Roddick vykročil za obhajobou titulu. Štěpánka čeká Guccione

11. 2. 2009, 09:10
Aktuality 0
ATP SAN JOSE - Trojnásobný vítěz halového podniku ATP v San Jose Andy Roddick postoupil do druhého kola. Šestadvacetiletý Američan porazil Švéda Ryderstedta ve dvou setech. Svého dalšího soupeře zná už Radek Štěpánek: o čtvrtfinále si zahraje s Australanem Guccionem.
Andy Roddick

Nejvýše nasazený Andy Roddick v úvodní sadě sice nezaznamenal jediné eso, ale Michaelu Ryderstedtovi dovolil uhrát pouhých pět fiftýnů. Švédský tenista se však z debaklu nepoložil a s domácím favoritem držel ve druhém setu krok. Nicméně Roddick si pomohl sedmi esy, soupeře nepustil k žádnému brejkbolu a v tie-breku rozhodl o svém postupu.

Ryderstedt přiznal, že byl hodně nervózní a problémy mu dělala také změna povrchu. "Kurty byly jiné, než na kterých se hrála kvalifikace. Nestává se mi každý týden, že tenista čtvrté světové stovky se utká s šestým hráčem žebříčku na velkém stadionu. Ale v druhém setu už jsem začal lépe servírovat a celkově byl můj projev o poznání lepší," řekl Ryderstadt.

V cestě za obhajobou titulů z let 2004, 2005 a 2008 se šestadvacetiletého Američana pokusí zastavit Lotyš Ernests Gulbis, který v prvním kole přešel přes Brazilce Ricarda Mella. Ten se do hlavní soutěže dostal za zraněného Belgičana Darcise jako "Lucky Loser", když v kvalifikaci prohrál s Ryderstedtem.

Pokud semifinalista Australian Open Roddick triumfuje i letos, vyrovná čtyři vítězství Andrého Agassiho. Nejvíce titulů, celkem pět, získal v San Jose John McEnroe.

Z turnaje překvapivě vypadl sedmý nasazený Robby Ginepri, který si po prohře s krajanem Toddem Widomem připsal už čtvrtou letošní prohru v pěti zápasech a neobhájí tak loňské semifinále. Naopak pětadvacetiletý Widom sie dočkal teprve třetí výhry na okruhu ATP. Tu poslední si připsal před třemi lety v Delray Beach.

"Cítím se opravdu skvěle", řekl Widom, který dosud nevyhrál ještě ani jeden challenger. "Šel jsem správným směrem. Snažil jsem se hrát co nejlépe a vzít zápas do svých rukou. A podařilo se. A to jsem loni uvažoval o konci kariéry, protože mě trápila různá zranění," svěřil se Widom, jenž si o čtvrtfinále zahraje s krajanem Dentem.

Naopak turnajová pětka Mardy Fish těžký úvodní zápas zvládla. Sedmadvacetiletý domácí finalista z roku 2004 ve dvou setech porazil bývalou světovou jedničku a vítěze SAP Open z roku 2002 Lleytona Hewitta. O zopakování loňského čtvrtfinále bude usilovat v zápase s krajanem Isnerem nebo Španělem Garciou-Lopezem.

Soupeře pro druhé kolo už zná také loňský finalista Radek Štěpánek. Utká se s Australanem Guccionem, kterého v minulé sezoně ve dvou ze třech vzájemných zápasů porazil. Chris Guccione v San Jose přešel přes Argentince Guillerma Caňase, jehož zdolal po setech 7-6 7-5.

Podnik ATP SAP Open je dotován částkou 600.000 dolarů, vítěz získá 93.900 dolarů a 250 bodů do žebříčku.

- ATP 250 SAN JOSE (USA, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Roddick (1-USA) - Ryderstedt (Švéd.) 6-0 7-6(3)
Fish (5-USA) - Hewitt (Austr.) 7-6(5) 6-3
Widom (USA) - Ginepri (8-USA) 3-6 7-6(2) 6-4
Gulbis (Lot.) - Mello (Braz.) 7-6(4) 6-4
Guccione (Austr.) - Caňas (Arg.) 7-6(7) 7-5
Gremelmayr (Něm.) - Karanušič (Chorv.) 3-6 7-6(4) 6-2

Čtyřhra - 1. kolo: Haas/Štěpánek (Něm./ČR) - Hanley/Kerr (3-Austr.) 7-5 2-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist