Robsonová zůstává na marodce, vrátí se nejdříve v březnu

12. 12. 2015, 12:39
Aktuality 25
Laura Robsonová bude kvůli přetrvávajícímu zranění levého zápěstí chybět druhý rok po sobě na Australian Open. Jednadvacetiletá Britka by se na kurty chtěla vrátit v březnu na turnaji v Indian Wells.
Profily hráčů
Laura Robsonová

Laura Robsonová byla velkým talentem britského tenisu. V pouhých 14 letech vyhrála wimbledonskou juniorku, dvakrát byla v dívčím finále Australian Open. V osmnácti letech si zahrála své první finále na okruhu WTA, v devatenácti měla na kontě dvě grandslamová osmifinále a byla 27. hráčkou světa.

Slibně nastartovanou kariéru britské tenistky ale zastavilo ještě před jejími 20. narozeninami vážné zranění levého zápěstí. Musela na operaci a od loňského Australian Open nehrála i vinou problémů s kolenní šlachou dlouhých 17 měsíců.

Na kurty se levoruká tenistka vrátila letos v červnu, během následujícího čtvrt roku ale odehrála včetně kvalifikací a turnajů ITF jen jedenáct zápasů s bilancí 3-8. Od poloviny září z okruhu znovu zmizela a pokračuje v léčbě bolavého zápěstí.


A na okruhu se asi hned tak neobjeví. Robsonová se už totiž vzdala účasti na lednovém Australian Open a za cíl si dala start až na březnovém turnaji v Indian Wells. Aktuálně 555. tenistka světa má možnost ještě na jednom grandslamu využít chráněného žebříčku (58. místo).

Robsonová má údajně se zápěstím podobné potíže, jako třeba Juan Martín del Potro. Argentinský vítěz US Open z roku 2009 nejprve kvůli pravému zápěstí promarodil téměř celou sezonu 2010 a aktuálně laboruje už skoro dva roky se levým zápěstí, s nímž podstoupil už tři operace.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
freeteepek
Tohle mě fakt pobavilo. Doporučuji sledovat až do konce. https://www.youtube.com/watch?v=E_wlBoJWfIw
Reagovat
misa
si nejvíce pamatuju z 2. kola AO 2013, kdy zdolala Petru 11-9 ve třetím setu, čímž mi radost určitě neudělala.

Robsonová, Del Potro absolvovali už se zápěstím operace, jistě u vynikajících chirurgů, a přesto mají pořád problémy... Nedivím se, tahle křehká část těla dostává při hře zabrat. Na nějaký úspěšný návrat to u nich nevypadá.
Reagovat
freeteepek
Tahle křehká část těla je dost složitá a tak ani operace problém mnohdy nevyřeší. Šance na úspěch je okolo 50ti procent a především zde je riziko, že se to po operaci ještě zhorší. Potom nezbývá, než operace znovu a znovu opakovat a doufat ve štěstí...
Reagovat
EllNino
líp bych to neřekl
Reagovat
smazaný uživatel
si to u me totalne rozlila, kdyz na USO znicila Kim uz ve druhem kole rozlouceni s okruhem, pritom jsem ji planovala titul - ani o nejake me vzpominkove radosti nemuze byt rec! :-)
Reagovat
gigin
To jsem přesně věděl, že se s tím vytasíš. Už jednou si s tím tady hauzírovala :))
Reagovat
smazaný uživatel
mam pamet jako slon! ;-)
Reagovat
gigin
Ano, určité věci si pamatuješ velmi dobře :)
Reagovat
gigin
sojči, penalty, penalty :DDD

https://youtu.be/GplsH1HJuak?t=151
Reagovat
smazaný uživatel
za co, Boze??? :-))) Jinak jsem se samozrejme jeste zakoukala... vsimni gripu hluboko v dlani, proto ted na FH tolik minel, tenhle "gel" potrebuje maximalni kontrolu, takze rychlost a pohyb, narocny, no...
Reagovat
gigin
Já právě nenásilnou formou tě furt tlačím k tomu FH. Však my to rozluštíme a vymazlíme. Samozřejmě opět děkuji moc. Bresnik jen kouká, jak su v obraze ;-)
Reagovat
gigin
Jinak jak tenis dlouho nesleduju, tak teď jedu asi tak 14 dní Marsa a můžu ti říct, že je tohle byl Génius. Lituju, že jsem byl v tu dobu hokejový...
Reagovat
gigin
Byl a je, píšu z mobilu, chybuju, omlouvám se.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne uz se ted nic nechce, ale nekdy kouknem v klidu na Rafu, je tam mezi nimi vyrazny rozdil v dotazeni - v uhlu paze vzhledem k siti pri v podstate stejnem postaveni. ;-)
Reagovat
gigin
Jsi zlato, pa :-*
Reagovat
smazaný uživatel
:(((
Reagovat
FulnekUltras
jj, právě téhle slečně bych taky moc přál, aby se z toho momentálního krajně nejistého svrabu co nejdříve vylízala...
Reagovat
EllNino
To je prostě pech, takový talent :( ...

Btw. nevíte, co ta Jamie Hampton ? ...nedávno jsem narazil na článek, kde někdo psal, že má "drobné zranění kyčle" a start na AO 2014 by neměl být ohrožen ...a pak už víme, jak to pokračovalo
Reagovat
gigin
Jj :(

A ta Jamie je taky symp jak cyp. Co je s ní nám asi objasní Frick nebo tak někdo.
Reagovat
gigin
Pokud teda někde ukazovala bradavky nebo tak. To bude vědět určo.
Reagovat
EllNino
:D já furt nemužu z víš čeho :DD
Reagovat
gigin
Njn :D
Reagovat
Frick
Určo.
Reagovat
VlS
V srpnu s ní byl rozhovor na WTA - chče se vrátit, ale žádnej časovej plán tam nebyl - takže asi blbý
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist