve Francii většinou, protože mají tak 5-8 dětí, kdežto etničtí Francouzi stěží 1-2. Tuším že okolo roku 2050 je vymalováno.
Reagovat
Fandina
Je to škoda. Ten areál je hezký. Tak snad budou renovovat tak, aby to nikomu nevadilo.
Reagovat
blixa
Ve Francii ? A nikomu nevadilo ? :D :D :D Něco takového je zhola vyloučeno. Francouzům vadí snad úplně všechno :D
Reagovat
Fandina
Dosud jim to snad nevadilo. Tak se asi budou muset pohybovat v stávajích tendencích. A zřejmě střecha nebude. Jak říkám, areál se mi líbil, když jsem tam byla.
Reagovat
Vojtiik
na střechu bych se vysral, hlavně tam namontujte světla... B-)
Reagovat
VlS
A pokud možno všude, ne jen na centr.
Reagovat
Pedronegro
myslím si, že u antuky je to zbytečný luxus, který Paříž znehodnotí daleko více, než ostatní GS, vždyť o tom ta antuka taky tak trochu je, že louže na kurtech se vysuší molitanovými matracemi a hraje se dál, a ne že se pokračuje zápasem pod střechou, kde jsou úplně jiné podmínky, a ostatní čekají a pak hrají venku ... jistě, pro TV asi pokrok, sportovně na nic ...
Reagovat
turista
Vzhledem k tomu, že jde o GS podnik tak je zastřešení Chatrierova dvorce nutné. V Paříži poměrně často prší a celý podnik se pak kouskuje a natahuje.
Reagovat
Tornes
Nutnost nikoli. Naprosto by stačila světla na všechny kurty, což by bylo mnohem levnější a v konečném důsledku i efektivnější. Místo toho, aby se dva dny, kdy prší (to by mohl být cca průměr), odehrálo na jednom dvorci po nějakých 5 zápasech (celkem 10), tak by se každý den mohlo na každém kurtu odehrát o set, půl zápasu, někdy třeba i zápas víc. Nevím kolik tam je kurtů, ale aspoň dvacet jich bude => řekněme 5-10 zápasů navíc denně, které se můžou odehrát. Z hlediska hry je to mnohem efektivnější. Samozřejmě ne z hlediska peněz, ale to už je jiná věc.
Reagovat
freeteepek
A kam přestěhují ty skleníky? Jejich likvidace by mě vážně mrzela:-(
Reagovat
Fandina
Doufám, že nikam. Snad se budou rozšiřovat na místo, kde nic nestojí.
Reagovat
VlS
Čož je v místě kde RG stojí problém, všude kolem něco je.
Reagovat
Fandina
Předpokládám, že když soud stavbu kurtu povolil, tak na něj to místo našli. A nečtu, že by se boural kvůli tomu skleník.
Reagovat
blixa
Tam šlo snad o to, že jim bude částečně stínit.
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nevěděla. Jak říkám, když píše, že povoleno, tak povoleno.
Reagovat
Fandina
Když se podíváš na mapu, tak RG je vedle výpadovky a za ní je zeleň. Otázkou je, kde ten kurt staví. Ale za výpadovkou je místa dost.
Reagovat
VlS
Ta zeleň za radiálou je Boulognský lesík, tak to už vidím, jak tam pustí výstavbu a doprava ke kurtu ze zbytku areálu bude helikoptérou?
Reagovat
Fandina
Doprava tunelem nebo nadchodem, žádný problém.
Reagovat
VlS
To je jen problém pár set milionů na vybudování, detail. A most na překonání horem? Na jak dlouho tu radiálu zavřeš?
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj zase. Všechno něco stojí. Samozřejmě nevím, kam se hodlají rozšiřovat, ale píší o dost, tak to někam musí být. Když ne přes silnici k botanikům, tak přes výpadovku do lesíčka, nevím kam. Nebo třema myslí jen prostor na hraní a budou stavět kurt někde v stávajících prostorech a problém byl ve stínění skleníků a botanické zahrady, jak tu někdo psal. Jinak ti řeknu, že jsme jednou s manželem jeli jeden den okolo jedné dálnice v Německu, byl tam odklon a když jsme se vraceli druhý den, tak na tom samém místě vysunuly přes noc přes něj přechod. Trvalo to den.
Reagovat
Fandina
vysunuli
Reagovat
VlS
A když se podíváš na Google Earth, tak tam to staveniště v areálu vidíš - je v areálu, místo existuje, jen stavba vyla zastavena a teď je znovu povolena.
Reagovat
Fandina
to vysvětluje, že zřejmě byl problém se stínění botaniků a jak píši výše, otázkou je, kam se rozšiřují, jestli tím tedy nepočítají jen prostory týkající se kurtů, místo pro hraní a diváky
Reagovat
kada.tom
Hurá!
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře. Zastřešení se koukám zase posunulo už na rok 2020. Tak nezbývá než přát, aby nepršelo tolik, jako třeba letos. Jinak areál je to pěkný. Tak jen tak dál.
Reagovat
Kozoroh
Nejvyšší francouzský soud se rozhodl pragmaticky, přeci nenechá jednu ze dvou nejvýdělečnějších a nejprestižnějších sportovních událostí ve Francii (tou druhou je Tour de France) strádat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist