Roddickovi se v Atlantě povedla odveta za Roland Garros

19. 7. 2012, 09:58
Aktuality 0
ATP ATLANTA - Andy Roddick vstoupil do turnaje v Atlantě vítězstvím nad Francouzem Mahutem, kterému nepomohlo ani 15 es, a oplatili mu tak vyřazení z prvního kola letošního French Open. Kvůli dešti se některé zápasy dohrávaly až po půlnoci a radost z postupu si v nich udělali nasazení Japonci Nišikori a Soeda.
Andy Roddick

Andy Roddick se po nevydařeném období prošpikovaném zraněními možná chytil na turnajích na trávě, když vyhrál soutěž v Eastbourne a ve Wimbledonu padl ve 3. kole s Ferrerem. Nárůst formy se nyní okouší potvrdit na oblíbených domácích betonech a v Atlntě začal dobře, když Francouze Nicoláse Mahuta zdolal 7-6 6-3. Zápas se vinou deště protáhl na téměř pět hodin.

První set vyhrál v tie-breaku devětadvacetiletý Roddick, přestože Mahut nastřílel 14 es. V druhém dějství už Roddick nečelil jedinému brejkbolu a po 101 minutách čisté hry se mohl radovat z úspěšné odvety za vyřazení z letošního French Open. Celkově Francouze porazil popáté v šestém vzájemném střetnutí.

"On (Mahut) nezakončil docela snadný míček za stavu 3-3 v tie-breaku. Od té chvíle jsem pak hrál docela solidní tenis," komentoval Roddick. "Tie-break v prvním setu je velmi důležitý. Toho kdo prohraje, čeká dlouhá cesta zpět," dodal Američan, který se ve čtvrtfinále utká s krajanem Michaelem Russellem. Ten po dvou hodinách a 42 minutách udolal Jihoafričana Kevina Andersona.

Až více než hodinu po půlnoci místního času si postup do čtvrtfinále zajistil dva nasazení Japonci, které čeká vzájemný souboj o semifinále.

Kei Nišikori si výhru 6-4 6-7 6-4 nad Litevcem Ricardasem Berankisem zajistil až po 2 hodinách a 42 minutách, zvítězit ale mohl ve dvou setech.

V první sadě sice Nišikori ztratil hned své dva úvodní servisy a prohrával 0-3, ztrátu ale smazal a třemi brejky vývoj otočil na 6-4. V druhém setu Berankis podával za stavu 5-4 na vyrovnání a měl 3 setboly, žádný však neproměnil a naopak sám o dvě hry později odvracel tři mečboly. Ty však Nišikori nevyužil a v tie-breaku prohrál. Třetí sadu rozhodl dlouhý třetí game, ve kterém dvaadvacetiletý Japonec popáté sebral soupeři servis a postup si pak již pohlídal.

V půl druhé v noci se z postupu radoval také osmý nasazený Go Soeda, který porazil 6-1 7-5 Rusa Igora Kunicyna.

Nejvýše nasazený John Isner a obhájce titulu Mardy Fish do soutěže vstoupí ve čtvrtek.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA / Georgie, tv. povrch, 477.900 dolarů)
středeční výsledky (18. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Nišikori (3-Jap.) - Berankis (Lit.) 6-4 6-7(7) 6-4
Roddick (4-USA) - Mahut (Fr.) 7-6(4) 6-3
Russell (USA) - Anderson (5-JAR) 6-7(5) 6-4 6-4
Soeda (8-Jap.) - Kunicyn (Rus.) 6-1 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist